Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Maximera SEO-effekten med navigeringssökord

Maximera SEO-effekten med navigeringssökord

Navigerande nyckelord talar om för sökmotorer vart du vill gå på webben. Du letar inte efter information eller svar utan efterfrågar en specifik webbplats eller sida.

Om du till exempel skriver “Facebook” i sökfältet är det ett navigeringssökord. Du letar inte efter information om Facebook; du vill bara gå direkt till Facebooks hemsida.

Navigationsnyckelord hjälper dig att hoppa över den natursköna rutten och gå direkt till din onlinedestination. Så nästa gång du vill leta upp de senaste hundmemes eller hitta din favoritbutik på nätet, släng bara in dessa navigeringsnyckelord, och voilà, du är där på ett nafs!

Navigerande nyckelord är inte bara praktiska verktyg för användare; de kan också vara hemliga vapen inom SEO.

Om de används på rätt sätt kan dessa sökord öka webbplatstrafiken och rankingen.

Men hur utnyttjar vi denna kraft?

I det här blogginlägget kommer du att lära dig navigeringssökordens roll i framgångsrika SEO-strategier. Håll ut för det finns mer än vad man kan se!

Navigationssökord är de söktermer som människor använder när de letar efter en specifik webbplats eller onlinedestination.

Istället för att leta efter allmän information, är de på uppdrag att hitta en viss plats på internet.

Till exempel, om någon skriver “Amazon” i en sökmotor, använder de ett navigeringssökord. De letar inte efter information om e-handel; de vill gå direkt till Amazon-butiken.

Dessa nyckelord hjälper användare att navigera i det stora onlineutrymmet direkt till önskad destination.

Detta skiljer sig från informations-, transaktions- och kommersiella nyckelord där människor letar efter svar eller letar efter att göra inköp.

När vi pratar om navigeringssökningar är sökordets avsikt ganska tydlig – vilket gör dem avgörande i SEO-strategin. Användaren letar inte efter information eller ett allmänt ämne; de vill navigera till en specifik webbplats eller sida.

Så, sökordsavsikten bakom navigeringssökfraser handlar om att hitta en viss onlinedestination.

SEO handlar inte bara om att rankas högt, det handlar också om att guida användarna direkt till din dörr – det är vad navigeringssökord gör bäst.

Varumärken har en fördel här eftersom många navigeringssökningar inkluderar varumärken – tänk trendiga videor eller butiker nära mig.

Läsa:  Hur man skickar en PEC med gmail

Men även utan ett välkänt namn kan förståelse av sökord för navigeringsavsikt ge företag mer synlighet och öka webbplatstrafiken.

Navigerande nyckelord hjälper användare att hitta en specifik webbplats eller sida som de redan har i åtanke. Ett exempel skulle vara någon som skriver ‘Amazon’ i Google – användaren behöver inte information om e-handelsplattformar. Sökets avsikt är att komma direkt till Amazons hemsida.

Dessa termer spelar en avgörande roll för varumärkesigenkänning och för att förbättra din webbplats användarupplevelse eftersom de som söker redan vet exakt vart de vill gå.

I kontrast, informativa nyckelord signalera en annan typ av sökavsikt – användaren letar efter svar eller försöker lära sig något nytt men har inte en specifik resurs i åtanke.

Informationsnyckelord kan inkludera fraser som “hur gör man”-guider eller frågor som börjar med “vad är …” Målet här är inte att komma till en viss plats utan att samla användbar kunskap från olika källor.

Men vad sägs om kommersiella sökord? Sökavsikten med kommersiella nyckelord är att hitta information innan du köper något. Det tydliga sökordets avsikt är att göra ett köp.

Till exempel om någon skriver “bästa löparskorna” eller “rabatterade bärbara datorer,” de är sannolikt på marknaden för en produkt. Målet är att hitta alternativ, jämföra priser och eventuellt göra ett köp.

Och äntligen har vi det transaktionssökord. Nu är de här killarna inte alls blyga för sina sökavsikter. Användare som använder dem är redo att köpa något online.

Tror “Köp iPhone 12 Pro Max nu“, vilket tydligt visar en sökavsikt att köpa.

För att sammanfatta det handlar navigeringssökavsikt om att guida användare till en specifik webbplats. Däremot återspeglar informationsuppsåt, kommersiella avsikter och transaktionssökningsavsikter behoven hos shoppare och informationssökande. Det är detta som skiljer dem åt i det stora systemet med SEO-strategier.

Det magiska med navigeringssökord ligger i deras förmåga att styra potentiella kunder direkt mot din webbplats. Låt oss börja med att välja rätt termer.

Välja dina navigeringsnyckelord

För att komma igång, lista alla möjliga sökfraser som någon kan använda när de letar efter ditt företag eller dina tjänster online.

Det kan vara så enkelt som “[Your Brand Name] + [Product/Service]” eller till och med mer specifika frågor som “[Your Brand Name] kundsupport”.

Dina befintliga kunder kan ge stor insikt här. Notera hur de refererar till dig och vilka ord de associerar med ditt varumärke. Dessa insikter kan hjälpa dig att förfina din sökordsvalsprocess.

Optimera din webbplats med navigeringssökord

När du har en solid lista över potentiella navigeringssökord är det dags att införliva dem i olika delar av din webbplats: titeltaggar, metabeskrivningar, rubriktaggar och naturligtvis i innehållet på relevanta sidor.

Titeltaggar är särskilt viktiga för både användare och sökmotorer, så se till att varje sidas tagg innehåller minst ett primärt navigeringssökord relaterat till dess innehåll.

Läsa:  Varför ditt företag bör byta till förnybara energikällor

Skapa innehåll kring navigationssökfrågor

Naturligtvis integrera dessa termer i högkvalitativa blogginlägg eller artiklar är ett annat sätt att ge synlighet åt dessa viktiga varumärkessökningar.

Kom bara ihåg – äkthet är nyckeln. Skola inte på sökord där de inte hör hemma; skapa istället värdefullt innehåll som organiskt använder dessa fraser.

Marknadsför dina varumärkessökningar online

Google Recensioner och andra onlineplattformar är utmärkta ställen för att uppmuntra kunder att använda dina navigeringssökord. Du kan till exempel be nöjda kunder att skriva en recension som nämner den specifika tjänsten eller produkten de använde.

Denna taktik bidrar inte bara till att öka synligheten för dessa varumärkessökningar utan ger också värdefulla sociala bevis för potentiella kunder som gör sina läxor innan de fattar ett köpbeslut.

Hur man mäter effekten av navigeringssökord

För att förstå hur navigationssökord fungerar för din webbplats måste du mäta deras inverkan. Men oroa dig inte. Du kommer inte att vara utan hjälp på denna resa.

Google Analytics roll

Google Analytics är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att spåra sökordsresultat. Genom att skapa anpassade rapporter kan du se vilka navigeringssökord som leder mest trafik till din webbplats.

Dessa data ger oss en förståelse för användarnas beteende och preferenser, vilket hjälper oss att förfina vår SEO-strategi.

Utöver Google Analytics kan verktyg som Semrush och WriteSonic hjälpa dig att gräva djupare i sökordsanalys. Den visar värdefulla insikter som sökordssvårighetspoäng och sökvolymtrender över tid.

Klickfrekvens (CTR)

En högt rankad sida räcker inte om den inte klickas på. Det är där CTR kommer in i bilden: att mäta andelen personer som klickar sig vidare till din webbplats efter att ha sett den i sökresultaten.

Detta mått hjälper till att utvärdera om titeltaggar och metabeskrivningar är tillräckligt lockande för att få klick.

Avvisningsfrekvens och sessionslängd

Avvisningsfrekvenser representerar besökare som landar på din sida men lämnar utan någon interaktion. En högre avvisningsfrekvens kan indikera irrelevant innehåll eller dålig användarupplevelse.

Proffstips: Om en sida med hög avvisningsfrekvens rankas bra för ett navigeringssökord, är det dags att återbesöka och optimera innehållet.

Sessionens längd, å andra sidan, anger hur länge besökarna stannar. Längre sessioner kan signalera engagerande innehåll och god användarupplevelse – faktorer som Google värdesätter i rankningen.

Omvandlingsfrekvens

När det gäller att mäta ROI, är konverteringsfrekvenserna kung. De låter oss veta om folk vidtar de åtgärder vi vill efter att de har besökt våra sidor.

Fallstudier om effektiv användning av navigeringsnyckelord

Att se är att tro, eller hur? Låt oss fördjupa oss i några verkliga exempel på hur företag förbättrade sina resultat med navigeringssökord för att öka deras SEO-prestanda.

Zappos: A Shoe-In för framgång

Zappos, online-skoåterförsäljaren, slog hem genom sin användning av varumärkesspecifika navigeringsfrågor. Genom att inse att när människor söker efter “Zappos”, de inte bara är ute efter alla skor utan istället söker efter det specifika urvalet och kundtjänsten hos Zappos, kunde skohandlaren på nätet använda sig av denna varumärkesspecifika navigeringsfråga för att skörda framgång .

Läsa:  Arbeta med Jira Utilization Reports

För att dra nytta av detta fokuserade Zappos sitt innehåll kring dessa specifika egenskaper. Deras framgång bevisar hur kraftfull förståelse av din publiks sökavsikt kan vara för att skapa effektiva SEO-strategier.

The Magic Kingdom blir mer magiskt

I motsats till produktbaserade varumärken som Zappos, låt oss överväga en underhållningsgigant – Disney+. Streamingplattformen utnyttjade på ett briljant sätt navigeringssökord som “Disney+-program” eller “Filmer på Disney+”. Detta hjälpte dem att locka tittare som redan var bekanta med varumärket men som behövde mer vägledning om vad som fanns tillgängligt på plattformen.

Den här strategin gjorde underverk för att få upp prenumerationer eftersom den passade perfekt med användarens avsikt – att hitta underhållande innehåll inom Disney+-erbjudandena.

Smaklig måltid! Hur Yelp utnyttjade användarens avsikter

Gläfsas målgrupp använder ofta sökningar som “Restauranger nära mig” eller “Bästa pizzeria i [city]”.

Företagskatalogen inkorporerade dessa navigeringsnyckelord på ett smart sätt i sitt innehåll, vilket gjorde den till den bästa källan för restaurangrekommendationer.

Så kom ihåg, att förstå och ta itu med användarens avsikt med de rätta navigeringssökorden kan göra underverk för ditt SEO-spel. Precis som Zappos, Disney+ och Yelp gjorde.

Nyckel takeaway: Verkliga exempel som Zappos, Disney+ och Yelp visar hur kraftfulla navigeringssökord kan vara. Zappos utnyttjade varumärkesspecifika sökningar; Disney+ använde sin plattforms specifika innehåll för att locka tittare; och Yelp införlivade vanliga platsbaserade frågor i sin SEO-strategi. Varje fall visar tydligt att att få ett stabilt grepp om din publiks avsikt och strategiskt använda de rätta navigeringssökorden avsevärt kan öka din synlighet online.

Övervinna utmaningar med navigeringsnyckelord

Är du redo att använda navigeringssökord? Här är några av utmaningarna med att använda dessa nyckelord i ditt innehåll.

Att känna igen tvetydighet

Det första hindret du kan möta är att känna igen tvetydiga termer. Syftar “äpple” på teknikjätten eller frukten? Detta kräver förståelse för användarens avsikt, vilket inte alltid är enkelt.

Att tackla konkurrens

Hård konkurrens kan vara ytterligare en stötesten.

Låt oss säga att du driver en skobutik online som heter “Sole Mates”. Om användare söker efter “Sole Mates” kan de landa var som helst från dejtingwebbplatser till andra skohandlare. För att klara denna utmaning kan konsekvent varumärkesbyggande och unika namngivning göra att din webbplats sticker ut i sökningar.

Balansera användarupplevelse (UX) och SEO

Användarupplevelsen bör aldrig hamna i baksätet när man försöker öka SEO med navigeringssökord. En fin balans mellan båda säkerställer att din webbplats inte bara lockar trafik utan också behåller besökare eftersom den är användarvänlig.

Undviker nyckelordsfyllning

Du måste motstå att fylla ditt innehåll med för många navigeringssökord eftersom det sannolikt kommer att slå tillbaka genom att sänka rankingen eller till och med bli straffad av Google.

För att hantera tvetydighet, använd verktyg för bearbetning av naturligt språk som kan förstå användarens avsikt bättre.

Läsa:  Vilka är fördelarna med sårbarhetsbedömning?

För att ta itu med konkurrensen, överväg att byta varumärke eller byta namn på din webbplats för en mer unik närvaro. Alternativt kan du investera i att bygga starka varumärkessignaler som kundrecensioner och vittnesmål för att sticka ut från mängden.

För att balansera UX och SEO är det viktigt att ha en webbplats som är lätt att navigera på. Det innebär tydliga kategorier, interna länkar som är vettiga och innehåll som verkligen hjälper användaren. Se till att din webbplats också är optimerad för mobila enheter.

Nyckel takeaway: Att navigera SEO är en spännande resa, särskilt när du använder navigeringssökord. För att övervinna utmaningar som tvetydiga termer och hård konkurrens är förståelse för användarnas avsikt och starkt varumärke nyckeln. Kom ihåg att balansera användarupplevelse med SEO – en webbplats som lockar trafik ska också vara lättnavigerad och mobilvänlig. Slutligen, undvik att fylla ditt innehåll med för många sökord eftersom det kan skada rankingen.

Vanliga frågor – Navigerande nyckelord

Vilka är exempel på navigeringssökord?

Navigerande nyckelord guidar användare till ett specifikt varumärke eller webbplats. Exempel inkluderar “Facebook-inloggning”, “Amazon kundtjänst” och “New York Times sport”.

Vad är ett sökord för navigering?

Ett sökord för navigeringsavsikt återspeglar användarens mål att hitta en viss webbplats eller sida.

Vad är skillnaden mellan navigations- och transaktionssökord?

Navigerande nyckelord leder användare till vissa webbplatser, medan transaktionssökord visar köpavsikter som “köp iPhone 12 online”. De har olika roller i SEO-strategier.

Vad är navigations-SEO?

Navigations SEO innebär att optimera din webbplats så att den dyker upp när folk söker efter ditt varumärke eller andra unika identifierare kopplade till dig.

Slutsats

Navigerande nyckelord, de är inte bara för vägbeskrivningar. De är ditt hemliga vapen för att dominera SEO.

Navigerande nyckelord är ett sätt att leda användare direkt till din webbplats.

Men kom ihåg att det är avgörande att förstå deras unika egenskaper och hur de skiljer sig från andra sökordstyper.

Glöm inte heller att mäta effekten! Dra nytta av tillgängliga verktyg och tekniker.

Om du behöver inspiration, titta bara på de tre fallstudierna vi nämnde. Alla möter hinder men övervinner dem med smarta strategier!

Navigationssökord kan hjälpa till att öka trafik, ranking och synlighet om de används korrekt i en SEO-strategi. Och vilket är det bästa verktyget för att automatisera hela din SEO-strategi? Innehåll i skala såklart! Registrera dig idag och dra nytta av dess robusta sökordsforskningsverktyg, kraftfulla AI-bloggförfattare, generativ AI-hjälp och omfattande SEO-svit.