Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Säsongsbetonad annonsbudget

Säsongsbetonad annonsbudget

Inriktning på säsongsförsäljning kan ha en enorm effekt på ditt företag. Ändå är det inte lätt att hitta de extra pengarna för att utnyttja de möjligheter som dessa vissa säsonger erbjuder.

Att fokusera på säsongsvariationer med din digitala marknadsföringsstrategi kan vara oerhört användbart, inte minst för att det förhindrar dig från att fångas av förändrade konsumenttrender under året. Det kan läggas ett enormt värde på vissa evenemang eller tider på året, till exempel vinterhelgen eller kommersiella flaggskeppsevenemang som Black Friday.

Detta beror på att det kommer att finnas en betydligt högre konsumtionstakt under dessa perioder, oavsett om det är familjer som letar efter sista-minuten-presenter eller individer som letar efter det bästa erbjudandet under Black Friday-helgen.

Givet att vissa tider på året tenderar att locka större mängder konsumenter, kommer naturligtvis alla företag som är värda sitt salt att tävla om deras uppmärksamhet. Det är därför absolut nödvändigt att du implementerar en digital marknadsföringskampanj speciellt anpassad för evenemanget eller säsongen för att maximera din varumärkesexponering, få mer försäljning och överträffa dina konkurrenter på sökmotorer.

Detta är särskilt viktigt om ditt företag är starkt beroende av säsongsförsäljning. När ditt kassaflöde är inkonsekvent, och dina produkter bara är relevanta eller populära under vissa tider på året, då är det avgörande att du utnyttjar efterfrågan på bästa sätt. När allt kommer omkring kan det betyda skillnaden mellan att du kan hålla dig flytande eller att gå under under “lågsäsong”.

Med detta sagt kan det snabbt bli dyrt att sticka ut från konkurrenterna – särskilt om säsongen traditionellt ser en ökning av försäljningen (som jul eller sommarlov). Om du inte kan budgetera effektivt kan du se att mycket av dina extra intäkter spenderas på säsongsbetonade annonser.

För att hjälpa dig att skapa den mest kostnadseffektiva digitala marknadsföringskampanjen som möjligt, här är några användbara säsongsbetonade annonsbudgettips.

Läsa:  Är kafferostningsverksamheten lönsam?

Värdet av viktiga handelstider som Black Friday och jul

För det första är det viktigt att inse varför du kanske vill göra en samlad ansträngning för att marknadsföra dina produkter vid vissa tider på året.

När allt kommer omkring kan säsongsvariationer verka bisarr att förbereda sig för, särskilt om ditt företag har en rad vintergröna produkter som inte har någon ytterligare relevans under säsonger. Du kanske föreställer dig att säsongsvariationer bara påverkar företag som är beroende av vädret eller plötslig konsumentefterfrågan, som bönder och julgransodlare.

Men sanningen är att säsongsvariationer avsevärt kan påverka antalet produkter du säljer. Till exempel i USA upplever 61 % av restaurangerna ett kundbrist på upp till 20 % under sommarsäsongen.

Därför måste du vara mycket uppmärksam på säsongsvariationer och hur att bemästra det positivt kan påverka ditt företag.

Det mest övertygande skälet är faktiskt att det kan vara mycket lukrativt och öka varumärkesmedvetenheten avsevärt. Tänk ett ögonblick på det intensiva konsumentbeteendet under december varje år, eftersom inför julen utlöser en rusning mot att köpa stora mängder presenter, mat, dryck och andra produkter.

På samma sätt skapar det årliga Black Friday-evenemanget ett enormt konsumtionsupptag. I USA spenderade kunder 5 miljarder USD på Black Friday, vilket visar kraften i säsongsvariationer.

Genom att placera dina produkter i mitten av denna närkamp kan du få betydligt mer försäljning än normalt. Om ditt företag förlitar sig på säsongsvariationer för att sälja sina produkter och tjänster, vill du dessutom maximera dessa vissa tider på året för att säkerställa att ditt företag kan överleva resten av året.

Hur påverkar säsongsbetonade annonsbudgetar?

Men trots de potentiellt lukrativa fördelarna med säsongsvariationer kan det ta hårt på din annonsbudget. Detta beror på att fler företag kommer att konkurrera om uppmärksamheten från ett visst antal kunder, vilket gör allt för att öka sin försäljning.

Detta är ett ovanligt fenomen eftersom företag under “normala” perioder på året sprider sina reklaminsatser över många månader snarare än veckor eller till och med dagar. Detta minskar chansen att du överlappar med ett annat företag som spenderar hela sin annonsbudget samtidigt.

Läsa:  Grammatikguru: Vad är ett adverb?

Det kan snabbt sluta med att du spenderar mycket mer än vad du brukar för att försöka överträffa dina konkurrenter snarare än att fokusera på att få varje krona att gå så långt den kan. Det är därför absolut nödvändigt att hitta den bästa dagliga budgeten för Facebook-annonser.

Få ut det mesta av din budget med bra inriktning

Det främsta sättet att maximera din dagliga budget på Facebook-annonser är att se till att du riktar in dig på rätt personer.

För att göra detta bör du göra en grundlig marknadsundersökning som identifierar exakt de personer du vill rikta in dig på. Detta kan innebära avancerade inriktningstekniker som rangordnar potentiella kunder på din marknad baserat på nyckeltal som plats, demografi, surfbeteende och andra relevanta identifierare.

Genom att vara exakt med din inriktning minimerar du chansen att någon misslyckas med att klicka på din annons och köpa en produkt. När du skär ut de som sannolikt kommer att sitta på staketet eller hitta dina produkter överskott till kraven, kommer du att påskynda processen och se till att du inte slösar pengar på någon som sannolikt inte kommer att bli kund.

Det är av denna anledning som företag med de största budgetarna inte alltid lyckas med sin reklam. Även om ytterligare resurser kan hjälpa till att öka dina chanser att få uppmärksamhet, kan du bli utplacerad av mindre men mer effektiva team om du slösar bort de pengarna med felaktig inriktning.

Vilken är den “bästa” dagliga budgeten för Facebook-annonser?

Nästa fråga du sannolikt kommer att ställa dig själv är, vad är en bra daglig budget för Facebook-annonser? Detta är förståeligt eftersom du till en början kanske är ovillig att kasta pengar på en kampanj som kanske inte kommer att lyckas.

Men om din inriktning är korrekt och du har en detaljerad förståelse för din målmarknad, bör du inte behöva spendera stora summor på dina Facebook-annonser.

Svaret kommer att variera beroende på ditt nuvarande marknadsföringsstrategimål, dina bredare affärsmål och hur mycket extrakapital du måste investera i Facebook-annonser. Inte bara detta, utan Facebooks annonseringskostnader kan variera beroende på några viktiga interna faktorer. Till exempel fluktuerar Facebook-annonskostnaderna baserat på den tidslucka du väljer.

Läsa:  Hur man får högkvalitativa bakåtlänkar

Vissa månader, dagar eller till och med timmar är dyrare än andra, så tänk på detta när du bestämmer dina inläggstider. Om du skulle placera en annons på Cyber ​​Monday eller Black Friday, kommer det förståeligt nog att kosta mer än om det var en “normal” måndag eller fredag.

Dessutom kommer din målmarknad att påverka hur mycket pengar du spenderar. Det beror på att du kanske försöker nå en målgrupp som inte svarar som vanligtvis inte klickar på en annons för din produkt eller en hyperresponsiv marknad som är redo att köpa.

Nyckelfaktorer som demografi, kön, intressen, plats och andra mätvärden kan också höja priset, särskilt om otaliga andra marknadsförare riktar sig till en viss målgrupp. Som med all form av reklam, ju mer konkurrens du har om en uppsättning ögonglober, desto mer kommer du att spendera.

Som en tumregel bör du tilldela minst 1 USD per dag på Facebook-annonser som en lägsta utgift. Men du kanske också vill överväga om en daglig budget för Facebook-annonser eller en livstidsbudget är det bästa sättet för ditt företag. Båda har sina egna fördelar och begränsningar, så du måste väga upp dina alternativ för att maximera din säsongsbetonade kampanj.

Dagliga budgetar är vanligtvis lättare att ställa in och komma igång med, och Facebook kommer bara att spendera det du säger åt det att spendera dagligen. Detta gör det enkelt att hantera din budget och garanterar att du får valuta för pengarna varje dag.

Dessutom, om du förutspår att dina annonseringsutgifter kommer att variera från dag till dag, då du väljer det dagliga alternativet ger dig utrymme att justera kostnaden allt eftersom. Kom dock ihåg att varje justering av utgifterna bör ligga inom ett genomsnitt på 20 %; Annars kommer algoritmen att bli förvirrad och annonsens resultat kan försämras avsevärt.

Trots dessa stora fördelar är det värt att veta att när du sätter en viss utgiftsgräns varje dag, kommer Facebook att sikta på att spendera alla tillgängliga pengar, oavsett prestation eller dina specifika mål.

Läsa:  Hur man rangordnar en ny webbplats: Beprövade SEO-strategier för framgång

Medan du med livstidsbudgetar ställer in den totala budgeten för kampanjen i förväg. Facebook kommer att sprida detta över tidslinjen och justera utgifterna på vissa dagar beroende på nuvarande prestanda.

Dessa faktorer är värda att överväga när du väger upp Facebook-annonsers livslängd kontra daglig budget för din säsongsbetonade annonskampanj.

Skala upp dina annonser

En annan detalj att fokusera på med din säsongsbetonade annonsbudgetering är hur du skalar upp dina annonser under en högkonjunktur.

För att göra detta, börja med att dela upp hela kampanjen i lagom stora bitar. Om du fokuserade på Q4, skulle det vara något i stil med: “före Black Friday, “Black Friday, “pre-holiday period” och “holiday period.”

Du bör sedan sätta upp vissa prestationsmål för varje period, beroende på vilket eventuellt mål du vill nå. Du bör också bestämma vilka reklamverktyg du vill använda för att uppnå dessa mål i varje avsnitt – som Facebook-annonser.

Genom att göra detta kan du säkerställa att du är förnuftig med din budgetering över en viss tidslinje. Om din budget till exempel är begränsad under den mest hektiska perioden bör du överväga att använda dynamiska produktannonser (DPA) eftersom du inte behöver slösa pengar på att skapa annonsen från början.

Tänk på försäljningstratten och tillämpa den på din sektor

När du väl har genomfört en annonskampanj måste du naturligtvis komma ihåg att dessa webbplatsbesökare måste omvandlas till kunder.

Detta innebär att skapa en dedikerad försäljningstratt som enkelt och effektivt omvandlar potentiella kunder till kunder på din webbplats. Den exakta trattmodellen du använder beror på din sektor, men det är ett avgörande element som inte bör försummas.

Om du behöver hjälp med dina annonskampanjer kan vårt team hjälpa till. Hör av dig idag!