Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Redigera blogginlägg (6 enkla steg för att snabbt publicera professionella artiklar)

Redigera blogginlägg (6 enkla steg för att snabbt publicera professionella artiklar)

Att redigera blogginlägg kan vara en tidskrävande process, men det är viktigt att se till att dina inlägg är felfria innan du trycker på publicera.

Detta gäller särskilt om du använder ett skrivverktyg som WriteSonic AI för att producera bloggutkast. Även om dessa typer av verktyg påskyndar innehållsskapandet exponentiellt, måste du också se till att kontrollera vad AI skapar för att säkerställa att det matchar dina mål, din varumärkesröst och dina kvalitetsstandarder.

Jag minns när jag först började blogga, jag ägnade timmar åt att redigera och omredigera mina inlägg tills de var perfekta. Men oavsett hur många gånger jag korrekturläste dem, verkade det alltid finnas något som behövde fixas.

Det var frustrerande och ofta nedslående – varför kunde jag inte få mina inlägg rätt första gången? Efter ett tag insåg jag dock att nyckeln till effektiv redigering är att ha ett system på plats.

Låt oss dyka in.

Vikten av kvalitet i blogginlägg

För framgångsrikt bloggande är kvalitet avgörande för att få läsekrets och etablera pålitlighet.

Ett välarbetat blogginlägg kan dra till sig läsare och visa ditt rykte som en auktoritet inom din nisch.

Å andra sidan kan ett dåligt redigerat inlägg fyllt med stavfel eller grammatiska fel avskräcka potentiella följare och påverka sökmotorernas ranking negativt.

Nu är här något att fundera på: forskning tyder på det tar bara sju sekunder för internetanvändare att bilda sig ett första intryck av onlineinnehåll. Det betyder att varje ord räknas från början när du skapar varje blogginlägg på rätt sätt.

Läsa:  6 KPI:er för innehållsmarknadsföring för att spåra din närvaro online

Källa: HubSpot

Felfritt kvalitetsinnehåll och sökmotorernas roll

Att gräva djupare i detta ämne avslöjar hur avgörande sökmotorer är för att avgöra vem som ser ditt arbete. De prioriterar högkvalitativt innehåll när de bestämmer vilka sidor som ska toppa deras resultatlistor.

Med andra ord, om fler ögonglober på dina framtida blogginlägg låter tilltalande (och varför skulle det inte?), är det inte förhandlingsbart att se till att de är fria från stavfel eller någon form av fel som påverkar läsbarheten.

När allt kommer omkring spelar faktorer som avvisningsfrekvens – hur snabbt besökare lämnar efter att ha kommit till din webbplats – avgörande roller när de rankar webbplatser med Googles algoritm. Så tänk inte bara en sida; överväga konsekvenserna för alla framtida bloggar också.

Redigera blogginlägg: Hur man gör det snabbt i 6 steg

Redigera blogginlägg kan göras på flera sätt. Det vanligaste sättet är att använda ett ordbehandlingsprogram som Microsoft Word eller Google Docs. Det är också möjligt att redigera direkt i ditt innehållshanteringssystem, som WordPress.

Du kan också använda en textredigerare som Anteckningar. För att redigera ett blogginlägg öppnar du helt enkelt blogginlägget i valfri redigerare och gör nödvändiga ändringar. När du är klar, spara blogginlägget och du är klar.

Här är 6 enkla steg för att publicera professionella artiklar:

1. Publicera aldrig ett blogginlägg utan redigering

Korrekturläs i en tyst miljö utan distraktioner.

När du redigerar måste du titta på alla aspekter av din text.

Det kan vara svårt att komma ihåg alla olika tekniker du behöver använda när du redigerar ditt innehåll. Att ha en checklista med redigeringspunkter kan hjälpa till att göra processen enklare.

Hänvisa tillbaka till det. Det hjälper dig att komma ihåg att redigera det nästa gång.

Redigera aldrig medan du skriver. Det är en produktivitetsmördare och det kommer att göra ditt inlägg sugande.

Lägg inte upp något utan att ha korrekturläst det först.

2. Se till att ditt blogginlägg säger vad du vill att det ska

I den snabba internetvärlden finns det inte alltid tillräckligt med tid på dagen för dig att sätta dig ner, korrekturläsa och redigera dina blogginlägg.

Ett enda stavfel eller oavsiktligt meddelande kan dock snabbt bli viralt och skada ditt rykte online.

Se till att din stavning, grammatik och typografi är korrekta så att du kan trycka på publicera med tillförsikt.

Läsa:  Hur man använder alt-text för att optimera sociala bilder och vinna mer söksynlighet

3. Skapa din egen redigeringschecklista

Följer du en specifik process för redigering och korrekturläsning? Om så är fallet, skriv det. Om inte, starta en nu.

Till exempel kanske du alltid lägger till underrubriker och punktpunkter när du redigerar ditt arbete, istället för när du skriver det.

Titta nu igenom din lista med föremål för att se till att du inte har glömt någonting.

4. Få dina blogginlägg att se bäst ut

Innan du publicerar ditt inlägg finns det några saker du kan göra för att se till att det ser bäst ut.

  1. Om du använder ett tema som stöder kategorier och taggar, se till att tilldela dem till ditt inlägg.
  2. Att lägga till en utvald bild är också ett bra sätt att få ditt inlägg att sticka ut på framsidan av din blogg.
  3. Om du vill kontrollera hur mycket av ditt inlägg som visas på förstasidan kan du också lägga till en “läs mer”-länk.
  4. Slutligen, om du inte är redo att publicera ditt inlägg direkt, kan du schemalägga det så att det visas vid ett framtida datum.

Som bloggare är det viktigt att se till att ditt innehåll är det bästa det kan bli. Det betyder att du tar dig tid att redigera dina inlägg noggrant. Om du vill redigera dina blogginlägg snabbt och effektivt kan det hjälpa att använda en konsekvent process.

5. Upprätta effektiva skriv- och redigeringsprocesser

För att skapa välredigerade blogginlägg som slår igenom i det produktiva bloggcommunityt och rankas högt på sökmotorerna, behöver du en redigeringsprocess lika robust som ek. Det bör vara din ledstjärna när det är dags att putsa upp de framtida blogginläggen innan de ser dagens ljus.

Om du vill förbättra ditt skrivande och göra redigeringsprocessen mer effektiv kan du prova att följa dessa steg.

Gör först en översikt över vad du vill skriva om. Detta hjälper dig att hålla dig på rätt spår medan du skriver och minskar redigeringstiden senare.

Skapa sedan en stark titel för ditt blogginlägg som kommer att vara din guide när du skriver.

När du är klar med att skriva, gå bort en liten stund innan du börjar redigera. Detta kommer att hjälpa dig att fånga fler misstag.

Läsa:  Amazon SEO: Optimera dina produktannonser

Slutligen, läs din text högt och redigera i både textredigeraren och förhandsgranskningsläget.

6. Glöm inte att göra SEO-kontroller på sidan också

Grammatik, ton, stil och visuella element – dessa är mycket viktiga redigeringsaspekter. Men varje år publiceras miljontals ord utan att någonsin dra en bra mängd trafik.

Varför?

Dessa publikationer uppmärksammar inte vad folk söker efter (genom att göra sökordsforskning), eller talar om alla relevanta ämnen om ett visst ämne för att få ens lite auktoritet.

Fler tips om hur man redigerar bloggar som ett proffs

Innehållsgranskning

Det första steget i bloggredigering är innehållsgranskning. Det här handlar inte bara om att säkerställa att det inte finns några fel i stavning eller grammatik. Det är också viktigt att undersöka om artikeln har diskuterat varje punkt grundligt.

Frågan här är: Täcker ditt inlägg alla grunder? Diskuteras alla aspekter noggrant?

En liten paus mellan att skriva och recensera kan göra underverk. Att ge dig själv lite distans till det du har skrivit kommer att bidra till att inget förbises under revisionen.

Läsbarhetskontroll

Det är här saker kan överraska dig: ibland kan bryta mot “grammatikregler” faktiskt öka tydligheten utan att kompromissa med professionalismen.

Korta meningar är inte bara lättare att läsa utan också gynnas av sökmotorer.

Att dela upp stora textblock i mindre stycken ger läsarna visuella pauser – perfekt för att förbättra läsbarheten.

SPAG Revision

SPAG står för stavning, interpunktion och grammatik. Även om verktyg som stavningskontroller är användbara i detta skede, lita inte enbart på dem. De kan fånga felstavningar men förbiser ofta besvärliga fraser eller passiv röstanvändning som kan stänga av både läsare och sökmotorer.

Så kavla upp de där ärmarna; noggrann korrekturläsning skadade aldrig någon.

Kom ihåg: engagerande, felfria texter förbättrar SEO-prestandan avsevärt eftersom sökmotorer prioriterar kvalitet framför kvantitet.

Behåll rimliga styckelängder

Håll stycken kortfattade genom att begränsa dem till 2-4 meningar vardera. Det gör inte bara läsningen lättare utan förbättrar förståelsen bland läsare som kanske föredrar att skumma på grund av tidsbrist.

Kortare stycken ger utrymme för vitt utrymme, minskar påfrestningen på ögonen och förbättrar den övergripande läsbarheten – både användare och sökmotorer uppskattar.

Strukturera längre blogginlägg med rubriker

Om du funderar på att skapa längre blogginlägg som inte tappar din läsare halvvägs så handlar allt om struktur. Och ett av de mest effektiva sätten att strukturera ett långformat inlägg är att använda engagerande rubriker genom hela ditt stycke.

Läsa:  Vad kostar det att reparera iPads skärm i USA?

Du förstår, det här är inte bara snygga undertexter – de fungerar som vägvisare som vägleder läsarna genom ditt innehåll.

Dessutom älskar sökmotorer dem. De föredrar korta meningar och tydliga underrubriker som speglar vad som kommer härnäst.

Se till att varje rubrik väcker nyfikenhet samtidigt som den ger en exakt ögonblicksbild av dess motsvarande avsnitt. Det hjälper också SEO-mässigt eftersom sökmotorer föredrar kortfattade fraser och explicita underrubriker.

Bryt upp text med punktlistor

En annan läsbarhetsförbättring för långa bloggar är punktlistor eller numrerade listor. Dessa bryter inte bara upp stora textblock utan presenterar information kortfattat utan att överväldigande läsarna.

Punkter är lämpliga när du listar föremål/idéer som inte kräver en specifik beställning. Det är ett bra verktyg för att presentera information skarpt.

Numrerade listor är idealiska när du förklarar steg/processer eller rangordnar innehåll baserat på betydelse eller relevans.

Undvik att stoppa ord bara för att öka ordantalet! Kom ihåg att varje mening måste tillföra ett värde för din läsare.

Slutsats

Att redigera blogginlägg kan vara en tidskrävande process, men det är viktigt att se till att ditt inlägg är felfritt innan du trycker på publicera. Genom att följa dessa tips och effektivisera din redigeringsprocess kan du se till att ditt nästa blogginlägg är snyggt och redo för läsarna. Så försumma inte redigeringsstadiet – ta dig tid att göra det rätt, så kommer din blogg att tacka dig för det!

För en komplett, steg-för-steg-guide om hur du redigerar AI-genererade blogginlägg, kolla in vår kostnadsfria handledning nedan.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.