Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Öka försäljningen med intern länkning

Öka försäljningen med intern länkning

Intern länkning måste vara en del av alla effektiva SEO-strategier. Det är inte bara ett av de mest kraftfulla verktygen du kan använda, utan det är också ett av de enklaste att implementera.

Men även om det är ett vanligt inslag i SEO-marknadsföringskampanjer, förbises ofta intern länkning. Andra aspekter prioriteras istället, oavsett om det är webbdesign eller att producera innehåll av hög kvalitet. Externa länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. är också ett huvudfokus jämfört med sina interna motsvarigheter.

Det är dags att ändra den nuvarande synen på intern länkning.

Med rätt strategi på plats kan din SEO-kampanj hoppa upp en nivå eller två. Som du vet försöker du ta alla tillgängliga fördelar för att få ett försprång gentemot konkurrenterna – och flytta ditt innehåll till toppen av Googles sökresultat.

Även om det är relativt enkelt att lägga till din SEO-kampanj, finns det fortfarande mycket att tänka på med intern länkning. Den här guiden kommer att täcka dessa punkter och beskriver hur ditt företag kan öka försäljningen genom att lägga till interna länkar till din webbplats innehåll.

Vad är intern länkning?

När det kommer till ämnet länkbyggande är länkbyggnad en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar., externa länkar är det allmänna fokuset på grund av SEO-tyngden de bär. Externa länkar är där du får länkar som pekar tillbaka till din webbplats från en annan webbplats. Till exempel, om CNN hade en länk till clickintelligence.co.uk, skulle detta klassificeras som en extern länk.

Med denna information i åtanke krävs inte mycket dechiffrering för att förstå vad intern länkning är.

Interna länkar är de som finns på din webbplats och pekar på andra webbplatssidor. Se till exempel den där hyperlänken i det inledande stycket till vår sida om länkbyggande? Just det finns en intern länkInterna länkar är länkar som kopplar samman olika sidor på din webbplats. De hjälper användare att navigera på din webbplats och gör det lättare att hitta information i aktion.

Till skillnad från externa länkar, som ofta tar mycket tid och resurser att skaffa, kan interna länkar läggas till med lätthet. Det kan vara ett enkelt fall av att referera till en sida på din webbplats och länka till den.

Med intern länkning finns det tre huvudtyper tillgängliga. Dessa är:

  • Kontextuella länkar
  • Navigationslänkar
  • Bildlänkar

Kontextuella länkar

Kontextlänkar är de som refererar till en annan sida på din webbplats. Det finns olika sätt detta kan göras med ankartexter, oavsett om det är med ett specifikt sökord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. eller en naken URL.

Låt oss till exempel säga att vi vill stödja den här guiden genom att prata om våra tjänster för att skriva innehåll. Med en länk kan användare snabbt bläddra på sidan och lära sig mer. Det ger också den extra fördelen med länkequity för sidan för innehållsskrivande tjänster.

Läsa:  Pixel 8 Pro läcker med en platt skärm och mystisk kamerasensor

Navigationslänkar

Navigationslänkar är en naturlig inkludering på vilken webbplats som helst. Det stämmer: även om du inte har märkt det, har du redan börjat din interna strategi för länkbyggande!

Förståeligt nog är navigeringsfältet där dina huvudsakliga navigeringslänkar finns. Tänk på sidor som “Hem”, “Om oss”, “Blogg” och så vidare. Men sidfoten kan också användas för att infoga ytterligare länkar till dina extrasidor.

Som du vet handlar navigeringslänkar om att säkerställa att användare enkelt kan ta sig runt på din webbplats och hitta det innehåll de söker. Dessutom ger den också tips till sökmotorer om dina sidor, länkstruktur och vilka sidor som är mest värdefulla.

Bildlänkar

Bilder försummas ofta för deras interna länkpotential. Ändå är detta ett superenkelt sätt att införliva länkar i ditt innehåll, allt med minimal ansträngning som krävs.

Om du till exempel har några bilder prickade genom ett blogginlägg, glöm till exempel att lämna dessa utan en länk eller bara som en länk till själva bilden. Hitta eventuella relevanta sidor du kan länka till via dessa bilder istället.

Varför är intern länkning viktigt för SEO?

Google använder många rankningsfaktorer när de placerar webbplatser i sina sökresultat. Om du inte ligger bakom Googles sökalgoritm kan det vara svårt att sätta ett exakt värde på dessa rankningsfaktorer. Med det sagt är intern länkning utan tvekan en av de viktigaste aspekterna av SEO.

Många tekniska fördelar uppnås genom att integrera intern länkning. Förutom att hjälpa Googlebot är Googlebot en sökrobot. Den följer länkar och indexerar sidor för sökmotorer för att göra det lättare för användare att hitta det de letar efter. genomsöker alla dina webbsidor ofta, det hjälper också Google att upptäcka allt nytt innehåll du lägger upp. Dessutom förser den också Google med många användbara tips om sidinnehåll och förhållandet mellan dina sidor.

Ta till exempel det länkbyggande ankaret ovan. Den leder direkt till vår sida om länkbyggande. Se till att ankartexten Ankartext är den text som markeras med en hyperlänk. Orden som markeras är avgörande för SEO, och informerar Googles genomsökningsrobotar om innehållet på webbplatsen som länkas till. och webbsidans matchning hjälper Google att förstå sammanhanget för den länkade sidan.

Anledningarna till varför interna länkar är värdefulla

Om du inte redan har samlat det är interna länkar mycket värdefulla för dina SEO-ansträngningar. Ändå finns det andra fördelar med att använda denna marknadsföringstaktik på din webbplats.

En sida som får många länkar är en sida som Google gillar. Sökjätten ser detta som en nyckelsignal om att det är en högvärdig sida. Ja, externa länkar är mer värdefulla i det avseendet. Ändå förblir interna länkar ett användbart tillägg till dina övergripande länkbyggande ansträngningar.

Det finns också en stor fördel för interna länkar jämfört med deras externa motsvarigheter: du har full kontroll. Externa länkar garanteras aldrig. De kan vara svåra att skaffa, de kan försvinna och de kan till och med skada din webbplats om de kommer från lågrankade skräppostsidor. Med interna länkar uppstår inga av dessa problem.

Läsa:  Upptäck formeln för att tjäna pengar för bloggande i hela tratten (AoFu).

Genom att förbättra den övergripande SEO-prestandan kommer din webbplats att göra ett bra hopp i sökmotorernas ranking. Det leder naturligtvis trafik till din webbplats. Fler och fler av dina sidor kommer att klättra mot den första sidan, vilket betyder att många människor kommer att upptäcka ditt innehåll och vad du erbjuder.

Köparens resa kan även stödjas med interna länkar. Säg att du skapar blogginlägg som en pedagogisk resurs för din publik. Med kraften i interna länkar kan du ta tittarna på detta utbildningsinnehåll och peka dem mot försäljningssidor för dina produkter och tjänster.

Större navigering och marknadsföring = större potential att stödja köparens resa.

Hur man korrekt implementerar interna länkar

Du vet vad intern länkning är. Du inser nu vikten av interna länkar för SEO-ändamål, men nu måste du lära dig hur du använder interna länkar korrekt.

Att sätta ihop en strategi för intern länkbyggande kan tyckas tillräckligt enkelt på ytan. Men om du hoppas kunna maximera resultaten – och det borde alltid vara målet – finns det många steg du måste ta.

Lyckligtvis behöver du inte leta långt efter dessa steg. Nedan följer bästa praxis för intern länkning som du måste följa:

Utför en intern länkrevision

Din webbplats har redan interna länkar. Så är fallet även om du inte redan har gjort en engagerad ansträngning för din interna länkstrategi. På grund av detta är det vettigt att bara ta ett snabbt steg tillbaka, bedöma situationen fullt ut och utföra en intern länkrevision.

Google uppskattar de som har en bra länkstrategi på plats. Ändå kan detta inte uppnås om du inte granskar din webbplats för att få en överblick över det nuvarande landskapet. När detta är gjort kommer du att ha en uppfattning om vad som fungerar, vad som inte fungerar och vad du behöver göra för att förbättra din interna länkningskampanj.

De dåliga nyheterna: en revision är långt ifrån den mest spännande uppgiften. Det kan också vara monotont och tidskrävande om du tar fel inställning.

Den goda nyheten: du behöver inte manuellt genomsöka din webbplats och lägga till varje länk till ett Excel-dokument. Det finns olika verktyg tillgängliga som låter dig utföra denna uppgift automatiskt inom några sekunder. Ett verktyg vi rekommenderar är Ahrefs.

Bestäm rätt länkstruktur

När granskningen är klar finns det ytterligare en byggsten du måste lägga till. Det är att komma fram till rätt länkstruktur för din webbplats. Utan att ha denna grund från början kan det leda till olika problem i framtiden.

Lyckligtvis kräver det inte för mycket arbete eller planering att sätta ihop en länkstruktur. Vad den behöver är lite sunt förnuft.

En vanlig metod är att se din interna länkstruktur som en pyramid. Högst upp är din hemsida. Det säger sig självt, men det här är den viktigaste sidan på din webbplats. Det är grunden för allt som kommer efter det och med rätta förtjänar sin plats i toppen av pyramiden.

Nedanför bör du lista de viktigaste kategorierna och avsnitten på din webbplats. Detta kan vara din blogg, produktsida, funktioner etc. Det här är din webbplats huvudkomponenter som länkar till andra sidor och underkategorier.

På tal om det, nästa del av pyramiden kommer att vara dessa sidor och underkategorier. Denna typ av trickle-down-effekt kommer att fortsätta tills du täcker resten av ditt innehåll. Ju fler länkbara sidor du har, desto större blir din pyramidstruktur naturligtvis.

Läsa:  Microsoft tar med Hololens 2 till Indien

Bestäm innehållet som är det viktigaste

Du kan bara ha så många interna länkar. Ja, du skulle vilja dela ut lika många länkar på alla dina sidor, men det är inte möjligt. På grund av detta är det viktigt att du tar dig tid att identifiera innehållet som du ser som det viktigaste.

Även känd som hörnstensinnehåll, dessa sidor är i huvudsak de som du anser vara de bästa. De är de mest kompletta och detaljerade sidorna som bäst representerar ditt företag. Det är sidorna du vill att potentiella kunder ska hitta när de söker efter innehåll inom din bransch.

Så varför prioriteras dessa sidor när det kommer till interna länkar? Ett ord: Google.

Som redan konstaterats prioriterar Google innehåll som får flest länkar, både internt och externt. För att pumpa upp det förstnämnda måste du sätta ihop en strategi för att införliva så många länkar till ditt viktigaste innehåll.

Skapa en regelbunden ström av innehåll

För att få ut så mycket som möjligt av interna länkningsmöjligheter måste du anstränga dig för att skapa en stor volym innehåll. Ju fler sidor du har på din webbplats, desto större chans har du att lägga till dessa interna länkar.

Naturligtvis vill du inte bara pumpa ut innehåll för sakens skull. Denna aspekt måste göras med en viss grad av omsorg och uppmärksamhet. Ditt innehåll måste vara relevant för din bransch till att börja med. Du bör också ha det innehåll du vill länka till i åtanke när du producerar nya sidor.

Tänk på det: du vill undvika att skohornslänkar till innehåll när det inte hör hemma. Detta kommer inte bara att se onaturligt ut och bryta flödet av dina sidor och inlägg, utan det kan leda till att din webbplats straffas av Google.

Vilken typ av innehållsproduktionsschema ska du följa? Sikta på att lägga till minst en ny sida varje vecka. Om du kan göra mer än så, bra – men du vill undvika att tänja på dina resurser för tunna och skapa svagare innehåll.

Även om dessa blogginlägg görs med avsikten att stödja ditt hörnstensinnehåll, bör de fortfarande skapas med kvalitet i åtanke. I slutändan kan de bli andra nyckelkomponenter för dina SEO-ansträngningar, vilket ytterligare förbättrar din webbplats närvaro på Google. Kvalitet framför kvantitet alltid.

Använd rätt ankartext

Ankartexten är vad du lindar dina interna länkar runt. Det är den beskrivande texten som antingen kommer att övertyga användare att klicka sig vidare till den länkade sidan eller besluta sig för det. Med detta i åtanke är ankartexten inget du vill förbise.

Det finns flera alternativ för ankartext. Det rekommenderas att använda en blandning av dessa genom hela ditt innehåll. Det finns dock vissa ankare som är mycket effektivare än andra. Alternativen inkluderar:

  • Exakt matchning: Det är då ankartextens sökord matchar exakt den länkade sidan. Om du till exempel har en sida om innehållsmarknadsföring skulle ankartexten vara “innehållsmarknadsföring”.
  • Delvis matchning: Även om det liknar exakt matchning kan detta inkludera partiella ändringar av sökordet jämfört med den länkade sidan. En sida om innehållsmarknadsföring kan representeras av ett ankare som “innehållsmarknadsföringstaktik”.
  • Märke: Det är då ditt företags varumärke blir ankaret. Som ett exempel skulle vi använda “Click Intelligence” för vår varumärkesankartext.
  • Naken: Det är då URL-länken läggs upp som ankartext. Exempel: https://www.clickintelligence.co.uk
  • Generisk: En generisk ankartext innehåller inget definierat sökord eller varumärke. Texten kan vara något så enkelt som “Klicka här” eller “Mer information”.
Läsa:  Hur och var du hittar den bästa virtuella assistenten för ditt företag

Du har förmodligen en rimlig uppfattning om vilka ankartexter som ger bäst resultat. Du kan se listan ovan som bäst-till-sämst i det avseendet.

Om du behöver ytterligare övertyga, föredrar Google kontextuella länkar för att få en bättre uppfattning om vad dina sidor handlar om.

Maximera webbplatsnavigering

Webbplatshuvudet är en nyckelplats för att länka till dina viktigaste sidor. Det är ingen hemlighet. Genom att sitta högst upp på din webbplats på varje sida får de ett mervärde i Googles ögon.

Detta är dock inte det enda navigeringsalternativet du har tillgängligt. Du kan också använda sidfotsnavigeringen.

Naturligtvis misslyckas länkar som visas i sidfoten att uppnå samma kraft som de i sidhuvudet. Ändå bör du inte underskatta värdet de levererar. Återigen, de visas på varenda sida på din webbplats – och det gör dem värda besväret.

En annan fördel med att använda sidfoten är gott om utrymme för att lägga till en hälsosam samling länkar. Rubriken kan ha en brist på fastigheter, men det finns ingen verklig gräns för antalet interna länkar som ska läggas till i sidfoten.

Undvik att ha för många interna länkar

Du har hört talas om keyword stuffingKeyword stuffing är en teknik som försöker ge sidor högre ranking på sökmotorernas resultatsidor genom att infoga samma sökord om och om igen. Tja, det finns något sådant som intern länkfyllning. Google har ännu inte tillhandahållit riktlinjer för rätt antal länkar att använda på en sida, men det rekommenderas att använda 2-3 interna länkar som mest för varje 500 ord du producerar för ett blogginlägg. När du räknar med att dessa sidor redan har navigeringslänkar, kan inklusive fler länkar snabbt bli överdrivna, och det kan leda till någon form av straff från Google.

Även om straff inte är på bordet, kan överfyllda länkar orsaka tekniska problem. Det kan leda till att din webbplats lider av fördröjning. Som du vet är det inte bra för varken dina SEO-insatser eller användarupplevelsen.

Sök efter fel

Du kanske försöker göra allt du kan för att förhindra att det händer. Men fel och trasiga länkar är oundvikliga, särskilt om din webbplats har en stor samling innehåll och sidor.

Detta är problematiskt. Användare tycker inte om att besöka en trasig sida, och Google uppskattar verkligen inte det, så när fel dyker upp måste du snabbt stämpla bort dem. Först måste du identifiera dessa problem, och det är där regelbundna revisioner kan ge utdelning. Dessa granskningar kommer att upptäcka trasiga länkar, och du kan antingen fixa dem eller ta bort dem från ekvationen. Du vill inte att alla dina ansträngningar ska gå till spillo när felet lätt kan åtgärdas.