Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO för banker: 8 taktiker för högre Google-ranking

SEO för banker: 8 taktiker för högre Google-ranking

Människor börjar ofta sin ekonomiska resa med en onlinesökning, och banker som har en stark onlinenärvaro kan enkelt locka nya kunder.

SEO för banker hjälper finansiella organisationer att förbli konkurrenskraftiga i det digitala landskapet. Att rankas högt i sökresultaten tyder på trovärdighet och pålitlighet för konsumenterna, vilket i sin tur förbättrar en banks varumärke och goodwill.

Det finns vissa effektiva SEO-tips för banker, som, när de tillämpas, förbättrar den organiska sökmotornärvaron.

I den här artikeln kommer jag att diskutera de bästa SEO-taktikerna för banksektorn för att uppnå höga rankningar.

Vad är SEO för banker?

SEO för banker syftar på att optimera en banks onlinenärvaro för att förbättra dess synlighet i sökmotorresultat när användare söker efter relevanta finansiella tjänster, produkter eller information.

Bakning SEO involverar en rad strategier och tekniker som syftar till att göra en banks webbplats mer sökmotorvänlig och användarvänlig, vilket i slutändan leder till ökad organisk trafik och bättre onlineprestanda.

Behöver banker SEO-tjänster?

Ja, banker behöver tjänster för sökmotoroptimering, precis som alla andra företag eller organisationer som verkar i den digitala tidsåldern.

Sökfrågor för “bank nära mig“har ökat med mer än 60 % under de senaste åren. Detta indikerar att människor söker efter banker online innan de besöker platsen fysiskt. Därför är det avgörande att utföra lokal SEO för banker.

Dessutom har SEO-förvärvade leads en 15 % konverteringsfrekvensvilket innebär att SEO-leads som genereras via bank-SEO är av hög kvalitet med utmärkt omvandlingssannolikhet.

Här är några av de främsta anledningarna till varför banker bör överväga att investera i SEO-tjänster:

Ökad synlighet online

SEO-tjänster hjälper banker att förbättra sina sökmotorrankningar, vilket gör deras webbplats mer synlig för potentiella kunder. Högre synlighet innebär mer organisk trafik, vilket kan leda till ökat kundengagemang och konverteringar.

Lokal närvaro

För banker med fysiska filialer är lokal SEO viktigt. Lokala SEO-företag och interna team bestående av SEO-experter kan hjälpa banker att optimera sin webbplats för lokala sökningar, vilket säkerställer att kunderna enkelt kan hitta filialer och tjänster i deras område.

Konkurrensfördel

Bankbranschen är mycket konkurrensutsatt, med många banker som tävlar om samma kunder. Effektiva SEO-strategier hjälper en bank att sticka ut genom att lyfta fram dess unika värdeförslag och erbjudanden.

Läsa:  Vad är trasiga länkar? Och hur hittar och fixar du dem?

Riktad trafik

SEO-tjänster hjälper banker att locka mycket riktad trafik. Genom att optimera för specifika sökord och fraser relaterade till deras tjänster kan banker attrahera användare som aktivt söker efter de finansiella lösningar de erbjuder.

Innehållsmarknadsföring

SEO-tjänster inkluderar ofta innehållsskapande och optimering. Detta gör att banker kan tillhandahålla värdefullt och informativt innehåll till sina kunder och positionera sig som pålitliga källor till finansiell information och rådgivning.

Förbättring av användarupplevelsen

SEO-byråer och interna SEO-team arbetar för att förbättra de tekniska aspekterna och användarupplevelsen på en webbplats. En användarvänlig webbplats med snabba laddningstider och enkel navigering kan leda till högre engagemang och bättre sökranking.

Långsiktiga fördelar

Till skillnad från vissa former av reklam som ger kortsiktiga resultat är SEO en långsiktig strategi. I själva verket, enligt olika experter provtagning av Databoxdet tar minst 3 till 6 månader att se mätbara resultat.

Men när en banks webbplats väl börjar rankas bra för relevanta sökord kan den fortsätta att locka organisk trafik utan pågående höga kostnader.

Rykteshantering

SEO-tjänster ger banker de verktyg och strategier som behövs för att effektivt hantera sitt rykte online genom att strategiskt lyfta fram innehåll (företagsbloggar, gästinlägg, mediepublikationer och innehåll på sociala medier som lyfter fram ditt företags prestationer) samtidigt som negativ information (negativa recensioner eller inlägg) minimeras i sökresultaten.

Genom att optimera befintligt positivt innehåll, skapa nytt engagerande och informativt material och strategiskt placera dessa tillgångar, kan banker kontrollera berättelsen kring deras varumärke.

Detta säkerställer att potentiella kunder möter en mer korrekt och positiv representation av bankens erbjudanden, värderingar och kundnöjdhet när de söker på nätet.

Anpassning till digitala trender

Eftersom fler människor litar på sina smartphones och röststyrda assistenter för att hitta svar och få tillgång till tjänster, måste banker proaktivt anpassa sina digitala strategier för att förbli relevanta och tillgängliga för sin målgrupp.

Bildkälla: Oberlo

Att utnyttja SEO-tjänster gör det möjligt för banker att skräddarsy sina webbplatser och innehåll för mobil- och röstinriktade upplevelser, vilket säkerställer att de förblir konkurrenskraftiga och tillgängliga för en mängd olika konsumenter.

Avkastning på investering (ROI)

Att implementera en väl avrundad och strategisk SEO-metod som ligger i linje med bankens mål hjälper till att öka chanserna att uppnå en hög ROI genom att attrahera riktad organisk trafik, konvertera leads och förbättra synlighet och rykte online.

Bildkälla: Första sidan Sage

SEO-tips för banker

Här är de bästa SEO-tipsen för bankbranschen:

Utför sökordsoptimering på sidan

Börja med att göra omfattande sökordsundersökningar för att identifiera de sökord som potentiella kunder kan använda när de söker efter banktjänster.

Läsa:  Meta Description Generator med Jasper AI för att öka rankingen

Tänk på både primära sökord (bred termer) och långa sökord (mer specifika, detaljerade fraser). Och fokusera på de sökord som har en bra balans mellan sökvolym och konkurrens.

När sökordslistan är förberedd, tilldela specifika målsökord till relevanta sidor på din webbplats. Varje sida bör fokusera på ett primärt sökord och eventuellt innehålla relaterade sekundära sökord.

Inkludera nu det primära nyckelordet i rubriktaggen och webbadressen till sidan. Titeltaggen är ett viktigt element på sidan som sökmotorer visar i sökresultat. Se till att titeln är beskrivande, kortfattad och engagerande.

På samma sätt kan en tydlig och koncis URL som återspeglar sidans ämne hjälpa sökmotorer att förstå innehållet.

Skriv också en övertygande metabeskrivning som innehåller det primära nyckelordet i början.

Inkludera de primära och sekundära sökorden i rubriktaggarna för att öka sidans relevans för dessa sökord.

Slutligen, införliva dina målsökord naturligt i innehållet på sidan. Fokusera på att tillhandahålla värdefullt och informativt innehåll som tillgodoser användarnas behov samtidigt som sökord integreras på ett läsvänligt sätt.

Skapa relevant infografik och visuellt innehåll

Att skapa relevant infografik och visuellt innehåll för en bank kan förbättra dess onlinenärvaro, engagera kunder och kommunicera komplex finansiell information i ett lättsmält format.

Bildkälla: IDFC First Bank

Bestäm de ämnen eller koncept du vill förmedla genom infografik. Dessa kan inkludera förklaringar av banktjänster, finansiella tips, investeringsstrategier, bolåneprocesser och mer.

Beskriv strukturen och flödet av din infografik. Bestäm vilka huvudsektioner, datapunkter och visuella element du ska inkludera.

Kom ihåg att inkludera din banks logotyp och varumärkeselement för att stärka din identitet, detta hjälper till att skapa trovärdighet och igenkänning.

När din infografik är klar kan du marknadsföra den på din banks webbplats, sociala medieplattformar och relevanta onlinegemenskaper.

Länkbygge för banker involverar den strategiska processen att skaffa högkvalitativa bakåtlänkar från auktoritativa och relevanta webbplatser. Dessa bakåtlänkar förbättrar inte bara en banks sökmotorranking utan bidrar också till dess trovärdighet och rykte inom finansbranschen.

Erbjud dig att skriva gästinlägg för välrenommerade finans- och bankbloggar. Se till att dina gästinlägg ger värdefulla insikter och information till läsarna.

Inkludera en relevant och kontextuell bakåtlänk till din banks webbplats i dina gästbloggar.

Du bör också skapa partnerskap med andra företag, organisationer eller influencers inom finansbranschen. Dessa samarbeten kan leda till möjligheter för gästinlägg, gemensamma webbseminarier eller samskapat innehåll, vilket kan innehålla bakåtlänkar.

Skicka också in din banks webbplats till relevanta finansbranschens kataloger och föreningar. Dessa auktoritativa plattformar kan ge värdefulla bakåtlänkar och förbättra din banks trovärdighet.

Slutligen, distribuera pressmeddelanden om viktiga händelser, prestationer eller nyhetsvärde uppdateringar relaterade till din bank. Pressmeddelanden av hög kvalitet kan dra till sig uppmärksamhet från nyhetswebbplatser och resultera i auktoritativa bakåtlänkar.

Läsa:  Hur man utför en Dell-systemåterställning

Skriv djupgående guider på din banks blogg

Skapa djupgående guider som ger detaljerad, korrekt och användbar information som resonerar med din målgrupp. Inkludera bilder, exempel och verkliga scenarier för att göra innehållet engagerande och relaterbart.

Till exempel publicerar Bank of America massor av användbara artiklar för läsarna på sin blogg om Better Money Habits:

Bloggen har massor av kategorier som innehåller hundratals artiklar om pengar och investeringar.

Genom att publicera omfattande finansiella guider på din banks blogg kan du positionera din institution som en pålitlig källa för finansiell utbildning och rådgivning, vilket främjar förtroende och lojalitet bland dina kunder.

Här är några djupgående guideexempel som du kan ta upp på din banks blogg:

  • Förstå kreditpoäng och rapporter
  • Guide till bostadsköp
  • Hantera personliga skulder
  • Förstå olika lånetyper

Skapa en lokal SEO-strategi

Att skapa en lokal SEO-strategi för din bank är avgörande för att locka kunder i ditt specifika geografiska område. Lokal SEO hjälper din banks filialer att synas framträdande i lokala sökresultat när användare söker efter banktjänster nära dem.

Börja med att göra anspråk på och verifiera din banks Google företagsuppgifter (om du inte redan har gjort det). Se till att alla uppgifter – som namn, adress, telefonnummer, webbadress och öppettider – är korrekta och överensstämmer med din banks information.

Om din bank har flera filialer skapar du separata Google Business-uppgifter för varje plats. Detta kan öka synligheten i lokala sökningar och gör det möjligt för användare att enkelt hitta närmaste filial.

Även om du bör skapa en lista för varje enskild fabrik eller plats, kan du fortfarande hantera dessa listor på ett konto. Kolla in vårt blogginlägg på hur du lägger till flera företagsuppgifter från Google med samma namn för att få detaljerade instruktioner om hur man gör det.

Uppmuntra nöjda kunder att lämna positiva recensioner på dina företagsuppgifter i Google. Men kom ihåg att svara på recensioner, både positiva och negativa, professionellt och snabbt.

Se till att NAP-detaljerna är konsekventa över hela webben

Säkerställande konsekventa NAP-uppgifter (namn, adress, telefonnummer). över hela webben är avgörande för lokal SEO och för att upprätthålla en pålitlig onlinenärvaro.

Börja med att göra en granskning av alla befintliga onlinelistor, kataloger och plattformar där din banks NAP-uppgifter nämns. Detta inkluderar en Google Business revisionYelp, Gula Sidorna, branschspecifika kataloger, profiler på sociala medier och mer.

Välj ett standardformat för din banks NAP-uppgifter och håll dig till det konsekvent.

Till exempel:

Namn: Min bank

Adress: 123 Street, City, State ZIP

Telefonnummer: (123) 456-7890

Se till att NAP-uppgifterna på din banks webbplats är korrekta och matchar standardformatet. Detta inkluderar sidfoten, kontaktsidan och alla andra relevanta sidor.

Läsa:  5 bästa LMS för anställda för småföretag

Det bästa tillvägagångssättet är att skapa ett dokument som innehåller din banks standard NAP-detaljer och dela det med teammedlemmar som ansvarar för att uppdatera onlinelistor och profiler.

Bygg verktyg på plats för kunder

Att bygga verktyg på plats för kunder på din banks webbplats kan förbättra deras upplevelse, tillhandahålla värdefulla resurser och etablera din bank som en hjälpsam och innovativ finansiell institution.

Dessutom är verktyg de bästa resurserna för att locka naturliga bakåtlänkar till din webbplats, vilket leder till högre domänauktoritet.

Här är några verktygsidéer på plats för din banks webbplats:

  • Amorteringskalkylator som tillåter användare att uppskatta månatliga betalningar baserat på lånebelopp, ränta och lånetid. Det här verktyget kan vara ovärderligt för användare som utforskar alternativ för hemfinansiering.
  • Lånebehörighetskontrollant som hjälper användare att kontrollera om de är berättigade till olika typer av lån, såsom personliga lån, billån och bostadslån, genom att ange deras ekonomiska uppgifter.
  • Budgetplanerare som hjälper användare att skapa och hantera en månadsbudget. Det kan spåra intäkter, utgifter och besparingsmål för att ge handlingskraftiga insikter.
  • Valutaomvandlare som hjälper användare att snabbt konvertera mellan olika valutor.
  • Credit Score Estimator som hjälper användare att uppskatta sin kreditpoäng baserat på faktorer som betalningshistorik, kreditanvändning och kredithistorikens längd.

När du bygger dessa verktyg på plats, prioritera användarvänliga gränssnitt, tydliga instruktioner och korrekta beräkningar.

Har Mobile-First Website Design

Implementera responsiv webbdesign som automatiskt justerar layout och innehåll baserat på användarens enhetsskärmstorlek. Detta säkerställer en konsekvent upplevelse på alla enheter.

Välj rena och överskådliga layouter som prioriterar viktigt innehåll och gör navigeringen intuitiv. Förenkla menyer och eliminera onödiga element.

Be din webbutvecklare att designa knappar, länkar och interaktiva element med beröring i åtanke. Se till att dessa element är lätta att trycka på, med tillräckligt med utrymme mellan elementen för att undvika oavsiktliga klick.

Till sist, använd Googles mobilvänliga testverktyg för att bedöma din webbplats mobilvänlighet och identifiera eventuella problem som behöver åtgärdas.

Slutsats

När det finansiella landskapet utvecklas och konsumenter i allt högre grad vänder sig till internet för sina bankbehov, kan utnyttjandet av dessa åtta bästa SEO-taktiker för banker ge betydande fördelar.

Genom att implementera denna taktik kan banker positionera sig som välrenommerade, auktoritativa och kundcentrerade institutioner, säkra högre Google-ranking och främja varaktiga relationer med sin publik.