Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO Expert Insights: Nyhetssammanfattning april 2024

SEO Expert Insights: Nyhetssammanfattning april 2023

Ytterligare ett avsnitt av vår SEO Expert Insights, värd av vår medgrundare, James Owen.

I denna nyhetssammanfattning i april går James in på hur SEO kan se ut under nästa decennium av sökning, och de olika områden som förväntas utvecklas. Dessutom berör James uppdateringen av Google April 2023 Recensioner, ändringar av Googles hjälpsamma innehållsvägledning och fortsätter med AI-prat, som vi tar hänsyn till Googles John Mueller säger om ämnet.

Videotranskription

Del 1: Hur kommer SEO att förändras under det kommande decenniet – James Owens förutsägelser

Okej, så det första jag vill prata om är mina egna förutsägelser om hur SEO förändras under det kommande decenniet. Detta innehåll Jag skrev för vår egen blogg och den går i princip igenom de förändringar som vi har sett. Det är ett intressant innehåll eftersom vi har haft en enorm mängd uppdateringar och turbulens i SEO-branschen under de senaste tolv månaderna. Vi har haft Google-uppdateringar, Google Bard och ChatGBT som rullas ut, så saker och ting har förändrats ganska snabbt. Det här är mina förutsägelser som jag skrev i slutet av april, så låt oss dyka in direkt.

Det första området jag ska prata om är prediktiv SEO-analys, och det här är riktigt coolt tycker jag. Låt oss säga att du är involverad i en bransch som marknadsför evenemang eller gör det till alla evenemang som sker på årsbasis, som Eurovision eller Cheltenham Festival, eller lite längre ut med ett VM, och du behöver kanske bygga en webbplats eller uppdatera innehåll om evenemanget. Du kan titta på tidigare händelsedata genom Google sökordsverktyg, SEMRush, ahrefsoch du kan till och med titta på WaybackMachine att se vad dina konkurrenter gör förra året eller de senaste åren och i princip skräddarsy användarupplevelsen efter vad användarna förväntar sig att se. Så i huvudsak skräddarsy ditt innehåll till vad användarna kommer att vilja ha och det finns enorma mängder data för dig att få din webbplats att fungera på det sättet, vilket är riktigt coolt.

Röstsökning har kommit med stormsteg. Jag tror att när människor utvecklas söker vi just nu människor som vill prata med dem för bekvämlighets skull. Det här är en statistik från pwc.com, det är en tabell med information, väsentligen olika typer av sökfrågor eller typer av sökningar som människor gör. Jag använder verkligen Röstsökning för att skriva ett e-postmeddelande eller om jag skriver en typ av specifikation, eller kanske använder Google Röstsökning om jag inte vet hur man stavar ord eller något. Så jag använder det så och försöker också hitta lokala restauranger eller recensioner för restauranger. Röstsökning kommer att fortsätta att utvecklas och jag tror att vi går mot den typen av medium och går vidare.

Okej, så hybridinnehållsskapande. För 16 år sedan när jag började med SEO skrev vi fortfarande nyckelord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. taggar i huvuddelen av webbplatsen bara för att låta Google och andra sökmotorer veta vad sidan i grunden handlar om, vilka sökord vi vill rikta in oss på och vilka sökord vi hittade för vi ska söka när någon skriver in en sökfråga . Nu, 16 år senare, har saker och ting förändrats enormt. Vi har till exempel EEAT-principerna. När vi söker på Google innan vi skriver innehåll, vilket innehåll har Google egentligen? Vi måste se till att innehållet vi skriver matchar vad Google är ute efter för att visa SERP. Så detta kommer bara att fortsätta utvecklas. Om du inte kommer att göra den sortens saker, med EEAT-principerna, titta på SERP och vad Google visar just nu, tror jag att du kommer att hamna på efterkälken och tappa greppet.

Nästa sak att prata om är visuella sökmotorer när det gäller bilder (jag ska prata om videor om en minut). Men hur människor söker och hur människor vill se deras resultat utvecklas. Det är inte längre bara textbaserat, utan i allra högsta grad en multimedia SERP. Så att försäkra dig om att du följer de grundläggande principerna eller att optimera dina bilder har aldrig varit viktigare. Återigen, detta är multimediasidan av SERP kommer bara att fortsätta att utvecklas.

AI, jag pratar om detta ganska mycket på SEO Expert Insights. Jag pratar om Google Bard, ChatGPT och framväxten av den typen av teknologier. För mig kommer detta bara att börja. De kommer att få mycket mer erfarenhet, de kommer att bli ljusare, intelligentare, och för mig som företagare handlar det om vad vi kan förbättra för att hjälpa oss med våra kunders ansträngningar, med mer djupgående dataanalyser? Så det är verkligen en spännande tid, och AI kommer ingenstans. Allt handlar om att förbättra, dra nytta av denna teknik.

Läsa:  De bästa innehållsdistributionsplattformarna för SEO avslöjade

Nästa sak att diskutera är Lokal SEOLokal SEO är processen att optimera din webbplats för att rankas på första sidan på Google för en sökterm och geografisk plats som är relevant för ditt företag.. Superviktigt om du är på ett lokalt företag, eller om du är ett rikstäckande företag men har lokala filialer är det superviktigt att ha en lokal strategi. Användare gör nu mycket mer lokala sökningar. SERP har förändrats enormt under det senaste decenniet. Även de senaste 12 till 24 månaderna har förändrats enormt. I huvudsak, se till att du har en solid SEO-strategi för lokal sökning på plats eftersom användare gör mycket fler sökningar på sin mobil, röstsökning (som vi nämnde tidigare) med “Var finns en lokal thairestaurang? curry house?’, eller vad det nu kan vara, och se till att din lokala SEO-strategi är i linje med hur folk söker.

Videoinnehåll, som jag sa, med innehållsskapandet av en multimedia- eller bildsökning, kommer bara att fortsätta. För oss är video nu som medium enormt. Användare har ändrat sina vanor, hur de faktiskt ser på sitt innehåll. Nu är det video de ser på YouTube, TikTok, Facebook, så vidare och så vidare. Det sätt som folk faktiskt tar ombord på video nu är på Netflix, Disney etc, och de tittar bokstavligen på det när de vill titta på det, i motsats till när det är typ “online” (dvs. Live), låt oss säga . Så det handlar om videoengagemang, att se till att videomarknadsföring är korrekt och att se till att videorna är optimerade för bästa räckvidd. Så det kommer bara att fortsätta att utvecklas.

Det sista att diskutera är alltid jokertecknet, alltid online, alltid på sociala medier, och vi blir tillfrågade av kunder hela tiden; är SEO död? Mitt svar har alltid varit, och jag tror verkligen det, nej, SEO är inte död. Har det förändrats? Absolut. Visst har det gjort det. Det har utvecklats enormt. Det har blivit mycket mer intelligent. Google för 16 år sedan var väldigt primitiva; vad de använder, maskininlärningMachine Learning är den gren av artificiell intelligens (AI) som ger datorer möjligheten att lära sig utan att vara explicit programmerad. och mängden data de använde. Nu handlar det om maskininlärning, personalisering, förbättring. Användarupplevelsen är enorm. Google försöker hålla dig faktiskt inom Google själv mycket mer än det någonsin har gjort, i motsats till att klicka av dig. Uppenbarligen, med uppkomsten av Google Bard. Låt oss se hur det utvecklas. Det handlar om att dra fördel där du kan, men också att veta att Google fortfarande är på en upptäcktsresa och en bättre användarupplevelse. Så ja, kommer SEO att finnas om 10 år? Absolut. Men det kommer att bli mycket annorlunda än det är idag.

Del 2: Uppdatering av Google april 2024-recensioner rullas ut

Okej, så nästa historia vi ska prata om är ‘Uppdatering för Google 23 april-recensioner rullas ut, utökas till att omfatta recensioner om produkter, tjänster och saker‘. Den här historien bröts av Search Engine Roundtable. Uppdateringen hände ungefär den 12 och 13 april, när den började rullas ut. I huvudsak rullade den ut ganska snabbt efter Core Update i mars och för att parafrasera “produkten har nu tagits bort från namnet och nu när systemet täcker recensioner om produkt, tjänst och saker”. Det är inte första gången Google har uppdaterat granskningssystemet. Det har hänt ganska många gånger förra året, men i huvudsak har de bara ändrat en del av sin formulering när det gäller hur de hanterar produktrecensioner nu. Om vi ​​går ner i nyhetsartikeln kan vi här se att den diskuterar förändringen: ”Recensionssystemet syftar till att bättre belöna recensioner av hög kvalitet, innehåll som ger insiktsfull analys och originalforskning, och är skrivet av experter eller entusiaster som kan ämnet väl”.

Om vi ​​går vidare till Google Update Notes, Google Sök granskningssystem och din webbplats, och sedan runt den 26 april, typ 13 dagar senare, görs granskningsuppdateringen från att rullas ut. I huvudsak för allt recensionsinnehåll, inklusive produkter, tjänster, destinationer, spel, filmer, andra ämnen. Det är inte straff, det främjar och reglerar insiktsanalys och originalforskning. Det är inte kärnuppdateringen, den var bara inriktad på recensioner. Google har inte berättat för Search Engine Roundtable vilka potentiella frågor eller sökningar som påverkades av hans uppdatering. Google har förmodligen uppdaterat algoritmen, men kommer kanske inte att kommunicera dessa uppdateringar i framtiden. Detta kan vara en första uppdatering som Google har gjort och det är den första uppdateringsinformationen som har kommunicerat om det.

I huvudsak effekten; det var trögt att starta men med ett stort slut. Tittar på vilken typ av spårningsverktyg [on graph]den gick live ungefär här [14th April] och det slutade här, ungefär den 25:e. Det blev lite kallt vid det här laget [19th] och fick sedan uppenbarligen ett stort genomslag runt den 20 april. Liknande statistik på Rank Ranger också. Vi scrollar ner till botten här [of the article] det fanns typ andra uppdateringar 2023 angående detta. Så vi har februari 2023 och sedan september 2022, juli 2022, mars 2022 och även september 2021. Så Google har i huvudsak tittat på hur de kan förbättra recensioner som folk skriver. Google fortsätter med att säga om råd, igen, det finns en länk till det här. Men för att typ parafrasera, de talar om att utvärdera ur användarperspektiv; visa att du är kunnig om vad du tittar på (återigen länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. med EEAT: Authoritativeness, Expertise, Experience, Trust); dela kvantitativ mätning om hur något mäter sig med de olika kategorierna eller prestanda; att fokusera på viktiga beslutsfattande fakta baserat på din erfarenhet eller expertis, återigen lite som EEAT; för att inkludera länkar till andra användbara resurser, överväg att inkludera länkar till flera säljare; När du rekommenderar något som är bäst överlag, eller bäst för ett visst syfte, ta med varför du överväger det [the service/product] att göra bäst, eller tillhandahålla förstahandsunderstödjande bevis. Så i grund och botten, precis som vad Google har gjort med bara allmänna uppdateringar, eller med en kärnuppdatering, dvs EEAT, är det en signal att vi behöver förbättra det övergripande innehållet på en webbplats och inkludera recensioner.

Del 3: Vad förändrades med Googles hjälpsamma innehållsvägledning?

Så de kommande tre nyheterna skrevs på Search Engine Roundtable och det var där Google i princip uppdaterade sina riktlinjer för bästa praxis. Den första nyheten som vi kommer att prata om från den 21 april handlade om Google släpper mobilvänlighet, sidhastighet, säkra webbplatser och sidupplevelse som ett pensionerat rankningssystem. Detta hade faktiskt en stor inverkan eftersom jag fick en hel del webbutvecklare, som jag arbetar med i olika projekt, som kom till mig och sa varför Google inte bryr sig om sidupplevelse och mobilvänlighet och sidhastighet, och har en webbplats som är säkra? Du måste då förklara för dem att nej, det är fortfarande viktigt, Google ändrar bara deras dokumentation. Så i huvudsak säger Google nu att Googles sidupplevelsesystem, mobilvänligt rankningssystem, sidhastighetssystem, säkert webbplatssystem inte är en del av riktlinjerna för rankningssystem. Det här är den första nyheten.

Det går sedan vidare till nästa [news story] vilket i huvudsak är från den 28 april, där förvirringen har fortsatt. Men så kommer Google ut och bara bekräftar, hej killar, det är faktiskt vad vi gör. That är i grunden Google som nu säger att sidupplevelse, mobilvänlighet, sidhastigheter och att göra en webbplats säker är rankningssignaler, inte rankningssystem. Även om vissa av systemen använder vi dem som signaler. Så webbutvecklare jag pratade med tänkte jag, nej det är fortfarande väldigt viktigt, oroa dig inte för det, för de kommer att börja skrota medan vi har säkra webbplatser. [Web developers thinking] Varför reder jag noggrant ut och ser till att en webbplats är supersnabb med CDNS? Och se till att vi använder bilder i rätt storlek? Och så vidare. Så det var ganska intressant att Google har kommit ut och bekräftat att det faktiskt är vad vi menar, det här är vad vi gör, vi ändrar bara dokumentationen. Så det är olika terminologier. I huvudsak tittar Google på den grundläggande premissen för vad vi försöker få fram här och sedan växte detta eftersom den 20 april, Google kom ut och typ ändrade det, flyttade det från ett dokument till ett annat. Så då säger vi, okej, Google tillkännagav förändringen av vägledningen kring vad som gör att innehåll anses vara användbart, inklusive att lägga till betald upplevelse som ett av dessa områden.

Utöver det går vi vidare till EEAT, som vi tidigt förklarade om att videon är superviktig för multimediainnehåll. Jag började typ fördjupa mig i några av de guider att de har uppdaterat bara för att bekräfta förvirringen. Google vill att du typ tittar på din målsida och själv utvärderar innehållssidans upplevelse också. Har du bra core web vitals? Serveras sidor på ett säkert sätt? Visas innehåll bra för mobila enheter när det visas på dem? Så vi har redan tre av dem för, eller hur? Saknar innehållet en överdriven mängd annonser som distraherar från huvudinnehållets gränssnitt? Saknar sidan intuitiva bilder? Hur lätt kan företag navigera för att hitta huvudinnehållet på din sida? Är en sida utformad så att besökare enkelt kan skilja huvudinnehållet från innehållet på din sida, från annat innehåll på din sida?

Jag går sedan vidare till detta dokumentera från Google. Uppdaterad för att skapa användbart, pålitligt innehåll i första hand. Självutvärderar ditt eget innehåll, liknande förståelsen av sidupplevelse i Googles forskningsresultat, men går lite längre in på djupet, för att ta ett par punktpunkter härifrån. Ger ditt innehåll originalinformation om forskningsanalys? Ger ditt innehåll en väsentlig, fullständig eller heltäckande beskrivning av ett ämne? Ger innehållet insiktsfull analys eller intressant information som ligger bortom det uppenbara? Är det här en sorts sida du vill lägga till ett bokmärke, dela med dig av en vän eller rekommendera? Skulle du förvänta dig att se innehållet i, eller referens från, tryckta tidskrifter, uppslagsverk eller bok? Återigen handlar det om att lyfta ditt innehåll. Det handlar om att se till att ditt innehåll är så bra som det kan bli och är genomtänkt och är citerat och auktoritativt. I grund och botten är det vad Google går efter. Så för att sammanfatta, det är tre, jag skulle inte säga några större uppdateringar, bara en slags avvisande av vad de säger i olika dokumentation, men vi pratar fortfarande om samma sak. Se till att din sidupplevelse är så bra som den kan bli. Du har gjort din webbplats så mobilvänlig som möjligt, sidan lägger sig så snabbt som möjligt, hela webbplatsen laddas så snabbt som möjligt och webbplatsen och innehållet är säkert. Se till att innehållet följer principerna för var och en. Så jag tyckte det var ganska intressant och jag skulle dela det med alla.

Del 4: Googles John Muellers ståndpunkt om AI-genererat innehåll

Något jag har pratat mycket om på den här kanalen är Googles hållning när det gäller att använda AI för att skriva innehåll, och typ av chatt-GPT, den viktigaste som alla använder. Så på Twitter [in this news story] någon frågade ‘ska vi använda ChatGPT från och med nu för att publicera innehåll på vår webbplats? Det ger 80 % unikt innehåll.’ Låter ganska bra för mig. John Mueller Connor kommer tillbaka och sa:

Det är som mat med bara 20% giftiga kemikalier. Låter gott.

John fortsätter sedan samtalet på Twitter och säger

Om du hade ett viktigt rättsfall, skulle du wantar din advokat att använda ChatGPT och Google Translate för att argumentera inför domaren?

Lite mer sammanhang till denna konversation på Twitter. Han går sedan och säger:

Att använda automatisering – inklusive AI – för att generera innehåll med det primära syftet att manipulera rankningar i sökresultat är ett brott mot skräppostpolicyer. Som sagt, det är viktigt att inse att inte all användning av automatisering, inklusive AI-generering, är skräppost. Automatisering har länge använts för att generera användbart innehåll som sportresultat, väderprognoser och utskrifter.

Detta är vettigt. Google är nu intresserad av väldigt mycket EEAT och har ändrat sin kärndokumentation mot det också, och de förklarade det i princip för dig om vad de letar efter: att själv bedöma ditt eget innehåll.

Det går tillbaka till, ja, ChatGPT. Du kan inte sätta ett ansikte åt det innehållet när du läser en bloggartikel eller någon artikel, du vill kunna citera vem som är författaren till innehållet. Är det innehållet skrivet av någon som har många års faktisk erfarenhet på platsen om det ämnet? ChatGPT har ingen erfarenhet på plats om det ämnet. Det är omöjligt. Det kommer aldrig att hända. Så AI har sin plats och det ögonblicket är bokstavligen bara för att hjälpa dig att komma på idéer, låt oss säga, på artiklar, hjälpa dig att kanske skriva om produktbeskrivningar, kanske skriva om metabeskrivningar, komma på artikeltitlar, och det är så långt det går . Det kan hjälpa dig att skriva om några av dina egna artiklar, för att använda mer beskrivande ord, kanske, men det är så långt det går.

Huvuddelen av ditt innehåll måste skrivas av någon som har EEAT-principer. Om du inte kan göra det, tar du med dig någon internt till ditt företag som kan hjälpa dig att skriva det innehållet, i motsats till att gå längs ChatGPT-vägen, som Google kommer att ha filter för att upptäcka AI-innehåll och hur man hanterar det. Så du kommer till en punkt där det är ett slöseri med tid att använda AI-innehåll eftersom det inte kommer att rankas särskilt bra. De kommer att sätta in filter, det kommer vara uppdateringar, och du kommer att tappa greppet. Jag tänkte att det skulle vara intressant att bara visa detta. Det är inget banbrytande, åtminstone John Reese sa att det ibland finns automatiserat innehåll som kan vara användbart.