Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Så här får du nya kunder med Googles sökannonser

Så här får du nya kunder med Googles sökannonser

Är du missnöjd med din nuvarande Google Ads PPC-konverteringsfrekvens En omvandlingsfrekvens är procentandelen besökare som vidtar en önskad åtgärd på din webbplats.? Om ja, då har du kommit till rätt ställe.

Även om Googles sökannonser kan vara en mycket effektiv form av digital marknadsföring vet företag och marknadsförare alltför ofta inte hur de ska få ut det mesta av sina betalda sökkampanjer.

Lyckligtvis vet vi exakt hur man både kan öka din konvertering En konvertering är ett önskvärt resultat på en webbplats som leder till en åtgärd som att slutföra en beställning, fylla i ett formulär eller helt enkelt klicka på en länk. betygsätta och minska kostnaden per omvandling, och vi är villiga att dela denna topphemliga information med dig!

Från hur du använder remarketing för att vinna över obeslutsamma kunder till vikten av att testa din målsidas design, fortsätt läsa för att ta reda på sju bästa tips som garanterar att du kan få nya kunder med Googles sökannonser och njuta av långsiktig framgång i din betalda sökning strävanden.

Vad är Google sökannonser?

Om du är ny i den spännande och potentiellt lukrativa Google Ads-världen, då kan du och ditt företag njuta av något. Med över 2,3 miljoner sökningar som utförs på Google varje sekund, och de allra flesta av dessa sökresultatsidor inklusive Google Ads, Betald sökning kan förvandla din digitala marknadsföringsstrategi genom att leda relevant och kvalificerad trafik till din webbplats.

Google erbjuder för närvarande betalda annonser som visas i sökresultat på Google.com, samt annonser som visas på andra webbplatser via Display-nätverket och Googles AdSense-program.

Kostnaden för Google Ads varierar mycket beroende på ett antal faktorer, inklusive konkurrenskraften för dina valda sökord, din geografiska plats och kvaliteten på din kampanj.

Nyligen har det kommit en iOS-uppdatering på Apple-produkter som har potential att påverka hur betalda annonser fungerar och fungerar på dessa enheter. Den är i huvudsak en säkerhetsuppdatering och ger nu användare ett val att välja bort dataspårning när de använder applikationer på sina enheter. Detta innebär att utvecklare kommer att behöva be om tillåtelse för att få information från andra appar och webbplatser för reklamändamål och om detta avvisas kommer det att finnas mindre tillgänglig information om vad en användare tittar på och använder. Denna uppdatering ger användarna mer kontroll över hur deras data används, vilket är bra för användarna, men det innebär också mindre riktade annonser och mindre synlighet när det gäller konverteringar för annonsörer. Men tack och lov finns det fortfarande sätt du kan använda Googles sökannonser för att hitta nya kunder. Om du har några ytterligare funderingar eller frågor angående den senaste iOS-uppdateringen kan du göra det boka en gratis strategi ring för att diskutera detta vidare med en av våra teammedlemmar.

Läsa:  6 strategier för att sluta tappa kunder från din e-handel

Hur du kan förbättra din Google Ads-konverteringsfrekvens

Oavsett om du ännu inte har använt Googles sökannonser eftersom du är orolig för att förlora din dyrbara digitala marknadsföringsbudget eller om du är trött på att kasta bra pengar och bara får dåliga resultat, kan de bästa tipsen nedan hjälpa till att se till att du får ut det mesta av din nästa Google Ads-kampanj.

Om du kämpar för att komma igång med dina Google Ads och inte vet vilka sökord du ska välja eller hur du ska skriva den perfekta annonstexten, kan det vara en bra idé att fundera på vad det är du vill uppnå med din kampanj. som hur du kan göra detta.

Behöver du informera nya kunder om vad din produkt eller tjänst erbjuder?

Eller försöker du vinna över kunder som känner till ditt varumärke men som sitter på staketet?

Genom att identifiera dina kunders behov kan du skräddarsy din annonskampanj mer effektivt och få bättre resultat.

google ads remarketing

 • Använd remarketing för att konvertera obeslutsamma sökare

När det gäller visningsannonsstrategier är användningen av remarketing utan tvekan en av de mest effektiva. Chockerande nog kommer endast 3 % av förstagångsbesökarna att göra ett köp på en e-handelswebbplats. Det betyder att du förlorar på 97 % av potentiella kunder om du inte vidtar åtgärder för att åter engagera dig med dem.

Retargeting kan spara både tid och pengar i dina betalda sökinsatser, eftersom du helt enkelt visar samma annonser för personer som redan har visat intresse för din annons eller besökt din webbplats tidigare, vilket i sin tur ökar chanserna att de klickar på din annons och gör ett köp.

Läsa:  Förbättra prestandan för din onlineverksamhet med dessa fyra tips

Intressant nog visar retargeting mycket lägre grad av annonströtthet än jämförbara displayannonser, så du behöver inte oroa dig för att alienera din målgrupp med denna lite mer aggressiva marknadsföringsteknik.

split testint

 • Split-testa din målsida

Om du spenderar mycket pengar på dina Google-annonskampanjer men fortfarande inte får de resultat du behöver, kan det bero på att designen av din målsida inte fungerar för dig.

Även om du kanske fokuserar större delen av dina ansträngningar på utformningen av din annonstext, styr detta bara din klickfrekvens, medan utformningen av din målsida är det som spelar roll om du vill öka din omvandlingsfrekvens.

För optimala resultat måste du testa varje del av din målsida, från CTA-placeringen till användningen av bilder och införandet av sociala bevis.

Varje gång du gör en ändring på din målsida, se till att du övervakar om du upplevde en förbättrad eller minskad konverteringsfrekvens. Tyvärr finns det inte en enhetlig metod för målsidor; det är helt enkelt ett fall av försök och misstag för att se vad din målgrupp svarar bäst på.

Nu är också en bra tid att genomföra en full PPC-revision av dina nuvarande betalda sökinsatser så att du kan se vad som fungerar för dig och vad som inte fungerar.

 • Korrelera din annonstext och din målsida

Detta kan tyckas självklart, men du kommer att bli förvånad över hur många marknadsförare som inte anpassar sin annonstext till sin avsedda målsida. Detta är inte bara vilseledande för potentiella kunder, utan det kan också leda till förvirring som driver dem in i dina konkurrenters öppna armar.

Dessutom, när din annonstext korrelerar direkt med dina målsidor, blir dina klick mer meningsfulla, och detta kommer att förbättra ditt kvalitetsresultat, det mått som används av Google för att mäta hur effektiva och effektiva dina PPC-kampanjer är. Ju högre kvalitetsresultat du har, desto mer relevant blir din annonstext, vilket kommer att resultera i bättre annonspositionering och högre omvandlingsfrekvens.

För att säkerställa att din annonstext och målsida är anpassade måste du se till att du använder samma sökord och fraser och att du optimerar var och en med användarupplevelsen i främsta rummet.

Läsa:  Hur man konverterar M4P till MP3 med 3 enklaste sätt

Tyvärr hjälper processen med sökordsforskningSökordsforskning webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här. för både organiska och betalda sökkampanjer pågår. Du kan inte bara hitta de perfekta sökorden och sedan glömma dem.

Om du istället vill få nya kunder och njuta av en hög konverteringsfrekvens från dina Google Search Ads-kampanjer måste du vara noggrann uppmärksam på vilka sökord som fungerar för dig och vilka som helt enkelt är slöseri med pengar.

Om du märker sökord i din kampanj som ger trafik av hög kvalitet och leder till omvandlingar, bör du överväga att utöka hur du använder dem. Till exempel, snarare än att bara inrikta sig på det exakt matchade sökordet.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. Varför inte prova att byta till frasmatchning?

Å andra sidan bör alla sökord som ger dåligt resultat eller som inte ger det slutresultat du vill ta bort. Till exempel, om ett sökord leder trafik till din webbplats men leder till en hög avvisningsfrekvens, är avvisningsfrekvensen andelen besökare på en webbplats som bara besöker en sida. En hög avvisningsfrekvens indikerar att besökarna inte är nöjda med din webbplats. Det här sökordet kanske inte är så relevant och användbart som du trodde.

När det kommer till sökord, kom ihåg att du vill spendera pengar på sådana som inte bara leder trafik utan som aktivt omvandlar till försäljning eller potentiella kunder.

Om du behöver lite hjälp när du väljer och lägger bud på sökord för din nästa Google Search Ads-kampanj kan du överväga att använda Googles smarta budgivningsverktyg.

Smart Bidding är en uppsättning automatiska budgivningsstrategier i Google Ads som använder maskininlärning. Maskininlärning är grenen av artificiell intelligens (AI) som ger datorer möjligheten att lära sig utan att vara explicit programmerad. för att maximera din konverteringsfrekvens. Genom att titta på historiskt sökbeteende och kontextuell data för att förutsäga sannolikheten för en konvertering, kommer Smart Bidding att höja dina bud när en konvertering verkar mer sannolikt.

Läsa:  Packar upp alternativa finansieringslösningar och andra trender inom handelsfinansiering

Även om detta inte är en idiotsäker PPC-strategi, kan den spara tid, låta dig ställa in en kampanj och sedan glömma det; detta gör Google Ads mer tillgängligt för oerfarna marknadsförare.

Med detta sagt finns det några nackdelar med det här alternativet, som att du har mindre kontroll över din budget, och det kan ta tid för Google att lära sig om dina kampanjer.

Ett negativt sökord är en PPC-matchningstyp, eller sökordsinriktningsalternativ, som erbjuds av de flesta sökmotorer, inklusive Google AdWords. Genom att använda ett negativt sökord kan du se till att din annons inte visas för ett visst ord. Detta förhindrar att du slösar bort din kampanjbudget på irrelevanta sökningar som sannolikt inte leder till omvandlingar.

Det finns tre olika matchningstyper för negativa sökord, inklusive:

 • Negativ frasmatchning. Din annons kommer inte att visas vid sökningar som innehåller den exakta ordningen på orden i din negativa sökordsfras.
 • Negativ exakt matchning. Din annons kommer inte att visas när någon söker på den exakta frågan och inget annat.

Några av de negativa sökorden som du kanske vill inkludera i din nästa Google Ads-kampanj är:

 • Fri
 • Billig
 • Youtube
 • Craigslist
 • eBay
 • torrent

Slutsats

När det görs på rätt sätt kan Google sökannonser leda högkvalitativ trafik till din webbplats och öka dina konverteringsfrekvenser. Med det sagt, som med de flesta delar av digital marknadsföring, tar det tid och pengar att få de resultat du vill ha.

Oavsett om du är ett lokalt företag eller om du har siktet inställt på global dominans, kan vi hjälpa dig att få ut det mesta av din nästa Google Search Ads-kampanj.

Kontakta vårt vänliga och kunniga team här för att ta reda på exakt vad vi kan göra för ditt företag.

Ny uppmaning