Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Så här namnger du din digitala byrå – exempel, idéer & Inspiration

 Så här namnger du din digitala byrå – exempel, idéer &  Inspiration

Med över 2 000 digitala byråer som använder Ahrefs, har vi sett vår beskärda andel av byrånamn! För grundare av nystartade digitala byråer kan det vara en riktig utmaning att hitta rätt namn. När allt kommer omkring är digitala byråer kreativa företag. Vi förväntar oss att en byrås kreativa förmåga visas när de går ut på marknaden. Så mycket eftertanke och forskning kan gå in i ett ord eller några få ord som i slutändan blir identiteten för verksamheten.

Ytterligare komplicerar saken, domännamn rycks snabbt upp. Även om du kanske gillar idén med enkla marknadsföringsbyrånamn som “din stad + din bransch”, är chansen stor att det redan har tagits.

Dagens digitala byrånamn ser ibland slumpmässiga ut på ytan (tänk: Kroon Studio eller Comrade Web Agency) men är i verkligheten allt annat än. Vi kommer att bryta ner varför digitala byråer väljer de namn de gör och hur du kan hitta inspiration till de bästa byrånamnen i din nisch.

Hur man väljer ett bra byrånamn

De bästa digitala byrånamnen kommer att passa varumärkets personlighet, vara uppmärksammade och lätta att komma ihåg och förmedla en känsla av byråns specialitet.

Tidigare använde många byråer helt enkelt samma formel som advokatbyråer eller konsultföretag: Partner A + Partner B + Partner C = byrånamn. Tänk på Mad Men's Sterling Cooper Draper Pryce, så får du den allmänna idén.

Även om det kan vara en trevlig självkänsla att döpa ditt företag efter sig själv, är det inte minnesvärt och ger inte potentiella kunder någon aning om hur ditt varumärke är eller vad du gör. Dessutom är ovanliga efternamn ofta felstavade eller felaktigt uttalade medan vanligare efternamn förväxlas med andra företag.

Men som med alla saker finns det några unika situationer där ditt namn kan vara ett fördelaktigt alternativ. Om du verkligen är ditt varumärkes “ansikte” och vill skapa en stark koppling mellan dig och din byrå, kan det vara ett bra alternativ att använda ditt namn. Tänk på en situation där du har en befintlig profil i din bransch och du har vissa metoder och filosofier som du personligen främjar och evangeliserar. Att använda ditt namn i din byrå skapar en naturlig förlängning av ditt tänkande till en tjänsteverksamhet och tillåter det tänkandet att skala.

Läsa:  Så bygger du ditt drömteam på sociala medier (guide + tips)

Ett bra exempel på detta är reklamlegenden David Droga (bilden ovan), som grundade sin byrå Droga5 efter att många år arbetat med reklam och byggt upp sitt rykte som en reklamkreatör som berättade fantastiska historier i sitt arbete.

Byråns namn – hur det hela började

När man bestämmer sig för de bästa byrånamnen kan det vara frestande att bara kopiera den stora fisken. Vi rekommenderar inte den här strategin, delvis för att de största spelarna tenderar att ha idiosynkratiska namn som inte är särskilt meningsfulla om du inte går in i historien bakom företaget.

Enligt WorldAtlas är de tre största reklamföretagen efter globala intäkter WPP Group, Omnicom Group och Publicis Worldwide.

WPP, ett engelskt företag, stod ursprungligen för Wire and Plastic Products (seriöst) och behöll namnet när det växte och förvärvade andra företag. Omnicom (omni=alla; com=företag) bildades som ett holdingbolag för flera olika företag, alla med de traditionella partnernamnen. I en lite mer originell version är Publicis Worldwides namn bildat av kombinationen av det franska ordet för “reklam” och siffran 6 – grundarens favoritnummer. Hej, varför inte, eller hur?

Dessa typer av marknadsföringsbyrånamn är dock inte till stor nytta för nya byråer, eftersom de inte fångar uppmärksamhet och omedelbart föreslår företagets nisch. Dessutom är de alla stora paraplybolag som har förvärvat många mindre koncerner med mer specifika affärsmål. Så även om de kan vara användbara modeller när du en dag leder ett stort digitalt byråkonglomerat, kommer de inte att hjälpa dig när du bara börjar.

Ett nytt tillvägagångssätt

De bästa marknadsförings- och designbyrånamnen idag är catchy och föreslår omedelbart företagets nisch.

Topprankade digitala företag specialiserar sig. De har stigit i graderna eftersom de kan erbjuda sina kunder en skräddarsydd lösning för sina tillväxtmål.

Att ta reda på ett unikt namn är en avgörande del av denna strategi. Det finns bokstavligen hundratusentals digitala byråer för dina kunder att välja mellan och du har bara ett ögonblick på dig att göra ett bra första intryck. Ditt namn är det första potentiella kunder kommer att se (eller höra), så se till att det är bra.

Du kan hämta inspiration från din plats som dessa byråer:

72andSunny: Född i Los Angeles med ett namn som förmedlar ett “uttryck av optimism”

Trakta: Nya Zeeland-baserad digitalbyrå som arbetar inom jordbruksindustrin

Eller från din tjänst som erbjuder nisch som dessa byråer:

Vi är sociala: det finns ingen förvirring om vad den här byrån gör!

Läsa:  Varför din webbplatss koldioxidavtryck är viktigt på Earth Day 2024

King Innehåll: behöver du lite … innehåll?

Hur är det med byrånamnsgeneratorer?

Många startups använder en generator för att komma på idéer om byrånamn. Även om vi rekommenderar att du väljer något som är lite mer skräddarsytt för dina kunders marknadsföringsmål och smärtpunkter, kan generatorer vara ett bra sätt att brainstorma och få idéer att flöda.

Några generatorer som kan hjälpa dig att hitta de bästa namnen på kreativa byråer inkluderar Namelix, Ordspråkoch Annonsbyrånamngenerator.

Namelix hjälper dig att komma på ett namn baserat på specifika nyckelord. Så om du vill att ditt namn ska förmedla idéer som “kreativ marknadsföring på sociala medier”, kommer det att ge dig idéer baserade på dessa nyckelord.

AdAge är lite kantigare och tenderar att generera uppmärksammade namn, medan Ad Agency Name Generator är mer eller mindre en gratis associationsmaskin.

Eftersom det digitala utrymmet är fullsatt av varumärken och namn, kan detta dock vara ett sätt att hitta idéer om byrånamn som ingen har gjort anspråk på ännu.

Kan jag ändra byrånamn?

Det korta svaret är ja, men det är svårt.

Din webbdomän kommer att registreras under det namn du väljer när du startar din digitala byrå och att migrera allt till en ny plattform senare är en stor huvudvärk. Kombinera det med ny skyltning, visitkort, brevpapper, grafik, logotyper och så vidare, och det finns en betydande ekonomisk kostnad för att byta namn också.

Marknadsföringsbyrånamn ändras oftast när de förvärvas av eller slås samman med ett annat företag, och i så fall håller ett nytt företag tekniskt på att bildas. Så det är verkligen en möjlighet att välja bland nya kreativa byrånamn.

Men ibland handlar det om att anpassa sig till moder-/systerföretagens namn eller konsolidering av flera erbjudanden under samma namn. Ett bra exempel på detta är den New York-baserade SEO-byrån Path Interactive who omdöpt till Amsive Digital i mars 2021 efter lanseringen av Amsive som skapades som en del av Vision-förvärvet av SourceLink.

Ett annat exempel på ett uppmärksammat varumärkesbyte var när den australiensiska reklambyrån Three Drunk Monkeys bytte namn till The Monkeys redan 2011. Då sa byråns grundare att anledningen till ommärkningen var att “vi är inte längre tre och inte längre full”. Efter att ha vuxit till över 70 personer var den prisbelönta byrån på gång. Tidigare under året vann de Diageos annonskonto för Smirnoff. När det nya varumärket tillkännagavs var det många i branschen spekulerade att förändringen skedde på deras nya klients insisterande!

Läsa:  Öka din onlinenärvaro: Strategi för engagemang i sociala medier

Inslag av bra namn på reklambyråer

Gränserna mellan traditionell reklam och digitala tjänster har suddats ut avsevärt under åren, och reklambyråernas namn speglar denna förändring. Medan några av de främsta företagen, som Duncan Channon, håller fast vid de gamla namnkonventionerna, anammar andra som Cutwater och Traction den nya eran av snåriga namn.

Om du precis har börjat med en digital reklambyrå, vill du välja ett namn med följande element:

  • Lätt att komma ihåg
  • Att fånga uppmärksamhet
  • Nischspecifik
  • Underhållande

Marknadsförare är kända för att vara kreativa och roliga, så ditt namn kan spegla det. Nystartade företag oroar sig ofta för att låta erfarna och kompetenta nog att locka nya kunder men att välja ett kvavt namn av den anledningen skulle vara ett misstag.

Istället rekommenderar vi att du tar till dig det faktum att digital marknadsföring är snabb, originell och lite udda. Var inte rädd för att fånga dina kunders uppmärksamhet med ett kreativt namn.

Idéer och inspiration

Några av de bästa byrånamnen är korta, catchy och lite edgy.

Helst kommer ditt namn att spegla ditt företags nisch och kärnvärden. Det kreativa spektrumet omfattar en mängd olika specialiteter, och ett digitalt marknadsföringsföretag skiljer sig från ett brett reklamföretag. Ditt namn ska återspegla vem och vad du är.

Vi har samlat ihop ett brett utbud av exempel i olika digitala kreativa branscher för att få dina namnskapande juicer att flöda.

Till exempel är Taktical specialiserat på att utnyttja stora annonsplattformar och optimera social delning, och dess namn antyder strategi och specificitet.

På samma sätt gillar kunder designbyrånamn som antyder en modern, edgy take. Ju mer kreativ och fartfylld branschen är, desto mer användbart kommer ett smart eller till och med humoristiskt namn att vara.

Ta Rukus Creative Agency. Rukus är ett fullserviceföretag och är stolt över att vara smart och smidig. Dess namn drar nytta av dess ungdomliga ursprungshistoria – dess grundare startade företaget direkt efter college och det har vuxit snabbt.

Ett av våra favoritnamn är Ironpaper Marketing. En exklusiv B2B-byrå för digital marknadsföring, Ironpaper grundades ur tron ​​att konst och vetenskap bör förenas för att driva lösningar för sina kunder – därav namnet Iron+Paper, där järn representerar vetenskap och papper representerar konst.

En annan på vår lista över bästa kreativa byrånamn är Digital Surgeons. Detta kreativa konsultföretag skryter med sin förmåga att skräddarsy lösningar för sina kunder, och namnet antyder ett målinriktat förhållningssätt till sina kunders digitala närvaro.

Läsa:  Fungerar webbplatser för att bygga profillänkar verkligen?

För bonuspoäng antyder namnet också kompetens och tillförlitlighet, två stora försäljningsargument inom det digitala marknadsföringsområdet.

Giant Spoon, en stor reklambyrå med full service från LA och New York, har haft några kända mediesamarbeten, inklusive med HBO-favoriten Game of Thrones. Positionera sig själv som unik och fräsch men fortfarande auktoritativ, Giant Spoon fick sitt namn när grundarna bestämde sig för att de ville “röra upp saker”. De är kända som ett aggressivt företag som ligger i framkant av kommande nischer som e-sport.

En annan framgångsrik digital marknadsföringsbyrå, Ignite Visibility får extra poäng i namnkategorin eftersom den använder ett verb som är associerat med rörelse och energi samt berättar för potentiella kunder exakt vad de kommer att få: ökad synlighet. Eftersom de specialiserade sig på marknadsföring via sökmotorer, berättar detta varför tjänsten de tillhandahåller är viktig.

Slutligen, var inte rädd för enkla namn. Även om uppkomsten av trendiga, pittige namn kan få dig att döpa din nya byrå till “Monster Growth Nerve Burst”, kan det vara lite för mycket för de flesta potentiella kunder. SocialSEO är en digital marknadsföringsbyrå från Colorado som hjälper kunder att öka sina rankningar på målmarknader. SocialSEO, som nu är ett av de högst rankade digitala marknadsföringsföretagen i landet, kom in i spelet relativt tidigt och det är troligen därför det kunde säkra ett relativt enkelt och okomplicerat namn.

När nya byråer funderar över kreativa byrånamn, bör de överväga vilken specialiserad lösning de erbjuder för att möta sina kunders smärtpunkter och försöka välja ett namn som speglar den nisch. Tänk på konkurrentlandskapet och gör djupgående forskning genom att efterlikna dina potentiella kunders resa. Gör några Google-sökningar, bläddra i kataloger och webbplatser för byrågranskning. Genom att sätta dig i kundens skor får du en bra känsla för vilka typer av namn som sticker ut, vilka namn som är minnesvärda och hur du effektivt kan positionera dig unikt i landskapet.

Med inspirationen och tipsen är vi övertygade om att du kommer att välja det perfekta byrånamnet.