Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Kundfallsstudie – North Shore Digital

Kundfallsstudie - North Shore Digital

Detta är den första artikeln i en ny bloggserie som heter Customer Case Studies. Eftersom Ahrefs servar över 2 000 digitala byråer runt om i världen, tyckte vi att det var dags att visa upp några av dessa briljanta byråer. Vi vill lyfta fram några av våra kunder som inte bara får ut det mesta av verktyget utan också inser det påtagliga affärsvärdet genom nya kundförvärv, ökad retention, effektivisering av arbetsflödet med mera.

Förra året hade jag nöjet att prata med Andrew och Chris från North Shore Digital och var superimponerad av de system och processer de har infört för att leverera excellens till kunder och hur de ser fram emot nya affärer.

Om North Shore Digital

North Shore Digital är en prisbelönt digitalbyrå baserad i North Vancouver, Kanada. Och jag måste säga, North Vancouver ser ut som en absolut vacker del av världen. Även om jag inte har varit där själv, så står det verkligen på min “att besöka”-lista!

North Shore Digitals bakgrund noterar att BNIs lokala avdelning spelar en nyckelroll i deras initiala kundtillväxt. De är verkligen inte ensamma eftersom vi känner till flera andra byråer som bildades och växte som ett resultat av att gå med i deras lokala avdelning. Andrew skrev om sin BNI-upplevelse här. Om du inte har hört talas om det, är BNI en hänvisningsnätverksorganisation som startade 1985 och är aktiv i över 70 länder. Det finns en mycket god chans att det BNI ha en lokalavdelning i din stad!

Läsa:  REM, utvecklingen av PEC: vad förändras, vad det är och hur det fungerar

År 2021 gick byrån från klarhet till klarhet och utökade sitt team och startade ett systerföretag, Marknadsföring för finansiella tjänster att enbart fokusera på nischen finansiella tjänster.

Vi har tidigare diskuterat denna “niching down”-taktik på vår podcast och den är helt vettig, särskilt för byråer som naturligtvis bygger upp ett antal kunder i samma bransch. När detta händer är det så effektivt att fördubbla den branschen med specifikt innehåll, tillgångar och räckvidd som talar till branschrelaterade smärtpunkter.

Medan många principer för digital marknadsföring är branschagnostiska, handlar nischning mer om hur dessa principer tillämpas på branschen och att visa tidigare resultat för andra kunder i den branschen.

Huvudbyrån är specialiserad på leadsgenerering för sina kunder med särskilt fokus på handel, landskapsarkitektur, hälsokliniker, finansiella tjänster och skolor. Med detta sagt erbjuder de en komplett uppsättning digitala marknadsföringstjänster samt innehållsmarknadsföring, betald media och hosting och webbunderhåll. Alla deras kunder är antingen tegel- och murbruksföretag eller tjänstebaserade företag som förlitar sig på lokal SEO för att driva nya affärer.

Hur North Shore Digital använder Ahrefs

Liksom de flesta Ahrefs-kunder använder byrån vårt inbäddningsbara revisionsverktyg på viktiga målsidor för att driva nya leadsförvärv direkt från deras byråwebbplats.

När en ny företagsledare släpper sina uppgifter på målsidan (som den ovan), skjuts detaljerna omedelbart in i byråns CRM, SharpSpring via SEOptimers Zapier-app. Prospekten får sedan en superanvändbar SEO-revisionsrapport med North Shore Digital varumärke. Denna leadmagnet hjälper byrån att hålla en stadig ström av nya potentiella kunder i sin försäljningsautomatiseringspipeline i SharpSpring.

När man tar hand om nya affärsledningar är North Shore Digitals pitch att optimera kundens webbplats och uppnå ett “A”-poäng på Ahrefs så snart som möjligt. Här är en av deras lokala kunder, Cove Power vem de har uppnått “A”-poäng för:

Läsa:  Skapa en avvisningsfil snabbt och enkelt

Jag älskar den här idén. Det ger kunden ett riktigt påtagligt kortsiktigt mål och bevisar att byrån kan flytta nålen snabbt och effektivt.

North Shore Digital använder också GDS och skapa skräddarsydda mallar för kundrapportering. Det här exemplet nedan innehåller demodata men jag såg några av deras kundpaneler och de är superomfattande och täcker alla topplinjemått för varje tjänsteområde som byrån arbetar med:

Rapportering är en grundläggande tjänst för alla digitala byråer och North Shore Digital gör ett bra jobb med detta genom sina skräddarsydda instrumentpaneler samt genom att använda SEOptimers White Label-rapporter.

Förutom SEO har byrån 9 andra tjänster för digital marknadsföring:

   1. Sökmotoroptimering (SEO)
   2. Sökmotormarknadsföring (SEM)
   3. PPC och betald annonsering
   4. E-post marknadsföring
   5. Webbplatsutveckling & UX
   6. Generering av leads
   7. Content Marketing & Optimization
   8. Google My Business Marketing
   9. Analys och rapportering
   10. Marknadsföring i sociala medier

När det gäller affärsmodellen erbjuder North Shore Digital sina kunder tre olika planer som faktureras månadsvis:

   1. Google sökplan
   2. Online tillväxtplan
   3. Online tillväxtplan +

Månadsplaner är en riktigt bra affärsmodell för digitala byråer och lika viktig för kunder eftersom digital marknadsföring aldrig “klaras”. Det är en ständig process som kräver ständig ansträngning. Byrån erbjuder digital strategi, innehållsstrategi, SEO, analys och rapportering samt hosting och underhåll som en del av varje plan. Båda deras onlinetillväxtplaner inkluderar dessutom betald annonsering (Google Ads) med deras Online tillväxtplan + även innehållsproduktion, innehållsschemaläggning och e-postmarknadsföring.

Utöver digitala marknadsföringstjänster erbjuder byrån även WordPress-värd, hanterade säkerhetskopior och uppdateringar och löpande underhåll av webbplatsen, vilket gör North Shore Digital till en verkligt digital butik!

En annan sak jag verkligen gillar med byrån är att de aktivt lever efter sina värderingar. De är verkligen engagerade i sitt lokala samhälle i norra Vancouver och ser sina kunders framgång som deras framgång.

Läsa:  Sökmotorpositionering: Hur man förbättrar sidrankningen

Se till att kolla in byråns webbplats för att se några av de fantastiska kundrekommendationer de har fått.