Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Måste-ha-verktyg för SEO-innehållsskribenter

Måste-ha-verktyg för SEO-innehållsskribenter

Föreställ dig detta: Du är en begåvad innehållsskribent, men ditt arbete får inte den dragkraft det förtjänar.

Trots att du erbjuder bra information har du problem med att attrahera en publik.

Om så är fallet, kanske du borde överväga att publicera mer långformigt innehåll. Enligt en serpIQ-studie, den genomsnittliga innehållslängden av de 10 bästa resultaten i Google var mer än 2 000 ord. Platsen nummer ett har vanligtvis 2 416 ord!

Men att skapa bra långformsinnehåll som rankas är lättare sagt än gjort.

Hur skriver man otroligt långformat innehåll som får verkliga resultat?

Rätt verktyg kan ge dig det ben du behöver för att få det gjort.

Detta för oss till vårt ämne: måste verktyg för SEO-innehållsskribenter.

Det här blogginlägget hjälper dig att skapa bra innehåll med hjälp av verktyg för att skriva SEO-innehåll. Vi kommer att diskutera de viktigaste verktygen som varje blivande eller erfaren marknadsförare bör ha i sin verktygslåda, plus hur du kan bli en skicklig SEO-innehållsskribent.

Behöver innehållsförfattare känna till SEO?

Som innehållsskribent, förståelse SEO är avgörande för din framgång.

Varför?

 • Ökad synlighet. För det första rankas väloptimerat innehåll högre på sökmotorer som Google och Bing. Detta innebär mer synlighet och trafik för din webbplats eller blogg.
 • Bättre användarupplevelse. Att optimera innehåll är inte bara för sökmotorrankning. Sikta på att alltid glädja din läsare genom att skapa engagerande, relevant material som löser ett problem eller hjälper till att göra deras liv bättre.
 • Högre omvandlingsfrekvens. Sist men inte minst, bra SEO-praxis leder till bättre omvandlingsfrekvenser eftersom användarna enkelt hittar det de letar efter.

Skärmdump från Backlinko

Vad är ett måste-ha-verktyg för SEO-innehållsskribenter? Börja här

Vilket är det viktigaste verktyget inom SEO?

Kort svar: I SEO finns det inget “ett verktyg för att styra dem alla.”

Istället är det viktigaste verktyget inom SEO det som hjälper dig att nå dina mål.

Det finns många av dem där ute, och de flesta kommer att hjälpa dig med åtminstone vissa aspekter av SEO. (Inget enskilt verktyg täcker absolut allt – det finns för många rörliga delar.)

De bästa verktygen för SEO beror på dina specifika behov och preferenser. Här är några allmänt erkända verktyg i olika kategorier:

Läsa:  8 bästa och bästa VoIP-leverantörer för småföretag jämfört (2024)

Mät- och analysverktyg

Google Analytics: Detta måste-ha-verktyg för SEO-innehållsskribenter ger insikter om webbplatstrafik, användarbeteende, konverteringsspårning och mer. Det hjälper dig att förstå hur användare interagerar med din webbplats och mäter effektiviteten av dina SEO-insatser.

Skärmdump från Google Analytics

Google Search Console: Ett annat måste-ha-verktyg för SEO-innehållsskribenter, detta gratisverktyg från Google hjälper dig att övervaka och upprätthålla din webbplats närvaro i sökresultaten. Den tillhandahåller data om sökvisningar, klickfrekvenser, indexeringsstatus och mer. Det hjälper dig också att identifiera och åtgärda tekniska problem som kan påverka din webbplats prestanda.

Sökordsforskning och SEO-verktyg

Semrush: En omfattande SEO-svit som erbjuder funktioner som sökordsforskning, konkurrentanalys, bakåtlänksanalys, webbplatsrevision, rankningsspårning och mer. Det ger värdefulla insikter och rekommendationer för att optimera din webbplats SEO-prestanda.

Ahrefs: Detta måste-ha-verktyg för SEO-innehållsskribenter är utmärkt för konkurrensanalys, sökordsforskning, bakåtlänksanalys och rankningsspårning. Den erbjuder en stor databas med sökord och bakåtlänkar, så att du kan upptäcka värdefulla insikter för att förbättra din SEO-strategi.

Skärmdump från Ahrefs

Moz: Moz erbjuder en uppsättning SEO-verktyg, inklusive sökordsforskning, länkanalys, webbplatsrevision och rankningsspårning. Moz Pro-verktyget ger djupgående SEO-insikter och rekommendationer för att förbättra din webbplatss synlighet i sökmotorer.

Google sökordsplanerare: Ett kostnadsfritt verktyg inom Google Ads som ger sökordsidéer, sökvolymdata och konkurrensnivåer så att du kan hitta relevanta sökord att rikta in dig på i dina SEO-ansträngningar.

Optimeringsverktyg

Yoast SEO: Ett flitigt använt WordPress-plugin som har blivit ett måste-verktyg för SEO-innehållsskribenter, Yoast är en stor hjälp med on-page SEO. Den erbjuder funktioner som innehållsanalys, XML-webbplatskartor, optimering av metataggar och läsbarhetskontroller. Yoast SEO ger förslag i realtid för att förbättra ditt innehålls SEO-vänlighet.

Skärmdump av Yoast SEO i WordPress

Rank Math: Ett annat WordPress-plugin, Rank Math hjälper dig att optimera ditt innehåll i WordPress-redigeraren. Den håller reda på nyckelordsanvändning, länkar och mer för perfekt optimerade inlägg.

Verktyg för innehållsforskning

BuzzSumo: Ett verktyg för innehållsforskning och analys. Det hjälper dig att identifiera populära och trendiga ämnen, analysera engagemang i sociala medier, hitta inflytelserika innehållsskapare och upptäcka bakåtlänksmöjligheter.

Quora: Behöver du veta vilka ämnen i din nisch folk pratar om, inklusive termerna de använder för att beskriva dem? Quora har allt detta prat och mer, vilket kan vara värdefullt när du undersöker innehåll.

Exploderande ämnen: Vill hoppa på trender innan är de heta? Exploderande ämnen hjälper dig att hitta de heta innehållsämnena som är på väg att explodera i popularitet så att du kan täcka dem före någon annan.

Fler verktyg för specifika SEO-uppgifter från Oberlo

Verktyg för innehållshantering

När det kommer till innehållsplanering och skapande kan verktyg som t.ex Trello, Asanaoch Luftbord kan hjälpa dig att organisera dina idéer, skapa konturer och hålla reda på dina framsteg.

Läsa:  Företagsansvar och etiska överväganden för företagsledare

Google Dokument är också ett måste-verktyg för SEO-innehållsskribenter, inte bara för textredigering utan också för att organisera innehåll. Det är gratis, lätt att använda och låter dig samarbeta med andra skribenter i realtid.

AI-skrivassistenter

Ett annat måste-verktyg för SEO-innehållsskribenter är en SEO-skrivassistent, som t.ex Grammatiskt, Hemingwayeller Quillbot. Dessa appar kan hjälpa till att förbättra ditt skrivande och säkerställa en felfri utskrift.

Verktyg för marknadsföring av innehåll

Slutligen, glöm inte att marknadsföra ditt innehåll genom plattformar som Hootsuite och Buffert. Dessa verktyg hjälper dig att engagera dig i din publik och spåra resultat.

Bonusverktyg: Long-Form AI Writing Tool

En typ av verktyg som har gjort vågor inom området innehållsmarknadsföring är AI-skribenten. Drivna av artificiell intelligens hjälper AI-författare som WriteSonic nu mänskliga författare att producera hundratals bloggartiklar inom några minuter utan att offra kvaliteten.

Om du lider av writer’s block, är innehållsskrivverktyg det bästa sättet att hjälpa dig att klara av. Ange bara det long-tail-sökord som du vill ranka för så sköter maskinen resten. WriteSonic kan skriva en lång bloggartikel på under 5 minuter! Den är väl undersökt, välskriven, korrekt formaterad och helt optimerad för sökmotorer.

Med sin kombination av snabbhet, kvalitet och användarvänlighet har WriteSonic blivit ett måste-verktyg för SEO-innehållsskribenter som vill skala sina insatser för innehållsmarknadsföring utan att anställa fler.

Behöver du hjälp med din process för att skriva innehåll? Sätt dessa verktyg i arbete.

Inga fler ursäkter – det är dags att skapa lite grymt innehåll som tar ditt varumärke till Page One.

Hur blir jag en bra SEO-innehållsskribent?

Att bli en bra SEO-innehållsskribent kräver en kombination av skrivfärdigheter och en förståelse för SEO-principer. Här är några steg som hjälper dig på din resa mot att bli en skicklig SEO-innehållsskribent:

 1. Utveckla dina skrivfärdigheter: Fokusera på att förbättra din grammatik, ordförråd, meningsstruktur och övergripande skrivstil. Läs mycket och öva på att skriva regelbundet för att förfina dina färdigheter.
 2. Förstå SEO-grunderna: Bekanta dig med de grundläggande begreppen inom SEO, inklusive sökordsforskning, optimering på sidan, byggande av bakåtlänkar och användarupplevelse. Lär dig mer om sökmotorernas algoritmer och hur de bestämmer sökrankningen.
 3. Gör sökordsundersökningar: Börja alltid med sökordsforskning. Analysera din publiks behov genom att undersöka populära söktermer relaterade till ditt ämne. Lär dig hur du identifierar relevanta sökord som passar ditt skrivinnehåll och har en bra sökvolym.
 4. Skapa högkvalitativt, engagerande innehåll i långa format: Fokusera på att producera väl undersökt, informativt och engagerande innehåll som ger värde för dina läsare. Se till att ditt innehåll är original, välstrukturerat och lätt att läsa. Införliva relevanta sökord naturligt i ditt innehåll utan att överfylla dem.
 5. Optimera ditt innehåll för sökmotorer: Använd SEO-tekniker på sidan för att förbättra synligheten för ditt innehåll i sökmotorresultat. Detta inkluderar att optimera metataggar (titeltaggar och metabeskrivningar), använda headertaggar (H1, H2, etc.), formatera ditt innehåll för läsbarhet och inkludera relevanta interna och externa länkar.
 6. Utveckla en stark förståelse för användarens avsikt: Tänk på avsikten bakom en användares sökfråga och skapa innehåll som tillfredsställer deras behov. Att förstå användarens avsikter hjälper dig att producera innehåll som är i linje med vad folk letar efter och ökar dina chanser att rankas högre i sökresultaten.
 7. Håll dig uppdaterad med SEO-trender: SEO-praxis utvecklas över tiden, så det är viktigt att hålla sig informerad om de senaste trenderna och algoritmuppdateringarna. Följ välrenommerade SEO-bloggar, delta i webbseminarier och gå med i onlinecommunities för att hålla dig uppdaterad med branschnyheter och bästa praxis.
 8. Analysera och mät dina resultat: Använd SEO-analysverktyg för att övervaka prestandan för ditt innehåll. Analysera data som organisk trafik, sökordsrankningar och användarengagemang för att förstå vad som fungerar och vad som behöver förbättras. Justera dina strategier för att optimera ditt innehålls prestanda.
 9. Lär dig och anpassa: SEO är ett dynamiskt område, så var beredd att anpassa dig till förändringar och lär dig kontinuerligt. Experimentera med olika tekniker, var nyfiken och var alltid villig att utöka dina kunskaper och färdigheter.
Läsa:  Identitetsverifiering och proxyservrar: Framtiden för säker onlineautentisering

Kom ihåg att det tar tid och övning att bli en bra SEO-innehållsskribent. Ha tålamod, uthållig och engagerad i att finslipa dina färdigheter, så kommer du gradvis att förbättra din expertis i att skapa innehåll som är både användarvänligt och optimerat för sökmotorer.

Varför du behöver verktyg för att skriva innehåll för SEO

Verktyg för att skriva innehåll för SEO är värdefulla eftersom de effektiviserar optimeringsprocessen och hjälper skribenter att skapa innehåll som är mer benägna att rankas bra i sökmotorernas resultat. Här är varför verktyg för att skriva innehåll är viktiga för SEO:

 • Sökordsinriktning: Att skriva SEO-innehåll börjar med att identifiera rätt sökord att rikta in sig på. Sökordsforskningsverktyg ger insikter om sökvolym, konkurrens och relaterade sökord. De hjälper skribenter att hitta relevanta sökord som har potential att locka organisk trafik och optimera deras innehåll därefter.
 • Optimering på sidan: Verktyg som SEO-plugins eller innehållsanalysverktyg hjälper skribenter att optimera sitt innehåll för sökmotorer. De ger förslag för att förbättra faktorer som metataggar, rubriker, sökordstäthet, intern länkning och läsbarhet. Dessa verktyg säkerställer att innehållet uppfyller SEO bästa praxis, vilket gör det mer sannolikt att rankas högre i sökresultaten.
 • Konkurrentanalys: Verktyg för att skriva innehåll erbjuder ofta funktioner för att analysera konkurrenters innehåll. Författare kan få insikter om vad som fungerar bra för konkurrenter, identifiera innehållsluckor och hitta möjligheter att skapa unikt och engagerande innehåll. Denna konkurrensanalys hjälper till att skapa en innehållsstrategi som sticker ut och lockar till mer synlighet.
 • Bakåtlänksanalys: Bakåtlänkar är avgörande för SEO framgång. Analysverktyg för bakåtlänkar hjälper skribenter att identifiera och analysera deras bakåtlänksprofil och deras konkurrenters. De ger information om länkkällor, ankartext och kvaliteten på bakåtlänkar. Detta hjälper till att utveckla en stark länkbyggande strategi och övervaka effektiviteten hos befintliga länkar.
 • Innehållsplanering och organisation: Verktyg för att skriva innehåll innehåller ofta funktioner för att planera, organisera och samarbeta i innehållsprojekt. De hjälper skribenter att hålla reda på ämnen, deadlines och framsteg. Dessa verktyg underlättar effektivt innehållsskapande och säkerställer konsistens och koherens mellan olika delar av innehåll.
 • Prestandaövervakning: Att skriva SEO-innehåll slutar inte med publicering. Att övervaka prestandan för publicerat innehåll är avgörande för att förstå dess inverkan. Verktyg som analysplattformar hjälper skribenter att spåra nyckeltal som trafik, engagemang, omvandlingar och sökordsrankningar. Dessa data möjliggör kontinuerlig optimering och förbättring av innehållsstrategier.
Läsa:  Hur man taggar personer på Facebook för att tredubbla engagemang

Verktyg för att skriva innehåll för SEO förenklar optimeringsprocessen, möjliggör effektivt innehållsskapande och ger värdefulla insikter för att förbättra sökmotorernas synlighet. Genom att använda dessa verktyg kan skribenter producera innehåll som uppfyller SEO-kraven, attraherar organisk trafik och hjälper till att uppnå bättre sökmotorranking.

Investera i minst ett måste-ha-verktyg för SEO-innehållsskribenter

Att ha rätt verktyg för att skriva innehåll kan avsevärt förbättra produktiviteten och effektiviteten hos innehållsförfattare. Oavsett om du är en blivande författare eller ett erfaret proffs, kan investeringar i verktyg du måste ha göra din skrivresa smidigare och mer givande.

Från sökordsforskning och SEO-optimering till innehållsanalys och konkurrentforskning, det finns olika verktyg tillgängliga för att stödja innehållsskribenter i deras strävan efter framgång. Verktyg som Google Analytics, SEMrush och Yoast SEO kan ge värdefulla insikter och rekommendationer för att förbättra ditt innehålls synlighet och prestanda.

Kom ihåg att det är nyckeln att hitta de bästa verktygen för dina specifika behov och preferenser. Så tveka inte att utforska olika alternativ och experimentera med olika verktyg tills du hittar den perfekta passformen. Med rätt verktyg i din arsenal kommer du att vara rustad att skapa engagerande, optimerat innehåll som fängslar din publik och leder till resultat.