Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Massiv funktionsuppdatering – konkurrenter, målsökord, schemaläggning och mer

Massiv funktionsuppdatering - konkurrenter, målsökord, schemaläggning och mer

Ända sedan vi lanserade vår Funktionsbegäranstavla under 2020 har vi varit upptagna med att lyssna på våra uppskattade kunder, bygga nya funktioner och funktionalitet för att ständigt förbättra Ahrefs. Den här månaden lanserar vi sex stora nya funktioner som vi vet att du har väntat på:

Alla uppdateringar har gått live för alla kunder på relevanta planer.

1. Lägg till konkurrenter till revisionsrapporter

Möjligheten att lägga till konkurrenter till granskningsrapporter för white label har varit den mest efterfrågade och omröstade funktionen på vår funktionsbegäranstavla. Så vi är mycket glada över att kunna lansera den här funktionen.

När du kör en revisionsrapport kan du nu ange upp till 2 konkurrerande webbadresser. Dessa konkurrenter kommer sedan att bedömas mot alla kriterier i rapporten. Från toppen ser du den totala poängjämförelsen och när du rullar nedåt ser du konkurrentjämförelsen för varje enskild kontroll.

Du kommer att märka att poängratten för huvudadressen och de två poängrattarna för konkurrentens webbadresser har olika färg. Dessa färger matchar taggarna i det översta fältet och bärs genom hela rapporten i varje kontroll så att du enkelt kan se skillnaden för varje webbadress visuellt.

Varje enskild SEO-kontroll som finns i revisionsrapporten jämförs med dina angivna konkurrentsajter, vilket gör det mycket tydligt var din webbplatss styrkor och svagheter ligger i konkurrensen:

Större urtavlor och bilder har storleken mindre för konkurrentens webbadresser för att inte förringa huvudrapporten och kan enkelt visas/döljas med de relevanta växlingsknapparna:

För att lägga till konkurrenter till din nästa granskningsrapport, klicka på fliken White Label-rapporter, ange webbadressen till webbplatsen du vill granska och klicka sedan på den nya knappen “Alternativ” där du kan ange upp till två konkurrenter:

Du kan också lägga till konkurrenter när du kör en snabbgranskning från sökfältet i rubriken. För att göra detta, kör helt enkelt en snabb granskning, och efter att den har körts ser du på samma sätt knappen “Alternativ” högst upp i granskningen, där du kan lägga till upp till 2 konkurrenter.

2. Lägg till målsökord i granskningsrapporter

Den näst mest efterfrågade och omröstade funktionen på vår funktionsbegäranstavla är möjligheten att lägga till målsökord i granskningsrapporter.

Med den här funktionen kan du ange ett målsökord för varje rapport. I exemplet nedan har vi angett målsökordet som “vinhuset”. Granskningen kontrollerar sedan i fyra fält: Titeltagg, Metabeskrivningstagg, H1-tagg och Bild Alt-taggar för närvaron av ditt målsökord:

För att ställa in ett målsökord för din nästa granskningsrapport, tryck på den nya “Alternativ”-knappen i området White Label Reports när du skapar din rapport och definiera ditt målsökord:

Den här funktionen fungerar också tillsammans med konkurrenter så att du kan generera en revisionsrapport baserat på målsökord OCH konkurrent(er).

3. Schemalägg granskningsrapporter genomsökningar

Vi har lagt till möjligheten att schemalägga White Label-rapporter och webbplatsgenomsökningar. Du kan schemalägga en engångsrapport eller skapa återkommande schemalagda rapporter – till exempel en månadsrapport:

För att skapa en schemalagd revisionsrapport, skapa en rapport först, klicka sedan på den nya “Mer”-knappen i tabellen och välj “Schemalägg”:

Du kan sedan definiera om du ställer in en engångsrapport eller väljer mellan en återkommande veckovis eller återkommande månadsrapport. Definiera sedan datum och tid som du vill att rapporten ska köras. Du kan också ange din tidszon. I exemplet nedan har denna rapport planerats till den 1 juli kl. 08.00 Los Angeles-tid (GMT -7). Ange slutligen e-postadressen som rapporten ska skickas till:

Schemalagda genomsökningar fungerar också på samma sätt:

4. E-posta revisionsrapporter

Vi har hört att många byråer älskar att leverera revisionsrapporter under ett kundsamtal eller ett potentiellt kundmöte. Det är vanligt att byråer pratar med en kund via telefon och skickar revisionsrapporter till dem under samtalet så att de kan öppna och diskutera.

För att göra denna process smidig och enkel för dig har vi lagt till möjligheten att skicka revisionsrapporter via e-post direkt från sidan White Label-rapporter. Klicka bara på knappen “Mer” bredvid rapporten du vill skicka och välj “E-postrapport”. Fyll i e-postadressen och tryck på skicka. Inom några ögonblick kommer klienten att få sin rapport från en generisk icke-Ahrefs-e-postadress och du kan chatta genom deras resultat med dem.

5. Nya anpassningar av inbäddade formulär

För kunder med vår White Label och inbäddningsplan har vi lagt till några snygga visuella anpassningar till standardinbäddningsformuläret:

  • Möjlighet att visa/dölja Bädda in formulärtitel och anpassa texten
  • Möjlighet att visa/dölja Bädda in formulärets inledningsstycke och anpassa texten
  • Möjlighet att anpassa etiketten Skicka-knapp
  • Möjlighet att visa/dölja en ny inramad layout och anpassa bakgrundsfärgen och kantstilen
  • Möjlighet att lägga till rundade kanter för att bilda fält

För de kunder som redan har skapat inbäddningsformuläret på sin byråwebbplats kommer alla dessa nya alternativ att vara avstängda som standard. Om du vill använda någon av dem, besök bara sidan Inbäddningsinställningar, gör de ändringar du vill och generera den uppdaterade inbäddningskoden.

6. UX-förbättringar i revisionsrapporter

Vi har också lyssnat på feedback om hur vi kan göra våra revisionsrapporter bättre. Vissa av våra avancerade användare genererar hundratals (till och med tusentals) rapporter per år, så att optimera UX i revisionsrapporter är en stor prioritet för oss.

Här är några av de UX-förbättringar vi har gjort av revisionsrapporter:

Flyttade rekommendationer till toppen av rapporten

Tidigare fanns rapportrekommendationer längst ner i rapporterna och vi vet att detta var ett av de viktigaste avsnitten. Så vi har flyttat den till toppen så att den är fram och mitt och lätt att komma åt.

Ersatte navigeringsfältet överst i rapporter

Vi har frigjort utrymme överst i revisionsrapporterna genom att ta bort ikonmenyraden och ersätta den med klickbara länkar direkt under varje kontroll. Dessa kontextuella länkar låter dig hoppa ner till relevant avsnitt och ta bort upprepningen tidigare.

Förenklade alternativ för rapportinteraktion

Vi har samlat alla alternativ för rapportinteraktion i ett fält högst upp i rapporten som endast är synligt för inloggade användare. När du delar revisionsrapporter via URL:en med dina kunder döljs alternativfältet.

Gjorde rapporter lättare

Vi har tagit bort de tunga mörka avsnitten i rapporterna för att modernisera utseendet och känslan och göra dem lättare att skriva ut (avsnittsrubriker är vita som standard).

Låt oss veta vad du tycker

Som de flesta kunder skulle veta vid det här laget drivs vi av din direkta feedback och produktförslag så vänligen kontakta oss på Twitter @seoptimer eller skicka in funktionsförfrågningar och uppröstningsfunktioner du vill ha på vår Funktionsbegäranstavla.

Läsa:  Återpublicera innehåll: Hur man uppdaterar gamla blogginlägg för SEO-vinster