Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Semrush Review: Är det fortfarande värt att använda 2024?

Semrush Review: Är det fortfarande värt att använda 2023?

Sökmotoroptimering (SEO) är en kärnkomponent i många digitala marknadsföringskampanjer. Kampen om organisk trafik Organisk söktrafik (ibland kallad naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetald placering på en sökmotors resultatsida. är en hård sådan, och det är viktigt för marknadsförare att utnyttja alla fördelar som de har för att klättra i sökrankingen. Med så mycket arbete att täcka – tänk efter sökordsforskning. Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, varav de bästa vi har listat här., länkbyggandeLänkbyggande är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar., konkurrentforskning, etc. – proffs kommer att vända sig till SEO-verktyg för att få stöd.

Ett sådant verktyg är Semrush.

Innan du väljer några SEO-verktyg krävs recensioner för att se om de håller måttet. Så är fallet med vår Semrush-recension. Hur exakt är Semrush? Är Semrush pålitlig? Förtjänar det att vara en del av vår ultimata lista över SEO-verktyg?

Låt oss svara på alla dessa frågor och mer!

Vad är Semrush?

Vad gör Semrush, exakt? Det är viktigt att ha en tydlig uppfattning innan man fördjupar sig i en recension.

Semrush, ibland felstavat som “Semrusah”, “Semrsh”, “Semrusch” och “Semrusdh” – ja, seriöst! – är en sökmotormarknadsföring (SEM)Sökmotormarknadsföring, eller SEM, är processen att skaffa trafik genom att din webbplats visas på sökmotorresultatsidor (SERP). plattform. Det stämmer: inte SEO, även om många av deras verktyg är byggda för att generera organisk trafik. Som SEM har de dock också verktyg för att optimera betalda sökinsatser.

Huvudfunktionerna i Semrush inkluderar:

 • Utför webbplatsrevisioner för att avslöja och korrigera tekniska fel
 • Möjligheten att avslöja relevanta sökord att rikta in sig på
 • Övervaka hur din webbplats presterar på sökmotorernas resultatsidor (SERP)
 • Genomför en bakåtlänksanalys för inte bara din webbplats utan även din konkurrents
Läsa:  Fördelar med att använda Rank Tracking Tools

Semrush släpptes 2008 och blev snabbt en av de mest populära SEO- och PPC-plattformarna för marknadsförare. Per idag har plattformen över 450 000 aktiva användare. Även om mindre än 15% av användarbasen är registrerad för en betald plan.

Nu har vi den Semrush-översikten ur vägen, låt oss gräva lite djupare i vilka verktyg som finns tillgängliga med den här plattformen.

Semrush Domänöversikt

När du först använder Semrush finns det bara ett ställe att börja: Domänöversiktsverktyget. Som namnet antyder låter detta analysverktyg dig få en detaljerad SEO-relaterad uppdelning av vilken URL du än anger. Ja, det är inte bara för din egen webbplats.

Det största måttet som tillhandahålls är Semrush Authority-poängen. Detta är i själva verket Semrushs domänpoängbetyg, ett övergripande betyg för en webbplatss SEO-prestanda och kvalitet. Vad är ett bra auktoritetspoäng på Semrush? “Bra” ligger mellan 50 och 60 på sin 100-gradiga skala, medan allt över 60 anses vara “utmärkt”.

Det betyder att om du hittar en konkurrent med en hög Semrush auktoritetspoäng, är det värt att titta närmare på vad de gör med sina marknadsföringskampanjer. På samma sätt, om din webbplats är i dvala, är det tydligt att det krävs arbete för att få fart på dessa SEO-prestandanivåer. Resultatet: Domain Overview fungerar både som ett utmärkt revisions- och konkurrentanalysverktyg.

Läs mer: hur man utför en framgångsrik revision med Ultimat SEO-revisionschecklista

Det handlar inte bara om auktoritetspoängen. Semrush tillhandahåller många andra mätvärden, till exempel:

 • Organisk söktrafikvolym
 • Organiska sökord
 • Antal bakåtlänkar
 • Trafik per land
 • Betald söktrafik online
 • SERP-funktionerGoogle SERP-funktioner är ett enkelt sätt att få ut det mesta av din sökresultatsida.

Det finns också gott om data för varje mätvärde. Välj till exempel den organiska sökordssektionen så får du se information som de bästa sökorden, positionsspårning, PPC-sökord etc. för domänen du analyserar. Denna extra information är värdefull när du förfinar processen bakom ditt sökord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. forskning.

På tal om sökordsforskning…

Semrush sökordsöversikt

När det kommer till Semrush SEO-verktyg är det kanske mest använda sökordsöversikten. Detta är av en bra anledning. Om du får fel med de sökord du riktar in dig på, kommer hela din SEO-ansträngning att kämpa för att komma från startfältet.

Läsa:  Förstå Shopify som ett CMS: Nyckelfunktioner och begränsningar

Med Sökordsöversikten, Semrushs instrumentpanel för alla sökordsrelaterade ämnen, får du mycket saftig sökordsrelaterad data. Detta inkluderar:

 • Sökordssvårighetspoäng
 • Månatlig sökvolym på Google
 • Webbplatsers rankning för specifika sökord
 • Alternativa sökordsförslag
 • Land och global sökvolym för sökord
 • Vanliga frågor och långa fraser som innehåller ett specifikt sökord
 • Sökordskostnad per klick (CPC)CPC, eller kostnad per klick, är summan pengar en annonsör betalar varje gång någon klickar på deras annons.

Ta Semrush sökordssvårighetspoäng. Med en snabb titt på denna procentandel kan du se hur mycket ansträngning som skulle krävas för att ranka ett visst sökord. Om sökordet är närmare 100 % kan du välja att utforska alternativa vägar. Men om det är en lägre procentandel kan detta vara grönt ljus för att lägga till det i din sökordsstrategi.

Sedan med data som erbjuder vanliga frågor som inkluderar ett specifikt sökord, är detta en effektiv lösning för Semrush nyckelordsavsikt. Som ett resultat kan du bättre förstå varför människor söker efter ett visst sökord och bygga mer riktat innehåll kring den avsikten.

Nyckelord magi

Med sökord Semrush-verktyg måste vi nämna Keyword Magic lite. Detta är i huvudsak ett verktyg för sökordsförslag insvept i ett pråligt namn. Men när det gäller verktyg för sökordsförslag är detta ett av de bättre alternativen idag. På grund av de tillgängliga filtren kan du generera specifika resultat som tar upp många praktiska sekundära sökord.

Semrush Content Marketing Suite

Semrush-innehållsverktyget är det du använder när du behöver hjälp med att optimera innehållet du producerar. Content Marketing Suite är hem för en rad verktyg, inklusive:

 • SEO skrivassistent
 • Ämnesforskning
 • Innehållskalender
 • Innehållsrevision
 • Postspårning
 • Varumärkesövervakning

När det gäller Semrush SEO-verktyg är skrivassistenten en av de mer användbara lösningarna. Den analyserar ditt skrivna innehåll, producerar en rapport som belyser dess positiva och negativa egenskaper och visar vilka områden som behöver förbättras. När den används i realtid är skrivassistenten en riktig tidsbesparare.

Semrush granskningsverktyg för innehåll är också bra för att lära dig om dina blogginlägg och artiklar har resonans hos din publik. Om det saknas kommer verktyget att notera var förbättringar kan göras med ditt innehåll. När det gäller Semrush Brand Monitoring-verktyget låter detta dig spåra varumärkesomnämnanden på sociala medier, andra webbplatser, forum och så vidare.

Läsa:  Vad är Reels på Instagram och hur fungerar de

Semrush Backlink Audit

Ingen Semrush-recension är komplett utan att diskutera dess bakåtlänksfunktioner. Detta beror på att det är den aspekt som kanske är den mest uppskattade av allt den erbjuder. Låt oss först börja med att titta på bakåtlänksrevisionen som Semrush erbjuder.

Denna granskning är nödvändig för att rensa upp din bakåtlänksprofil. Semrush Toxic Score kommer att notera hur många “giftiga” länkar Hyperlänkar, även kända som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. är närvarande, vilket ger dig en checklista över bakåtlänkar att avvisa. Tillsammans med samma tema kan Semrush Broken Link Checker hjälpa till att identifiera – och fixa – alla länkar som har blivit trasiga.

Få de bakåtlänkar du behöver med vår Resurslänkbyggnad

Semrush Bakåtlänksanalys

Ange bara en webbadress, och verktyget Semrush Backlink Analysis ger dig en fullständig lista över alla bakåtlänkar som pekar tillbaka till webbplatsen. Du kan göra detta för både din webbplats och dina konkurrenter. Tillsammans med själva bakåtlänken inkluderar annan information som den tillhandahåller ankartexten Ankartext är den text som markeras av en hyperlänk. Orden som markeras är avgörande för SEO, och informerar Googles genomsökningsrobotar om innehållet på webbplatsen som länkas till. används, länkattribut och hänvisningsdomäner.

Även om den inte är riktigt lika grundlig eller användbar som vår bakåtlänksanalystjänst, är den fortfarande ett värdefullt verktyg att ha i din repertoar.

Semrush Link Building

Semrush Link Building-verktyget är en av de mest användbara komponenterna i hela plattformen. Anledningen är att det sparar mycket tid för bakåtlänkforskning. Med Semrush presenteras bakåtlänksmöjligheter med “prospektwebbplatser.” Dessa framtidsutsikter anses av Semrush ha stor potential att läggas till i din länkprofil.

Naturligtvis måste du fortfarande manuellt gå ut dit och få dessa bakåtlänkar. Det är här hjälp från en Blogger Outreach Agency hjälper till att fylla den luckan.

Hur mycket kostar Semrush-planer?

Aktuella Semrush prisplaner är följande:

 • Pro ($129,95 per månad): 5 projekt, 500 spårade sökord, 10 000 resultat per rapport.
 • Guru ($249,95 per månad): 15 projekt, 1 500 spårade sökord, 30 000 resultat per rapport.
 • Företag ($499,95 per månad): 40 projekt, 5 000 spårade sökord, 50 000 resultat per rapport.
Läsa:  Bästa statistiken för innehållsmarknadsföring för 2024: Trender och insikter

Om du letar efter det billigaste alternativet hittar du det inte med Semrush. Liknande verktyg finns tillgängliga med mer överkomliga prislappar. Dessutom kan du överväga att hålla dig till Googles gratisverktyg som en del av din SEO-stack – även om de inte är riktigt lika väl avrundade överlag som Semrushs erbjudande.

Lär dig hur vår HARO Link Building tjänsten kan hjälpa ditt företag

Semrush Review 2024: The Verdict

Även om den här recensionen är lång, täcker den fortfarande inte allt som plattformen har att erbjuda. Det finns verktyget Semrush positionsspårning. Det finns Semrush Share of Voice. Vi kunde fortsätta och fortsätta.

I grund och botten är det en av de mest funktionsspäckade SEM-plattformarna på marknaden idag. Det är därför den har en plats på vår lista som lyfter fram 6 kraftfulla verktyg för länkbyggande.

Det råder ingen tvekan om att det finns massor av substans bakom alla dessa verktyg. Är Semrush korrekt? Absolut. Är det ett väl avrundat verktyg som kan hjälpa till inom alla områden av SEO? Det är klart för alla att se. Ska du lägga till det i din SEO-verktygssats? Det beror på om du har råd med den ganska branta prissättningen.

Det beror också på hur mycket hjälp du behöver med din SEO. Om du bara behöver hjälp med länkbyggande, till exempel, är det mer vettigt att välja våra dedikerade länkbyggnadstjänster. På så sätt drar du nytta av banbrytande länkbyggande verktyg, vår avancerade kunskap om ämnet och vår uppsökande expertis.