Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Outsourcing av länkbyggande? Så här gör du

 Outsourcing av länkbyggande? Så här gör du

Länkbygge är avgörande för att förbättra webbplatsens auktoritet och ranking i sökmotorer. Det kan dock vara tidskrävande och utmanande, särskilt för småföretag eller privatpersoner med begränsade resurser.

En lösning på detta problem är att lägga ut länkbyggande på entreprenad.

Mer än 60 % av företagen lägga ut sin länkbyggnad till SEO-frilansare och byråer för att spara tid och ansträngning.

Genom att delegera länkbyggande uppgifter till en ansedd byrå eller frilansare kan du spara tid och resurser och ändå dra nytta av en stark bakåtlänksprofil.

I den här artikeln kommer jag att utforska fördelarna och utmaningarna med att outsourca länkbyggande och ge tips om hur man gör det effektivt.

Vikten av Link Building

Här är de främsta fördelarna med länkbyggande:

 • Ökar organisk ranking: Länkbyggande är avgörande för att ranka din webbplats högst upp i de organiska sökresultaten för dina målsökord. Sökmotorer använder bakåtlänkar för att avgöra en webbplatss relevans och popularitet. När din webbplats har kvalitetsbakåtlänkar från auktoritativa webbplatser, är det mer sannolikt att sökmotorer rankar din webbplats högre i sökresultaten.
 • Förbättrar domänauktoritet: Ett högre antal länkar från webbplatser av högsta kvalitet hjälper till att öka domänauktoriteten för din webbplats. Webbplatser med högre domänauktoritet ses som pålitliga av sökmotorer. Därför kan länkbyggande förbättra domänens auktoritet genom att etablera din webbplats som en trovärdig informationskälla inom din bransch eller nisch. Att bygga en solid bakåtlänksprofil tar tid och ansträngning, men fördelarna med högre domänauktoritet kan leda till ökad synlighet för sökmotorer, trafik och omvandlingar.
 • Leder till högre organisk trafik: När en webbplats visas högre upp i sökresultaten är det mer sannolikt att den lockar till sig klick och organisk trafik. En högre sökmotorrankning leder till en ökning av organisk trafik till din webbplats. Denna trafik är värdefull eftersom den är riktad och kan bidra till att generera värdefulla leads.

Bildkälla: LinkedIn

 • Öppnar möjligheter för nätverkande: Länkbyggande kan också öppna möjligheter för nätverkande inom din bransch eller nisch. Några av de bästa möjligheterna inkluderar att skriva blogginlägg tillsammans, skapa infografik eller videor eller hålla webbseminarier eller podcaster tillsammans. När du kontaktar andra webbplatsägare eller bloggare för att begära bakåtlänkar kan du bygga relationer och etablera dig som en auktoritet inom ditt område.
 • Ökar hänvisningstrafik: Hänvisningstrafik avser besökare som besöker din webbplats via en länk på en annan webbplats snarare än en sökmotor. När användare klickar på en bakåtlänk och landar på en webbplats kan de utforska den ytterligare och engagera sig i innehållet. Om de tycker att innehållet är värdefullt kan de dela det med andra, vilket leder till mer hänvisningstrafik.
 • Förbättrar varumärkesmedvetenhet: Bakåtlänkar från högkvalitativa och relevanta webbplatser kan öka din webbplatss trovärdighet och auktoritet inom din bransch eller nisch. Detta kan leda till mer varumärkesmedvetenhet när folk börjar känna igen din webbplats som en trovärdig informationskälla. Dessutom kan länkbyggande också leda till varumärkesomnämnanden, där andra webbplatser nämner ditt varumärke utan att nödvändigtvis länka till din webbplats.

Fördelar med att lägga ut länkbyggen på entreprenad

Outsourcing av länkbyggande kan erbjuda flera fördelar för företag som vill förbättra sin sökmotorranking och synlighet online.

Här är några av de viktigaste fördelarna med att outsourca länkbyggande:

 • Ger tillgång till expertis: Länkbygge är en utmanande och tidskrävande process som kräver en viss nivå av expertis och erfarenhet. När du lägger ut länkbyggande på en specialistbyrå kan du få tillgång till deras expertis och erfarenhet, vilket säkerställer att din strategi för länkbyggande förblir effektiv och effektiv.
 • Fokusera mer på kärnverksamheten: Genom att outsourca länkförvärv kan du frigöra mer tid för att fokusera på dina kärnverksamheter, såsom produktutveckling, kundservice och marknadsföring.
 • Sparar kostnad: Outsourcing av länkbyggande kan vara en kostnadseffektiv lösning för företag eftersom det inte finns något behov av att anställa en heltidsspecialist för länkbyggande. Att göra effektivt länkbyggande kräver också användning av flera betalda länkbyggande verktyg som byråer och frilansande länkbyggare redan har tillgång till. Därför behöver du inte betala för verktygen.
 • Hjälper till att skala insatser: Länkbyggande är en pågående process som kräver konsekvent och uthållig ansträngning över tid. Outsourcing av länkbyggande gör att du kan skala dina ansträngningar beroende på dina länkbehov.
 • Ger snabbare resultat: Länkbyggande kan ta tid att ge resultat, särskilt från början. Länkbyggande företag har redan partnerskap med webbadministratörer och de hjälper dig att skaffa länkar inom en kort tid. Därför kan du uppnå snabbare resultat och förbättra din sökmotorrankning snabbare.
Läsa:  Hur du gör din Twitter-maskin mer fantastisk idag

Nackdelar med Outsourcing Link Building

Här är några av nackdelarna med att outsourca länkbyggande:

 • Länkarnas kvalitet och relevans: När du lägger ut länkbyggande på entreprenad kan det vara en utmaning att säkerställa att de förvärvade länkarna är av hög kvalitet och relevanta för ditt företag. De flesta länkbyggarleverantörer använder privata bloggnätverk eller PBN:er för att skapa länkar som kan ha hög domänauktoritet men som räknas som länkar av låg kvalitet.
 • Risk för straff: Outsourcing av länkbyggande kan också öka risken för påföljder från Google om de förvärvade länkarna bedöms vara manipulativa eller bryter mot Googles Search Essentials (tidigare Googles riktlinjer för webbansvariga). Detta kan ha en negativ inverkan på din sökmotorranking och synlighet online, så det är viktigt att arbeta med en välrenommerad byrå eller frilansare som följer etiska och transparenta metoder för att bygga länkar.
 • Brist på kontroll: Outsourcing av länkbyggande kan också resultera i bristande kontroll över länkbyggeprocessen. Detta kan göra det utmanande att se till att länkarna som skaffas överensstämmer med dina affärsmål och mål och kan resultera i en lägre nivå av transparens och ansvarsskyldighet.
 • Kosta: Även om outsourcing av länkbyggande kan vara en kostnadseffektiv lösning, är det avgörande att överväga den totala kostnaden för tjänsten, inklusive eventuellt pågående underhåll eller övervakning som krävs för att säkerställa att länkarna förblir högkvalitativa och relevanta över tiden.

Bildkälla: LinkBuilder.io

Hur man lägger ut länkbyggen på entreprenad

Här är en steg-för-steg-plan att följa för att outsourca länkbyggnad:

Steg 1: Definiera dina mål för länkbyggande

Innan du lägger ut länkbyggande på entreprenad är det viktigt att definiera dina mål och mål eftersom det kommer att hjälpa dig i introduktionsprocessen när du bestämmer dig för att anlita en länkbyggande byrå eller frilansare.

Att sätta upp mål för länkbyggande hjälper dig också att identifiera vilken typ av länkar du vill skaffa och den övergripande strategin du vill följa.

Dessa mål kommer att fungera som milstolpar och hjälpa till att mäta dina framtida länkbyggande resultat. Överväg att anpassa dessa resultat till uppsatta mål för att förbättra din outsourcade strategi för länkbyggande ytterligare.

Steg 2: Se till att du har innehåll av hög kvalitet

Högkvalitativt innehåll är viktigt i länkbyggande eftersom det är avgörande för att locka auktoritativa länkar till din webbplats. Kvalitetsinnehåll som ger värde för din publik kan hjälpa till att etablera din webbplats som en pålitlig och auktoritativ informationskälla i din nisch.

Detta kan i sin tur leda till att andra webbplatser länkar till ditt innehåll som referens, citat eller informationskälla, vilket kan bidra till att förbättra din webbplats auktoritet och ranking på sökmotorresultatsidor (SERP).

Läsa:  Hur man dikterar ett dokument i Word

Länkbyggande genom högkvalitativt innehåll kan också generera organisk trafik till din webbplats, eftersom användare är mer benägna att dela och engagera sig i innehåll som de tycker är informativt, värdefullt eller underhållande.

Dessutom kan innehåll av hög kvalitet bidra till att skapa en positiv användarupplevelse genom att erbjuda besökarna en anledning att stanna på din webbplats och utforska andra sidor, vilket i slutändan leder till fler omvandlingar och återkommande besökare.

Bildkälla: DigitalGratified

Här är stegen för att skapa högkvalitativt innehåll för att förbättra din webbplatstrafik och omvandlingar:

 • Förstå målgruppernas sökavsikt: Att känna till din publik och orsaken bakom deras sökning är avgörande för att skapa värdefullt innehåll. Ditt innehåll ska tillgodose behoven hos din målgrupp samtidigt som dina marknadsföringsmål. Innan du skapar ditt innehåll, se till att publiken relaterar till det och att det är användbart för dem och deras frågor.
 • Förbättra läsbarheten: Håll dina innehållsstycken korta och korta för att förbättra läsbarheten för användarna. Formaterat innehåll är lätt att läsa av både publik och sökmotorer. Se därför till att alla rubriker och brödtexter är välformaterade utan stavfel, korrekta teckensnitt, punkter och mellanslag.
 • Få tag i episka och populära ämnen: Det är viktigt att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och uppdateringarna av den digitala världen för att ligga före dina konkurrenter. Välj ett ämne som är relevant för din nisch och tillräckligt unik för att vinna över dina konkurrenter. Du kan använda verktyg som Google Trends och Ahrefs för att hitta populära ämnen och populära sökord.
 • Lägg till infografik: Att lägga till bilder, videor, diagram, GIF:er och infografik till ditt innehåll håller användarna engagerade och hjälper också till att ranka ditt innehåll högre på stora sökmotorer.
 • Inkludera statistik, fallstudier och personliga erfarenheter: Att lägga till siffror och relevanta fallstudier förbättrar trovärdigheten för ditt innehåll bland din publik. Om du inkluderar relevanta och värdefulla insikter relaterade till din personliga upplevelse ökar chanserna att få ditt innehåll delat och hänvisat avsevärt.

Steg 3: Bestäm en budget för outsourcing av länkbyggnad

Att bestämma en budget för outsourcing av länkbyggande beror på flera faktorer, inklusive storleken på ditt företag, nivån på konkurrens i din branschoch dina marknadsföringsmål och mål.

Tänk på hur mycket arbete som krävs för att uppnå önskat resultat. Detta kan inkludera antalet länkar som behövs, den kvalitet som krävs och den tidsram inom vilken du förväntar dig att se resultat.

Erfarna leverantörer med bevisad framgång kan ta ut en högre avgift än mindre erfarna leverantörer.

Det är viktigt att välja en leverantör som har en gedigen förståelse för din bransch och din målgrupp och använder etiska och effektiva länkbyggande strategier.

Steg 4: Hitta en länkbyggnadsbyrå eller frilansare

När du har definierat dina mål och är förberedd med tillräckligt högkvalitativt innehåll, överväg att undersöka olika länkbyggande leverantörer för att hitta en som är ansedd, erfaren och passar dina affärsbehov.

Du kan söka efter leverantörer online eller be om rekommendationer från andra företag i din bransch. Du kan också leta efter onlinerecensioner och vittnesmål från tidigare kunder för att få en uppfattning om en leverantörs rykte och servicenivå.

Leta efter leverantörer som har erfarenhet av att arbeta inom din bransch eller nisch. Detta kan indikera att de förstår din branschs unika utmaningar och möjligheter och är bättre rustade att leverera resultat.

Att se till att leverantören du väljer använder etiska och effektiva länkbyggande strategier är avgörande. Undvik leverantörer som använder svart hatt-teknik eller lovar orealistiska resultat.

Steg 5: Gör en lista över kandidater baserat på specifika kriterier

Innan du arbetar med en länkbyggnadsleverantör, granska deras portfölj och fallstudier för att säkerställa att de har en bevisad meritlista av framgång.

Titta på vilka typer av webbplatser och sidor byrån har säkrade länkar till. Är de auktoritativa webbplatser av hög kvalitet? Är länkarna relevanta för kundens bransch och målgrupp?

En bra länkbyggarbyrå bör kunna säkra olika länktyper, inklusive gästinlägg, resurssidor, kataloger och mer. En mångsidig länkprofil är viktig för att bygga en stark och hållbar bakåtlänksprofil.

Läsa:  Tillkännage Dollie 2.0 – Nästa nivå av att bygga WordPress Cloud Platforms as a Service har anlänt

Byrån bör vara transparent om sin länkbyggande taktik och kunna tillhandahålla detaljerade rapporter om länkarna de har säkrat. De bör också kunna förklara sin process och svara på alla frågor du har.

Detta hjälper dig att bedöma deras expertis och erfarenhet och avgöra om de passar ditt företag.

Steg 6: Diskutera din strategi för länkbyggnad

När du har identifierat en länkbyggnadsleverantör, diskutera din strategi med dem för att säkerställa att de förstår dina mål och mål. Detta kommer att hjälpa dig att skapa en tydlig och effektiv länkbyggeplan som passar dina affärsbehov.

Innan du utvecklar en ny länkbyggnadsstrategi är det viktigt att analysera din nuvarande bakåtlänksprofil. Detta kommer att hjälpa till att identifiera eventuella luckor eller områden för förbättring.

Byrån bör utveckla en skräddarsydd länkbyggnadsplan som inkluderar en mängd olika taktiker som gästinlägg, trasig länkbyggnad och resurslänkbyggnad.

Steg 7: Övervaka resultaten

Efter att ha lagt ut länkbyggande på entreprenad till en byrå eller frilansare är det viktigt att övervaka resultaten för att säkerställa att de förvärvade länkarna är av hög kvalitet och relevanta för ditt företag.

Detta hjälper dig att identifiera potentiella problem eller risker och justera din strategi för länkbyggande efter behov.

Här är stegen för att mäta din länkbyggnadsprestanda:

 • Gör en bakåtlänksrevision: Granskning av din bakåtlänksprofil hjälper dig att hitta eventuella spamlänkar. Du kan ta hjälp av specialiserade backlink checker-verktyg som Ahrefs för att få en analys av dina bakåtlänkar. En bakåtlänksrevisionsrapport berättar om din webbplats nuvarande auktoritet, hänvisningsdomäner och toxicitetspoäng.

 • Utvärdera webbplatsens organiska trafik: Att mäta din webbplats trafik är ett annat sätt att mäta framgången för dina bakåtlänkar. Webbplatstrafik korrelerar direkt med kvaliteten och antalet bakåtlänkar som din webbplats får. Du kan använda Google Analytics, SimilarWeb, HubSpot, Matomo och Google Search Console för att bestämma procentandelen trafik som kommer från de nyskapade bakåtlänkarna.
 • Mät avkastningen på dina bakåtlänkar: Eftersom du redan har satt en budget för alla dina bakåtlänkar är det viktigt att mäta kostnaden för din bakåtlänkskampanj. För att tydligt förstå var din tid och resurser investeras kan du ta ut kostnaden för varje länk konsekvent under några månader och titta på mönstret. Om siffrorna är positiva och ökar, fortsätt att följa samma mönster, men om det finns en lucka i omfattningen av förbättringar, försök att ändra din bakåtlänksstrategi. Mät kostnaderna för bakåtlänkskampanjer och intäkter för att förstå din SEO-avkastning på investeringar.

Steg 8: Utvärdera och förfina din strategi för länkbyggnad kontinuerligt

Länkbyggande är en pågående process som kräver kontinuerlig utvärdering och förfining.

Genom att regelbundet se över och justera din strategi för länkbyggande säkerställs att den förblir effektiv och i linje med dina affärsmål över tid.

Din länkprofil ska se naturlig ut och måste innehålla länkar från en mängd olika relevanta källor med varumärkesbaserade, exakt matchande och long-tail sökordsbaserade ankare.

Saker att se upp med när du lägger ut länkbyggen på entreprenad

Här är några viktiga punkter att tänka på när du planerar att lägga ut din länkbyggnad:

Svarta hatttekniker

Många länkbyggare använder svarta och gråa hattlänkbyggnadstekniker för kortsiktiga resultat och enkel tillgänglighet. Var försiktig med länkbyggande leverantörer som använder svarta hatt-tekniker som att köpa länkar av låg kvalitet, använda länkgårdar eller göra storskaliga bloggkommentarer.

Dessa tekniker kan skada din webbplatss sökmotorrankning och rykte online och kan resultera i straff från Google. Betona dem att följa sökmotorns riktlinjer och använd white hat-länkbyggnadstekniker för att säkerställa att din webbplats rankas högt på sökmotorerna.

Irrelevanta eller lågkvalitativa länkar

Se till att länkarna som din leverantör skaffar är relevanta för ditt företag och håller hög kvalitet. Googles EEAT-princip betonar vikten av expertis, erfarenhet, auktoritet och pålitlighet, så det är viktigt att säkerställa att de förvärvade länkarna överensstämmer med dessa principer.

Läsa:  Hur Microsoft Teams fungerar

Bildkälla: Sök logistik

Länkbyggarna bör avstå från att skaffa länkar från en PBN eller webbsida med spam eftersom det kan fungera negativt för din SEO, och du kan sluta slösa bort dina pengar.

Brist på transparens

Transparens säkerställer att de förvärvade länkarna är etiska och i linje med dina affärsmål och mål. Se till att länkbyggaren du väljer kommunicerar med dig i varje steg. Välj också en flexibel länkbyggare för att arbeta och kommunicera när det passar dig.

Överoptimering

Undvik att länkbyggande leverantörer enbart fokuserar på att optimera din ankartext, eftersom detta kan verka manipulativt för Google och resultera i straff. Se till att de inte använder irrelevanta sökord och använder en lämplig blandning av märkesankare för att länka till din webbplats. Be dem att upprätthålla en balans mellan varumärken och nyckelordsrika ankare, så att din webbplats inte ser överpromoterad ut.

Orealistiska löften

Var försiktig med länkbyggarleverantörer som ger orealistiska löften, såsom garanterade rankningar eller ett visst antal länkar under en kort tidsperiod. Effektivt länkbygge tar tid och ansträngning, och det finns inga garantier inom SEO.

Överprissättning

Länkbyggande är efterfrågat när man utför SEO. Därför kan du förvänta dig att många frilansare och länkbyggare tar mer betalt än vad som behövs. Se upp för sådana byråer och individer, eftersom allt kan vara förgäves om sökmotorer inte känner igen din webbplats för att rankas på sökresultatsidor. Utvärdera noggrant hur deras länkbyggande tjänster kan gynna din SEO och om det är värt att spendera så enorma priser för det.

Förtroendeproblem

Innan du investerar dina pengar i ett länkbyggarföretag är det viktigt att vara säker på om din valda länkbyggare är pålitlig. Utför din due diligence genom att nå ut till deras tidigare kunder, granska rekommendationer och utvärdera fallstudier.

Kolla in deras varumärkesrykte online och leta efter siffror som de har kunnat få för sina kunder. Detta hjälper dig att lära känna din valda länkbyggare på ett bättre sätt.

Liknande länkning

När du skaffar länkar till en webbplats är det viktigt att vara oberoende av en enskild källa eller liknande webbplatser. Om din länkbyggare följer denna praxis, se till att du förmedlar till dem vikten av länkdiversifiering i SEO. Att skaffa länkar från olika högkvalitativa webbplatser hjälper sökmotorer att hitta din webbplats auktoritativ och relevant.

Se till att de skaffar länkar av olika slag som en blogg, kommentarer, vanliga frågor, gästinlägg och inlägg på sociala medier.

Outsourcing av länkbyggande kan erbjuda flera fördelar, men det är lika viktigt att se upp för potentiella risker och problem. Genom att arbeta med en ansedd leverantör, se till att länkarna som förvärvas är av hög kvalitet och relevanta, och övervaka resultaten regelbundet, kan du nå långsiktig framgång med din strategi för länkbyggande.

Slutsats

Outsourcing av länkbyggande kan vara en värdefull strategi för att förbättra din webbplatss sökmotorranking, öka organisk trafik och utöka din onlinenärvaro.

Det är dock viktigt att närma sig outsourcing av länkbyggande försiktigt och följa en strukturerad process för att säkerställa att du arbetar med en ansedd och erfaren leverantör.

Genom att definiera dina mål, undersöka leverantörer, diskutera din strategi, övervaka resultaten och kontinuerligt utvärdera och förfina ditt tillvägagångssätt, kan du nå långsiktig framgång genom att lägga ut dina länkbyggande aktiviteter på entreprenad.

Kom ihåg att se upp för potentiella risker och problem, såsom svart hatt-teknik, irrelevanta eller lågkvalitativa länkar, bristande transparens, överoptimering och orealistiska löften.

Genom att undvika dessa fallgropar och följa bästa praxis för att lägga ut länkbyggande på entreprenad kan du skapa en hållbar och effektiv länkbyggnadsstrategi som hjälper ditt företag att nå sina onlinemål.