Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Microsoft Excel, guide till att använda kalkylblad

Microsoft Excel, guide till att använda kalkylblad

  1. Microsoft Excel, vad det är och vad det används till
  2. Hur man använder Excel
  3. Med hjälp av Excel, två praktiska exempel
  4. Kalkylblad, det är inte bara Microsoft Excel

Microsoft excel Det är bland de program som är utbredda och används av företag och proffs. Tack vare kalkylblad och de många funktionerna, som kallas formler, låter dig bearbeta filer rika på även komplex information. Men det här verktyget är också mycket användbart i den privata sektorn, till exempel låter det dig hålla reda på inkomster och utgifter och hantera hushållets budget utan misstag.

Låt oss se hur Microsoft Excel fungerar, de format det kan konverteras till, de grundläggande och avancerade funktionerna och andra liknande program.

Microsoft Excel, vad det är och vad det används till

Excel är en av de viktigaste mjukvarorna utvecklade av Microsoft, som tillhör Kontorssviter och låter dig skapa och hantera kalkylblad. Den första versionen går tillbaka till 1985. Sedan dess har den utvecklats till idag och utvecklat innovativa funktioner som används inom olika områden. Kalkylblad sparas i .xls-format men de kan konverteras till många andra, särskilt PDF.

Hur man använder Excel

Excel kan användas i företags- och familjesammanhang. Detta är möjligt tack vare grundläggande och avancerade funktioner, som beskrivs som “Excel-formler”, som liknar matematiska formler.

Förutom formler kan du infoga länkar, tabeller, diagram och andra länkar i kalkylblad.

Läsa:  Bärbar dator går inte att slå på: Quick Fix

Med hjälp av Excel, två praktiska exempel

Formlerna och allt Excel funktionalitet de anpassar sig till individuella användares behov. I synnerhet låter programvaran dig hantera hushållsutgifter, med hjälp av till exempel funktionen “SUMMA” eller “MEDEL”. Alternativt låter det dig leda en arbetsgrupp och omsätta metoderna i praktiken projektledning. Denna sista aktivitet är möjlig tack vare Gantt-diagram.

Kalkylblad, det är inte bara Microsoft Excel

Även om Excel är det mest använda, kan du hitta andra verktyg för att skapa och hantera kalkylblad. Mjukvaran finns tillgänglig för både Microsoft- och Mac-enheter, bland de viktigaste är sviten som sticker ut OpenOffice och programmet Calc som har praktiskt taget alla funktioner i Excel. Det finns så många alternativ, att välja efter dina behov och möjligheter.

För att ta reda på mer, ladda ner e-boken “Microsoft Excel, guide till att använda kalkylblad“.

Logga in och ladda ner e-boken

Av Cultur-e