Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Så här påverkar Googles grundläggande webbviktigheter din SEO

Så här påverkar Googles grundläggande webbviktigheter din SEO

Google Core Web Vitals. Om du är i sökmotoroptimeringsspelet (SEO), måste du ha dessa i ditt sinne när du planerar din strategi. Utan att bygga kring Core Web Vitals kommer Google inte att se din webbplats som en relevant faktor i deras sökrankning.

Det är hårt, men det är verkligheten i det nuvarande SEO-landskapet.

Den här guiden tar en närmare titt på hur SEO-ansträngningar påverkas av Google Core Web Vitals, inklusive hur du kan säkerställa att det blir ett positivt resultat för din webbplats.

När introducerades Core Web Vitals?

Om du precis har blivit medveten om Google Core Web Vitals, kanske du blir förvånad över att lanseringen av detta slutfördes redan i juli 2021. Vi rapporterade detta då: Core Web Vitals – Lanseringen slutförd: The Latest News

På den tiden var det svårt att bedöma hur viktigt det skulle vara för SEO. Om utvärderingen av Core Web Vitals misslyckades, skulle det aldrig vara goda nyheter för en webbplats. Men allt eftersom månaderna har gått, och allt eftersom fler guider och #corewebvitals hashtags har dykt upp, är det tydligt att Google Web Vitals är, ja, avgörande.

Vilka är de 3 kärnwebben vitals?

Före allt annat är det viktigt att du vet vad de 3 kärnwebben vitalerna är. Här är en snabb sammanfattning:

  • Largest Contentful Paint (LCP) Den största innehållsrika färgen är ett mått på hur lång tid det tar för det största synliga innehållsrika området på en sida att laddas.: Detta mått mäter hur snabbt en webbsidas huvudinnehåll läses in. Ett “bra” LCP SEO-resultat är en sida som laddas på 2,5 sekunder eller mindre.
  • Fördröjning med första ingång (FID) Fördröjning med första ingång mäter tiden mellan användarens första inmatning och när de ser resultatet av den åtgärden på skärmen.: Detta mått bedömer hur lång tid det tar för en användare att interagera med en webbsida och hur lång tid det tar för interaktionen att bearbetas. Det kan till exempel vara att klicka på en länk. När du kontrollerar grundläggande webbvitaler är en “bra” FID-poäng 100 ms eller mindre.
  • Cumulative Layout Shift (CLS) Cumulative Layout Shift (CLS) är ett prestandaproblem för Google Core Web Vitals som kan upptäckas av Google PageSpeed ​​Insights.: Detta mått mäter en webbsidas visuella stabilitetshastighet. En positiv core web vital check-poäng bör se CLS på 0,1 eller mindre.
Läsa:  Hur en resurssida stämmer överens med Googles hjälpsamma innehåll...

Dessa Google Core Vitals samlas för att bestämma kvaliteten på din webbplats användarupplevelse. I Googles ögon är en acceptabel sidupplevelse en som ger stabila och smidiga bilder, innehåller massor av interaktiva funktioner och laddas inom 2,5 sekunder.

Om du vill lära dig mer, se till att läsa följande blogg, som beskriver varje aspekt mer detaljerat: Vad är kärnwebben vitals?

Varför är Core Web Vitals viktiga för SEO?

Google använder över 200 rankningsfaktorer när de bedömer en webbplats. Med så många aspekter att tänka på kanske du undrar: vad är poängen med att fokusera så mycket på dessa Google Vitals?

Tja, det är rättvist att säga att när det kommer till Core Web Vitals ser Google dessa som viktigare än andra faktorer.

Anledningen är att de går längre än att vara ett nyckelelement för teknisk SEO. De är också viktiga för sidupplevelsen. Enkelt uttryckt, om upplevelsen inte är positiv för användaren, kommer de snabbt att vända tillbaka och klicka på en alternativ webbplats.

Till exempel är en långsam laddningssida en av de mest skadliga för alla SEO-planer. Användare stannar inte kvar. Google uppskattar inte den situationen. Slutresultatet: din webbplats störtar ner i sökdunkelns land.

Klarar Google Core Web Vitals-testet så har din webbplats en mycket starkare position ur SEO-synpunkt.

Förbättra din SEO idag: Kan din webbplats dra nytta av vår SEO-revisionstjänst?

Hur man utför en grundläggande webbvitalkontroll

Du vet vikten av Google Core Web Vitals för dina SEO-ansträngningar. Men hur gör man egentligen ett test?

De goda nyheterna: du behöver inte våga dig någon annanstans. Vi erbjuder en Core Web Vitals Checker, som är gratis att använda. Genom att använda denna Core Web Vitals Checker kan du mäta alla tre komponenterna – LCP, FID och CLS – på vilken webbsida som helst på några sekunder.

Läsa:  Hur man väljer rätt Learning Management System för din tekniska start

Efter att ha använt Vitals Checker kommer du att vara i en av två positioner. Den första – och mest idealiska – positionen är en där SEO Core Web Vitals alla presterar på en hög nivå. Det andra är där arbete krävs för att få upp alla dessa Google Vitals till en acceptabel hastighet.

Core Web Vitals SEO-förbättringar

När du kontrollerar Core Web Vitals är det sista du vill se följande meddelande:

Core Web Vitals-bedömning: misslyckades

Det är dock inte ovanligt. Många webbplatser kämpar för att uppnå de kärnviktigheter som Google har satt upp, särskilt när de inte har kontrollerat eller uppmärksammat dem tidigare.

Men om din Core Web Vitals-bedömning misslyckades, är nästa steg att göra de nödvändiga förbättringarna för att få varje element i kategorin “bra”.

Ett annat positivt med att använda vår Core Web Vitals Checker är att den belyser de befintliga problemen som håller tillbaka nuvarande prestanda. Det handlar sedan om att göra en checklista över dessa problem och försöka rätta till dem. Till exempel, om hastighet är ett problem och detta skadar din LCP-poäng, kommer du att få veta vad du ska fixa för att undvika långsamma laddningstider.

Att förbättra dessa Google Core Web Vitals kan vara en svår uppgift – särskilt för dem som inte är väl insatta i teknisk SEO. Det är här det rekommenderas att använda en Fully Managed SEO-tjänst. Genom att låta en proffs ta hand om arbetet vet du att alla SEO-element – ​​inklusive de senaste Google-uppdateringarna – är tillräckligt täckta.

Underskatta inte Core Web Vitals

Om du vill att din SEO-kampanj ska bli framgångsrik bör Core Web Vitals vara ett centralt fokus i din strategi. Förutom att vara bland de viktigaste rankningsfaktorerna för Google är Web Vitals avgörande för din webbplats användarupplevelse. Det i sig gör det värt att optimera dessa vitals.

Läsa:  Hur man tacklar Instagrams största marknadsföringsutmaning och skapar en vinnande strategi

För att lära dig mer om ämnet, se till att ladda ner vår omfattande gratis guide – den korrekta namnet Web Core Vitals: Your Complete Guide. Du kan också höra av dig om du behöver direkt hjälp med denna aspekt av din webbplats.