Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO Expert Insight: News Round-up februari 2024

SEO Expert Insight: News Round-up februari 2023Ytterligare ett avsnitt av vår SEO Expert Insights, värd av vår medgrundare, James Owen.

Upptäck de senaste nyheterna från mars 2023. James berättar om DuckDuckGo som går in i AI-loppet, Google Bard-citat Ett citat är ett omnämnande av ditt företag, produkt eller tjänst i en onlinepublikation. Citat ökar rankningen av din webbplats på sökmotorer, GA4-migrering och Google introducerar AI i Google Dokument och Gmail.

Videotranskription

Del 1: Google lanserar Bard

Den första nyheten är ‘Google lanserar Bard, dess svar på ChatGPT’. ChatGPT lanserades i slutet av 2022. Det investerades och delvis finansierades av Microsoft som äger Bing, och de har gått vidare och lanserat ChatGPT inom Bings sökmotor. Google har sedan gått vidare och lanserat bard som svar på vad Bing har gjort med ChatGPT. Under mina senaste 16 år har jag inte nödvändigtvis sett något som Bing har gjort först i att Google kopierar. Lite sensationella nyheter att Bing har gjort något och Google faktiskt måste reagera på och är på bakfoten.

Så den här historien är på Search Engine Land, som talar om Googles Bard, AI-teknik. Även om Google har byggt in AI i sina Google-algoritmuppdateringar i många år tror jag inte att detta verkligen är i deras arbetsflöde eller i deras plan att bygga in ett AI-element i sökmotorernas resultatsidor. Den här nyhetsartikeln diskuterar hur potentiellt Google-bard kan se ut inom en SERP. Det finns naturligtvis problem med detta och uppenbarligen vad Bing gör med deras ChatGPT, där de kommer att ge ut gratis information och det finns ett problem kring citering av det innehållet. Så i huvudsak se till att när du skriver in “Bästa restaurang i London”, till exempel, kommer AI:n att svara med vissa resultat, visst innehåll och i huvudsak kommer citaten inte att vara klickbara eller inte ens synas i svaret, vilket kommer att leda till inga klick och ingen trafik till de faktiska utgivarna. Så det här är verkligen en attack mot publicister som lägger ut innehållet. Hela poängen med deras webbplats är att generera annonsintäkter genom klick och genom genuint bra kvalitetsinnehåll. Så det här kommer att bli en kamp i uppförsbacke för både Google och Bing om hur man kan blidka alla, se till att de fortfarande kommer att få bra svar på folks frågor, men också länka till utgivarna och ägarna av innehållet. Men nyhetsartikeln fortsätter med att diskutera vad Google Bard är, som sagt, det är en riktig AI-tjänst. Den drivs av Lambda, som är språkmodellen och dialogapplikationen. Det här är inget nytt. Som jag nämnde tidigare har de gjort det länge; de började lansera det 2021. Det är deras nya, nästa generations språk- och konversationsmöjligheter. Återigen, jag tror inte att det står något på deras färdplan, de kommer att lansera det inom sin SERP. Detta är ett allmänt svar på vad Bing gör med ChatGPT.

Den här typen av nyhetsberättelse är en pågående, gripande historia, och vi har faktiskt gått vidare med att skapa ett blogginnehåll där vi pratar om vad AI är, hur det har påverkat våra liv och i princip alla uppdateringar med hour Google och uppenbarligen Bing kommer att använda det inom sin SERP.

Del 2: Obekräftad Google Search Ranking Algorithm Update

Så nästa nyhet att prata om ärobekräftad Googles sökrankning”. Varje uppdatering runt den 14 februari, gladeligen kallad Valentine’s update. Det här är en del av en rad Google-uppdateringar som vi hade runt den 4:e, 8:e och 9:e februari 2023. Det är obekräftat så vi vet faktiskt inte vad Google försökte uppnå med det. Men nyhetsartikeln som finns på Search Engine Roundtable, talar om bara allmänt SEO-prat och typ av ryktesbruk, vilket är ganska intressant att se vad alla har sett när det gäller inverkan, QR-ranking minskar/ökningar, förlust av trafik , så vidare och så fjärde.

Det som är intressant, och jag tycker att alla borde följa, är att det finns ranking tracking. Rank tracking är processen att övervaka hur väl din webbplats rankas för olika sökord i sökmotorer. verktyg som har Googles spårningsverktyg inbyggda som låter dig se, titta på en hel bransch och även berätta när det är volatilitet inom en SERP.

Så de som jag övervakar är Rank Rangers, vilket jag tycker är bra, och även våra vänner på SEMrush, de har en som heter Semrush sensor. Det som är riktigt bra med Semrush-sensorn är det faktum att du faktiskt kan titta in i olika branscher och se volatiliteten i en annan bransch som du kan vara i också, så det är verkligen användbart. Andra saker som du också skulle kunna göra för att övervaka uppdateringar är att registrera dig för vårt nyhetsbrev så att du får de senaste uppdateringarna från vår blogg. Vi har också en målsida på vår webbplats dedikerad till Google-uppdateringar. Vi har en historia från de senaste åren och vi uppdaterar den varje månad.

Del 3: Uppdatering av Googles produktrecensioner för februari

Okej, så det här är den tredje nyheten som vi ska prata om idag, som är enUppdatering av produktrecension från Google februari 2023″. Den här typen går tillsammans med en rad uppdateringar som Google har gjort kring produktrecensioner under de senaste 12 till 18 månaderna. I grund och botten borde vi gå tillbaka så långt. Den här nyhetsartikeln kan hittas på Search Engine Journal och i huvudsak har uppdateringarna handlat om att förfina vad Google kräver för att synas i din källkod som de sedan kan visa inom SERP.

Uppdateringen är en förfining av deras riktlinjer, som i huvudsak handlar om riktlinjerna, uppdateringarna, språken och utrullningar. Artikeln i Search Engine Journal fortsätter sedan med att diskutera de språk som kommer att uppdateras till och kommer att påverka, och även hur lång tid det kommer att ta att rulla ut uppdateringen, som kommer att vara en två veckor lång utrullning och slutförd i mars 7, 2023.

Ganska intressant, om din webbplats påverkas av en uppdatering, och vad du bör göra, är det bäst att sitta hårt och vänta tills uppdateringen är över och i huvudsak göra ändringar för att följa riktlinjerna efteråt. Artikeln fortsätter sedan med att prata om produktgranskningssystemet och sedan länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. iväg till Googles sökcentralsida.

Del 4: Google Bard – Webbplatser som används för att träna det

Så den fjärde nyheten vi pratar om idag är ‘Google Bard AI – vilka webbplatser som användes för att träna det‘. Den här artikeln finns på Search Engine Journal. I huvudsak talar artikeln om vilka datamängder och webbplatser som hjälper till att träna Google Bard AI. Det är intressant eftersom du, bara för ett allmänt ämne, kanske vill optimera din webbplats längre fram. Uppenbarligen finns det inget där ute just nu, men du kanske vill uppdatera och optimera din webbplats så att Google börjar plocka upp ditt innehåll för att visas i AI-delen av SERP, så att du kan få länken från Google, webbplatsvärden länk, och även trafik på det sättet. En intressant konversation, eller vinkel, för att lägga vägen för publicister och bloggmästare, människor som gör sina egna bloggar och allmänna webbansvariga.

Så den här artikeln talar i princip om Googles datauppsättning, vilka webbplatser har Google gått och genomsökt och i princip lärt sig data på. Vad som är intressant, det går vidare till att diskutera datamängder själva, och det finns faktiskt en länk till en relevant PDF. Liksom det mesta från Google är det långt, trädligt och förmodligen inte värt din tid att läsa. Den här artikeln från Search Engine Journal har dock brutit ner de viktigaste bitarna. I grund och botten finns det olika datamängder, som listas i artikeln, och intressant nog berör de C4-datamixen och de olika typerna av webbplatser som de typ av genomsöker.

Så de 25 bästa webbplatserna efter antal tokens i C4-datauppsättningen, genom att gå ner i den här listan, kan du se Wikipedia och NY Times, LA Times, The Guardian, Forbes, Huffing Post, Washington Post… upp till omkring den 15:e punkten de är alla typer av förlag, innehåll tungt. Se även booking.com [18th], som är en bokningsplattform för hotell och resor, och några av de andra är mer kommersiella avsikter jämfört med publicering och statliga saker också. Så det är ganska intressant att de använder ganska publiceringstunga och innehållstunga webbplatser tillsammans med lite mer kommersiell avsikt också. Sedan fortsätter det med att i princip ge dig en uppdelning av toppdomäner, och förväntar dig att “.com” är den bästa, “.co.uk” finns där också, vilket är lite överraskande. De håller på med engelska, men de tittar också på andra språk, inklusive ryska, holländska, italienska, så vidare och så fjärde.

I artikeln diskuteras inte de olika typerna av språk. Av informationen kan vi se att 12,5 % av det engelska språket är Wikipedia. De tittar också på PDF-filer, som engelska webbdokument, och även icke-engelska webbdokument. 50 % av dialogdata kommer från offentliga forum, det är intressant, eftersom det också är typ av användargenererat innehåll. Det är mer synpunkter och folks åsikter och mindre sakligt kanske. Det är intressant att se blandningen av data som de använder för att i grunden träna sin AI, och jag antar att det här är en rörande historia som i grunden på vägen kanske kan optimera våra egna webbplatser för att hämtas upp för Googles AI. visas i SERP. Om det kanske är något du inte vill göra, måste du lägga en no-follow i din robots txt-fil för att AI-boten inte ska komma och genomsöka din webbplats för att i princip använda ditt publiceringsinnehåll. En bra mix av data där; ger dig en uppfattning om vilken typ av förlag och även den kommersiella avsikten.

Del 5: Google Ads – Nya funktioner

Den femte och sista nyheten vi ska prata om ärNy Google Ads-funktion för prestanda Max-kampanjer på Search Engine Journal. Så vi pratar om AI och hur det kommer att påverka organiskt och förlag och så vidare. Vad vi faktiskt inte har diskuterat för Google SERP är det uppdelat i organiska och andra utdrag, inklusive Googles företag till exempel. Men också det kommersiella inslaget för Google, hur de tjänar pengar är genom Google Ads. Hur kommer detta att påverka Google Ads framöver?

Det kommer att bli riktigt intressant att se hur Google interagerar med alla dessa element för att säkerställa att AI-innehållet i SERP är användbart, du kan fortfarande få trafik från det, men det finns också ett element av sätt att tjäna pengar genom klick. Så vi är angelägna om att se hur detta fortsätter att utvecklas och hur Bing gör det. Jag tror att Bing ligger något före kurvan, uppenbarligen tog de ut det först, men Google kan göra ett bättre jobb med Bing på långa håll, men tiden får utvisa. Så den här nya Google Ads-funktionen för Performance Max-kampanjer, den här artikeln talar bara om uppgraderingen och uppdateringarna av Google AdWords. Höjdpunkterna i artikeln är att Google har introducerat nya funktioner för att hjälpa digitala marknadsförare att förbättra prestandan för sina kampanjer med högsta prestanda. Den nya funktionen inkluderar varumärkesuteslutningar på kampanjnivå, betalda flöden och enklare videoskapande. Dessutom gör nya rapporteringsinsikter det möjligt för annonsörer att se omvandlingar, konverteringEn konvertering är ett önskvärt resultat på en webbplats som leder till en åtgärd som att slutföra en beställning, fylla i ett formulär eller helt enkelt klicka på en länk. värdekostnader, antalsmått som assisterad gruppnivå. I grund och botten ger oss mer data att ta del av och förbättra våra kampanjer, vilket naturligtvis är fantastiskt.

Det går vidare till en av de nya funktionerna som Google lanserar, uteslutningar på kampanjnivå, som kommer att få extra kontroll för kampanjer med högsta prestanda. Annonsörer kan nu utesluta sina varumärkestermer och välja från en lista över andra varumärken att utesluta. Återigen optimering, högre konverteringar, förhoppningsvis lägre CPC. Den här funktionen hjälper till att blockera trafik från de flesta varumärkesfelstavningar och varumärkessökningar på främmande språk. Uteslutningarna säkerställer också att kampanjer med högsta prestanda inte används för varumärkesförfrågningar för annonsörer som vill undvika sök- och shoppinglager.

Artikeln berör sedan sidavgifter, som förväntas under de kommande månaderna, för att hjälpa annonsörer att ytterligare förfina sina resultat från sökinventering. Den här funktionen gör det möjligt för annonsörer att skicka trafik till specifika webbadresser till webbadresser till målsidor och kan även använda etiketter i gruppwebbadresser efter ett tema för att hjälpa dig hantera din Google-kampanj för trafikomvandlingar och lägre CPC.

Enklare videoskapande för att göra det enklare att tillhandahålla högkvalitativa videoannonser, Google kommer verkligen att integrera videoskapande verktyg i prestanda max-kampanjer, konfigurering och redigering av arbetsflöden. Tidigare var den här funktionen endast tillgänglig i Asset Library. Annonsörer som alltid har velat skapa videoannonser men saknar resurser eller tid att göra det, kan nu lansera den här funktionen.

Slutligen fortsätter artikeln med att diskutera New Reporting Insights för att hjälpa annonsera och utvärdera deras resultat. Google introducerar nya rapporter och insikter. Återigen, detta ser i huvudsak bara omvandlingar, konverteringsvärde och kostnad, och varierar andra mätvärden på tillgångsgruppnivå. I huvudsak trafikkonvertering, lägre CPC för annonsören, fler klick för Google och högre annonsintäkter för dem.