Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Meddelande om webbplatslansering: Gör detta som en del av din lansering

Meddelande om webbplatslansering: Gör detta som en del av din lansering

Ett framgångsrikt tillkännagivande om webbplatslansering bör skapa spänning och nyfikenhet för en nybyggd webbplats.

Företagsägare och marknadsförare är vanligtvis mycket glada över att lansera sin nyligen uppdaterade eller nyskapade webbplats.

Med det sagt finns det många saker som måste kontrolleras som en del av din lansering för att säkerställa framgång.

I den här artikeln kommer du att lära dig de 5 sakerna du behöver göra som en del av ditt nya lanseringsmeddelande.

Sätt att tillkännage en ny webbplatslansering

Men först, låt oss kort titta på några av de olika sätten att tillkännage en ny webbplatslansering.

Det är alltid en bra idé att använda mer än en marknadsföringskanal när du tillkännager din nya webbplats.

Bildkälla: AudiencePrime

Anledningen till detta är att inte alla dina följare, kunder eller allmänna målgrupp engagerar ditt varumärke på samma plats. Vissa av dem kan vara mer aktiva på sociala medier jämfört med att kolla efter e-post i sina brevlådor.

Det beror också på vem din målgrupp är. Till exempel, om du riktar dig till tonåringar kommer du förmodligen att vilja använda dig av TikTok eller Snapchat istället för e-postmarknadsföring för att presentera din nya webbplats.

Inlägg på sociala medier

Det första och mest uppenbara sättet att tillkännage en ny webbplatslansering är via sociala medier.

Marknadsförare kan använda alla ett varumärkes olika sociala medieprofiler för att skapa förväntningar på den nya webbplatsen. De kan göra detta genom att skapa en serie “teaser”-inlägg cirka tre till fyra veckor före den officiella lanseringen av den nya webbplatsen.

Läsa:  Tjäna pengar på Facebook: Här är 7 idéer för att försöka få ekonomisk frihet!

På dagen för lanseringen bör du inte bara skapa ett inlägg som tillkännager den nya webbplatsen. Skapa istället en annan serie inlägg som lyfter fram eventuella nya funktioner eller resurser på webbplatsen.

Du bör också försöka spendera en del av din annonsbudget på betald marknadsföring på sociala medier för att få din nya webbplats inför nya målgrupper.

Skicka ut ett mejl

E-postmarknadsföring är en viktig del av att tillkännage lanseringen av en ny webbplats. Här är två anledningar till varför du bör skapa en e-postmarknadsföringskampanj för att presentera din nya webbplats:

 • E-postmarknadsföring är gratis (väl typ). Till skillnad från betald marknadsföring på sociala medier kommer det inte att kosta dig några annonskostnader att skicka e-postmeddelanden till din e-postlista. När du har byggt en e-postlista kan du kommunicera med dem var du vill utan att behöva kontrollera din marknadsföringsbudget.
 • Du kommer sannolikt att nå fler människor med e-postmarknadsföring jämfört med sociala medier. Vi vet alla att på de flesta sociala plattformar visas inte dina inlägg för alla dina följare. Faktiskt bara ca 10 % av dina följare se dina Instagram-inlägg. Med e-postmarknadsföring har du mer kontroll över vem som ser dina marknadsföringsbudskap.

Marknadsförare bör skapa en hel e-postmarknadsföringskampanj för att skapa hype kring lanseringen av en ny webbplats.

Bildkälla: Stripo

Här är några idéer om saker som du kan inkludera i dina e-postmeddelanden om din nya webbplats:

 • Markera nya webbplatsfunktioner som onlinebetalningar, bokningssystem, chattfunktioner etc.
 • Visa upp den nya webbplatslayouten med skärmdumpar av uppdaterade sidor och interaktiva element.
 • Om du uppdaterar ditt varumärke, förklara orsakerna till uppdateringen av utseendet och känslan av ditt varumärkes visuella element.

Skriv ett pressmeddelande

Genom att dra nytta av räckvidden och populariteten för lokala publikationer och gemenskapsgrupper kan du skapa medvetenhet om din nya webbplats med människor som är utanför din nuvarande målgrupp.

Du bör pitcha din nya webbplatslansering för lokala journalister för att få bra PR. Men kom ihåg att journalister förmodligen får många förfrågningar per dag så du måste se till att din pitch är intressant och värd att skriva en berättelse om.

Läsa:  Skicka in din webbplats till sökmotorer: Den kompletta guiden

Marknadsförare bör också överväga att använda webbplatser och tjänster för pressmeddelanden som PR Newswire och GlobeNewswire.

Dessa webbplatser låter dig skicka ett pressmeddelande som kan distribueras i deras nätverk av journalister, bloggare och innehållssyndikeringskanaler.

Skapa ett kampanjerbjudande

Det sista sättet att tillkännage en ny webbplatslansering är att skapa ett kampanjerbjudande. Denna metod kan faktiskt inkorporeras i alla tidigare metoder.

Bildkälla: EasyPromos

Tanken är att marknadsföra ett unikt erbjudande som en rabatt eller produktpresent för att få din publik att besöka din nya webbplats.

Exempel på meddelanden om webbplatslansering

Här är några exempel på meddelanden om webbplatslansering som vi hittade som du kan inkludera i ditt tillkännagivande. Skräddarsy gärna lanseringsmeddelandena efter dina behov.

Exempel #1

Meddelande om webbplatslansering!

Detta har pågått i flera veckor och lanseringsdatumet är äntligen här!

Vi är så exalterade över den här webbplatsen och det kunde inte finnas en mer perfekt tid att lansera den än på vårt 1-årsjubileum.

Med nya funktioner skräddarsydda för potentiella kunder om hur vi bäst kan hjälpa dina företag att växa, mer information om våra erbjudanden, information om arbetsprocesserna och mer!

Se till att klicka på länken i vår bio för att besöka vår hemsida

Exempel #2

“ABC Law Omdesignade webbplatslanseringsmeddelande!

Vi är stolta över att tillkännage lanseringen av vår omdesignade hemsida. Den är nu live och ligger på samma adress: https://www.abclaw.com/.

Den nya sajten designades för att vara snabbare än någonsin, lättare att navigera, förbättrad säkerhet och mer användarvänlig. Vi välkomnar besökare med utvalt innehåll fokuserat på vår praktik och teamexpertis. Våra nuvarande och potentiella kunder kommer att hitta uppdaterad och detaljerad information om vårt juridiska team och tjänster vi erbjuder.

Exempel #3

“Vi presenterar nya Brand.com!

Din destination för allt som springer. Bli inspirerad, anslut dig och gör dig redo.

En helt ny shoppingupplevelse från början till slut. Idrottshistorier och motivation. Enkel shopping, enkel retur och medlemsförmåner.

Kolla in nya Brand.com och få gratis frakt. Nu till och med den 9 oktober betalar vi frakten på alla Brand.com-beställningar. Ange koden NEWBRAND i kassan.”

Exempel #4

“Hej John!

Vi är glada över att meddela att Sam's Warehouse har lanserat en ny webbplats på www.samswarehouse.com.

Några av de fantastiska nya funktionerna på denna nydesignade webbplats inkluderar:

 • En sökbar medlemskatalog över byggleverantörer och entreprenörer
 • Ett helt omdesignat användargränssnitt och layout för att förbättra din onlineupplevelse.
 • Onlinebetalningar vid bokning av entreprenadjobb till ditt hem.
Läsa:  Är nootropa föreningar framtiden för muskelbyggande?

Sam's Warehouse-teamet”

5 saker du måste göra som en del av en webbplatslansering

Låt oss nu diskutera några av de saker du behöver göra som en del av din webbplatslansering.

Granska din webbplatss SEO

Det första du behöver göra när du annonserar en ny webbplats är att se till att webbplatsen är optimerad för SEO.

Du vill inte lansera en ny webbplats och när användare vill hitta din webbplats via Google-sökning visas den inte ens i sökresultaten.

Det är därför viktigt att du granskar webbplatsens SEO för att hitta och åtgärda eventuella problem som kan hindra den från att rankas.

En SEO-revision kommer att utvärdera följande:

 • Se till att din nya webbplats är indexerad och har genomsökts av Google.
 • Se till att webbplatsens Core Web Vitals-poäng är upp till standard och att webbplatsen är responsiv på alla enheter.
 • Kontrollera alla SEO-faktorer på sidan som användningen av titeltaggar, metabeskrivningar, rubriker, etc.

Kontrollera webbplatsens funktionalitet

Du vill inte göra ett tillkännagivande om en ny webbplatslansering om du inte har kontrollerat om webbplatsen fungerar som planerat.

Du bör testa om alla olika interaktiva element som kontaktformulär, knappar, bokningssystem och betalningsgateways fungerar korrekt.

Det sista du vill är att användarna ska komma till en webbplats som inte fungerar som den ska. Detta kommer att jaga bort användare från din webbplats och lämna ett dåligt intryck av ditt varumärke eller företag.

Kör ett första test med några få användare

När du har kontrollerat att alla webbplatselement fungerar och fungerar bör du be några externa användare att testa webbplatsen.

Läsa:  Hur man skapar virala innehållsmarknadsföringskampanjer för att utöka din målgrupp

Detta är ett värdefullt steg i processen eftersom dessa användare kan ge ytterligare feedback om hur sajten fungerar och ge sina åsikter om designen.

Se till att Analytics är aktiverat och fungerar

Analytics gör det möjligt för webbansvariga att få insikter om var trafiken kommer ifrån, vilka sidor som genererar flest omvandlingar och användarbeteende på plats.

All denna data är värdefull och kan användas för att fatta databaserade affärs- och marknadsföringsbeslut.

Det är därför absolut nödvändigt att webbansvariga ser till att deras webbplatss analysverktyg fungerar och spårar allt användarbeteende på plats när de startar en webbplats.

Ett av de bästa verktygen för webbanalys är naturligtvis Google Analytics.

Det här kostnadsfria verktyget från Google ger webbansvariga, SEO:er och marknadsförare insiderinformation om de bästa sidorna, varifrån trafiken kommer, uppehållstid, avvisningsfrekvens och många andra värdefulla mätvärden.

Säkerhetskopiera din nya webbplats

Det sista du vill göra som en del av din lansering är att skapa en säkerhetskopia av din nyskapade webbplats.

Anledningen till att du gör detta är att säkerställa att du alltid har en kopia av den senaste versionen av din webbplats som kan användas i händelse av att webbplatsen går sönder på grund av ändringar i koden eller andra tekniska problem.

Det här borde inte vara en engångsgrej, skapa säkerhetskopior av en webbplats bör utföras regelbundet och bör ingå i det planerade underhållet av webbplatsen.

Slutsats

Att lansera en ny hemsida är både spännande och nervkittlande på samma gång.

Genom att se till att du följer alla förslag som vi har beskrivit i den här artikeln ökar du framgången för ditt lanseringsmeddelande.