Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

PDF, sätt att signera dem utan att behöva skanna och skriva ut

PDF, sätt att signera dem utan att behöva skanna och skriva ut

Det är inte ovanligt att få dokument via e-post, certifierade eller på annat sätt i PDF-format och som behöver undertecknas. Den vanligaste proceduren är den som går ut på att skriva ut dem, anbringa den manuella signaturen och skanna dem så att de kan vidarebefordras till mottagaren eller helt enkelt lagras på en enhet.

Det här är en process som kräver användning av utrustning som inte alla har i sitt hem, såsom skrivare och skanner, och som de tar tid och resurser. För att påskynda aktiviteten, spara papper och minska miljöpåverkan kan alternativa metoder användas för att lägga till en elektronisk signatur. Låt oss upptäcka dem alla.

 • 1. Signera en PDF med Acrobat, hur man gör

  Fastweb Plus skärmdump

  En första metod att signera en PDF innebär användning av Adobe Acrobat Reader, en programvara som låter dig se och ingripa på alla filer i PDF-format. Bland de funktioner som erbjuds är den som tillhandahåller infoga en elektronisk signatur på ett dokumenti syfte att ge ditt samtycke till de beskrivna aktiviteterna, godkänna det eller intyga att du har läst innehållet.

  Signaturen kan infogas med hjälp av skrivbordsprogrammet Acrobat. Öppna önskad PDF med programmet och klicka på den formade knappen reservoarpennaväljer objektet Lägg till signatur. Skriv ditt namn eller rita eller ladda upp en bild av din signatur från din enhet.

  Läsa:  Hur man säljer SEO: En implementeringsguide för byråer

  Klicka på när du är klar Tillämpa och välj Spara signatur om du vill ha möjlighet att använda densamma vid framtida tillfällen.

  Placera din signatur i dokumentet. Om du vill ändra dess storlek, klicka på lämpliga storleksändringsknappar eller utför åtgärden manuellt genom att dra den blå punkten som indikerar textrutan. Signaturen kan raderas genom att klicka på knapp i form av en korg. Spara nu dokumentet i den signerade versionen.

  Alternativt kan du klicka Fyll i och signera, objekt som finns i listan över instrument. Välj objektet Lägg till signatur. Proceduren som ska följas är den som beskrivits tidigare: skapa signaturen, spara den vid behov och, slutligen, fäst den.

 • 2. Använd en bild som en signatur i Acrobat

  Signera en PDF med Acrobat Reader

  Fastweb Plus skärmdump

  Om du vill använda en bild för att signera en PDF på Acrobat måste du först följa några preliminära procedurer. För att få ett bra resultat är det nödvändigt signera din signatur på ett helt tomt papperutan andra tecken.

  Använd en svart penna eller alternativt en svart tusch med fin spets. Signaturen måste göras i mitten av arket, bort från kanterna. Måtten är inte viktiga, eftersom du kan ingripa digitalt för att modifiera dem.

  Skanna signaturen eller fotografera den med din smartphone, se till att bildkvaliteten är hög och att det inte finns några skuggor. Acrobat importerar endast signaturen till dokumentet, utan bakgrund. Den kan placeras var du vill.

 • 3. Signera en PDF-fil med en mobil enhet

  Logga på Adobe fyll och signera

  Fastweb Plus skärmdump

  Om du vill lägga till en signatur till en PDF från en mobil enhet kan du använda applikationen Adobe Fyll och signerasom kan laddas ner gratis på enheter som stöds av iOS och de som är utrustade med operativsystemet Android.

  Läsa:  Digital marknadsföringseffektivitet på ett enkelt sätt: Få bättre resultat

  Efter nedladdning godkänner du att dela din appaktivitet och annan data för förbättra upplevelsen på plattformen. Logga in med Google, Facebook, Apple eller ett Adobe-ID. Alternativt kan du fortsätta med en snabb registrering.

  Ladda upp PDF-filen till applikationen som du vill signera, välja det från enheten, från fotobiblioteket eller skapa det genom att ta ett foto.

  Att välja reservoarpenna ikon och klicka på posten Skapa en signatur. Skriv in signaturen på skärmen på din smartphone med ditt finger eller en speciell penna.

  Om du gör några misstag, klicka Annullera och underteckna igen. När du har fått önskat resultat klickar du slutet.

  För att infoga den skapade signaturen i dokumentet, klicka igen Reservoarpenna formad knapp. Välj signaturen du skapade och placera den i det utrymme du vill ha. Med knappen som har två motsatta pilar kan du ändra storlek på signaturen, förstora eller förminska den enligt dina behov.

  Om du vill ta bort signaturen, välj den genom att klicka på elementet och tryck på papperskorgen. Du kan nu ange den tidigare sparade signaturen igen eller skapa en annan. För att skapa en ny måste du ta bort den befintliga genom att klicka på knappen med reservoarpennan e på knappen [-]. Du kan fortsätta med en ny skapelse genom att utföra proceduren som beskrivits tidigare.

  Signaturen kan skapas i applikationen även när du inte arbetar med en PDF, så att du alltid har den tillgänglig när du behöver applicera det snabbt. Från appen kan signerade dokument delas med andra applikationer eller vidarebefordras till skrivaren.