Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Laravel vs WordPress: Vilket är idealiskt att använda 2024?

Laravel vs WordPress: Vilket är idealiskt att använda 2024?

Försöker du bestämma dig för om du ska använda Laravel eller WordPress för att bygga din webbplats? Det kan vara ett svårt val eftersom dessa plattformar fokuserar på att bygga liknande typer av webbplatser och har en liknande verktygslåda.

Och det är precis därför vi kommer att jämföra de två plattformarna och ta reda på vilken som är bättre 2024.

Laravel vs WordPress: En översikt

Innan vi börjar jämföra enskilda funktioner med varandra, låt oss ta en stund för att se vad var och en av dem är i sin kärna.

Vad är Laravel?

Laravel är ett PHP-ramverk med öppen källkod designat för webbapplikationsutveckling. Det gör det lättare att skapa dem genom att tillhandahålla inbyggda verktyg som snabbar på utvecklingen och minskar fel.

Naturligtvis utvecklades ramverket och hittade så småningom ett hem som ett webbutvecklingsverktyg.

Idag används det ofta för att skapa bloggar och e-handelssajter. När det gäller användbarhet är det en plattform med mycket kod, där utvecklaren ska förstå och veta hur man använder HTML, PHP och CSS för att skapa en fungerande hemsida.

Som sådan är det inte en plattform för nybörjare som vill bygga sin första webbplats. Men om du har den nödvändiga erfarenheten är det en plattform som enkelt kan skalas till projekt av alla storlekar.

Vad är WordPress?

WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som för närvarande är den mest populära webbplatsbyggaren i världen. Det har marknadsandel över 40 %. Med andra ord, 40% av internet använder WordPress för att driva sina webbplatser.

Och denna andel ökar varje dag.

Så hur dominerade WordPress branschen? Det är gratis, lätt att använda och har en enorm community redo att hjälpa till. Till skillnad från de flesta innehållshanteringssystem kräver WordPress ingen kunskap om kodning för att kunna använda, men det betyder inte att det inte är användbart.

Istället görs det mesta av de tunga lyften av temat och plugins du installerar. Tillägg är nästan identiska med apparna på din telefon. De lägger till speciella funktioner till din webbplats som normalt skulle kräva kodning.

Läsa:  Fler Twitter-följare – är fler följare visat användbara?

Sammantaget är WordPress ett mångsidigt plugin som används av miljontals domäner.

Så vad är skillnaden?

WordPress är en plattform designad för att bygga webbplatser, medan Laravel är ett ramverk som används för att designa webbapplikationer. När det gäller WordPress behöver användare inte kodningskunskaper, medan användning av Laravel kräver samma kunskap.

Utöver detta har varje plattform sina egna unika funktioner som skiljer den från resten. Så låt oss börja fokusera på enskilda områden.

Laravel vs WordPress: Användarvänlighet

Utan tvekan är en av de viktigaste faktorerna för en webbutvecklare användarvänligheten av plattformen. De flesta webbplatser skapas idag av människor som inte har någon kunskap om kodning och som gör det för första gången.

Som sådan har hela branschen gått bort från kodning till enklare strukturer som tillåter användare att bygga webbplatser med hjälp av dra-och-släpp-verktyg.

Låt oss se hur Laravel och WordPress skiljer sig åt när det gäller tillgänglighet.

Laravel: Tillgänglighet

Du behöver omedelbart veta hur man skriver och läser kod för att kunna använda Laravel korrekt. Och för många gör detta omedelbart plattformen till ett dåligt val för nybörjare. Detta är dock inte en helt rättvis bedömning eftersom plattformen är byggd för kodälskare.

Så den verkliga frågan är hur plattformen presterar i händerna på sin målgrupp.

De flesta tycker att det fungerar utmärkt. Plattformen är intuitiv att använda och bygger på en solid struktur som experter säger är kodad bättre än WordPress. Som ett resultat presterar plattformen bättre än konkurrenterna.

Laravel har många resurser till ditt förfogande, med många inbyggda verktyg som autentisering för att hålla din webbplats säker med liten ansträngning. Det går dock inte att förneka att plattformen är en av de mest komplexa aspekterna av webbplatsutveckling.

WordPress: Lätt att använda

WordPress började som en enkel bloggplattform, men utvecklades snabbt till ett system som kan bygga vilken webbplats som helst utan att skriva en enda rad kod. Som sådan är det en av de mest tillgängliga plattformarna för att bygga en webbplats.

Och en stor del av allt detta är tack vare det enorma biblioteket av teman och plugins som det har tillgängliga.

Som jag nämnde tidigare låter plugins dig lägga till nya funktioner på din webbplats med ett musklick.

Behöver du lägga till ett fotogalleri? Inga problem, installera tillägget för fotogalleriet. Behöver du en bolånekalkylator? Var inte rädd, det finns ett tillägg för det också.

WordPress-ekosystemet har ett verktyg för nästan vad som helst, och de flesta av dem är gratis. När det gäller teman är de mycket anpassningsbara och kräver bara justering av ett fåtal inställningar för att uppnå professionell kvalitet.

Läsa:  COVID Sonrası İyileşme Sürecinde BT'nizi Nasıl Finanse Edebilirsiniz?

Vinnare: WordPress

Även om Laravel är bra för personer med kunskap om kodning, är det en för stor barriär för den genomsnittliga användaren. Som sådan är WordPress mycket lättare att använda än Laravel.

Det återspeglas direkt i storleken på dess community och den konstanta tillväxten av plattformen år efter år.

Laravel vs WordPress: E-handel

En sak som båda plattformarna är kända för är att producera utmärkta e-handelssajter. Även om WordPress verkligen gör det enkelt att bygga en, låt oss se hur de står sig.

Laravel: Webbutik

Gör inga misstag, Laravel är en fantastisk plattform när det kommer till e-handel. Den har flera e-handelspaket att välja mellan, inklusive Aimeos, Bagisto och Mage2. Du har alltså många alternativ.

Var och en är helt anpassningsbar och har sina egna unika fördelar och nackdelar.

Det som däremot får Laravel att glänsa jämfört med andra e-handelslösningar är att allt är byggt på ett enhetligt sätt. Traditionella out-of-the-box e-handelslösningar är fulla av oberoende delar som alla behöver uppdateras en efter en.

Så är inte fallet här. Istället är allt uppkopplat vilket innebär mindre underhåll för dig.

Med allt detta sagt är det värt att påminna dig igen om att du behöver göra mycket kodning för en e-handelswebbplats. Det är alltså inte lätt. Men det är givande.

WordPress: webbutik

När det kommer till e-handel är WordPress, eller mer specifikt WooCommerce, gorillan på 800 pund i rummet. Den stöder för närvarande mer än 5 miljoner onlinebutiker. Och det här är bara ett alternativ du kan använda i WordPress.

Faktum är att det finns dussintals e-handelsplugins som du kan använda för att bygga en onlinebutik.

Låt oss fokusera på WooCommerce för ett ögonblick. Det här verktyget förvandlar WordPress till en e-handelslösning, och det kostar dig noll dollar att göra det. WooCommerce erbjuder till och med tillgång till nästan alla betalningsgateways (PayPal, Stripe, etc.).

När det kommer till anpassning är plattformen oöverträffad. En enkel WooCommerce-installation räcker för att hålla dig nöjd, men lägg till en rad kraftfulla plugins och du har en oöverträffad e-handelsplattform som är enkel att använda och gratis.

Vinnare: WordPress

Medan båda plattformarna kan producera fantastiska onlinebutiker gratis, verkar WordPress vara den klara vinnaren. Och om du behöver bevis, titta bara på statistiken. WooCommerce är den mest använda online shoppingplattformen.

Bara det säger sitt i en så trång miljö.

Laravel vs WordPress: Design

En fungerande webbplats är bra, men inte tillräckligt bra. Idag behöver du en webbplats med en utmärkt layout för att hålla besökarna på sidan. I vissa fall kan en generisk webbplats visa sig vara en bluff eller en bluff.

Läsa:  Sociala CRM-fördelar – kommer de med kurerat innehåll?

Som ett resultat måste du välja en plattform som ger dig designalternativ. Låt oss se hur Laravel och WordPress fungerar tillsammans.

Laravel: Design

Laravel har massor av anpassningsmöjligheter i form av paket. Vissa av dem är till och med gratis, men de flesta är det inte. Men det skiljer sig inte så mycket från att betala för ett premiumtema eller sidbyggare.

Men gör inga misstag, det finns färre alternativ om du planerar att stanna singel.

Men i händerna på en begåvad webbdesigner behöver du inte spendera ett öre för att skapa en fantastisk webbplats. Du kan koda allt själv och skapa vackra och responsiva sidor utan paket.

De flesta användare använder dock paket med design och mer unika funktioner som kan vara mycket svåra att duplicera. Sammantaget, så länge du har kunskapen, kan Laravel vara en kraftfull designplattform.

WordPress: Design

WordPress är en av de mest anpassningsbara webbdesignplattformarna som finns. Det finns över 4 000 gratis teman att välja mellan utöver tusentals premiumteman.

Och det är bara utgångspunkten.

Du kan använda en sidbyggarplugin för att skapa något helt unikt för din webbplats.

Varje tema är anpassningsbart. Du kan ändra alla färger, typsnitt och layout (till viss del). I verkligheten, om du väljer rätt tema, har du redan gjort cirka 50 % av arbetet. Den andra sidan är layoutanpassning.

Det är värt att nämna att även om du kan designa en fantastisk webbplats utan att skriva en enda kodrad, kan du skapa din egen anpassade CSS för att ytterligare anpassa ditt tema. Så du får det bästa av två världar i WordPress.

Vinnare: WordPress

Båda dessa kan göra en snygg webbplats, men det är bara så mycket enklare och snabbare med WordPress. I Laravel har du ett begränsat sätt att designa en webbplats, medan du i WordPress kan välja vilka verktyg du ska använda för design.

Om du inte är nöjd med funktionerna, skaffa ett annat plugin med ett annat plugin.

Laravel vs WordPress: SEO

En av de viktigaste faktorerna för en framgångsrik webbplats är sökmotoroptimering (SEO). Detta avgör din ranking på sökmotorer som Google. Plattformen du bygger på påverkar det.

Låt oss se vilken plattform som erbjuder dig fler SEO-verktyg.

Laravel: SEO

Som med resten av Laravel är det inte lätt att ställa in SEO. Alla SEO-rutter måste definieras, vilket faktiskt gör plattformen till ett dåligt val för bloggare. Den goda nyheten är att samhället är medvetet om detta problem.

Läsa:  Hur man blir TikTok känd 2024

Som ett resultat finns det ett stort antal SEO-paket tillgängliga.

Dessa paket är designade för att göra SEO-processen mer effektiv och enklare för nybörjare, vilket de ofta gör. De flesta av dem är gratis och du kan ladda ner dem direkt från GitHub.

Den goda nyheten är att webbplatser som använder Laravel ofta kör mycket snabbare än sina konkurrenter, vilket hjälper dem att rankas högre.

Men om du inte använder dessa verktyg är det svårt att installera SEO eftersom plattformen helt enkelt inte har inbyggda SEO-verktyg som hjälper dig på vägen.

WordPress: SEO

Som standard kommer WordPress med en anständig uppsättning SEO-verktyg. Du kan ändra din URL-struktur, definiera och hantera taxonomier, de flesta teman är inbyggt responsiva och mer.

Men WordPress lyser när du installerar ett SEO-plugin. Och det finns inget större namn i WordPress än Yoast SEO.

Denna plugin skapar en XML-webbplatskarta, spårar nyckelordsanvändning, ger dig en förhandsvisning från Google, spårar interna och externa länkar och mer. Utöver detta ger den dig även tips för att göra ditt innehåll mer läsbart.

Yoast är bara ett av de många SEO-verktyg du kan använda.

En nackdel med WordPress är att webbplatsens hastighet kan variera kraftigt. Om du inte har en bra webbserver och har många plugins installerade kan din webbplats gå långsamt. Så det påverkar din sökmotoroptimering.

Vinnare: WordPress

WordPress är den klara vinnaren. Även om det finns många SEO-förbättringar av Laravel, är standardverktygen för WordPress överväldigande. När du lägger till ett plugin som Yoast SEO har du oöverträffad optimeringskraft.

Laravel vs WordPress: Resultat

WordPress vann alla kategorier eftersom det är lättare att använda och har fler alternativ för att utföra en enda uppgift. Viktigast av allt, det kräver ingen djup kodningskunskap, vilket gör den tillgänglig för nybörjare.

WordPress kan bygga vilken webbplats som helst, är gratis och har den största communityn av alla CMS. När du sätter ihop alla dessa är det inte svårt att se varför plattformen är så populär.

Håller du med om våra resultat?