Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Rankning av säsongsprodukter

Rankning av säsongsprodukter

Om ditt företag erbjuder säsongsbetonade produkter måste du veta hur du säkerställer att de rankas högt på sökmotorernas resultatsidor. Även om en hög sökrankning alltid är viktig för din webbplats, är det särskilt relevant med säsongsbetonade produkter.

Detta beror på att du bara kommer att ha ett relativt smalt fönster för att sälja produkten, vilket sätter press på din digitala marknadsföringsstrategi för att leverera nyckelfärdiga resultat.

Om du till exempel erbjuder säsongsbetonade julprodukter kommer du nästan säkert att få alla dina försäljningar under vinterlovsperioden. Om du inte klarar det kommer du att möta en brist på försäljning och kanske långvariga skador på ditt företag, som kan förlita sig på den här tiden på året för lejonparten av sina intäkter.

Det betyder att du måste fokusera på att förstå kraften med säsongsbetonade produkter online och hur detta relaterar till säsongsbetonade produkter. För att göra detta bör du lära dig grunderna för marknadsföring av säsongsbetonade produkter.

Du bör börja med att inse de lukrativa möjligheter som säsongsbetonad marknadsföring erbjuder. Under en viss period kommer dina produkter sannolikt att få ovanligt mycket uppmärksamhet eftersom de är relevanta för det utrymmet och tiden. Som ett resultat kommer du inte behöva lägga upp dina produkter lika kraftfullt till din målmarknad eftersom de förmodligen redan är på jakt efter liknande produkter eller har ett specifikt krav som du kan hjälpa dem med.

För att fortsätta med exemplet med vinterhelgen, om du säljer julknäck, behöver du knappast förklara varför någon ska köpa dem i december eller varför de kan gynna dina kunder. Detta gör det ofta avsevärt lättare att sälja säsongsbetonade produkter, så länge som din målmarknad kan hitta dem online

Här kommer SEO in, vilket kan vara knepigt om man inte vet hur man implementerar en strategi effektivt. Vi har sammanställt allt du behöver veta om att rangordna säsongsbetonade produkter för att säkerställa att du får ut det mesta av en viss försäljningsperiod.

De ekonomiska möjligheterna Säsongsbundna försäljningserbjudanden

Säsongsförsäljning kan vara lukrativ så länge du kan placera dina produkter framträdande och göra det enkelt för din målmarknad att göra ett köp.

Läsa:  Öka din SaaS-konverteringsfrekvens: Beprövad taktik för tillväxt

När det finns en koncentrerad efterfrågan på dina produkter kan du snabbt öka antalet försäljningar du får. Detta beror på att du inte behöver kalla dina produkter för konsumenterna. De kommer redan att veta vad dina produkter är och varför de skulle vilja ha dem under en viss tidsram

Dessutom kan det finnas specifika tider på året när din bransch upplever en ökning av försäljningen helt enkelt för att din målmarknad har mer tillgängliga pengar. Till exempel, under uppbyggnaden av sommarmånaderna, har de flesta konsumenter sannolikt sparat en stor summa pengar mellan jul och vår, så de kan vara mer benägna att köpa dina produkter om de är relevanta för deras krav. Till exempel är grillar och sommarkläder populära plagg under denna period.

Dessutom, även om denna tidsspecifika efterfrågan kan verka begränsande och tvinga fram en osund kassaflödesbalans under hela året, kan det gynna dig, så länge du har förberett dig ordentligt för det.

Låt oss ta vintermånaderna som ett annat utmärkt exempel. Om du får det mesta av din försäljning under denna period, bör du flytta mycket av din tillgängliga uppmärksamhet, tid och pengar till att driva produkter under det fönstret. Det kan innebära att man endast anställer personal säsongsmässigt, att man sparar pengar på marknadsföring året runt till förmån för endast utvalda kampanjer, eller att man helt och hållet stänger av de dagliga aktiviteterna för ditt företag under lugna månader på året, beroende på säsongsvariationens inverkan på ditt företag.

Därför kan du potentiellt ha det bästa av två världar, spara pengar under de långsamma månaderna och koncentrera din framgång i en utvald och relativt förutsägbar tidsram.

Ha bra SEO-grunder

Naturligtvis, om du vill ta del av fördelarna med säsongsförsäljning och se till att dina produkter är placerade direkt framför din målmarknad under denna period, måste du implementera en stark SEO-kampanj.

Sökmotoroptimering är den digitala marknadsföringsteknik du behöver för att stödja din övergripande kundförvärvsstrategi. Detta beror på att det hjälper till att bygga din webbplatsdomänauktoritet och vinna förtroendet hos algoritmerna som bestämmer rankningen av sökmotorresultatsidor (SERP).

Även om SEO är en komplex strategi som tar tid, expertis och tålamod att genomföra framgångsrikt, är dess beståndsdelar relativt enkla att utföra. Grunden för alla kraftfulla SEO-kampanjer är engagerande innehåll som publiceras konsekvent. Utan detta kommer du att kämpa för att utveckla din domänauktoritet och övertyga algoritmer om att du erbjuder genuint värde för din publik.

Innehåll – skrivet, video eller ljud – bör skapas specifikt med din målmarknad i åtanke. Det innebär att du undersöker populära ämnen i din bransch, svarar på vanliga frågor som dyker upp och hjälper dina kunder att lösa problem relaterade till dina produkter.

Denna process kallas matchande sökavsikt – de frågor eller frågor som kunder i din nisch skriver in i sökmotorer. Ju bättre du kan svara på dessa frågor eller leverera de produkter de vill ha, desto mer kommer du att belönas av sökmotorernas algoritmer. När denna process upprepar sig bör din webbplats gradvis stiga upp i rankingen.

Läsa:  5 enkla sätt att övervaka organisk rankning i sökmotorer

Naturligtvis är innehåll långt ifrån den enda delen av SEO.

Du kommer också att behöva utföra en webbplatsrevision för att kontrollera din webbplats för eventuella tekniska oegentligheter som kan hindra algoritmens förmåga att genomsöka dina webbsidor. Om algoritmerna inte kan kontrollera din webbplats, har du ingen chans att förbättra din domänauktoritet.

Att utföra denna granskning kräver naturligtvis avsevärd expertis för att lokalisera potentiella problem, genomföra positiva förändringar framgångsrikt och bygga en webbplats optimerad för SEO.

På Click Intelligence erbjuder vi en omfattande teknisk SEO revisionvilket kan spara mycket tid, energi och pengar på att försöka lansera en säsongsbetonad SEO-kampanj som är dömd av din webbplatss underpresterande.

Gör din sökordsforskning Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att få trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här. Tidigt

Om du vill få ut det mesta av en viss tidpunkt för att marknadsföra dina säsongsprodukter är det absolut nödvändigt att din SEO-kampanj riktar sig till rätt kunder och att du har en tydlig uppfattning om vad folk letar efter på din marknad under en viss säsong .

Anta till exempel att dina potentiella kunder letar efter att lösa ett visst problem, till exempel att köpa en julklapp till en familjemedlem i december. I så fall måste du veta vilka dessa specifika problem är. När du väl vet detta kan du placera dina produkter därefter.

Det är därför nyckelordSökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. forskning är avgörande för din SEO-kampanj och din bredare digitala marknadsföringsstrategi. Genom att undersöka de mest sökta termerna i din nisch kommer du att grundligt förstå vad din målmarknad vill ha – både utifrån innehållet på din webbplats och produktutbudet.

Sökordsforskning kan utföras internt, men det kan vara komplext och tidskrävande, särskilt om du inte är bekant med de nödvändiga specialistforskningsverktygen och teknikerna. Istället kan du låta vårt team utföra forskningen för din räkning, djupdyka i de starkaste sökorden och rangordna dem i ordning efter svårighetsgrad, relevans och andra nyckeltal.

När du marknadsför säsongsbetonade produkter kan det inte finnas något utrymme för misstag, förseningar eller bortkastade resurser. Du har bara en begränsad tid på dig att sälja till dina kunder. Om de inte kan hitta dina produkter tillräckligt snabbt kommer de att välja att köpa dem från en högt uppsatt konkurrent istället.

Dessutom kanske innehållet du släpper inte är relevant eller sökt efter under andra månader, så du måste implementera en SEO-strategi som fungerar snabbt och effektivt.

Läsa:  Restaurangutrustning San Diego

Som ett resultat kan samarbete med en specialiserad SEO-byrå som Click Intelligence ta bördan från dina axlar och ge dig sinnesro att erfarna proffs slutför din sökordsforskning.

När du har en lista med sökord kan du börja bygga pelare av innehåll runt dem. Om du till exempel upptäcker att “strandskor av kvalitet” är en vanlig sökterm i din bransch, kan du skriva ett engagerande inlägg om hur du hittar de bästa strandskorna online eller lista de olika stilar som din marknad kan välja mellan.

Detta kommer i sin tur att dra in fler kunder och gör att du kan länka direkt till dina produktmålsidor. Med tanke på att innehållet varar för evigt kan denna process fortsätta att fungera år efter år tills din webbplats blir populär.

Ha tydlig navigering och brödsmulor Webbplatsbrödsmulor avslöjar inkapsling av webbsidor inom varandra i en hierarki. De används för att hjälpa webbanvändare att hitta relevant innehåll som dyker upp på SERP.

När det kommer till att rangordna säsongsbetonade produkter gör de till synes mindre detaljerna ofta stor skillnad när det kommer till din webbplatss sökbarhet.

Brödsmulor är ett utmärkt exempel på detta. Du har utan tvekan stött på brödsmulnavigering tidigare. De är de subtila navigeringsmenyerna på webbplatser som hjälper dig att hitta de sidor du letar efter.

Brödsmulor är så viktiga för SEO eftersom de hjälper till att förbättra användarens upplevelse av din webbplats. När de vet hur man snabbt navigerar från en sida till en annan och har en klar förståelse för hur en viss sida relaterar till en annan, är det mer sannolikt att de stannar kvar längre.

Att ha en tydlig navigeringsmeny för brödsmulor ökar dessutom genomsökningsbarheten, ger en trevligare mobilanvändarupplevelse och minskar avvisningsfrekvensen. Allt detta kombineras för att gynna din SEO-prestanda avsevärt.

Det ska sägas att det finns flera olika typer av brödsmulnavigeringssystem du kan välja mellan, såsom hierarki eller platsbaserad, attributbaserad eller sökvägsbaserad. De specifika fördelarna och begränsningarna för varje typ av navigeringsmeny för brödsmulor är ett ämne för en annan artikel, men du bör se till att din webbplats är optimerad för SEO genom att inkludera tydlig navigering.

Hur man använder kanoniska taggar

SEO handlar om mer än att ladda upp engagerande innehåll, granska din webbplats och hoppas på det bästa. Du måste se till att varje detalj på din webbplats har optimerats helt, vilket innebär att du använder tekniska SEO-taktiker som kanoniska taggar.

Kanoniska taggar informerar sökmotorer om att en viss URL representerar “huvudkopian” av en specifik sida. Detta förhindrar eventuella problem som kan orsakas av duplicerat innehåll. Duplicerat innehåll är innehåll som visas mer än en gång på en enskild webbplats. Duplicerat innehåll kan vara ett tecken på dålig resurshantering, lågt förtroende eller bristande kvalitetskontroll. som dyker upp på flera olika sidor.

Läsa:  Hur man designar en logotyp med AI - Adoric

Om du har flera sidor som innehåller identiskt innehåll, skulle sökmotorernas algoritmer ha svårt att räkna ut vilken sida som ska visas i sökresultaten. Genom att använda en kanonisk tagg.Den kanoniska taggen används för att ange en enskild sida som den ursprungliga sidan, eller sidan som ska indexeras av sökmotorer. Du berättar effektivt för algoritmerna vilken sida du vill ska visas på sökmotorernas resultatsidor.

Skapa kategorier och se till att de är länkade från hemsidan

När du försöker optimera din webbplats för säsongsbetonad sökmotorprestanda måste du göra din webbplats så enkel att navigera som möjligt.

Du vill inte bara att potentiella kunder ska hitta dina produkter eller relevant innehåll sömlöst, du vill att stora sökmotorer ska kunna genomsöka varje sida – och därmed öka dina chanser till ett konkurrenskraftigt rankningsresultat.

För att hjälpa till med detta bör du skapa tydligt angivna kategorier som är länkade från hemsidan. Detta gör det enklare för användarna och låter dig inkludera fler interna länkar.Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor, vars fördelar utforskas nedan.

Använda intern länkning för att hjälpa Ranking

Som namnet antyder är en intern länkInterna länkar länkar som kopplar samman olika sidor på din webbplats. De hjälper användare att navigera på din webbplats och gör det lättare att hitta information, är varje länk som kopplar en sida på din webbplats till en annan. Säg att du skapar ett stycke skriftligt webbplatsinnehåll som refererar till en nyckelterm eller produkt som lagras på en annan sida på din webbplats. Du kan sedan infoga en länk, vilket säkerställer att användarna stannar på din webbplats längre och förbättrar sina chanser att hitta de produkter och information de vill ha.

Naturligtvis finns det olika typer av dessa länkar. Variationer av interna länkar inkluderar kontextuella länkar (länkar som leder till användbar information eller produkter) och de mer grundläggande länkarna från din hemsida till andra delar av webbplatsen.

Ha en plan för produkter som inte finns i lager

Om du har slutprodukter i lager under din säsongsbetonade kampanj kan det vara en bra idé att dölja sidan från sökmotorernas algoritmer eller ta bort dem från webbplatsen helt och hållet.

Detta kommer att förhindra att du får en dålig sökrankning på grund av den underpresterande sidan och hindrar dina kunder från att bli besvikna över bristen på tillgänglighet.

Kontakt vårt team av säsongsbetonade SEO-experter idag!