Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Musik bakåtlänkar: En musikerguide för att öka ditt företag med bakåtlänkar

Musik bakåtlänkar: En musikerguide för att öka ditt företag med bakåtlänkar

Att organisera affärer genom mun till mun kan fungera i verkligheten.

Men online får folk reda på dig och din musik genom bakåtlänkar.

Relevanta musikbakåtlänkar.

Bakåtlänkar i musikbranschen kan låta svårt att få eftersom det finns mindre textinnehåll som du kan tjäna länkar till.

Men om du spelar smart, söker på rätt ställen och använder rätt metoder kan du få relevanta bakåtlänkar som kommer att förbättra ditt rykte och trovärdighet som artist och förbättra din sökmotorrankning.

Den här guiden visar dig hur du gör alla dessa saker utan att lägga stress på din redan hektiska karriär.

(För låt oss inse det, din musik behöver dig mer än länkar!)

Första saker först:

Helst är ditt mål att få följt bakåtlänkar genom nofollow bakåtlänkar. Detta beror på att följda länkar har ett omedelbart SEO-värde (dvs öka din Google-ranking) jämfört med det indirekta värdet (dvs trafik, exponering) av nofollow-länkar.

En spårad bakåtlänk ser ut så här:

Din sida En nofollow-bakåtlänk är det rel=nofollow märka: Din sida Låt oss börja detta äventyr!

8 ställen att hitta relevanta bakåtlänkar till musik

Du behöver verkligen dessa bakåtlänkar och du vill göra saker rätt.

Det handlar inte bara om att få bakåtlänkar från någon slumpmässig webbplats. Den får riktiga, användbara bakåtlänkar från riktiga, användbara webbplatser relaterade till din musikverksamhet.

Som en tumregel, kom ihåg att det vanligtvis är lättare att få relevanta bakåtlänkar från fansajter och profiler än att få bakåtlänkar från utvalda artistkataloger och organisationer.

Detta beror på att fans vanligtvis är ivriga att hjälpa sina favoritmusiker, och för att få en bakåtlänk till profilen behöver du bara registrera dig eller begära en plats som en av de listade artisterna.

Men platser som kurerade kataloger och ideella organisationer? De har uppdrag och affärsplaner, så att få en länk från dem är en helt annan historia.

Du kanske vill börja med de enklare bakåtlänkarna, men håll dig inte tillbaka från att gå vidare till svårare länkar också.

En bra, stark blandning av bakåtlänkar är idealisk för att öka din auktoritet online.

Läsa:  6 viktiga tips för kassaflödeshantering för småföretag

Låt oss ta en titt på vilka typer av bakåtlänkar som är viktigast för din musikverksamhet och var du kan hitta dem.

1. Fansajter

Jag pratar om fansajter – eller “shrines” – där fans uppriktigt diskuterar sina favoritmusiker och marknadsför nya albumsläpp och evenemang.

Här är en för Evanescences Amy Lee:

Du vet hur fansen är. De håller sig uppdaterade med alla nyheter från sina favoritmusiker och är ivriga att marknadsföra sitt nya innehåll, så dessa webbplatser är mycket aktiva och mycket trafikerade på grund av ständiga uppdateringar och diskussioner.

Så varför är fansajter så värdefulla?

Jo, det är för att det är här din målgrupp samlas och där du kan få försäljning, exponering och fler som är villiga att betala för biljetter till nästa konsert. Plus en mycket viktig musikbakåtlänk eller två!

Om det finns en fansajt tillägnad dig eller din musik, finns det en god chans att du redan har blivit länkad tillbaka. Men om du inte har gjort det kan du snabbt begära en från din webbmaster. Fans är som din grupp vänner och de hjälper dig gärna.

Om webbplatsen är tillägnad en annan musiker, men du har en koppling till den artisten, kommer dessa fans troligen också att länka till dig och marknadsföra dina saker eftersom du är en “familjemedlem”. Och du vet aldrig, de kan bli dina fans på grund av det också!

Fans är dina vänner. Ge dem en chans eftersom de kan ge ditt företag ett stort uppsving både online och offline.

2. Musikdistributionsplatser

Musikdistributionssajter som ReverbNation, SubmitHub och Bandläger Låt musiker och indieartister – och till och med amatörer – ladda upp sin musik och bygga en fangemenskap.

Dessa typer av webbplatser är viktiga eftersom de är en stor del av din marknadsplats och ett bra sätt för människor att lära känna dig. Du kan sälja din musik på de flesta av dessa webbplatser eller ge bort den gratis.

Dessutom är en bakåtlänk till din artistprofilsida ett stort plus.

Alissa MustoDen Boston-baserade musikern och singer-songwritern delar:

“Jag har kunnat få bakåtlänkar till min webbplats genom att skicka in min musik via webbplatser som ReverbNation och SubmitHub.

Musiker kan hitta möjligheter baserat på sin genre etc. och få kontakt med bloggare, skribenter och promotorer som vill driva ny musik.”

Läsa:  Hur lång tid tar det att ladda en PS4-kontroller?

Exemplet nedan visar en följd bakåtlänk Svenska Pretorium på Bandcamp:

Bandcamp tillhandahåller en följlänk för musiker, men på andra webbplatser kan denna bakåtlänk vara nofollowed (och rel=nofollow taggen bifogad) eller inte alls. Till exempel, Last.fm tillhandahålla en nofollow-bakåtlänk, SoundCloud använd omdirigering och iTunes ger inte bakåtlänk alls.

Så ta dig tid och välj noggrant distributionssidor som hjälper till med din SEO, inte bara din musik.

3. Musikbloggar, nyheter, hemsidor

Det finns massor av bloggar, nyhetssajter och andra webbplatser som helt ägnas åt musik.

Bakåtlänkar från dessa webbplatser är mycket värdefulla eftersom sökmotorer vet att det är dessa platser där människor hittar musikinformationen de letar efter.

Kolla in dessa webbplatser och ta reda på vilken typ av möjligheter de erbjuder. Hitta utvalda kanaler att uppträda på, såväl som sponsring, spellistor, listor och intervjuer.

4. Evenemangsajter

Om du organiserar ett musikevenemang är det värt att få det att presenteras på evenemangswebbplatser, som t.ex Eventbrite få fler registreringar och deltagare – och även glädjen med en nofollow-bakåtlänk.

Men det är inte det enda alternativet som är tillgängligt för dig.

Du kan få spårade bakåtlänkar till ditt evenemang med en touch av kreativitet. Prova:

  • Använda evenemangssidan för musikbloggar och fangemenskaper
  • Kontakta lokala nättidningar
  • Kontakta ditt lokala biblioteks webbplats
  • Be musik- eller fanbloggare att blogga om ditt evenemang

För på evenemang tjänar du pengar och marknadsför ditt företag, det är allt värt det.

Det enda minuset:

Dessa bakåtlänkar har ett utgångsdatum. När evenemanget är över är sidan opublicerad.

Försök därför att skapa en evenemangssida minst sex månader eller ett år i förväg för att få en bakåtlänk av hög kvalitet. Eller gör det till en återkommande händelse.

Slutligen, om du regelbundet deltar i ett evenemang men inte är värd, kan du också begära att bli med på dess sida som gäst eller sponsor.

5. Organisationer och andra artister

Jag nämnde tidigare hur det är användbart att få bakåtlänkar från fansajter dedikerade till andra musiker du ansluter till.

Detsamma kan sägas om de ideella organisationer du stödjer – du kan få en bakåtlänk från dem som sponsor eller supporter. Du kan också överväga att vara med och sponsra ett evenemang, en sak eller en lokal skola.

För andra musiker och artister som du inte har koppling till är detta ett bra tillfälle att starta en relation som kan leda till en bakåtlänk. Hitta andra artister i samma genre eller som du kan samarbeta med.

Läsa:  Att stärka moderna företagsägare: Effektiva tips

Kom ihåg att länkbyggande är relationsbyggande.

6. Musikpoddar

Musikpoddar, ungefär som textintervjuer och turnéer, välkomnar gäster att prata om sin musik och länka tillbaka till musikartistens hemsida.

Leta efter poddar i din genre som du känner dig bekväm med och som potentiellt kan ge en bakåtlänk att följa.

Ett bra exempel är Låten Exploder:

7. HARO- och SourceBottle-undersökningar

Det kan vara svårt för musikartister att hitta mycket relevanta frågor att svara på HARO och SourceBottlemen det behöver inte bara handla om musik för att få riktad trafik till din webbplats och sociala kanaler.

Alissa Musto säger att hon tyckte att HARO var väldigt användbar:

“Även om förfrågningarna handlar om något helt annat än min musik (men fortfarande relevant) försöker jag marknadsföra mitt namn. Ofta länkar de mitt namn till min hemsida, vilket driver trafik från folk som vill lära sig mer.

Till exempel visade jag en gång ett recept på en köttfri måndag på en vegetarisk sida (jag är också vegetarian) och det ledde trafik till min musiksajt och konton på sociala medier.”

8. Musikkataloger

Ett av de enklaste sätten att få en bakåtlänk är att skicka in din artistprofil och musik för inkludering i musikkataloger.

Vissa av dessa kataloger tillhandahåller följda bakåtlänkar till artistens profil, särskilt om de är lokala. Italiensk musikexport är ett sådant exempel:

Levande musik på Hawaii är ett annat exempel som gör detsamma.

Googla bara på nyckelordet “musikartister” för att hitta de kataloger som bäst passar din stil och genre.

4 sätt att få dessa musikbakåtlänkar

Nu när du vet vilken typ av musikbakåtlänkar du ska söka och varför, låt oss diskutera de fyra bästa metoderna för att få dem:

1. E-postkommunikation

Att skicka e-post till människor har alltid varit ett bra sätt att presentera dig själv och föra fram ditt budskap.

Det fungerar också som en charm för att bygga länkar: du kan föreslå en resurs för att länka och/eller dela, eller erbjuda gratis ytterligare innehåll för att uppmuntra musikköp.

Ett exempel på ett e-postmeddelande till en fanbloggare kan se ut som nedan:

“Hallå [Name]!

Jag märkte att du är ett fan av min musik och har skrivit entusiastiska meddelanden om den. Det är så fantastiskt att se!

Du vet, jag turnerar i ditt område i maj och det skulle vara kul att träffas där.

Vill du också hjälpa till? Jag försöker sprida ordet om evenemanget och det skulle vara riktigt bra om du nämner det på din blogg eller delar evenemangslänken på din Twitter.

Låt mig veta om du bestämmer dig för att hjälpa till. Än en gång, tack för att du stöttar musiken!

Med vänliga hälsningar,

[Your Name]”

Vi har massor av andra e-postmallar här och här.

Läsa:  Hur marknadsförare reagerar på Coronaviruset och deras tips

2. Innehåll baserat på intervjuer

Du kan få en intervju! Fans från hela världen skulle älska att läsa mer om dig och din musik, och du får en bakåtlänk i gengäld.

Här är en ett bra exempel från AXS:

3. Gästinlägg

Gästinlägg är ett bra sätt att dela dina erfarenheter och expertis som en erfaren musiker, hur du kom igång, och ger också värdefulla lärdomar för dem som precis har börjat.

Frilansaren Jessica Dais TakeLessons-bloggen råder:

“Leta efter bloggar på webbplatser som erbjuder musiklektioner. Dessa webbplatser accepterar ofta gästinlägg från erfarna musiker och instruktörer.

Ett knep är att skriva något så här i Google för att hitta liknande webbplatser: “tips för musiker inurl:blogg.’

inurl:blogg’ i slutändan betyder det att du bara ser resultat från webbplatser som specifikt har bloggsidor.”

Här är ett par musikgästermöjligheter för att komma igång:

4. Musikgemenskaper

Var där dina fans och andra proffs är. Det betyder att dessa fansajter och bloggar inte bara är till för bakåtlänkar utan också för nätverkande.

Facebook-grupper och musik subreddits de hjälper dig också att hitta fler av dina fans och publik.

Nätverk får dig att prata med rätt personer – de som senare kan hjälpa din SEO och synlighet med en mycket generös bakåtlänk.

Omvända sammanfattningar av musik

Som med vilken nisch som helst är det fullt möjligt att få bra och relevanta musikbakåtlänkar som hjälper dig att öka din synlighet som artist i sökmotorerna och kompletterar det muntliga arbete du redan har gjort.

Ha dina mål i åtanke när du driver din länkbyggnad framåt och du kommer att bli bra.

Må din musik nå många!