Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Maximera försäljningen: En guide till kommersiella sökord

Maximera försäljningen: En guide till kommersiella sökord

Föreställ dig detta. Du har lagt ditt hjärta och själ i att skapa en fantastisk webbplats för ditt nya affärsföretag.

Du erbjuder fantastiska produkter, oslagbara erbjudanden och fantastisk kundservice. Men på något sätt ser du inte den webbtrafik eller försäljningsomvandlingar du förväntade dig. Vad är det som går fel?

Svaret kan ligga i något så enkelt men kritiskt som ‘kommersiella sökord‘.

Kommersiella sökord är precis som de där små brödsmulorna Hansel och Gretel använde för att hitta hem – de guidar potentiella kunder direkt till din digitala dörr.

Det här inlägget är här för att ge dig tillgång till en värld av kommersiella sökord – vad de är, hur de påverkar konsumentbeteende och strategier för att hitta effektiva sådana som förbättrar SEO-rankningen, driver trafik och ökar omvandlingarna.

Vad är kommersiella sökord?

Kommersiella sökord är söktermer med hög kommersiell avsikt. Det här är fraser som folk skriver in i Google när de aktivt letar efter att göra ett köp eller delta i en transaktion.

Nyckelord för kommersiell avsikt signalerar en tydlig avsikt att köpa, och de är ofta förknippade med produkter, tjänster eller specifika varumärken. Kommersiella nyckelord används ofta i de senare stadierna av köpcykeln när den potentiella kunden går bortom forskning och närmare ett beslut.

Här är några exempel på kommersiella sökord:

köpa [product name]: Till exempel, “köp iPhone 13.”

Rabatt [product or service]: Tycka om “rabatterade bärbara datorer” eller “billiga flyg.”

Bäst [product type]: Till exempel, “bästa löparskorna” eller “bästa digitalkameror.”

[Brand] [product]: Söker som “Nike löparskor” eller “Samsung Galaxy smartphones.”

När någon använder kommersiella sökord i sin sökfråga, berättar de något avgörande om sig själva – att de är redo att vidta åtgärder.

Detta skiljer dem från informationsfrågor som “Hur fungerar en dator?” eller “Vad är ekologiskt jordbruk?”

Nyckelordets avsikt bakom dessa frågor är att gräva efter information. Användaren planerar inte nödvändigtvis att göra ett köp när som helst snart.

Nyckelord för kommersiell avsikt är avgörande för företag eftersom de ofta representerar användare som är redo att konvertera. När företag optimerar för kommersiella sökord, strävar företag efter att se till att deras produkter eller tjänster visas framträdande i sökresultaten, vilket ökar sannolikheten för att attrahera potentiella kunder som aktivt vill göra ett köp.

Typer av kommersiella sökord

Om du någonsin använt webben för att leta efter något att köpa eller utnyttja, då har du använt kommersiella sökord. De är bron som kopplar dina behov till företag som är redo att uppfylla dem.

Låt oss titta på två typer av kommersiella sökord baserade på sökavsikt.

Sökord med hög avsikt

Först ut är sökord med hög avsikt. Dessa kraftfraser signalerar en användares beredskap att köpa.

Fraser som “köp löparskor online” eller “bästa priset på Samsung Galaxy S21” indikerar att användarna har sina kreditkort i handen och närmar sig slutet av sin köpresa.

Läsa:  Handlingsbar guide till Facebook-annonsplaceringar

Sökord med låg avsikt

Däremot visar sökord med låg avsikt mindre omedelbar köplust, men de bör inte underskattas.

Jämförelsefrågor är ett bra exempel på kommersiella sökord med låg avsikt. Användaren kanske vill jämföra olika produkter eller tjänster utan ett tydligt köpbeslut.

Till exempel, “för- och nackdelar med iPhone 13 vs. iPhone 14” eller “jämför bilförsäkringspriser.”

Recensioner och betyg faller också under frågor med låg sökordsavsikt. Dessa är sökningar efter recensioner eller betyg för att bedöma kvaliteten och ryktet för en produkt eller tjänst.

Exempel är “Kundrecensioner av Nike Air Max” eller “betyg för Sony LED-TV.”

Kommersiella nyckelord tillgodoser olika stadier av köpprocessen. Här är några fler exempel på kommersiella sökord:

Produktsökord: Dessa inkluderar specifika produkter eller modeller som användare är intresserade av att köpa. Till exempel, “iPhone XR” eller “LG OLED TV.”

Varumärkessökord: Användare som söker efter ett visst varumärke med avsikt att göra ett köp. Exempel inkluderar “Adidas löparskor” eller “Samsung Galaxy S21.”

Prisnyckelord: Användare som letar efter erbjudanden, rabatter eller specifika prispunkter. Till exempel, “rabatterade bärbara datorer” eller “prisvärda träningsspårare.”

Platsbaserade sökord: Kommersiella sökningar med en geografisk komponent som ofta indikerar lokal avsikt. Exempel inkluderar “Bästa restauranger i San Francisco” eller “Köp vegansk mat nära mig.”

Säsongsbetonade eller evenemangsbaserade sökord: Nyckelord kopplade till specifika årstider, helgdagar eller evenemang. Till exempel, “Julklappsidéer” eller “Black Friday-erbjudanden.”

Att förstå nyanserna i dessa kommersiella sökord hjälper företag att skräddarsy sina strategier för innehåll, reklam och SEO för att möta potentiella kunders specifika behov och avsikter.

Kom ihåg att varje typ tjänar sitt eget syfte för att driva trafik och omvandlingar, så balans är nyckeln när man införlivar olika typer av kommersiella sökordsstrategier.

Rollen för kommersiella sökord i SEO

Den inverkan kommersiella sökord har på sökmotoroptimering kan inte överskattas. De är som de hemliga kryddorna som kockar använder för att få sina rätter att sticka ut. Låt oss utforska hur dessa “kryddor” förbättrar din SEO-strategi.

Öka SERP-rankingen

Om du någonsin har undrat varför vissa webbplatser rankas högre än andra, ligger en del av svaret i deras effektiva användning av kommersiella sökord. Dessa kraftord fungerar som vägvisare som vägleder sökmotorer att förstå vad din webbplats erbjuder och placera den på lämpligt sätt på sökmotorernas resultatsidor.

Genom att välja relevanta kommersiella sökord talar du om för Google var du ska placera dig – helst överst.

Tankar organisk trafik

Förutom ranking finns det en annan avgörande fördel: trafikgenerering. Men inte vilken trafik som helst – vi vill ha organiska besökare av hög kvalitet som är genuint intresserade av våra erbjudanden. Genom att använda riktade kommersiella sökord kan du dra dessa användare direkt från SERP till din webbplats.

Köra konverteringar

Det är här det blir spännande. Det visar sig att vissa typer av kommersiella sökord – särskilt sådana med hög avsikt – är särskilt bra på att omvandla besökare till kunder eller prenumeranter.

Hög avsikt betyder att ett nyckelord indikerar en stark önskan om handling – ett köp eller en prenumeration kanske – vilket hjälper till att nå affärsmål mer direkt.

Med en sådan specifik inriktningskapacitet med långa svansvarianter med hög avsikt är det inte konstigt att kommersiella sökord spelar en betydande roll i SEO.

Bygga förtroende och auktoritet

Sist men inte minst, genom att konsekvent använda relevanta kommersiella sökord genom hela ditt innehåll, börjar du bygga auktoritet i din nisch. Du visar för sökmotorer att du är en pålitlig källa till kunskap och har expertis inom ditt område.

Läsa:  9 bästa ClickFunnels-ersättningar gratis och betalda (2024)

Detta förtroende leder till bättre ranking och mer synlighet på SERPs och lockar i slutändan rätt målgrupp för konvertering.

Hur man hittar nyckelord med kommersiell sökning

Att hitta rätt kommersiella sökord är lite som att jaga skatter. Du behöver en bra karta, tålamod och lite kunnig taktik för att vinna jackpotten.

Kraften med verktyg för sökordsforskning

En stabil utgångspunkt? Använd ett sökordsforskningsverktyg som Semrush eller WriteSonic. Dessa kan ge dig insikter i månatliga sökvolymer, poäng för sökordssvårigheter och mer. Men kom ihåg — satsa inte bara på högvolymsord; beakta relevans och konkurrens också.

Har du någonsin hört talesättet “håll dina vänner nära men dina fiender närmare”? Tillämpa den visdomen här genom att undersöka vilka sökord dina konkurrenter rankar efter. Här är en snabbguide om hur du hittar dem:

 • Identifiera dina konkurrenter: Börja med att ta reda på vilka dina främsta konkurrenter är inom din nisch eller bransch. Dessa är de företag eller webbplatser som erbjuder liknande produkter eller tjänster.
 • Använd verktyg för sökordsforskning: Det finns olika verktyg tillgängliga som kan hjälpa dig att spionera på din konkurrents sökord som Ahrefs, Semrush och SpyFu.
 • Kontrollera deras innehåll: Gå igenom din konkurrents webbplats, bloggar och annat innehåll. Leta efter återkommande nyckelord i deras titlar, rubriker och i hela innehållet. Detta kan ge dig insikter i de termer de prioriterar.
 • Utforska sociala medier: Kontrollera dina konkurrenters konton i sociala medier. De hashtaggar och nyckelord de använder i sina inlägg kan vara indikativa för deras fokusområden.
 • Granska deras bakåtlänkar: Bakåtlänkar är en viktig aspekt av SEO. Verktyg som Ahrefs kan också hjälpa dig att identifiera bakåtlänkarna som pekar till din konkurrents webbplats. Att analysera ankartexten i dessa bakåtlänkar kan avslöja de nyckelord som de betonar.
 • Konfigurera Google Alerts: Konfigurera Google Alerts för dina konkurrenters namn, produkter eller tjänster. På så sätt får du aviseringar när de nämns online och du kan se sökorden som är kopplade till deras varumärke.

När du har identifierat sökorden dina konkurrenter riktar sig till kan du bedöma konkurrenskraften för dessa fraser och avgöra om det finns några luckor eller underbetjänade områden där du kan briljera.

Använder Long Tail-sökord

Sökord med lång svans kanske inte får lika mycket trafik som deras kortare motsvarigheter, men de har ofta högre omvandlingsfrekvenser eftersom de är mer specifika. Försök att hitta dessa dolda pärlor med ett verktyg som AnswerThePublic.

Några tips om hur du hittar långa sökord med kommersiell avsikt:

 • Kontrollera e-handelsplattformar: Om du driver ett e-handelsföretag, utforska plattformar som Amazon, eBay eller Etsy. De söktermer som användarna använder på dessa plattformar indikerar ofta en stark avsikt att köpa.
 • Tänk på platsbaserade sökord: Inkludera platsbaserade termer i din sökordsundersökning, särskilt om du har en fysisk butik. Människor tar ofta med sin plats när de söker efter produkter eller tjänster som de tänker köpa lokalt.
 • Tänk som din kund: Sätt dig själv i din kunds skor. Vilka specifika fraser eller frågor kan de skriva in i en sökmotor när de är redo att köpa? Skräddarsy dina sökord för att matcha dessa verkliga sökfrågor.

Utnyttja Googles förslag

Vet du de förslagen som dyker upp när du börjar skriva i Googles sökfält? De är guldgruvor för att hitta sökord med kommersiella avsikter. När du börjar skriva en fråga i Googles sökfält föreslår den automatiskt relevanta fraser som folk ofta använder.

Om du till exempel skriver en blogg om hälsosamma recept, börja skriva “hälsosamma recept” i Googles sökfält, så kommer du förmodligen att se förslag som “hälsosamma recept för viktminskning” eller “enkla hälsosamma recept.” Dessa förslag kan ge dig insikter om vad människor aktivt söker efter, och hjälpa dig att skräddarsy ditt innehåll för att möta dessa specifika behov.

Läsa:  Är det fortfarande värt att använda SEO 2024? Domen

Hur man lägger till kommersiella nyckelord till ditt innehåll

Du kanske undrar hur du får in kommersiella sökord naturligt i ditt innehåll. Det är inte så svårt som du tror.

Steg 1: Först, förstå sammanhanget för ditt sökord. Är det ett produktnamn? En tjänstetyp? Att veta detta hjälper dig att vägleda var och hur ofta du använder dessa termer.

Steg 2: Se till att ditt innehåll är relevant för sökordet. Detta låter enkelt, men alltför många gånger ser vi människor som försöker stoppa in orelaterade sökord i sitt innehåll bara för SEO-ändamål.

Steg 3: Använd synonymer och relaterade fraser. Sökmotorer är smarta nog att känna igen när du pratar om något utan att behöva upprepa samma fras om och om igen.

Steg 4: Lägg till dina sökord i rubriker och underrubriker. Dessa textavbrott utgör ett utmärkt tillfälle att integrera kommersiella sökord på ett naturligt sätt. För att göra detta effektivt, se till att varje rubrik eller underrubrik ger värde genom att noggrant beskriva vad som följer samtidigt som du inkluderar de riktade kommersiella sökorden.

Steg 5: Lägg till dina sökord i metabeskrivningen. Din metabeskrivning fungerar som en elevatorpitch för en given webbsida; därför kan strategiskt placera kommersiella sökord här vara mycket fördelaktigt. Men kom ihåg – offra inte läsbarhet eller relevans bara för att klämma in fler ord.

Undvik nyckelordsfyllning: kvalitet framför kvantitet

Undvik nyckelordsfyllning när du lägger till sökord till ditt innehåll. Sökmotorer straffar detta beteende. Ditt fokus bör ligga på att tillhandahålla användbart innehåll av hög kvalitet som innehåller nyckelord på ett naturligt sätt.

Kvalitet framför kvantitet är den gyllene regeln när det gäller att använda kommersiella sökord. Det handlar inte om hur ofta dina sökord inkluderas, utan om att se till att de tillför ett värde till ditt innehåll.

Mäta framgången för din kommersiella sökordsstrategi

Låt oss inse det, du har lagt ner mycket arbete på att identifiera och införliva kommersiella sökord. Men hur vet du om dina ansträngningar ger resultat? Här är fyra nyckeltal att hålla ett öga på:

Trafikvolym: Det första måttet att kontrollera är trafikvolymen. Du kan använda verktyg som Google Analytics för det här syftet. Om fler människor besöker din webbplats efter att ha implementerat nya sökord är det ett gott tecken.

Avvisningsfrekvens: Avvisningsfrekvens hänvisar till besökare som lämnar din webbplats snabbt utan att interagera särskilt mycket. Om din avvisningsfrekvens är hög kanske sökordet lockade dem men de hittade inte det de letade efter.

Omvandlingsfrekvenser: Du försöker inte bara attrahera ögonglober; du vill ha handling. Kontrollera om användare genomför önskade åtgärder som att göra inköp eller registrera dig för ditt nyhetsbrev.

SERP-ranking: En bra indikator på framgång är att se förbättringar i din ranking på sökmotorernas resultatsidor. Verktyg som Ahrefs Keywords Explorer kan hjälpa till att spåra dessa förändringar över tid.

Kom ihåg att varje företag och kampanj har olika mål och mätvärden kan variera därefter. Så håll ett öga på dessa nyckelindikatorer och justera strategier efter behov.

Bara en sista anmärkning – förvänta dig inte resultat över natten. SEO-förbättringar tar tid så ha tålamod men ihållande.

Fallgropar att undvika när du använder kommersiella sökord

Att navigera i världen av kommersiella sökord kan vara lite knepigt, men var inte rädd!

Här är några fallgropar att se upp för:

 1. Förbise användarens avsikt: Kommersiella sökord handlar inte bara om transaktioner; de handlar om att lösa ett problem. Bli inte så fokuserad på försäljningen att du glömmer användarens avsikt. Se till att ditt innehåll stämmer överens med vad användaren letar efter.
 2. Ignorera sökvolym: Även om höga kommersiella avsikter är avgörande, vill du fortfarande ha en anständig sökvolym. Undvik sökord som är för nischade och har extremt låg söktrafik, eftersom det kan begränsa din räckvidd.
 3. Försummar långa sökord: Även om korta sökord med hög volym kan vara frestande, ignorera inte kraften med långa sökord. De kanske har en lägre sökvolym, men de konverterar ofta bättre eftersom de är mer specifika.
 4. Fokusera enbart på konkurrenskraftiga nyckelord: Det är frestande att gå efter de konkurrenskraftiga sökorden med hög sökvolym, men dessa kan vara svåra att rangordna efter. Balansera din strategi genom att rikta in dig på en blandning av sökord med hög, medium och låg konkurrens.
 5. Att glömma mobilanvändare: Med ökningen av mobilsökningar, se till att din webbplats är mobilanpassad. Om din webbplats inte är optimerad för mobilanvändare kan du förlora potentiella kunder som snabbt studsar från en icke-responsiv webbplats.
 6. Ignorera negativa sökord: Om du kör betalda reklamkampanjer, var uppmärksam på negativa sökord. Det här är termer som du inte vill att dina annonser ska visas för. Det hjälper till att filtrera bort irrelevant trafik och spara din budget för mer värdefulla klick.
 7. Håller sig inte uppdaterad: Världen av SEO och sökord är i ständig utveckling. Håll dig uppdaterad med branschtrender, algoritmförändringar och förändringar i användarbeteende för att säkerställa att din strategi förblir effektiv.
Läsa:  Navigering DD2345 Compliance: En guide för försvars- och flygentreprenörer

Vanliga frågor – Kommersiella nyckelord

Vad är ett exempel på en kommersiell avsikt?

Ett utmärkt exempel på kommersiell avsikt är när någon söker “köp löparskor online.” De är helt klart redo att köpa.

Vilka är exempel på sökord?

“Ekologisk barnmat,” “bästa smartphone 2023,” och “enkla veganska recept” är alla sökordsexempel som signalerar specifika sökintressen.

Vad är nyckelord i affärer?

I affärer, sökord som “prisvärd CRM-programvara” eller “Topmarknadsbyråer NYC” hjälpa företag att bli upptäckta av potentiella kunder online.

Vilka är exempel på informationssökord?

“Hur man byter däck” eller “symptom på influensa” är exempel på nyckelord med informationssyfte. Dessa användare söker kunskap, inte nödvändigtvis produkter eller tjänster.

Slutsats

Kommersiella nyckelord är din gyllene biljett. De är som brödsmulor som leder potentiella kunder till din digitala tröskel. Du har förstått deras betydelse för marknadsföring online.

Du vet nu om olika typer av kommersiella sökord – med hög avsikt och låg avsikt – och hur var och en spelar en unik roll för att driva trafik och konverteringar.

Vi har tagit upp strategier för att identifiera effektiva kommersiella sökord. Nu kan du komma igång och se till att rätt personer ser ditt material genom att inkludera dessa sökord.

Men kom ihåg! Mät alltid framgång med hjälp av olika mätvärden och verktyg och var försiktig med vanliga fallgropar när du använder dessa kraftfulla fraser.

Vill du hitta kommersiella sökord och förvandla dem till högt rankat innehåll med bara ett verktyg? Det är vad WriteSonic kan göra för dig!

Att utnyttja kraften i kommersiella sökord kan vara en spelomvandlare så registrera dig nu!