Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO Expert Insights: Nyhetssammanfattning juli 2024

SEO Expert Insights: Nyhetssammanfattning juli 2023

I månadens avsnitt av vår SEO Expert Insights-serie kommer vår medgrundare James Owen att ge sin syn på:

 • Vart SEO-branschen är på väg
 • Vilken typ av länkbyggande är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. du borde göra 2023 och framåt

Låt oss börja!

Videotranskription

Vart är SEO-branschen på väg?

För att kicka igång denna månads avbetalning delade James en nyligen interaktion med en kund som fick honom att fråga: Vart är SEO-branschen på väg?

Kundberättelse

“En SEO-klient kom till oss och bad oss ​​göra ett förslag för dem att titta på strategi och en teknisk revision. Vi försåg dem med förslag, offert, tidsram och förväntningar. Vi hörde sedan inget av dem på ett tag annat än på-av-dialog.

Så småningom kom de tillbaka och sa att de var i färd med att förnya sin hemsida, förslaget såg riktigt bra ut, men de hade en fråga till oss. De förklarade att de hade använt SEO-verktyg som Semrush och Ahrefs för att hjälpa dem och varför behövde de anställa en SEO-byrå om de hade tillgång till dessa verktyg?”

Det är en intressant fråga!

När James grävde djupare upptäckte han att klienten också använde AI-verktyg som ChatGPT för att skriva sitt innehåll. Eftersom SEO-teamet visste detta, pratade SEO-teamet om vart de trodde att SEO-branschen var på väg.

Här är deras tankar:

SEO-verktyg är bra för övervakning

Teamet var överens om att SEO-verktyg är fantastiska och att varje kund bör ha tillgång till dem för att lära sig om deras sökord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. rankningar och länkarna Hyperlänkar, även kända som länkar, är kopplingspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. de får endast för övervakningsändamål.

Hur man använder SEO-verktyg effektivt:

 • För att ge dig vägledning
 • För att övervaka dina framsteg för sökord på sökmotorernas resultatsidor (SERP)
 • För att kontrollera antalet bakåtlänkar du skaffar genom uppsökande och naturligt förvärv

Vad SEO-verktyg inte är så bra för

Teamet var överens om att saker förändras när du vill använda SEO-verktyg för revision eftersom de är 1-dimensionella och inte ger dig hela bilden. De fungerar genom att du lägger in din webbadress och bara tittar på din webbplats från en felsynpunkt, vilket belyser de grundläggande problemen.

SEO-verktyg kommer inte att:

 • Ge dig en effektiv strategi
 • Berätta vilken typ av innehåll du behöver
 • Ge dig råd om hur du ställer in din webbplats korrekt

Konsensus var att för att få verklig insikt och värde från dessa verktyg, bör företag anlita en SEO-byrå eller anställa en intern expert för att knäcka data för att informera sin strategi och få resultat.

AI börjar forma SEO-branschen

För att avgöra vart branschen är på väg är det viktigt att titta på vart Google är på väg när det gäller AI. I början blev Google språnget av Bing och vad det gjorde med ChatGPT. Några månader senare lanserade den Bard.

Vad tycker Google om AI-innehåll?

Google kommer alltid att favorisera användbart och användbart innehåll. Det har aldrig sagt att det inte accepterar AI-genererat innehåll. Istället har det sagt att om innehållet är högkvalitativt, användbart och användbart för användarna, kommer det att rangordna det. Det här låter bra på ytan, men verkligheten kanske inte är så söt.

AI-innehållsbegränsningar

Även om ChatGPT verkar användbart, har det sina begränsningar:

 • AI-genererat innehåll kräver fortfarande mänsklig redigering
 • Det är bättre att använda som ett idéverktyg i motsats till ett skrivverktyg
 • Använd den endast för innehåll av låg kvalitet
 • Det bör undvikas för långformigt innehåll

Hur rangordnar Google innehåll för närvarande?

Sedan början av året har James märkt en förändring i typen av innehåll som Google visar i SERP:erna:

 • Den föredrar de större varumärkena när de riktar in sig på kommersiella termer
 • Den föredrar webbplatser med långt innehåll

Allt innehåll du skapar måste matcha det som Google redan visar för specifika söktermer och fraser som är relevanta för ditt företag och din bransch. Om du inte gör detta kommer du inte att vinna.

SEO-tips: Länkbyggnad

Vi vet alla att Googles länkspamuppdatering trädde i kraft i december 2022. Sedan dess har webbplatser som gör samma typ av lågkvalitativa länkbyggande sett en effekt när