Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO Expert Insight: Nyhetssammanfattning mars 2024

SEO Expert Insight: Nyhetssammanfattning mars 2023Ytterligare ett avsnitt av vår SEO Expert Insights, värd av vår medgrundare, James Owen.

I den här nyhetssammanfattningen i februari ger James sina råd om kärnuppdateringen för Google Broad och vad man ska göra om den får effekt. Han diskuterar också nya utvecklingar inom Googles teknik som Googles svar på ChatGPT, Google Bard, senaste Google-uppdateringar och den nya Google Ads-funktionen.

Videotranskription

Del 1: Google Broad Core Update

Okej, så den första historien vi ska prata om idag ärGoogle Mars 2023 Broad Core Update‘ som lanserades den 15 mars 2023. I typen av uppdateringsanteckningar nämnde Google att det kommer att bli en två veckors utrullningsperiod. Den tittar på alla typer av innehåll, det är inte en påföljd, det främjar och styr fantastiska webbsidor och det är en global utrullning på alla språk.

Vi kan se effekten av Google Core-uppdateringen runt den 15:e och 16:e SEMrush sensor och i huvudsak kan du se här en enorm topp på 8,2 jämfört med genomsnittet 3,8. Stor uppgång kring den 15:e/16:e utrullningen och kärnutrullningen avslutades runt den 28:e. Men generellt sett, de första dagarna, de första 24 till 48 timmarna, såg vi enorm volatilitet i flera sektorer, om inte alla sektorer, och sedan blev det en slags platå där folk såg bevisen för utbyggnaden och gjorde en inventering av vad som pågår på. Sedan, på slutet, ser vi att det finns en annan topp. En liknande situation på Rank Ranger, den Rank Risk Index, den 16:e och sedan precis i slutet såg vi fläckar av volatilitet här också. Så det är två verktyg jag typ tittar på.

Intressant nog rullade Google ut detta nu, och det Google Search Status instrumentpanelnämnde lustigt nog att det skulle upp den 22 igen, men det är felaktigt. I huvudsak har de datumstämplat den 28:e när lanseringen slutfördes. Så det här är en slags intressant typ av Google-statusmålsida som ger oss massor av information om kärnuppdateringar som pågår inom Google. Andra saker att tänka på här är det faktum att Google har börjat ge några råd om om din webbplats kommer att påverkas av påföljder eller Googles kärnuppdateringar, och detta kan hittas på Search Roundtable.

I huvudsak från vad vi ser från våra kunder, på det hela taget, är ett allmänt flöde. Du skulle förvänta dig att se positioner kanske två till fyra ändras upp och ner, och detta skulle anses vara ganska normalt. Men vad skulle du egentligen kunna göra om du ser en liten nedgång under två veckor? Vad du borde göra är att gå tillbaka till grunderna. Se till att innehållet är uppdaterat, det är relevant, det är auktoritativt; lägga till nytt innehåll på en webbplats; svara på frågor för industrier som frågar; EAT är så bra som det kan vara (vi kommer till det om en minut); och sedan också se till att de viktigaste webbviktalen är uppdaterade. De låter grundläggande, men faktiskt måste du få dem gjort ordentligt.

Så när det gäller typ av EAT-riktlinjer och bara generellt förbättra din webbplats och trovärdighet, publicerade Google denna PDF-rapport som heter Riktlinjer för karantänbedömare. Det är ett dossier på 176 sidor. Det är bra att läsa, du behöver några timmar för att ta dig igenom den, men i princip kommer du att få mellan fem och tio guldklimpar att ta med dig för att förbättra din webbplats. Det här tittar på hur Google uppfattar en webbplats och hur du kan förbättra din expertis. När du läser den tänker du, oj det är uppenbart, varför gör jag inte det? Men det måste göras och du bör definitivt läsa det och implementera så mycket du kan inom din nisch och vad du kan göra. Så för att avsluta denna första nyhet sa jag att den släpptes den 15:e, den slutade rullas ut runt den 28:e mars. I grund och botten finns det ingen form av snabbfix, du borde göra alla de bra saker som du redan borde göra när det gäller att uppdatera innehåll, bygga nytt innehåll, svara på frågor som industrin letar efter svar på, tillsammans med att bygga trovärdiga länkarHyperlänkar, också känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. till ditt innehåll naturligt, och även genom allmän typ av länkförvärv.

Del 2: DuckDuckGo går in i AI-loppet

Så dagens andra nya berättelse är ‘DuckDuckGo går in i AI-loppet med Duck Assist’. Som diskuterades i förra månadens avsnitt av SEO Expert Insights har vi nu Google Bard, Bings ChatGBT, och nu har DuckDuckGo gått in i AI-loppet med Duck Assist. Vad som är ganska intressant är att de andra två sökmotorerna använder flera källor. De har inte specificerat exakt hur många källor, men DuckDuckGo använder svar från Wikipedia, som är en källa. Det är definitivt en bra källa, för en del av den genereras, men i huvudsak använder de fortfarande en källa. För tillfället rullar de bara ut på engelska. De andra två sökmotorerna, Google Bard och Bings Chat GBT är uppenbarligen på flera språk.

När det gäller hur det kommer att se ut, med några skärmdumpar på den här nyhetsartikeln, är det något liknande tema som Bings ChatGBT kontra Google Bard vad jag kan se. Och de kommer att rulla ut andra privata AI Assisted Search-uppdateringar under de kommande månaderna och i huvudsak försöka spegla utseendet och känslan av en optimal SERP. I likhet med mer ChatGBT kontra Google Bard, det finns andra skärmdumpar här tillsammans med det [in the article].

När en annan sökmotor ansluter sig till AI-sökpartiet, kommer det att bli intressant att se hur DuckDuckGo jämför och konkurrerar med deras svar när man bara använder Wikipedia.

Del 3: Google förklarar varför Bard inte citerar innehållskällor

Så, för den tredje nyhetsartikeln denna månad, är ‘Google förklarar varför Bard sällan listar citat och länkar till innehållsskapare‘. I förra månadens SEO Expert Insights diskuterade vi fallgroparna i sökmotorn som använder AI-genererat innehåll som sina svar och inte visar några länkar till de ursprungliga citaten. Ett citat är ett omnämnande av ditt företag, produkt eller tjänst i en onlinepublikation. Citat ökar rankningen av din webbplats på sökmotorer (utgivarna av det ursprungliga innehållet). Det är uppenbarligen en stor diskussion i branschen om det. Även om du (sökmotorer) nickar innehåll, och du inte ger en länk till det, kommer vi (utgivare) inte att få någon hänvisningstrafik från sökresultaten till utgivarens webbplatser. Varför ska förlagswebbplatser ens publicera något unikt innehåll som kommer att nickas och publiceras på nytt, och de kommer inte att få något för det? Google har nu gått ut och sagt typ varför de inte alltid skulle länka till förlagen. Google sa några saker som är ganska intressanta, huvudsakligen en anledning till att Google sällan visar citat. Så Google har uppdaterat sina Bard FAQs för att förklara att Bard sannolikt kommer att visa citat när Bard direkt citerar långa för en webbsida. Det beror på allas uppfattning om vad längden är. Annars kommer Bard inte att visa ett citat eftersom Bard genererar originalinnehåll och inte replikerar befintligt innehåll i längden. Så det kommer bara att skapa problem. Ja, det står att det genererar originalinnehåll, även om du måste ta fröet från innehållet någonstans för att snurra det, eller hur? Google snurrar eller skriver om innehåll för att få det att se unikt ut, men det ersätter inte detta i innehållslängd.

Historien liksom fortsätter och går ner i ett kaninhål. Jag vet att Bing ChatGBT, tror jag, visar en hel del citat. Google är bara lite mer skumma om det. Återigen handlar det om affärsstrategi. ChatGBT, de hade mycket tid att tänka på det och rulla ut det. De rullade ut det under Googles noder. Google var sedan tvungen att svara och Google har inte gjort det. Det är lite halvfärdigt, sök-AI-funktionen, och de har inte fått svaren ännu. Förhoppningsvis kommer de att reda ut sin handling eftersom detta kommer att skapa problem för förlagen. Varför ska de skriva unikt innehåll? Och kommer det att bli hackat av Google?

Om vi ​​går nedanför här [of the article], detta är ett kort svar, eller kort passage, inte från någons webbplats; de har helt och hållet skrivit det själva och detta är utan citat och utgivare får ingen som helst kredit för svaret, för sitt innehåll och för sitt hårda arbete. Om du sedan ställer exakt samma fråga till Bing-chatten och Bing länkar till dess källor, är detta rätt sak att göra, du bör länka till dina källor. Det är ett stort problem. Jag tror att Google kommer att få det rätt så småningom, men de kommer att vara malplacerade ett litet tag framöver, verkar det som.

Del 4: Tidsfristen för att välja bort automatisk migrering av Google Analytics 4

Så den fjärde nyheten denna månad är runt tidsfrist för att välja bort Google Analytics för automatisk migrering. Så detta är nu passerat, det var den 28 februari. Vad som kommer att hända nu är att alla som inte har valt bort automatiskt kommer att se en GA4-profil i sin Google Analytics-profil rullgardinsmeny. Vi har börjat arbeta med vår klients migrering nu från Universal till GA4. Om du är ett enkelt B2B-företag kan det vara ganska okomplicerat. Om du är ett mer företagsföretag med en e-handelsavdelning av ditt företag kan det vara mycket mer komplicerat. Men vi arbetar nu med våra kunder för att säkerhetskopiera deras universella data. Börjar få all spårning inställd för GA4, och det är något som jag uppmuntrar alla nu att börja med. Så när du kommer till den 1 juli 2023, när lamporna slocknar på Universal Analytics, har du säkerhetskopierat dina datapunkter och din GA4-profil spårar rätt data och du ser rätt konverteringar. Med det sagt, vi har faktiskt byggt en Knowledge Hub-artikel om migreringen från Universal Analytics och den har också en video med mycket innehåll kring migreringen. Innehållet är av vår SEO Team Leader, James King, som arbetar inom vår SEO Department of Click Intelligence. Så definitivt bra läsning. Jag skulle uppmuntra alla att börja processen, så när lamporna slocknar på Universal Analytics i juli 2023, säkerhetskopieras all din data för att börja använda analyser för din trafikrapportering.

Del 5: Introduktion av AI-drivna funktioner i Google Dokument och Gmail

Okej, så den femte nya historien för denna månad är att ‘Google ger AI-drivna funktioner till Google Dokument och Gmail”. Så det här är riktigt, riktigt coolt och riktigt intressant. Jag hade typ förväntat mig att detta skulle hända där Google skulle tillåta dig att använda deras AI-teknik för att förbättra ditt arbetsflöde, kanske för typ av verksamhet eller för utbildning. Men om du skriver ett innehåll i Google Dokument kan du eventuellt be AI:n hjälpa dig att skriva en bättre mening eller omformulera den för dig för att förbättra innehållet. Samma med. När det gäller typ av Microsoft som gör detta, har de redan rullat ut det i senaste uppdateringen och de kommer att fortsätta att uppdatera saker under de kommande åren. Så i huvudsak är AI inte bara med sökmotorer, vi använder det nu själva inom Google Dokument och även i Gmail. Jag har också lagt märke till mängden företag nu (detta finns på LinkedIn, och andra nyheter på LinkedIn, och folk lägger upp inlägg och sånt) som precis har sprungit ur ingenstans, i princip använder API ChatGPT för att bygga upp sin verksamhet, och för att förbättra olika områden. Så detta är nu ett helt nytt kapitel i AI och hur kraftfull den tekniken är för att förbättra företag och ännu viktigare, för SEO också.