Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

PDF SEO: 6 tips för att optimera dem för Google

PDF SEO: 6 tips för att optimera dem för Google

PDF-filer kan visas i Googles sökresultat, vilket innebär att du kan optimera PDF-filer för att ranka dem högre på sökmotorernas resultatsidor för att få mer organisk trafik.

Men när det gäller att förstå hur Google hanterar PDF-filer finns det många frågor, som hur organiserar Google olika PDF-filer? Hur är det med bilderna i dessa filer? Hur fungerar länkarna och kan webbplatsägare bestämma hur de visas?

Den här artikeln kommer att svara på alla dina frågor om att få PDF-filer att visas bättre i sökmotorer. I denna PDF SEO-guide kommer jag att dela sex viktiga tips för att förbättra synligheten för dina PDF-filer på Google och andra sökmotorer.

Genomsöker Google PDF-filer?

Ja, Google genomsöker och indexerar PDF-filer. Google började indexera PDF-filer 2001, och för närvarande har det ett index som spänner över hundratals miljoner PDF-filer.

När Googlebot, sökmotorns webbgenomsökningsrobot, stöter på en PDF-fil när den genomsöker en webbplats, bearbetar den innehållet i PDF:en för att förstå dess relevans och indexera den på lämpligt sätt.

Här är ett exempel på sökfrågan “seo startguide“, där Google returnerar en PDF i de organiska sökresultaten:

Här är PDF:en från Academia.edusom har indexerats och rankats framgångsrikt:

Det är dock viktigt att notera att inte alla PDF-filer behandlas på samma sätt – Google indexerar i första hand textinnehåll i PDF-filer.

Om texten är inbäddad som bilder kan Google använda Optisk teckenigenkänning (OCR) algoritmer för att extrahera och inkludera texten i indexet.

Läsa:  Microsoft Outlook synkroniserar inte din inkorg. Här är vad du ska göra

Till exempel, i bilden nedan kommer OCR-algoritmen att extrahera enskilda ord och deras begränsningsrutor.

Bildkälla: Google

Hur man optimerar PDF-filer för SEO

Att utföra sökmotoroptimering på PDF-filer innebär flera viktiga steg för att säkerställa att dina PDF-filer är lätta att hitta och rankas bra i sökmotorernas resultat.

Här är stegen för att framgångsrikt optimera PDF-filer för SEO:

Skriv en nyckelordsrik titel

Använd relevanta nyckelord i PDF-titeln för att säkerställa att sökmotorer och användare tydligt kan förstå din PDF. Kommunicera din PDF:s primära tema eller ämne i titeln och välj nyckelord som direkt relaterar till dokumentets innehåll.

För ett bättre SEO-resultat, placera de viktigaste sökorden i början av titeln och använd användbara termer som “guide”, “tips”, “bästa metoder” eller “strategier” för att förmedla att PDF-filen ger praktiska insikter. (Tips: Använd sökordsforskningsverktyget Ahrefs för att hitta de bästa sökorden för din PDF.)

Om din PDF handlar om hälsosamma matlagningsrecept, se till att titeln innehåller nyckelord som “hälsosamma recept,” “Matlagningstips” eller specifika rättnamn.

Till exempel, Vi energier har döpt sin samling av kakrecept till PDF som “Kakboken.

Lägg till länkar till relevanta webbsidor

Lägg till interna länkar i din PDF till relevanta webbsidor för att förbättra användarens resa och ge ytterligare information. Att koppla läsare till relevanta webbsidor förbättrar navigeringen i dokumentet och etablerar kontextuella relationer mellan innehållsbitar.

Dessa länkar bidrar till förbättrad SEO genom att signalera relevansen av din PDF för sökmotorer och uppmuntra användarnas engagemang.

Till exempel, om din PDF diskuterar digitala marknadsföringstrender inkluderar hyperlänkar till relaterade blogginlägg, fallstudier eller relevanta sidor på din webbplats.

Att inkludera länkar främjar en mer interaktiv och informerad publik, vilket gör att läsarna kan utforska relaterade ämnen och kompletterande material, vilket i slutändan förbättrar din PDF:s övergripande värde och anslutningsmöjligheter inom det bredare digitala landskapet.

Läsa:  Vad är förstapartsdata och hur man använder det för PPC-kampanjer

Använd rubriktaggar för att dela upp innehåll

Att använda olika rubriktaggar i ditt innehåll förbättrar dess visuella tilltal och gör det mer SEO-vänligt.

Rubriker skapar en strukturerad hierarki som hjälper läsare och sökmotorer att förstå organisationen av din information. Detta förbättrar den övergripande läsbarheten av ditt innehåll och signalerar till sökmotorer vikten och förhållandet mellan olika avsnitt.

Till exempel, om din PDF är en “Nybörjarguide till fotografering,” använd H1-taggen för den primära titeln och H2-taggar för undersektionerna som “Grundläggande kamera,” “Kompositionstips“” och “Redigeringstekniker.

Denna fotoguide från Carleton University använder korrekt olika rubriktaggar för att presentera informationen i PDF:en:

Att använda H1-H3-taggar är en strategi med två syften som bidrar till en bättre användarupplevelse och som positivt påverkar sökmotoroptimeringen av ditt innehåll.

Inkludera relevanta bilder

Att införliva användarvänliga bilder i ditt PDF-dokument är en strategisk PDF SEO-praxis som förbättrar innehållets övergripande visuella attraktionskraft och begriplighet.

Relevanta bilder fångar läsarens uppmärksamhet och fungerar som visuella hjälpmedel som förstärker och belyser den information som presenteras i dokumentet.

Till exempel, om din PDF-fil handlar om “Trädgårdstips”, inkludera bilder av växter, verktyg och trädgårdslayouter för att komplettera det skriftliga innehållet.

Nedan PDF-skärmdump från Alamancs nybörjarguide till trädgårdsskötsel PDF använder relevanta bilder för att förklara konceptet i detalj.

Lägg till alternativ text till bilder

Alt text, eller alternativ text, är avgörande för att förbättra tillgängligheten och SEO.

Det är en beskrivande text förknippad med bilder som fungerar som en avgörande tillgänglighetsfunktion, som ger värdefull information till användare med synnedsättning som använder skärmläsare.

Samtidigt, ur ett SEO-perspektiv, fungerar alt-taggen som en textmässig ledtråd för sökmotorer, och hjälper dem att förstå innehållet och sammanhanget i bilder. Att inkludera välarbetad alt-text säkerställer att bilder bidrar positivt till den övergripande användarupplevelsen och indexeras och rankas på lämpligt sätt i sökmotorernas resultat.

Läsa:  Onlinekommunikations- och samarbetsverktyg för team

Om din PDF till exempel innehåller en bild som visar träningsövningar för hemmet, bör alt-texten beskriva bildens innehåll.

Exempel:

Träningsövningar hemma

Komprimera PDF-filer för att minska storleken

Komprimerade PDF-filer underlättar snabbare nedladdningar och rendering genom att minska filstorleken, vilket är särskilt viktigt för användare med långsammare internetanslutningar eller för åtkomst till innehåll via mobila enheter.

Detta resulterar i en sömlös och effektiv interaktion med dokumentet, minimerar laddningsfördröjningar och bidrar väsentligt till en övergripande förbättrad användarupplevelse.

Använd verktyg som Comperss2Go för att minska filstorleken samtidigt som innehållet förblir tydligt och läsbart. Detta är särskilt viktigt för PDF-filer som innehåller bilder eller högupplösta bilder.

Varför PDF-filer inte är idealiska för SEO och vad man ska göra istället

Även om den här artikeln föreslår de bästa metoderna för PDF SEO, är PDF-filer inte SEO-vänliga, och ditt första alternativ bör vara att skapa HTML-webbsidor istället för PDF-filer.

Här är några anledningar till varför PDF-filer kanske inte anses vara idealiska för SEO och vilka alternativa strategier du kan använda:

Begränsad textextraktion

PDF-filer innehåller ofta text inbäddad i bilder, vilket gör det utmanande för sökmotorer att extrahera och förstå innehållet. Även om sökmotorer använder algoritmer som OCR (förklaras i början av artikeln), kanske textextraktionen inte alltid är korrekt.

Till skillnad från HTML-innehåll, där text är lättillgänglig, kanske text i bilder i PDF-filer inte indexeras korrekt.

Vad du ska göra istället: När det är möjligt, presentera textinformation i HTML-format på din webbplats. Detta gör att sökmotorer kan genomsöka och indexera innehållet mer effektivt.

Brist på responsiv design

PDF-filer anpassar sig inte bra till olika skärmstorlekar och enheter. De kanske inte ger en optimal användarupplevelse på mobila enheter, vilket är en avgörande faktor i SEO-rankningar, särskilt eftersom mobilvänlighet är en betydande rankningsfaktor för sökmotorer.

Läsa:  Hur man skapar en datadriven strategi för innehållsmarknadsföring

Vad ska man göra istället: Optimera din webbplats design för lyhördhet. Se till att ditt innehåll är lättillgängligt och läsbart på olika enheter, inklusive smartphones och surfplattor.

Begränsad interaktivitet

PDF-filer har begränsad interaktivitet jämfört med webbsidor. Sökmotorer prioriterar användarengagemang och interaktiva element som formulär eller dynamiskt innehåll hanteras bättre i HTML.

Vad ska man göra istället: Inkludera interaktiva element direkt på dina webbsidor med HTML, CSS och JavaScript. Detta ökar användarnas engagemang och bidrar positivt till SEO.

URL-struktur och länkningsutmaningar

URL:er i PDF-filer är ofta komplexa och inte lättlästa. Dessutom kanske länkar i PDF-filer inte är lika välföljda och förstådda av sökmotorer jämfört med traditionella HTML-länkar.

Vad ska man göra istället: Använd tydliga och beskrivande webbadresser för dina webbsidor. Se till att din interna länkstruktur är väletablerad i ditt HTML-innehåll.

Tillgänglighetsproblem

Även om ansträngningar kan göras för att göra PDF-filer tillgängliga, misslyckas de ofta när det gäller att ge en sömlös upplevelse för personer med funktionshinder. Detta kan påverka SEO, eftersom sökmotorer prioriterar tillgängligt och användarvänligt innehåll.

Vad ska man göra istället: Prioritera tillgänglighet i ditt HTML-innehåll. Använd semantisk HTML, tillhandahåll textalternativ för multimediainnehåll och se till att din webbplats är kompatibel med tillgänglighetsstandarder.

Slutsats

Att bemästra konsten att PDF SEO är ett avgörande steg för att maximera synligheten och effekten av dina dokument på Google och sökmotorernas resultatsidor.

Genom att förstå och utnyttja dessa bästa PDF SEO-strategier kan du ge ditt innehåll möjlighet att fånga sökmotorernas uppmärksamhet och ge en förbättrad och tillgänglig användarupplevelse.