Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Så här hittar du om din e-post är svartlistad

Så här hittar du om din e-post är svartlistad

Som erfarna e-postmarknadsförare vet vi alla vikten av att skydda våra e-postadresser och domäner från att bli svartlistade.

Föreställ dig att allt det hårda arbete du har gjort – timmar du ägnat åt att skriva kopior, redigera bilder och formatera din e-post – går ut i sjön eftersom du inte ens når inkorgar…

Allt för att du har blivit svartlistad.

Men sanningen är, en jättestor 85 % av e-postmeddelanden som skickas varje dag betraktas som spam, vilket gör svarta listor användbara för att rensa upp e-postmottagarnas inkorgar. Vissa internetleverantörer har till och med sina egna interna svarta listor utöver specialiserade tjänster som är tillgängliga för allmänheten.

Så hur undviker du svartlistan? Och hur tar man reda på om din e-post är svartlistad?

I det här blogginlägget kommer vi att utforska:

 • Vad det innebär att vara svartlistad.
 • Så här kontrollerar du om din e-postadress eller domän finns på en svartlista.
 • Hur man tar sig ur en svartlistad status.

Om du har haft svårt att skicka e-post eller har fått massor av skräppostmeddelanden i ditt företags inkorg, låt oss diskutera strategier för att ta dig ur en svartlista eller skräppostmapp för att säkerställa framgångsrika leveranshastigheter för alla framtida utskick.

Bygg din egen automatiserade innehållsmotor

Vad är e-postsvartlistning?

Svartlistning av e-post är en process som används av e-postleverantörer för att skydda sina användare från oönskade e-postmeddelanden eller skräppost. Svartlistning fungerar genom att förhindra vissa IP-adresser och domäner från att skicka meddelanden till mottagare. När en adress är i svartlistad status kommer all e-post som skickas från den adressen att blockeras och kommer aldrig till mottagarens inkorg.

Läsa:  Upptäck hur du använder innehållsmarknadsföring för att få ditt företag att växa

Varför är skräppostsvarta listor viktiga?

Mer än 80 % av B2B-marknadsförare skickar ut nyhetsbrev via e-post som en del av deras innehållsmarknadsföringsstrategi, vilket gör e-postmarknadsföring till en viktig kommunikationskälla för företag. En e-postadress som går till offentliga eller privata svarta listor kan leda till en betydande förlust av kunder och intäkter på grund av bristen på kommunikation med potentiella köpare.

En svartlistastatus är en allvarlig sak som du inte bör bortse från. Om din domän har placerats på interna svartlistor är det viktigt att veta hur du hittar om din e-post är svartlistad.

Hur hamnar man på en svartlista? Här är en grafik från Spamhaus att demonstrera.

Varför är en domän svartlistad?

Svartlistning av e-post är ett stort problem för marknadsförare eftersom det avsevärt kan minska effektiviteten av e-postkampanjer. För att säkerställa framgångsrik leverans är det viktigt att förstå de vanligaste orsakerna till att bli svartlistad.

Återvunna skräppostfällor

Inaktiva e-postkonton som har återanvänts av Internetleverantörer som skräppostfångande enheter kallas återvunna skräppostfällor. Om du skickar e-post till dessa adresser kan din domän flaggas och läggas till på en ISP:s svarta lista.

Utlösa ord associerade med skräppost

Vissa ord i ämnesrader eller brödtext kan utlösa skräppostfilter och resultera i att dina meddelanden blockeras eller skickas direkt till en mottagares skräppostmapp. Vanliga exempel är “gratis”, “garanti” och “100 % nöjd”. Undvik att använda sådana termer när du skapar ämnesrader för e-postmarknadsföringskampanjer.

Höga avvisningsfrekvenser

En hög avvisningsfrekvens uppstår när för många mottagare inte får ett e-postmeddelande på grund av ogiltiga eller obefintliga adresser på kontaktlistor. Detta kan orsakas av stavfel i adressposter eller inaktuell information från tidigare kampanjer som inte har uppdaterats.

Internetleverantörer spårar avvisade e-postmeddelanden och om de når en viss tröskel kommer de att lägga till ditt domännamn på sin interna svartlista som en försiktighetsåtgärd mot potentiell spamaktivitet från ditt konto.

Föråldrade kontaktlistor

När du köper e-postlistor, dubbelkolla deras riktighet först eftersom de flesta av dessa listor är fyllda med föråldrad information eller stavfel – så småningom landar din e-postdomän på en svartlista.

Läsa:  11 bästa röstningsplugins för WordPress du behöver 2024

Att bli svartlistad kan vara läskigt, så låt oss gå in på hur du tar reda på om din e-post är svartlistad.

Kontrollera e-postsvartlista: Så här hittar du om din e-post är svartlistad

Det är viktigt för marknadsförare att regelbundet kontrollera om deras e-postdomännamn har lagts till i någon svartlistad databas på grund av misstänkt skadlig aktivitet. Dessa listor ändras ofta baserat på nya rapporter som tas emot av olika organisationer som Spamhaus, URIBL och SURBL som samlar information som finns i oönskade meddelanden.

Det finns ett antal verktyg tillgängliga online som låter dig kontrollera om din domän finns på någon svartlistad databas.

Låt oss lära oss hur du hittar om din e-post är svartlistad.

MXToolbox Blacklist Checker

Ett sådant verktyg är MXToolbox Blacklist Checker. Denna kostnadsfria tjänst låter användare ange IP-adressen eller värdnamnet de vill testa mot mer än 100 olika DNS-baserade svarta listor (DNSBL).

Resultaten kommer att indikera om den testade IP-adressen eller värdnamnet visas på en eller flera av dessa listor och ger detaljerad information om varje lista där den hittades, inklusive kontaktuppgifter för begäranden om borttagning.

Skärmdump från MXToolbox

MXToolBox domänhälsorapport

Ett annat användbart verktyg är MXToolBox Domain Health Report, som ger en övergripande hälsopoäng för domäner baserat på flera faktorer, inklusive spam-poäng, e-postserverkonfigurationsproblem och öppna reläkontroller bland andra tester.

Den innehåller också länkar med ytterligare information om varje faktor som bidrar till hälsopoängen så att användare enkelt kan identifiera potentiella problem och vidta korrigerande åtgärder vid behov.

Skärmdump från MXToolbox

MultiRBL

Om du letar efter en heltäckande lösning erbjuder MultiRBL det perfekta paketet genom att kontrollera flera svarta listor samtidigt med sina egna algoritmer och data från externa källor som Spamhaus DBL och URIBL.

Läsa:  Fler Twitter-följare – är fler följare visat användbara?

Den här förstklassiga tjänsten ger användare en rad funktioner inklusive rykteövervakning, automatiska e-postmeddelanden när förändringar inträffar och API-åtkomst för att integreras i befintliga system – vilket gör den idealisk för större organisationer som behöver ett pålitligt sätt att hålla reda på sin domäns rykte. över olika nätverk.

Skärmdump från MultiRBL

Hur man tar sig ur en svartlistad databas

När du har identifierat vilka databaser som innehåller din information är det dags att ta reda på varför du lades till i dem.

Var det på grund av något skadligt? Eller helt enkelt för att någon skrev fel när du skrev in din data i sitt system? Att bestämma källan till din datas inkludering i en svartlistad databas är viktigt för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Om du får reda på att din domän verkligen finns med på en svartlista, skulle nästa steg vara att begära borttagning från den som lagt till din domän på sin svarta lista. Du behöver bevis för att vilket problem som än fick dem att lägga till dig har lösts innan du skickar in en överklagan.

Bästa metoder för att undvika svartlistor för e-post

Är din e-post svartlistad? Hur förhindrar du att detta händer?

Här är några av de bästa metoderna när du skickar ut massmeddelanden för att se till att du inte flaggas som skräppost eller läggs till på en svartlista.

Verifiera först alla e-postadresser i din prenumerantlista innan du skickar ut massmejl. Du kan göra detta med ett automatiseringsverktyg för e-postmarknadsföring som Benchmark Email eller Sendinblue. Detta förhindrar att meddelanden skickas till ogiltiga kontakter, vilket kan resultera i potentiella skräppostflaggor.

Implementera sedan rutiner för hantering av e-postlistor som:

 • Dubbel opt-in för nya prenumeranter.
 • Rengör regelbundet gamla kontakter.
 • Ge tydliga instruktioner för att avsluta prenumerationen.
 • Följ lagar mot skräppost som t.ex CAN-SPAM Act i USA och GDPR i EU.

Om du följer dessa steg kan du minska risken att bli svartlistad samtidigt som du säkerställer att dina meddelanden når sina avsedda mottagare.

Läsa:  Kraften med användargenererat innehåll i e-post och socialt...

Vanliga frågor – Hur man hittar om din e-post är svartlistad

Hur tar du reda på om din e-post är svartlistad?

Ett kontrollverktyg för svartlista kan hjälpa dig att ta reda på om din e-postadress har blivit svartlistad. Dessa verktyg kommer att skanna olika databaser för att se om ditt IP- eller domännamn visas på någon av de kända listorna över spammare och skadliga avsändare.

Du bör också granska eventuella avvisningsmeddelanden från e-postmeddelanden som skickas ut eftersom dessa kan tyda på att din adress har blockerats av en ISP eller mottagarserver.

Dessutom kan kontaktformulär ge feedback om huruvida ett meddelande har levererats eller inte.

Slutligen, se till att hålla jämna steg med regelbundet underhåll som att övervaka skräppostfällor och hålla reda på öppna priser för kampanjer för att identifiera potentiella problem tidigt innan de blir för skadliga.

Hur får jag bort min e-post från den svarta listan?

För att få din e-post från en svartlista måste du först avgöra varför den var svartlistad. Vanliga orsaker inkluderar:

 • Skickar skräppost eller skadlig e-post.
 • Använda en IP-adress som har associerats med spamaktiviteter tidigare.
 • Har en dålig e-postlista som inkluderar inaktiva prenumeranter.

När du har identifierat orsaken till svartlistan, vidta korrigerande åtgärder för att lösa det. Detta kan innebära:

 • Implementera bättre säkerhetsåtgärder för din e-postserver.
 • Förbättra listhanteringsmetoder som segmentering och alternativ för avregistrering.
 • Rättar upp autentiseringsprotokoll som SPF/DKIM-poster för att verifiera avsändarens identitet.
 • Begär borttagning från svartlistleverantören direkt.

Slutsats

För alla marknadsförare är det viktigt att inse de potentiella farorna med att bli svartlistad och hur man hittar om din e-post är svartlistad för att minimera dessa risker.

Att vara proaktiv i att övervaka misstänkta aktiviteter eller ändringar av ditt domännamn, IP-adress eller andra element relaterade till att skicka e-post kommer att hjälpa dig att undvika att bli svartlistad.

Om du har blivit svartlistad, agera snabbt för att lösa problemet så att du kan fortsätta ge värde till dina kunder.