Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Schemalägg sändningen av ett e-postmeddelande med Outlook, så här gör du


Schemalägg sändningen av ett e-postmeddelande med Outlook, så här gör du

Om du ofta är överväldigad med en enorm mängd e-postmeddelanden och användningsområden Synden berömda e-postklienten från Microsoft 365 (tidigare Office)kanske du inte vet att det finns ett sätt att fördröja att skicka ett meddelande och få det levererat till mottagaren vid specifika tider eller när du är borta från kontoret.

I nästa stycke kommer vi att visa alla tillgängliga alternativ för hur man planerar att skicka e-postmeddelanden via Outlook, även med tanke på olika plattformar och betingade situationer. För närvarande stöder inte versionen för Android- och iOS/iPadOS-enheter den här funktionen.

 • 1. Fördröj att skicka ett Outlook-meddelande på Windows

  Outlook – Microsoft 365

  För att schemalägga ett e-postmeddelande som ska skickas till Synkan du använda versionen av e-postklienten för Windows som kan erhållas med en prenumeration på Microsoft 365 (från 7 euro/månad) eller genom att köpa den fristående licensen för 149 euro.

  För att komma igång, starta programvaran och skapa ett nytt e-postmeddelande med den dedikerade knappen längst upp till vänster. Fyll i mottagare, avsändare, ämnesfält, fyll i meddelandets brödtext och infoga eventuella bilagor som vanligt.

  Läsa:  Aktivera Wisely Card direkt med Activatewisely.com

  När kompositionen är klar, klicka på ” i menyfliksfältet “alternativ” och sedan på knappen ”Försena leveransen”.

 • 2. Hur man anpassar datum och tid för den försenade leveransen

  Ställ in datum- och tidsfönster

  Outlook – Microsoft 365

  I fönstret som öppnas måste du markera “Leverera inte innan”, fyll sedan i fälten bredvid och anger datum och tid då du vill att e-postmeddelandet ska levereras. När detta är gjort, tryck på knappen “”.Stänga” och slutligen på “Skicka”. På så sätt kommer e-postmeddelandet att skickas till mappen “Utkorg” fram till den schemalagda leveranstiden.

  Om du vill ändra inställningarna som tilldelats meddelandet, gå helt enkelt till “Utgående mail“, öppna e-postmeddelandet och följ stegen som förklaras ovan. För att skicka omedelbart, avmarkera rutan “Levera inte innan”.

 • 3. Hur man fördröjer leverans av flera e-postmeddelanden på Windows

  Ny fönsterregel

  Outlook – Microsoft 365

  Outlook erbjuder också möjligheten att skjuta upp att skicka flera utgående meddelanden. Men för att göra det är det nödvändigt skapa en regel att tilldela e-postmeddelanden. Proceduren är ganska enkel, men kräver uppmärksamhet.

  Först av allt, klicka på “Fil” övre vänstra. Tryck på knappenHantera regler och varningar” och, i fönstret som öppnas, välj med musen “Ny regel” inuti fliken “Regler för e-post”.

 • 4. Skapa nya regler för e-post att snooze

  Tillämpa Windows-regeln

  Outlook – Microsoft 365

  Följande, i “Skapa ny regel” du måste välja alternativet “Tillämpa regeln på skickade meddelanden” och bekräfta med knappen ”Efter dig”. Vid det här laget är det nödvändigt att definiera alla villkor (till exempel specifika ord i ämnet, mottagare, tillhörande en viss kategori, storleken på ett värde) som e-postmeddelanden som ska snoozas måste respektera.

  Läsa:  De 15 bästa SEO-böckerna för att bemästra SEO

  För att göra detta, markera bara ett av villkoren och ställ in relevanta parametrar med hjälp av rutan nedan, genom att klicka på den understrukna texten. När detta är gjort klickar du bara på “Efter dig”.

 • 5. Hur man tillämpar reglerna och schemalägger sändningen

  Ställ in windows-regler

  Outlook – Microsoft 365

  I nästa fönster, markera rutan som motsvarar formuleringen “Försenar leveransen med några minuter” och ange värdet från rutan nedan, klicka på den understrukna texten “några” och sedan på OK-knappen. Obs: Du kan ange ett inkluderande nummer mellan 1 och 120.

  För att avsluta, tryck på “ igenEfter dig“, definiera sedan eventuella undantag som i fallet med villkoren och, i den efterföljande sammanfattningsskärmen, om allt motsvarar vad som önskas, tryck på “slutet“, se till att rutan som hänför sig till föremålet “Aktivera regel”.

  Det sista steget kräver att du klickar på ” igenTillämpa”. Således kommer den nya regeln att överföras till alla matchande meddelanden.

 • 6. Hur Outlook-leveransfördröjning fungerar på Mac

  Flicka på jobbet med macbook

  Alexandra Morosanu / Shutterstock.com

  För den som äger en Apple-dator är proceduren något annorlunda och vissa krav måste uppfyllas. Det första du ska göra är att se till att du har 2016-versionen av Outlook för Mac 15.36.1 eller 2019-versionen, tillsammans med en Microsoft 365-prenumeration. För att ta reda på vilken version du har, starta programmet och välj “Syn” och då “Om Outlook“.

  För att schemalägga e-postsändning på Mac, du måste ha ett Exchange-konto, som Outlook.com, integrerad i Microsoft 365 eller Exchange 2016 CU5 och senare. Den här tjänsten är faktiskt inte tillgänglig för IMAP- eller POP-konton, som Gmail.

  Läsa:  Hur du bibehåller din SEO-rankning när du gör om en webbplats

  Om du uppfyller dessa krav, starta bara Outlook och välj funktionen “Nytt e-postmeddelande” som finns uppe till vänster. När du har skrivit ditt meddelande klickar du på nedåtpilen bredvid “Skicka” i verktygsfältet och välj “Schemalägg sändning“.

  Vid det här laget kan du öppna kalendern för att välja datum och tid för att skicka e-postmeddelandet. Välj slutligen “OK” att bekräfta. E-postmeddelandet sparas i “Utkast” och kan nås när som helst med ett dubbelklick. För att blockera försändelsen finns lämplig funktion “Avbryt skicka” till höger om meddelandet som innehåller programmeringsinformation.

  Om du inte uppfyller de väsentliga kraven för att komma åt funktionen “Delay delivery” för Mac kan du använda webbversionen av tjänsten.

 • 7. Outlook: schemalägg e-postsändning i webbversionen

  Schemalägg webbsändning till Outlook

  Outlook – Microsoft 365

  Om du inte har klienten Syn för PC eller, till exempel, du behöver schemalägga att skicka e-postmeddelanden när datorn är avstängd, kan du använda onlineversionen av tjänsten, som kan nås från vilken webbläsare som helst genom att ansluta till webbplatsen Outlook.com och körlogga in på ditt Microsoft-konto.

  När detta är gjort, tryck på “Nytt meddelande” uppe till vänster och fyll i e-postmeddelandet med lämplig ruta. När du är klar klickar du på pilen bredvid “Skicka” och välj “Schemalägg sändning“.

 • 8. Hur man ställer in leveransdatum och tid

  Anpassa webbdatum och tid i Outlook

  Outlook – Microsoft 365

  Tryck på funktionen “Personlig tidtabell” och definiera datum och tid när du vill att meddelandet ska skickas med hjälp av lämpliga fält. Slutligen bekräftar du med “Skicka”.

  Läsa:  Flerspråkig SEO i 17 steg: Hur man bygger och optimerar din webbplats för alla språk

  Om du behöver ändra den försenade leveransen, leta bara upp e-postmeddelandet i “Utkast” och välj det, tryck sedan på pennsymbolen till höger och sedan på alternativet ”Redigera” eller omedelbart skicka.