Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Nytt: Avancerade gallerier, flikar, bildljuslåda och mer

Nytt: Avancerade gallerier, flikar, bildljuslåda och mer

Visste du att användare tar mindre än 0,05 sekunder bilda sig en uppfattning om din webbplats? Även om det mesta av den åsikten är informerad av webbplatsens laddningstider, kommer din webbdesign också att spela en faktor.

Det är därför vi är tillbaka med ännu en spännande uppdatering för Elementor för att göra din webbdesignprocess enklare och säkerställa att den gör ett utmärkt intryck på din publik.

Vi har mycket att komma igenom i detta tillkännagivande, så kolla in videon nedan för en snabb översikt:

Låt oss nu dyka in i detaljerna om de nya Elementor-funktionerna som vi släpper idag.

Visa fantastiska bildgallerier

Först är två helt nya bildgalleriblock som låter dig framhäva dina bästa bilder med pixelperfekta detaljer.

Galleri

De Galleri block använder standardkortkoden för WordPress-bildgalleriet för att bädda in enkla, responsiva gallerier med några få klick.

Allt du behöver göra är att dra Galleri blockera på din liveförhandsvisning, välj bilder från din dator eller WordPress mediebibliotek och välj dina anpassade inställningar.

Du kan till exempel länka varje galleribild till mediefilen eller bifogad sida, ändra bildstorlek, antal kolumner och ordning, och visa din bild i en distraktionsfri lightbox-popup.

Du kan till och med dyka in i Avancerad inställningar för att ställa in en ramradie, skuggor, färger, avstånd och mer.

Avancerat galleri

De Avancerat galleri är ett specialbyggt Elementor-block som låter dig lägga till flera gallerier var som helst på din webbplats. När du lägger till fler fotogallerier ser du ett smart filter som gör att användarna enkelt kan växla mellan dem med ett enda klick.

Läsa:  Warzone Bunkers-koder och kartplatser

Det här blocket har liknande inställningar som Galleri-blocket, till exempel möjligheten att justera kolumner, bildlänkar och avstånd. Ändå har den också extra inställningar för att få dina bilder att sticka ut.

Du kan till exempel ställa in bildförhållandet, vilket får ett galleri med bilder i olika storlekar att se enhetliga och konsekventa ut. Du kan också aktivera en bakgrundsöverlagringsfärg och visa bildbeskrivningen, bildtexten, titeln eller alt-texten när du håller muspekaren.

Som med Galleri-blocket, Avancerat galleri fliken Inställningar innehåller olika alternativ för att anpassa dina galleriskuggor, avstånd, kanter och mer.

Det finns så många sätt du kan använda gallerier på din webbplats:

  • Designers kan skapa portföljer för att visa upp sina senaste arbeten
  • Författare kan lägga till screengrabs och länka till sina senaste artiklar online
  • Restauranger kan ladda upp aptitretande bilder för att illustrera deras menyer

Men det är inte allt. Därefter har vi ett nytt block som hjälper dig att organisera innehåll på din webbplats.

Organisera innehåll med flikar

Flikinnehåll är ett utmärkt sätt att visa mer innehåll utan att ta upp plats på din webbplats. Eftersom innehållet är organiserat i klickbara avsnitt kan användare hitta det snabbt, vilket förbättrar användarupplevelsen.

Det är därför vårt nya Tabs-block är en stor vinst för småföretagswebbplatser. Ta den här kontaktsidan, till exempel:

Användare måste vanligtvis scrolla ner på sidan för att se olika delar av informationen, eller i värsta fall klicka bort till en annan sida. Men med innehåll med flikar kan de se allt ovanför mitten, på en enda sida.

Du kan lägga till så många flikar du vill och ge varje flik en anpassad ikon och färg. Det är också superenkelt att justera avstånd, teckenstorlek och justering med peka och klicka.

Läsa:  Göra ditt hem exteriör vackert och fönsterbyte Oshawa

Behöver du fler anpassningsalternativ? Byt till Avancerad inställningar, där du kan välja mellan en horisontell eller vertikal layout, flikfärger, typografi, ramar och mer.

Här är några idéer om hur du kan använda flikinnehåll i din webbdesign:

Det kan verka som en liten förändring, men innehåll med flikar kan bidra till att öka användarnas tillfredsställelse samtidigt som din webbplats blir mer engagerande.

Anpassa enkelt WordPress undermenyer

I en tidigare uppdatering introducerade vi Nav-meny block, vilket låter dig anpassa menyer på din webbplats. Idag har vi dock en uppdatering för WordPress Menu-versionen av det blocket, vilket ger dig mer kontroll över dina undermenyer.

Efter att ha tilldelat en WordPress-meny i Nav-meny inställningar kan du klicka på Avancerad fliken och redigera utformningen av dina undermenyer.

Du kan ändra undermenyns bakgrund, text och svävningsfärg och justera alternativen för linjehöjd, kantlinje och utfyllnad. För lite extra finess kan du till och med ge undermenyer en anpassad skugga.

Dessa stilalternativ gör det mycket enklare att visa mer detaljerade menyer på hela din webbplats, inklusive din WordPress sidofält, sidfotswidgetar och din huvudnavigeringshuvud.

Optimera dina bilder

Som nämnts tidigare är hastighet avgörande i webbdesign och spelar en enorm roll för första intryck. Om dina bilder laddas långsamt kommer besökarna inte att sitta och vänta – de lämnar din webbplats och går någon annanstans.

Som tur är kan du tackla detta med vår Bild blockera uppdatering. Nu kan du visa mindre versioner av bilder på din webbplats och öppna de stora versionerna i en distraktionsfri lightbox-popup.

Välj helt enkelt Media – Lightbox alternativet i Bild blockera inställningspanelen. Besökare kan sedan öppna bilden i en ljuslåda för en närmare titt.

Läsa:  Sociala medieexperters tips: Hur man skapar en mörk social strategi

Ett annat snyggt tillägg till bildblocket är möjligheten att ställa in gränsradien i procent. Genom att leka med dessa inställningar kan du skapa iögonfallande bildstilar som tillför din webbplats intresse.

Bakgrundsbild överlägg

Den sista stora förändringen för den här utgåvan är tillägget av färgöverlägg för bakgrundsbilder. Du kan lägga över bakgrundsbilder för sektioner, rader och kolumner och skapa en sömlös färgpalett för din webbplats.

Om du har en kolumn med text kan du även dämpa bakgrunden för att få ditt innehåll att sticka ut, som vi har gjort med det här avsnittet om omdömen.

Detta är också ett utmärkt sätt att lägga till engagerande hjälteområden till din webbplats samtidigt som du håller dina rubriker skarpa och lättlästa.

Förutom dessa viktiga uppdateringar har vi också lagt till flera andra tweaks och fixar. Vi har till exempel lagt till TikTok-ikoner i vårt sociala ikonblock, uppdaterat Font Awesome till den senaste versionen och mer.

Uppdatera din Elementor-plugin idag

Om du är en premium Elementor-användare kan du uppdatera din plugin idag och njuta av de nya funktionerna. Och om du är ny på Elementor, är det nu den perfekta tiden att skaffa en Elementor Pro-licens och ta de här funktionerna på en runda.

Vi är mycket nära att lansera ytterligare en uppdatering för att göra Elementor ännu mer användbar för dig. Så se till att hålla ett öga på vår blogg.

Tills dess, låt funktionsförfrågningarna och feedbacken komma, och kontakta oss med dina tankar! Och som alltid, tack för ditt fortsatta stöd för att göra Elementor till det bästa plugin-programmet för WordPress-webbplatsbyggare.

Läsa:  Hur du automatiserar din marknadsföring effektivt

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.