Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Lås upp hemligheterna för att driva ord som ökar omvandlingarna

Lås upp hemligheterna för att driva ord som ökar omvandlingarna

Konvertering är ett nyckelelement i din innehållsstrategi om du tjänar pengar på din blogg. Om du inte förvandlar besökare till köpare, är dina ansträngningar förgäves.

För att förvandla klick till dollar är det viktigt att spåra din omvandlingsfrekvens. Konvertering avser när en webbplatsbesökare vidtar åtgärder, som att registrera sig för ett nyhetsbrev, registrera sig för ett webbseminarium, titta på en gratis demo eller göra ett köp.

Enligt WordStream har webbplatser en 2,35 % genomsnittlig konverteringsfrekvens. De översta 25 % av webbplatserna konverterar med 5,3 % eller högre. Om du vill vara i toppen av din nisch bör du sikta på att konvertera till 12 %.

Ett av sätten att optimera din blogg för högre konverteringsfrekvens är att använda det vi kallar kraftord — eller övertygande språk.

Låt oss titta på några kraftfulla ord som ökar konverteringar genom att fånga uppmärksamhet och motivera publik, och hur du kan införliva dem i ditt innehåll.

Din guide till kraftord som ökar omvandlingarna

Ibland är ett enda ord eller en enstaka fras allt som krävs för att förvandla en kopia eller innehåll – från en rubrik till en bloggslutsats – från bla till WOW.

Kraftord som väcker nyfikenhet

Kraftord som väcker nyfikenhet kan avsevärt öka konverteringsfrekvensen på din webbplats. Dessa övertygande termer väcker läsarnas intresse, vilket gör dem mer benägna att engagera sig i ditt innehåll och i slutändan konvertera till kunder.

Några kraftord som kan göra människor nyfikna är “upptäcka”, “avslöja”, “avslöja”, “hemlig”,

Titta på dessa exempelrubriker:

 • Upptäck den hemliga ingrediensen som kommer att förändra dina matlagningsfärdigheter över natten.
 • Avslöja Hur detta enkla hack kan spara timmar på husstädning.
 • Avslöja: Den föga kända strategin som toppentreprenörer använder för explosiv tillväxt.

Att införliva dessa typer av känsloframkallande ord i dina rubriker fångar inte bara läsarnas uppmärksamhet utan uppmuntrar dem också att klicka sig vidare och lära sig mer om vad du har att erbjuda.

Kraftord som väcker känslor

Förutom att skapa övertygande rubriker, kan integrering av kraftfulla ord i ditt blogginnehåll ytterligare förbättra läsarnas engagemang och förbättra omvandlingsfrekvensen. Genom att väcka känslor av entusiasm, chock eller indignation bland din läsekrets får du dem att stanna kvar på din sida och läsa till slutet.

Läsa:  iOS 15 Attribution Solution

En studie utförd av Jonah Berger vid University of Pennsylvania fann att artiklar som innehåller känslomässigt laddade språk var mer benägna att delas på sociala medier, vilket ökade deras räckvidd och potentiella effekt.

Några exempel på kraftord som framkallar känslor inkluderar:

 • Ilska: Upprörande, skrämmande, äckligt
 • Lusta: Oemotståndlig, förförisk, lockande
 • Överraskning: Häpnadsväckande, otroligt, chockerande

Att införliva dessa kraftfulla termer strategiskt i ditt innehåll kan framkalla känslor som resonerar hos läsarna på ett djupare plan.

Nyckel takeaway:

Att skapa uppmärksammade rubriker med hjälp av nyfikenhetsdrivna kraftord och införliva känsloframkallande språk i blogginlägg kan öka konverteringsfrekvensen avsevärt. Övertygande termer som väcker känslor som spänning, överraskning eller ilska skapar en starkare koppling mellan läsare och ditt varumärke, vilket leder till ökat engagemang och potentiell påverkan på sociala medier.

Kraftord som tilltalar girighet

Att marknadsföra giveaways och onlinetävlingar genom girighetsrelaterade kraftord är ett effektivt sätt att öka omvandlingarna.

Till exempel:

 • Tidsbegränsat erbjudande: Genom att använda den här frasen skapar du en känsla av brådska som uppmuntrar kunder att agera snabbt innan de går miste om en affär eller kampanj.
 • Exklusiv tillgång: Denna term innebär att endast utvalda individer kan dra nytta av erbjudandet, vilket gör det mer önskvärt för potentiella kunder som vill känna sig speciella eller privilegierade.
 • Stora besparingar: Att betona betydande rabatter tilltalar direkt konsumenternas önskan om ekonomisk vinning och ökar sannolikheten att de kommer att konvertera.
 • Bonusgåva: Att erbjuda ytterligare föremål som en del av ett köpincitament kan få potentiella kunder att känna att de får ännu mer värde av sin transaktion, vilket ytterligare ökar omvandlingsfrekvensen.

Tips för att välja effektfulla giriga fraser

 1. Analysera din publik: Att förstå din måldemografis preferenser och önskningar hjälper dig att välja kraftord som motiverar dem. Överväg att genomföra undersökningar eller analysera kundfeedbackdata om det finns tillgängligt.
 2. Håll det relevant: Se till att de girighetsbaserade maktorden du väljer är direkt relaterade till din produkt- eller tjänsteerbjudande. Irrelevanta fraser kan förvirra potentiella kunder och i slutändan skada konverteringsfrekvensen.
 3. A/B-testa olika termer: Experimentera med olika kombinationer av kraftfulla ord i din marknadsföringstext för att avgöra vilka som ger starkast resonans hos din publik och få högre konverteringsfrekvens.

När det gäller girighetsbaserade kraftord för giveaways och tävlingar är det viktigt att förstå motivationens psykologi. Att införliva girighetsbaserade kraftord i dina giveaways, tävlingar och reklammaterial kan avsevärt öka omvandlingarna genom att direkt tilltala konsumenternas önskemål om ekonomisk vinning eller exklusiv tillgång.

Nyckel takeaway:

Att använda girighetsbaserade maktord i giveaways och tävlingar kan öka konverteringarna genom att tilltala konsumenternas önskan om ekonomisk vinning eller exklusiv tillgång. Framgångsrika kampanjer har använt fraser som “begränsat erbjudande”, “exklusiv tillgång”, “stora besparingar” och “bonusgåva”.

Kraftord som skapar brådska med rädsla

Rädsla kan också vara en kraftfull drivkraft när den används på rätt sätt i marknadsföringstexter.

Läsa:  Hur man skapar innehållspelare för att bygga aktuell auktoritet

Att använda rädslabaserade kraftord kan få potentiella kunder att oroa sig för att gå miste om fördelar om de inte agerar snabbt. Detta tillvägagångssätt har använts framgångsrikt i olika branscher, vilket har lett till högre konverteringsfrekvens.

Genom att strategiskt införliva dessa känsloframkallande termer i din marknadsföringsexemplar kan du skapa en känsla av brådska som får potentiella kunder att vidta åtgärder nu.

Några kraftfulla exempel på rädsla-baserade kraftord inkluderar:

 • Tidsbegränsat erbjudande.
 • Sista chansen.
 • Skynda dig.
 • Missa inte det.
 • Endast X artiklar finns kvar i lager.

Även om det är viktigt att framkalla känslor som rädsla och ångest genom övertygande ord, är det avgörande att hitta rätt balans för att upprätthålla effektiviteten utan att alienera potentiella kunder.

Balansera negativa känslor

Här är tre tips på hur du kombinerar negativa känslor med positiv förstärkning och lösningsorienterade budskap.

 1. Behåll klarhet: Se till att ditt budskap förblir tydligt och koncist samtidigt som det innehåller rädslabaserade kraftord så att läsarna förstår vad du erbjuder och varför de borde vara intresserade.
 2. Erbjud en lösning: Presentera din produkt eller tjänst som svaret på det problem du har lyft fram, och betona hur det kan lindra deras rädslor och bekymmer.
 3. Använd vittnesmål: Att inkludera kundrecensioner eller framgångsberättelser kan hjälpa till att validera dina påståenden och försäkra potentiella kunder om att de fattar rätt beslut genom att välja ditt erbjudande.

Att införliva rädsla-baserade kraftord i din marknadsföringstext är ett effektivt sätt att öka konverteringar genom att skapa brådskande och utnyttja psykologiska triggers. Genom att hitta den rätta balansen mellan att framkalla negativa känslor och tillhandahålla lösningar kan du få högre konverteringsfrekvenser utan att alienera potentiella kunder.

Nyckel takeaway:

Att använda rädslabaserade kraftord i marknadsföringstexter kan skapa en känsla av brådska och öka omvandlingarna. Det är dock viktigt att balansera negativa känslor med positiv förstärkning och lösningsorienterade meddelanden samtidigt som man bibehåller tydlighet och inkorporerar kundrekommendationer.

Kraftord som bygger förtroende

Kraftord kan också få potentiella kunder att känna sig trygga när de hanterar ditt företag, vilket ökar den totala omvandlingsfrekvensen.

Här är några exempel på säkerhetsfokuserade fraser som kan hjälpa dig att bygga upp förtroende hos din publik:

 • Garanterat
 • Ingen risk inblandad
 • Certifierad säker utcheckning
 • Dataskydd säkerställt
 • Helt kompatibel med industristandarder
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Problemfri returpolicy
 • Beprövad metod

Att bygga förtroende för AI-innehåll är särskilt viktigt, och att lägga till kraftord är bara ett sätt att göra det. Vad är hela processen? Allt finns i vårt CRAFT-ramverk för att optimera dina AI-genererade bloggar.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Kraftord som erbjuder bekvämlighet

Att integrera kraftfulla ord relaterade till lätthet och enkelhet i ditt innehåll kan ha en betydande inverkan på omvandlingsfrekvensen. Dessa termer utnyttjar den naturliga mänskliga tendensen att söka genvägar eller mer bekväma metoder för att uppnå mål.

Läsa:  De 5 bästa webbplatserna att köpa aktier i Facebook-inlägg 2024 (Real & Instant)

Här är några exempel på kraftord som tillgodoser lättja:

 • Enkel
 • Problemfri
 • Enkel
 • Snabb fix
 • Smärtfri
 • Förenklat

För att effektivt införliva dessa övertygande termer i ditt innehåll, fokusera på att belysa hur din produkt eller tjänst gör livet lättare för potentiella kunder genom att spara dem tid, energi eller pengar.

Fallstudier av lättja-drivet språk i marknadsföring

Amazon Primes endagsfraktlöfte

Amazon Primes “Free Same-Day Delivery” slogan tilltalar kunder som vill ha sina inköp levererade snabbt utan någon extra ansträngning eller kostnad från deras sida.

Dollar Shave Clubs prenumerationstjänst

Dollar Shave Club har byggt hela sin affärsmodell kring idén att göra rakning bekvämare för män genom att erbjuda en prenumerationstjänst som levererar rakhyvlar och groomingprodukter direkt till deras dörr. Deras marknadsföringsspråk understryker hur enkelt det är att registrera sig och regelbundet få produkter av hög kvalitet.

Blue Apron’s Meal Delivery Service

Blue Apron, en måltidsleveranstjänst, använder kraftfulla ord som “enkelt”, “bekvämt” och “läckert” i sin marknadsföringstext för att locka upptagna personer som söker ett enklare sätt att äta hälsosamma måltider hemma. Genom att betona bekvämlighetsfaktorn tilltalar de direkt dem som letar efter problemfria lösningar i sin vardag.

Att införliva lättja-drivna kraftord i ditt innehåll kan avsevärt öka konverteringarna genom att direkt tilltala konsumenternas önskemål om enkelhet och användarvänlighet. Genom att förstå bekvämlighetens språk kan marknadsförare effektivt utnyttja kundernas önskemål om en mer enkel shoppingupplevelse och öka försäljningen.

Nyckel takeaway:

Kraftord som riktar in sig på önskan om bekvämlighet kan definitivt öka konverteringarna eftersom de tilltalar människor som vill ha snabbare sätt att utföra uppgifter utan större ansträngning. Termer som “ansträngning”, “problemfri” och “no-brainer” betonar hur en produkt eller tjänst kan göra livet enklare för potentiella kunder.

Använda kraftord i vittnesmål från riktiga människor

Rekommendationer ger ett extra lager av förtroende för konsumenter som är på väg att bestämma sig för om de ska lita på ditt företag. Istället för att skrämma bort potentiella köpare med aggressiv meddelandetaktik, är ett ringande stöd från kunder som faktiskt har använt din produkt mer effektivt för att ge din trovärdighet ett lyft.

Till exempel:

 • “Denna programvara är absolut livsförändrande. Det har sparat mig otaliga timmar.”
 • “Jag har aldrig upplevt en så enastående kundservice förut.”
 • “Resultaten var häpnadsväckande – min omsättning fördubblades på bara tre månader.”

För att få dessa påståenden att sticka ut från resten av din kopia, skriv dem i kursiv stil eller fet stil.

Tips för att skriva kundrekommendationer

 1. Rörelseverb: Använd handlingsverb som visar vad användare kan åstadkomma med din produkt eller tjänst, till exempel “förvandla”, “skjuta i höjden” eller “accelerera”.
 2. Siffror och statistik: Kvantifiera fördelarna med ditt erbjudande genom att inkludera specifika siffror, procentsatser eller andra numeriska data. Till exempel: “Konverteringsfrekvensen ökade med 25 % efter att ha implementerat det här verktyget.”
 3. Sensoriskt språk: Tilltala läsarnas sinnen med levande beskrivningar som hjälper dem att föreställa sig att använda din produkt eller uppleva dess fördelar på egen hand. Fraser som “kristallklar ljudkvalitet” och “silkeslen textur” kan ha en betydande inverkan på dina konverteringsfrekvenser.
Läsa:  Topp 15 webbplatser som filmer7 för att titta på gratis filmer online

Att införliva dessa typer av beskrivande ord i kundrekommendationer ökar inte bara deras övertygelse utan hjälper också till att måla upp en mer levande bild för potentiella kunder om vad de kan förvänta sig av dina produkter eller tjänster.

Nyckel takeaway:

Att använda kraftfullt språk i kundrekommendationer kan öka konverteringarna genom att bygga upp trovärdighet och förtroende hos potentiella kunder. Att införliva handlingsverb, siffror och statistik och sensoriskt språk kan göra rekommendationer ännu mer övertygande.

E-post Ämnesrad Kraftord som ökar omvandlingar och öppna priser

Att strategiskt använda kraftord i e-postämnesrader kan avsevärt öka öppnings- och klickfrekvensen, vilket leder till högre konverteringsfrekvens.

Här är några exempel på känslor som framkallar kraftord i e-postmeddelandens ämnesrader:

 • “Lås upp din fulla potential: Exklusiv åtkomst inuti”: Ordet “låsa upp” väcker nyfikenhet och skapar en lust för läsaren att upptäcka vad som döljer sig inuti.
 • “Tidsbegränsat erbjudande: Spara 50 % på vår bästsäljande kurs.”: Att använda fraser som “begränsad tid” och “spara” skapar brådska och tilltalar läsarens önskan om rabatter eller erbjudanden.
 • “Varning: Missa inte dessa insiderhemligheter”: Användningen av rädsla-baserade termer som “varning” utlöser oro över att gå miste om värdefull information, vilket får läsarna att vidta åtgärder genom att öppna e-postmeddelandet.
 • “Upptäck hur John Doe nådde framgång med detta enkla trick”: Att införliva personliga berättelser tillsammans med kraftfulla ord som “upptäck” uppmuntrar läsarnas intresse samtidigt som de skapar en känsla av relaterbarhet genom delade upplevelser.

Att införliva känslor som framkallar kraftord i din e-postmarknadsföringsstrategi är ett effektivt sätt att öka öppningsfrekvenser och klickfrekvenser. Genom att följa dessa tips och använda ett övertygande språk i dina ämnesrader kommer du att vara på god väg att skapa mer engagemang från prenumeranter och i slutändan omvandla dem till kunder.

Slutsats

Oavsett om du skapar ett blogginlägg eller skapar marknadsföringsexemplar, kan ett kraftfullt språk i ditt skrivande göra stor skillnad när det gäller att driva omvandlingar.

Genom att använda kraftord kan du skapa innehåll som är mer engagerande och övertygande. Dessa typer av ord kan hjälpa till att fånga din publiks uppmärksamhet, väcka känslor och skapa trovärdighet.