Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO Expert Insights: Nyheter i maj 2024

SEO Expert Insights: Nyheter i maj 2023

I denna månads del av vår SEO Expert Insights-serie kommer vår medgrundare James Owen att titta på följande:

 • 10 saker vi firar när vi fyller 10
 • Maj Google Updates
 • Google Search Generativ upplevelse
 • Deadline för Google Analytics 4 (GA4).
 • Googles uppdateringar av landskod på toppnivå AI-domän
 • EEAT & Google Användbar innehållsuppdatering

Videotranskription

10 saker vi firar när vi fyller 10

Den första historien handlar om själva Click Intelligence, eftersom vi nu har varit verksamma i 10 år efter att James grundade företaget tillsammans med Simon Brisk.

Så hur markerade vi denna milstolpe? Tja, det finns 10 saker som vi är särskilt stolta över:

 • Företagskultur
 • Team tillväxt
 • Våra klienter
 • Våra välgörenhetsinsatser
 • Att ta hand om miljön
 • Utmärkelser och erkännande
 • Anställdas ägarförtroende
 • Tjänsteleverans
 • Vår expertis
 • Hjälper andra företag att växa

Maj Google Updates

I maj månad 2023 fanns det 4 obekräftade Google-uppdateringar, så månaden var ganska hektisk!

Vi hade följande obekräftade uppdateringar:

 • 1 och 2 maj 2023: Uppdatering av sökalgoritmen i början av maj – Verktyg som vi använder för att övervaka rankningar, som RankRanger, Semrush och Moz, visade enorma fluktuationer i början av månaden, vilket tyder på att det fanns en obekräftad uppdatering vid denna tidpunkt.
 • 10 och 11 maj 2023: Uppdatering av Google I/O-sökalgoritm – Med Mozcast kunde vi se toppar den 10:e och 11:e maj som tyder på att en förändring har ägt rum.
 • 16 och 17 maj 2023: Google Search Algorithm Ranking Volatility – Mozcast visade oss mycket fluktuationer på dessa datum.
 • 22 och 23 maj 2023: Google Search Algorithm Ranking Volatility – Många fluktuationer i SERP (sökmotorresultatsidor) kring dessa datum på Mozcast och andra spårningsverktyg har visat oss liknande.

Den senaste officiella uppdateringen var i slutet av april med sin recensionsuppdatering. Vi vet att Google för närvarande gör en hel del tester baserat på dessa fluktuationer.

Du kanske undrar vad du kan göra åt detta. Det bästa stället att titta på är vår inlämningsguide för sökordsrankningar och hur man åtgärdar det på vår kunskapshubb för alla svar och bästa praxis att följa när du hanterar bekräftade eller obekräftade Google-uppdateringar. Kom ihåg att inte få panik om du upplever en förändring i rankingen.

Google Search Generativ upplevelse: Helt ny AI Google-sökmotor

Google släppte en förhandstitt på sitt senaste experiment med AI: dess helt nya sökmotor som heter Google Search Generative Experience. Det har fört in generativ AI i sitt sökgränssnitt, så det är designat för en mer ungdomlig publik. Den generativa upplevelsen låter dig följa upp din första sökfråga med fler frågor, och Google AI kommer att generera ett svar åt dig.

Förhandsvisningen gav oss också en tjuvtitt på hur sökmotorn kommer att se ut. Förutom alla vanliga funktioner du förväntar dig att se i Google Sök, såsom sökfältet och dina ikoner, ger Google Search Generative Experience ett generativt svar på din fråga tillsammans med länkar.Hyperlänkar, även kända som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. till högkvalitativa och pålitliga sajter som stödjer svaret samt en Uppföljningsknapp. Du kan registrera dig för att testa det själv i Google Search Labs.

Deadline för Google Analytics 4 (GA4).

I maj bekräftade Google att deadline för att GA4 ska ske inte ändrades. Det är något som Google har pratat om mycket, och de kommer att gå över till GA4. På Click Intelligence har vi arbetat med kunder under de senaste 6 månaderna och hjälpt dem att identifiera de rapporter de behöver ladda upp så att de är redo att rocka och rulla på GA4.

Läs vårt blogginlägg med titeln Vad är Google Analytics 4 (GA4) och allt du behöver veta för mer information om detta.

Google Sök behandlar .AI ccTLD som gTLD på domännivå

Tack vare ökningen av artificiell intelligens (AI) har Google nu listat .ai som en generisk landskod. Den är inte associerad med ett land, men den kan nu användas som en generisk toppdomänkod (gTLD).

EEAT & Google Användbar innehållsuppdatering

För att avsluta månadens avsnitt ville vi peka dig i riktning mot några snabba artiklar om ämnet Google EEAT (Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness) och den användbara innehållsuppdateringen.

Det här är ämnen som vi har diskuterat länge på Click Intelligence, och det här är de hetaste artiklarna i ämnet som fångade vår medgrundares SEO-öga denna månad:

 • Google meddelade att de använder en blandning av faktorer för att bestämma hur innehållet visar EEAT i en Twitter-uppdatering. Det bekräftar hur viktigt det är att få in EATT i ditt innehåll. När du skriver innehåll måste du vara uppmärksam på vad Google letar efter när det gäller kvalitetsinnehåll.
 • För att skapa en nyck i arbetet för innehållsskapare överallt gjorde Google också ett uttalande som sa det Innehåll av hög kvalitet kan fortfarande vara av lågt värde för webben. När du producerar innehåll måste du se till att det svarar på frågan som användare söker efter, att det är optimerat för både användaren och GooglebotGooglebot är en sökrobot. Den följer länkar och indexerar sidor för sökmotorer för att göra det lättare för användare att hitta det de letar efter., och tekniska element som sidladdningshastigheter och att du bygger kvalitetsbakåtlänkar till det.
 • Google antydde också att dess Användbart innehållssystem kommer att kunna hitta dolda pärlor i blogginlägg och forum i en framtida uppdatering. Detta kommer att se en förbättring av hur den rangordnar resultaten, och beskriver att användbar information ibland kan finnas där du inte förväntar dig den, till exempel en kommentar på ett forum, ett inlägg på en obskyr blogg eller en mycket specialiserad artikel. Den framtida uppdateringen kommer att ta hänsyn till detta för att säkerställa att användarna får den mest användbara och relevanta informationen.

För mer information om allt relaterat till sökmotorer, vänligen prenumerera på Klicka på Intelligence YouTube kanal eller kolla in vår Knowledge Hub, där du kan läsa om alla de senaste SEO-uppdateringarna och vad de betyder för ditt företag.