Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

PBN-bakåtlänkar: är de värda det?

PBN-bakåtlänkar: är de värda det?

Låt oss inse det: Ibland är livet inte rättvist.

Man får inte alltid det man vill ha eller behöver.

De som inte förtjänar livets välsignelser – bedragarna och bedragarna – kommer undan med sin illegala taktik.

Det är olyckligt, men det händer.

Detsamma gäller SEO.

Svart hatt SEO-artister kan fuska sig till toppen av organiska sökrankningar trots att de helt struntar i Googles kvalitetsriktlinjer.

Tyvärr når många av dem till toppen av sökmotorn utan att snubbla över sladdarna (åtminstone inte än).

En av taktikerna de använder är konstruktion PBN bakåtlänkar.

Det här är dåliga nyheter.

Vad är PBN-backlinks?

PBN-bakåtlänkar (Private Blog Network) är länkar byggda från ett nätverk av anslutna webbplatser och bloggar. Dessa sajter ägs vanligtvis av samma person som använder dem alla för att skapa länkar till deras pengarsajt. De har också möjlighet att sälja PBN-länkar till andra webbplatsägare för ytterligare vinst.

Strukturen för ett privat bloggnätverk liknar den hos en utgivare som Gawker Media LLC, som äger bloggar t.ex. Deadspin, Lifehacker och andra.

Men skillnaden mot webbplatser som finns på PBN är att de används främst för att generera länkar snarare än att tillhandahålla värdefullt innehåll till målgruppen.

Eftersom ett sådant onaturligt länkbygge är en form av manipulation i sökmotorernas ögon är bloggnätverket stängt för allmänheten för att undvika upptäckt (alltså ett “privat” bloggnätverk). Du måste också använda olika värdleverantörer för varje webbplats för att sudda ut ditt digitala fotavtryck.

Läsa:  25 typer av SEO-bakåtlänkar som är helt säkra

Om det låter dunkelt så är det för att det är det.

För att bygga ett PBN måste du köpa utgångna domäner med befintliga referenser. Att länka från en helt ny domän utan auktoritet kommer inte att leda till organiska sökrankningar – och det är det enda syftet med dessa domäner.

Det är därför du behöver köpa domäner med hög domänbehörighet och se till att de har en ren länkprofil fri från spam och giftiga bakåtlänkar.

När du har verifierat och köpt domänerna kan du bygga en blogg med den och publicera innehåll som vanligt. Däremot innehåller inläggen länkar till dina pengarsajter, som förmedlar styrkan hos länkarna för att förbättra deras sökrankning.

Problemet med PBN-bakåtlänkar är att de är onaturliga. Sökmotorer gillar inte onaturliga rankningstaktik.

Och ändå, trots hån mot PBN-bakåtlänkar, håller många SEO:are fast vid denna taktik för att rangordna sina webbplatser.

Varför människor bygger PBN-bakåtlänkar

Du har full kontroll över presentationen av länkar

Att skapa PBN-bakåtlänkar är enklare än naturliga bakåtlänkar eftersom du har full frihet över hur och var du ska skapa länkarna.

Du kan publicera innehåll med länkar till dina pengarsajter med hjälp av valfria ankartexter. Du kan också länka mellan webbplatser för att lägga till länkjuice till pengarsajter.

Även om du inte äger ett PBN, kan du köpa bakåtlänkar från personer som är anslutna till PBN-ägaren.

Den enda begränsningen som PBN erbjuder är antalet webbplatser eller bloggar du har i ditt nätverk. Ju fler bloggar med befintlig auktoritet, desto fler möjligheter har du i din länkbyggande kampanj.

Läsa:  Hur man läser raderade Whatsapp-meddelanden

Snabbt länkbygge

Att bygga länkar från ett PBN står i skarp kontrast till att bygga länkar med hjälp av organisk vit hatt-taktik som bloggare.

Med det sistnämnda måste du skapa bra innehåll, hitta de personer du bör nå med ditt innehåll och skicka uppföljande e-postmeddelanden till dem. Det värsta är att eftersom du inte har någon kontroll över om länken kommer att publiceras i artikeln (eller om ägaren överhuvudtaget kommer att publicera inlägget) så är chansen stor att dina ansträngningar kommer att vara förgäves.

Med PBN-bakåtlänkar eliminerar du risken att få noll resultat från länkbyggande. Du kan alltid lita på PBN för att få garanterade bakåtlänkar till dina webbplatser, vilket påskyndar hela länkbyggeprocessen.

Se omedelbara resultat i sökrankningar

På grund av den befintliga auktoriteten för PBN-inkomst kan du förvänta dig att dina sökords-SERPs kommer att öka på kort sikt.

Sökmotorer anser att bakåtlänkar är en form av hänvisning online. Ännu viktigare, det handlar inte om antalet bakåtlänkar du får, det handlar om det kvalitet. Eftersom PBN:er initialt anses vara ett “officiellt” webbplatsnätverk av relevant statistik, påverkar PBN-bakåtlänkar i hög grad sökmotorerna för att ranka din webbplats snabbare.

Varför du inte borde bygga PBN-bakåtlänkar

Även om alla dessa skäl för att skapa PBN-bakåtlänkar kan låta ganska bra, det rekommenderas starkt Bygg inte bakåtlänkar från privata bloggnätverk.

I själva verket bör du hålla dig borta från denna taktik. De December 2017 Googles uppdatering vidtar åtgärder specifikt mot onaturliga länkar-liknande länkar från PBN.

PBN-bakåtlänkar är dödskyssen för din webbplats.

Om Google hittar att du bygger länkar från ett PBN kan din webbplats säga adjö till organisk trafik. Google kommer att straffa din webbplats och förmodligen förbjuda den från att visas i sökresultat.

Läsa:  Hur tjänar man lätt pengar i Afrika?

De webbplatser som Google straffar för onaturliga länkar är dock inte särskilt offentliga, Detta SEO runt bord skicka tar upp en webbplats vars ranking föll från de 100 bästa efter att ha byggt PBN-bakåtlänkar.

Människor använder PBN-bakåtlänkar med stor kraft när de används churn och brännplats. Eftersom risken att Google tar tag i din webbplats för PBN-bakåtlänkar alltid finns, använder vissa människor den på engångswebbplatser med det kortsiktiga målet att tjäna pengar snabbt.

Syftet med att få bakåtlänkar från ett PBN är att uppfylla webbplatsens potential att generera så mycket inkomst som möjligt. De vet att sökmotorerna kommer att straffa deras webbplatser på ett eller annat sätt. Det handlar bara om att maximera vinsten innan Google tappar hammaren.

Omvända PBN är inte vettigt i längden om du inte är villig att bränna ner din webbplats till grunden bara för att tjäna pengar direkt. Det är bättre att bygga länkar på den vita hatten.

PBN-bakåtlänkar: Det sista ordet

Att få bakåtlänkar från ett PBN är ett mycket kontroversiellt ämne.

Det finns människor som använder PBN:er för att bygga länkar, allt med tanke på det.

Men som redan nämnts, det är för stor risk att använda PBN-bakåtlänkar när du försöker förbättra din webbplats ranking.

Använd istället en hållbar SEO-länkbyggande taktik med vit hatt för att få din webbplats att växa.

Även om dessa taktiker tar längre tid och är svårare att implementera, kommer de att ge dig långsiktiga resultat som kommer att få din webbplats till toppen av SERP:erna – och behålla den där.