Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Landing Page Navigation Is Dead: Här är varför

Landing Page Navigation Is Dead: Här är varför

Använder du fortfarande målsidesnavigering?

Det kan vara vettigt att inkludera navigeringslänkar när du designar målsidor på din webbplats. Men att göra det kan skada dina marknadsföringsinsatser, minska potentiella kunder och potentiella kunder.

I den här artikeln förklarar vi varför du bör ta bort länkar för målsidesnavigering för att öka antalet omvandlingar.

Här är ett exempel på navigering i en sidhuvud:

Och här är samma exempel på navigeringslänkar i sidfoten:

Dessa länkar skickar besökare till olika sidor på din webbplats, vilket gör det lättare för dem att bläddra och hitta den information de behöver.

Det finns 3 typer av navigering du kan använda:

  1. Huvudnavigering: delar upp ditt webbplatsinnehåll i en meny med länkar till varje webbplatsavsnitt.
  2. Lokal navigering: undersektioner som klassificerar innehåll, ofta inkluderade i rullgardinsmenyer i huvudnavigeringen.
  3. Kontextuell navigering: länkar i ditt innehåll, såsom “läs mer”-länkar, tillbakaknappar och hyperlänkar relaterade till en annan sida på din webbplats.

Gemensamt för dessa länkar är att de hjälper användare att hitta information på din webbplats.

Att inkludera webbplatsnavigering på din startsida är till exempel ett utmärkt sätt att utbilda besökare om ditt företag, dina produkter eller tjänster, vilket förbättrar användarupplevelsen. Den här typen av navigering kan dock ha motsatt effekt på målsidor, som vi kommer att förklara nedan.

Vad är skillnaden mellan en hemsida och en målsida?

Hemsidor ska utbilda och informera besökare om ditt företag, men målsidor har ett helt annat syfte. Istället för att informera besökare är målsidor utformade så att användare kan konvertera till potentiella kunder och nya kunder.

Läsa:  Den moderna CMO:s roll i innovation och smidighet

Till exempel, efter att ha besökt din hemsida kan användare läsa din Om-sida, bläddra bland dina produkter, läsa ett blogginlägg och sedan fylla i ett formulär för att gå med i din e-postlista. Men efter att ha besökt en målsida har användarna ett enda val: läsa informationen, gå med i din lista eller klicka bort.

Slutsats: Hemsidor är utformade för att utbilda och informera, men målsidor syftar till att övertyga och konvertera.

Varför ska du ta bort navigeringsmenyn för målsidan

Även om navigeringslänkar leder besökare bort från konverteringsmål, cirka 84 % av målsidorna inkluderar dem fortfarande. Så om du behöver mer övertygande, här är varför du bör ta bort målsidesnavigering.

Navigationsfält distraherar besökarna på målsidan

När du lägger navigeringslänkar på en fristående målsida kopplar du den till andra sidor på din webbplats. Det betyder att den inte längre är “fristående”. Som ett resultat kan det distrahera besökarna från erbjudandet som din målsida innehåller.

Här är ett exempel på detta koncept.

Låt oss säga att vi söker på Google efter ett e-postmarknadsföringsverktyg och ser denna Google-annons:

Du klickar på annonsen och ser den här målsidan från Brevo, tidigare Sendinblue:

Det är en attraktiv sida med en iögonfallande rubrik och ett frestande erbjudande om att provköra plattformen. Ändå kan du inte låta bli att lägga märke till stapeln överst på sidan.

Menyraden innehåller klickbara länkar som låter dig kolla in deras prissida, funktioner, resurser och till och med läsa deras blogg. Varje länk ger dig en ursäkt för att lämna sidan och tar blicken bort från huvuderbjudandet: gratisplanen.

Läsa:  SEO SKRÄCKBERÄTTELSER: Vad ska du göra om du inte har tid för SEO?

Det är inte vad en målsida ska göra.

Ett annat sökresultat tar dig till Salesforce-målsidan.

Den här sidan har också utmärkta rubriker och kopior för att övertyga dig om att konvertera. Det innehåller dock bara länkar för att besöka produkten eller starta en gratis provperiod. Båda länkarna hjälper besökare att bestämma sig för att konvertera, vilket leder till högre konverteringsfrekvens.

Som visats ovan använder många företag målsidor för betal-per-klick (PPC) Google-annonskampanjer, och när användare klickar på din annons kostar det dig pengar. Detta kallas kostnad per klick (CPC) och relaterar till hur mycket du betalar för varje klick.

När du inkluderar navigeringslänkar på en målsida kopplad till din annons ger du besökarna en anledning att inte konvertera. Som en konsekvens kostar du dig själv pengar utan anledning.

Även om besökaren klickar på din annons är chansen liten att de konverterar eftersom det finns för många distraktioner. Besökaren kan till exempel klicka på en länk till din hemsida, blogginlägg eller till och med dina sociala medieprofiler.

Genom att lämna din målsida ignorerar de din målsidas uppmaning eller lämnar din webbplats helt, vilket gör kostnaden för deras första annonsklick till ett slöseri.

I jämförelse, om du tar bort navigering från din målsida håller användarna kvar på sidan med en större chans att konvertera, vilket gör kostnaden värd besväret.

Faktum är att om du använder ett liknande tillvägagångssätt som OptinMonster i det här exemplet och tar bort din navigering, kan du minska kostnaden per förvärv, vilket ger dig en större avkastning på investeringen.

Läsa:  Förstå och utnyttja sociala mediealgoritmer för företag

Navigationsmenyer Lägre omvandlingsfrekvenser för målsidan

Summan av kardemumman i det här inlägget är att navigering på målsidan kan minska dina omvandlingsfrekvenser. Titta på följande exempel från HubSpot om du fortfarande inte är övertygad.

De A/B testade 2 olika versioner av sin målsida; en med utgångslänkar för navigering i sidhuvud och sidfot och en utan.

När testet var över fann de att målsidesvarianten utan utgångslänkar ökade målsidans konverteringsfrekvens.

Med tanke på endast 16 % av målsidorna har ingen navigering, att ta bort den från din sida är ett av de bästa sätten att öka dina omvandlingar.

Hur man skapar en målsida utan navigering

Att skapa en målsida utan navigering är enkelt med en målsidesbyggare. WordPress-webbplatsägare kan använda ett dra-och-släpp-målsideplugin för att göra en visuellt utan att anlita en utvecklare.

Vi rekommenderar Elementor, den bästa WordPress-webbplatsbyggaren med över 1 miljon användare. Du kan använda den för att skapa fristående målsidor, WordPress-teman och valfri webbplatslayout utan kod.

Elementor har allt du behöver för att skapa målsidor med hög konvertering, inklusive anpassningsbara innehållselement, målsidesmallar, populära e-postintegrationer och mer. Det är också lätt och svullnadsfritt, vilket säkerställer att det inte påverkar din sidhastighet.

Följ den här steg-för-steg-guiden för att skapa en målsida utan navigering med Elementor i WordPress.

Eller, om du är redo att dyka i, kan du komma igång med Elementor här.

Där har du det!

Vi hoppas att du gillade den här artikeln och att den hjälpte dig att lära dig fördelarna med att ta bort målsidesnavigering. Du kan också njuta av den här guiden om hur du skapar en målsida utan en webbplats.

Läsa:  8 tips för att skriva slutsatser för att skapa förtroendeskapande innehåll som konverterar

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.

Avslöjande: Vårt innehåll är läsarstödt. Det betyder att om du klickar på några av våra länkar kan vi tjäna en provision. Vi rekommenderar endast produkter som vi tror kommer att ge värde till våra läsare.