Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Länkåterställning: 6 vägar till snabb bakåtlänkvinst med Ahrefs

Länkåterställning: 6 vägar till snabb bakåtlänkvinst med Ahrefs

Din länkprofil är ditt kungarike.

Ditt rike behöver pålitliga väljare för att stärka det och kämpa för det.

Med dessa pålitliga allierade kommer du att öka din auktoritet i hela landet och slå skräck i dina fienders hjärtan.

Det är dock möjligt att några av dina väljare kommer att gå därifrån utan rim eller anledning. De slutar säga ditt namn och väljer att alliera sig med andra som konkurrerar om makten.

Om detta händer omedvetet kommer du att förlora din auktoritet, attrahera oenighet och riskera att göra uppror i ditt rike. Hela ditt imperium kan falla.

Det är därför din bakåtlänksprofil måste följas. Om du tappar bakåtlänkar från bra webbplatser tappar du deras länkar och riskerar att förlora Domain Authority. Dina SEO-konkurrenter kan till och med stjäla dessa bakåtlänkar från dig och få en ny fördel gentemot dig.

Idag får du lära dig hur länk retur kan hjälpa dig att bygga, underhålla och förbättra din bakåtlänksprofil.

Du gör allt detta och Lär dig hur du hittar lågt hängande frukt – bakåtlänkar som du enkelt kan tjäna pengar på – direkt från din Ahrefs-instrumentpanel.

Vad är en länkback?

Länkåterställning är processen att söka på nätet efter möjligheter när en blogg eller webbplats nämner ditt varumärke men inte länkar tillbaka till din webbplats.

Det finns många anledningar till att de inte länkade korrekt till din webbplats: stavfel i webbadressen, okunnighet om webbadressen som ska inkluderas, bristande medvetenhet om SEO-fördelarna det medför för din webbplats (och deras webbplats också), eller helt enkelt glömska . .

Det viktigaste är dock att utnyttja dessa möjligheter för att få en länk från sajten.

Ett exempel på ett länkåterställningsalternativ är en sida som nämner “Ahrefs” i sitt innehåll, men som inte länkar tillbaka till webbplatsen. Denna typ av tillfälle kallas en tecken term eller nämna. Om du har ett framstående varumärke eller ett hushållsvarumärke kan du förvänta dig att folk skriver in dess namn på sina webbplatser hela tiden, och de kanske inte alltid känner behov av att lägga till länkar.

I exemplet ovan, eftersom webbplatsen eller bloggen faktiskt nämnde Ahrefs och inte länkade till dem, är vi på ett bra ställe att respektfullt be om länken tillbaka. Webbmastern känner redan till och respekterar vårt varumärke tillräckligt för att nämna oss. Varför skulle de inte visa länken om den är användbar för oss?

Att skicka ett e-postmeddelande till din webbmaster och be dem att länka tillbaka till din webbplats är det vanligaste sättet att initiera en länkåtergång. Vi kommer dock att diskutera andra sätt att kontakta webbplatsägaren senare.

Läsa:  Så här åtgärdar du problemet med "Face ID Fungerar inte" på iPhone & iPad

Låt oss först ta en titt på alla olika möjligheter du kan ha för att bli involverad i länkåterställning.

6 möjliga länkåterställningsmöjligheter

Utöver varumärkestermer och omnämnanden finns det andra länkåterkopplingsmöjligheter som främst baseras på vilken typ av innehåll du producerar.

Kom ihåg att inte alla möjligheter gäller för alla webbplatser, så gör din due diligence för att avgöra vilka som passar bäst för din situation.

1. Trasiga och saknade länkar

När du ser att du har lagt till en bakåtlänk till en annan sida är det möjligt att du kommer att se att den går sönder eller försvinner.

Det finns många anledningar till att detta kan hända: sidan kan ha försvunnit, webbansvarig kan ha tagit bort eller uppdaterat den del av innehållet som din bakåtlänk fanns på, eller i värsta fall kan de ha ersatt din länk med en länk. till en annan resurs.

Det sista är svårt att få tillbaka, men som tur är är det också sällsynt. För det mesta tänkte inte webbmastern ändra länken, och om de har tid kan de mycket väl vara villiga att länka om dig.

Länkåterställning för trasiga och förlorade länkar är när du hittar dessa sidor som inte längre har dina tidigare bakåtlänkar och hittar ett sätt att få tillbaka dem.

Detta är den vanligaste (och vanligtvis mest framgångsrika) formen av länkretur och är en fantastisk uppgift att lägga till ditt vanliga SEO-arbete för att behålla din bakåtlänksprofil.

2. Skapade Villkor

Om du kommer på en term som används flitigt idag, är chansen stor att vissa människor kommer att använda termen fritt utan att veta var den kommer ifrån.

Ett exempel på en myntad term är “Innehållschock“av Mark Schaefer eller”Skyskrapa teknik” av Brian Dean. Se hur jag har länkat tillbaka till deras innehåll enligt termerna de skapade? Det är ett mål för alla med påhittade termer på internet.

Även om det kanske inte är deras fel – kanske de inte insåg att det var någon annans idé – kunde författaren eller webbmastern ha hittat ett sätt att spåra ursprunget till termen och peka tillbaka till din webbplats. Att låta folk hänvisa till din unikt relevanta terminologi och hänvisa till dig som en branschledare kan ge dig ett stort lyft.

För myntade termer använder du ett omnämnande av denna myntade term och ber att få lägga till en länk till din webbplats (helst till innehållet där du först använde termen).

3. Vitböcker och fallstudier

Har du gjort mycket research för att skriva en vitbok eller implementerat och delat en fallstudie?

Den innehåller värdefull information.

Det är möjligt att författare och förläggare har citerat statistiken du undersökte för din vitbok eller fallstudie utan att länka till den ursprungliga sidan där de kommer ifrån (din).

Du bör försöka göra anspråk på länkar från dessa utgivare så att du kan få din kredit och deras läsare kommer att se din sida och ladda ner originalresurserna.

Läsa:  Vad gör en bra video- och fotoredigeringsapp?

4. E-kurser

Om du har e-kurser publicerade online och du bara har lärt ut information och taktik som är unik för din kurs, finns det alltid en chans att studenter i din kurs senare kommer att använda denna information i sitt innehåll.

Fundera noga på vad som är mest unikt för din kurs och försök söka efter dessa nyckelord och fraser online. Du kan till och med se om de har nämnt kursens namn, ditt varumärke eller ditt namn i ditt innehåll som adresserar ditt material.

När du ser en före detta student införliva denna information i sitt innehåll, kontakta dig och be om en bakåtlänk. Eftersom de uppenbarligen uppskattade din kunskap, kommer de förmodligen gärna att länka dig!

5. E-böcker

E-böcker är underbart material att erbjuda webbplatsbesökare. Många digitala marknadsförare säljer e-böcker, erbjuder dem gratis och ger bort dem i utbyte mot att de registrerar sig på en e-postlista.

Liksom fallstudier, vitböcker och kurser kan din e-bok innehålla unik information som nämns på webbplatser som inte länkade till din webbplats.

Du kanske till och med hittar den perfekta e-boken någon annanstans. Om du erbjuder något gratis borde detta inte vara ett verkligt problem – det kan till och med vara billigare att vara värd för det på flera ställen, så länge du får länkar tillbaka till din webbplats.

6. Infografik

Infografik är mycket delbart innehåll. Det kan det till och med vara för delbart.

Det finns en risk att personer visade dig på sin webbplats men inte länkade till din webbplats. De kan till och med ha länkat den till fel sida eftersom de ursprungligen hittade den någon annanstans, även om du personligen skapat eller beställt infografiken för ditt varumärke.

Sök på webben efter infografik och få bakåtlänkar!

Vi vet att länkåterställning är en värdefull praxis, så vi designade Ahrefs-verktyget för att hjälpa dig att implementera länkåterställningsstrategier – särskilt när du hanterar trasiga och förlorade bakåtlänkar.

Dess funktioner och funktioner är dedikerade för att hjälpa dig spåra, övervaka och förbättra din bakåtlänksprofil.

Även om du behöver ett annat verktyg som Nästa eller Nämna Ahrefs hjälper dig med märkesprodukterna vi nämnde ovan, eftersom det kan hjälpa dig på några områden:

  • Hitta förlorade och trasiga bakåtlänkar — Det här är en idealisk utgångspunkt för att återställa länkar. Eftersom webbplatsen redan har länkat till dig tidigare, är det mer sannolikt att de länkar till dig igen. Dessutom kommer de förmodligen gärna att fixa en trasig länk på sin sida. Det är en snabb lösning och gynnar deras SEO och användarupplevelse.
  • Spårning av förlopp för länkåterställning — Ahrefs låter dig få ett meddelande när du får en ny bakåtlänk från din uppsökande strategi. Oavsett om du arbetar med trasiga länkar eller onämnda omnämnanden, hjälper Ahrefs dig att se resultat. Ibland lovar en webbansvarig att lägga till en länk, men glömmer att följa. I så fall kan du följa upp.
  • Se till att du aldrig förlorar en bakåtlänk till. – Du kommer att meddelas några ändringar i din bakåtlänksprofil när de inträffar. Om en annan bakåtlänk går sönder eller försvinner kan du vidta åtgärder direkt.
Läsa:  Tips om uppfödning av boskap

I SEOptimers instrumentpanel klickar du på fliken Övervakning av bakåtlänk till vänster och lägger sedan till din webbplats.

När en ny domän har lagts till hittar verktyget din webbplats bakåtlänkar åt dig. Bakåtlänkar rankas och poängsätts sedan baserat på olika SEO-mått som domän- och sidstyrka, datum sett, ankartext, typ och mer.

Här kan du enkelt hitta förlorade länkar.

Om du vill spåra myntade termer eller varumärkesannonser, sök Ankare text. Du kan åtminstone se om folk länkar till dig för vissa termer.

Med SEOptimers tillgängliga mätvärden behöver du också prioritera sajter med höga poäng. Till exempel, ju högre den omvända informationen är, desto mer auktoritativ är webbplatsen. Genom att organisera de sajter du kan returnera dina länkar till kan du prioritera de bästa sajterna och utelämna de dåliga – en bra skillnad.

Så jag har en lista över webbplatser där jag kan lösa in mina länkar. Och nu då?

Att söka efter länkåterställningsmöjligheter är bara halva striden.

Faktiskt, för att framgångsrikt få tillbaka en länk från dessa webbplatser är din tuffaste utmaning hittills. Nedan är stegen du måste följa för att korrekt utföra en länkåterställning.

Söker efter e-postmeddelanden från webbplatsägare

Som nämnts kan du kontakta webbplatsägaren via e-post om de har angett sin e-postadress på sin webbplats. Du kan också fylla i ett frågeformulär från deras kontaktsida.

Men om du planerar att kontakta hundratals webbplatser är det tidskrävande och ineffektivt att manuellt fylla i kontaktformuläret.

Om du inte kan hitta webbplatsägarens e-postadress, använd Mejla Hunter eller Hitta den tråden. Båda dessa verktyg hjälper dig att hitta en persons bästa e-post så att du kan nå dem effektivt via e-post.

Använd supportverktyget

När du har fått deras e-postadress kan du koppla dem till ett supportverktyg som MailShake eller Från Lemlist.

Båda låter dig skapa räckvidd genom att skicka en serie e-postmeddelanden till webbplatsägare. Tanken är att skicka minst tre e-postmeddelanden utspridda över dagarna för att maximera resultatet av ditt utskick.

Det fina med båda verktygen är att du kan kopiera och klistra in din e-postmall så tar verktyget hand om att fylla i namn och annan information.

Jämfört med att manuellt fylla i kontaktformulär, låter ett uppsökande verktyg dig skicka e-postmeddelanden till hundratals personer med bara några få klick på en knapp.

Utveckla dina e-postmallar

I det här avsnittet, om de är trasiga eller förlorade, kan du skicka till webbplatsägarna för att återställa länkarna.

Här är en enkel mall som du kan använda för att nämna ditt varumärke i det första e-postmeddelandet i din bakåtlänkskampanj:

Ämne: Tack för omnämnandet [brand]

Ram:

Hallå, [name of site owner/author]!

jag är [your name,] [position] / [brand]. Jag såg precis att du nämnde det [brand name] i ditt meddelande”[Title].” Här är en länk till inlägget jag pratar om: https://www.seoptimer.com/blog/link-reclamation/.

Jag mailar för att meddela dig att du har glömt att länka tillbaka till vår sida. Jag tror att det kommer att hjälpa dina läsare att ta reda på vilka vi är genom att inkludera vår länk i inlägget så att de kan klicka på länken för att lära sig mer.

Här är länken till vår hemsida: [site URL]

Tack och låt mig veta om det är något mer jag kan hjälpa dig med.

[your name]

Anpassa e-postmallen som du vill. Tanken med ditt e-postmeddelande är att ge dem en anledning Varför de borde länka tillbaka. Ju mer attraktivt incitamentet är, desto mer sannolikt kommer de att länka tillbaka.

Läsa:  Hur du når dina mål med SMART-metoden.

För de kommande e-postmeddelandena kan du fråga dem om de läste det föregående. Några meningar borde räcka för ditt uppföljande e-postmeddelande.

Vänta och se

Helst, när du kontaktar webbplatsens ägare och ber om en länk tillbaka till din webbplats, kommer de att tvinga och omedelbart inkludera länken i innehållet. Detta är dock inte alltid fallet. Faktum är att det är mer troligt att webbplatsägare kommer att ignorera ditt inlägg första gången.

De är förmodligen upptagna och har glömt att komma tillbaka till det, eller så vill de helt enkelt inte anstränga sig för att få din webbplats rätt. Hur som helst är du utlämnad till webbplatsägarnas nåd via länkåterkopplingar. Du kan inte tvinga dem att länka till din webbplats om de inte vill.

För att göra din bakåtlänkskampanj mer tilltalande för webbplatsägare måste du kontakta hundratals webbplatsägare för att öka dina chanser att få en bakåtlänk.

Du kan också redigera din kampanj för nästa omgång e-postmeddelanden. Du kan dock göra detta efter att ha avslutat föregående batch och mätt resultaten. Utöver dessa förslag är allt du kan göra att hoppas på det bästa.

Håll tummarna och håll ett öga på SEOptimers uppdateringar för att se om länkarna dyker upp.

Sista tankar om att återställa länkar

Att återställa länkar med den här metoden är en svår process. Det finns många variabler utanför din kontroll; därför kan du inte garantera att du får en bakåtlänk från sidan även om du försöker. Det rekommenderas att hitta hundratals länkåterställningsmöjligheter så att dina ansträngningar inte är förgäves.

Samtidigt, om du är fast besluten att skydda och bygga din omvända profil som en kung skulle göra sitt kungarike, måste du förbinda dig till denna strategi.

Uppåtmöjligheterna finns redan där och väntar på att du ska se dem. Det är en strategi värd din tid och energi.