Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO för byggföretag: 8 tips för att bygga upp din trafik

SEO för byggföretag: 8 tips för att bygga upp din trafik

Precis som alla andra branscher möter byggbranschen massiv konkurrens på nätet. Från fastighetsbolag till husrenoveringsföretag, byggbranschen har många aktörer på marknaden redo att stjäla dina kunder.

Som ett resultat måste byggföretag skapa en vinnande SEO-strategi för att bygga webbplatstrafik och attrahera potentiella kunder.

Den här artikeln listar de 8 bästa SEO-tipsen för att hjälpa ditt byggföretag att generera mer organisk trafik, potentiella kunder och högre sökmotorranking.

Är SEO effektiv för byggföretag?

Ja, sökmotoroptimering är en effektiv marknadsföringstaktik för byggföretag eftersom det hjälper till att nå fler potentiella kunder som söker efter byggtjänster online.

Eftersom ditt företag får högre ranking för konkurrenskraftiga sökord med hög sökvolym i Google och andra sökmotorer, kommer du sannolikt att se ett hopp i organiska potentiella kunder.

Detta hopp i organiska leads kommer att resultera i fler företagsförfrågningar och i slutändan mer intäkter för ditt byggföretag.

Fördelar med SEO för byggföretag

Här är de främsta fördelarna med sökmotoroptimering för byggföretag:

 • Förbättrar varumärkesmedvetenheten hos din målgrupp.
 • Hjälper till att driva relevant och riktad trafik till din byggwebbplats.
 • Erbjuder bättre användarupplevelse till dina webbplatsbesökare eftersom SEO hjälper till att skapa en användarvänlig webbplats med värdefullt innehåll.
 • Hjälper till att förbättra din byggverksamhets lokala synlighet online.
 • Förbättrar ditt varumärkes auktoritet i din nisch och låter dig överträffa konkurrenterna.
 • SEO är en av de mest kostnadseffektiva marknadsföringskanalerna och kan ge leads långt in i framtiden (med tanke på att du kan behålla din ranking).

8 SEO-tips för byggföretag

Här är de 8 bästa SEO-taktikerna som hjälper ditt byggföretag att rankas högre på sökmotorerna:

Utveckla en sökordsstrategi

Detta innebär att du hittar de bästa orden och fraserna relaterade till ditt företag som din publik sannolikt kommer att använda när de letar efter byggprodukter och tjänster.

Byggföretag måste förstå sina kunder för att kunna välja rätt sökord. Du måste sätta dig själv i kundernas skor för att förstå vilka sökord som passar ditt varumärkes produkter och tjänster.

För att hitta nyckelorden runt det bör du skapa en köparpersona som definierar dina potentiella kunders demografi, behov, smärtpunkter, mål, köpkraft och bekymmer.


Bildkälla: AWeber

Du bör också göra en detaljerad konkurrentanalys för att förstå hur dina konkurrenters webbplatser presterar på sökmotorernas resultatsidor. Att förstå dina konkurrenter är viktigt för att få en överblick på hög nivå över vem du tävlar mot och vad som driver deras trafik.

Läsa:  Bästa metoder för att förbättra UX i e-handel

Denna process går ut på att hitta de sökord som dina konkurrenter redan rankar efter, och att utvärdera om du kommer att kunna överträffa våra konkurrenter eller inte.

SEOptimers sökordsforskningsverktyg kan användas för att göra en konkurrensanalys för att se vilka sökord dina konkurrenter rankar efter.

När du väl har en lista över toppsökord som är relevanta för din nisch måste du sortera de du kan använda i ditt innehåll och på din webbplats. Begränsa din lista med sökord baserat på sökordens sökavsikt, svårighetsgrad och relevans.

När du har valt de sökord som du vill rikta in dig på, skapa kluster av liknande sökord för enkel användning i ditt innehåll och på din plats eller tjänstesidor.

Skapa innehåll som riktar in dina idealiska sökord

Innehåll är viktigt för att ranka din webbplats högre i de organiska sökresultaten.

Det kan finnas olika kategorier av tjänster som bostadsbyggande, industribyggande, tillbyggnader av hem, köksrenovering, etc. Du bör skapa användbart innehåll och resurser för varje tjänst du erbjuder.

Som ett exempel kan ett byggföretag som erbjuder tjänster för köksrenovering skapa följande bloggartiklar för att svara på eventuella frågor som kunder kan ha:

 • Hur mycket kostar köksrenovering?
 • Hur väljer man rätt köksskåp för ditt hem?
 • Hur planerar man en köksrenovering?
 • Hur lång tid tar köksrenoveringen?

Titeln, rubriken och metabeskrivningen är viktiga delar som sammanfattar ditt huvudsakliga innehåll för publiken och sökmotorerna. Se till att du använder dina huvudsökord naturligt i alla dessa tre delar.

De första meningarna bör innehålla ditt primära sökord. Detta för att Google direkt ska veta vilket sökord som är viktigast.

Dessutom bör du placera sekundära sökord och synonymer jämnt över hela sidan för att öka relevansen av ditt innehåll.

Regel nummer ett när det kommer till innehållsproduktion är att följa Googles EEAT-principer (Erfarenhet, expertis, auktoritativitet och pålitlighet). Detta är ett ramverk som används för att bedöma kvaliteten på innehållet på en webbsida.

Implementera en lokal SEO-strategi

Lokal SEO innebär att optimera din webbplats för att förbättra dess webbnärvaro i det lokala området där ditt företag är verksamt.

För att optimera för lokal SEO, börja med att göra anspråk på och lista ditt byggföretag på Google My Business,

Det är verkligen viktigt att du kommer ihåg att ange korrekt företagsinformation i dina GMB-uppgifter. Lägg också till riktiga bilder av tidigare projekt så att potentiella kunder kan se din portfölj av projekt.

Läsa:  Dra nytta av dessa visuella marknadsföringsidéer för Instagram och Pinterest

Utnyttja lokaliserade sökord och fraser på din webbplats platssidor, blogginlägg och uppdateringar av sociala medier. Detta kommer att hjälpa ditt företag att visas i lokala sökresultat och attrahera kunder i ditt område.

Ett exempel på ett lokaliserat sökord är “köksrenovering Baltimore” – det består av ditt primära sökord (köksrenovering) och platsen som du riktar in dig på (Baltimore).

Använd dessutom schemamärkning för att hjälpa sökmotorer att förstå din företagsinformation. Flera schematyper är relevanta för byggföretag, till exempel LocalBusiness, Organisation och ContactPoint.

När du har lagt till schemamarkering på din webbplats, använd Googles testverktyg för strukturerad data för att verifiera att din schemamarkering är korrekt implementerad.

Se till att din webbplats är optimerad enligt SEO Best Practices

Att använda white-hat SEO-tekniker för att rangordna din byggarbetsplats räddar dig inte bara från att bli straffad utan bidrar också till att skapa en trovärdig varumärkesimage.

Undvik att använda SEO-taktik med svart eller grå hatt eftersom det kan ge din webbplats bra resultat på kort sikt, men kommer att smutskasta din varumärkesimage på lång sikt. Det är viktigt att se till att din webbplats är optimerad och följer allt riktlinjer för sökmotorer.

Detta innebär att se till att din webbplats är lättillgänglig för sökmotorernas sökrobotar. Det är viktigt att dina webbadresser är indexerbara så att Google kan rangordna dina sidor för lämpliga sökfrågor.

En annan aspekt av att följa bästa SEO-metoder är att se till att element på sidan som sidrubriker, metabeskrivningar, rubriktaggar och bildalt-taggar inkluderar dina målsökord och exakt beskriver innehållet på varje sida.

En stor del av din SEO-framgång kommer att bero på din webbplatss användarvänlighet och användbarhet.

Det är här Googles mätvärden för PageSpeed ​​och Core Web Vitals kommer in. Eftersom båda dessa mätvärden är en del av Googles rankningsalgoritm, måste du se till att din webbplats laddas snabbt och får bra poäng för alla Core Web Vitals-kontroller.

Du kan använda SEOptimers SEO-rapporteringsfunktion för att kontrollera båda dessa mätvärden och för att få rekommendationer om hur du kan förbättra dina PageSpeed- och Core Web Vitals-resultat.

Bygg onlinecitat

Onlinehänvisningar hänvisar till omnämnanden av ett företags namn, adress och telefonnummer (NAP) på andra webbplatser, kataloger och sociala medieplattformar.

Här är ett exempel på en komplett online-hänvisning från Urban Nyc Builders Inc. som visar företagets namn, telefon, adress, lista över tjänster och webbplats:

Läsa:  Fördelar med att anlita en SEO-byrå

En av de viktigaste delarna för att skapa citat online är att se till att du tillhandahåller korrekt och uppdaterad NAP-information i alla dina onlineannonser. Detta inkluderar din Google Business-profil, Bing Places, Gula sidorna, etc.

Bildkälla: SEO-expert Brad

Du kan också skapa citat online genom att hitta relevanta byggspecifika kataloger som ConstructConnect, HomeAdvisor, Houzz och Essential Construction.

Dessutom bör du uppmuntra kunder att lämna recensioner på dina företagsuppgifter och sociala medieprofiler. Positiva recensioner kan hjälpa till att bygga upp ditt företags rykte online och öka sannolikheten för framtida citeringar.

Bygg servicesidor för ditt byggföretag

Plats och servicesidor är avgörande för att öka SEO på din webbplats.

Om ditt företag betjänar flera platser bör du skapa en unik målsida för varje plats. På samma sätt, om du erbjuder mer än en tjänst inom byggbranschen, bör du skapa en tjänstsida för var och en.

Att skapa relevanta lokala sidor baserat på ditt målsökord och dess plats hjälper dig att få relevant webbplatstrafik från platser där ditt företag erbjuder sina tjänster.

För att bygga bra plats- och tjänstesidor, gör en lista över de tjänster som ditt företag erbjuder och alla platser som ditt företag är verksamt i. Utför nyckelordsmapping för att mappa ett startsökord till varje målplats och tjänst så att du kan skapa relevanta sidor därefter.

Förutom att använda de primära nyckelorden på din plats och tjänstesidor, måste du också använda synonymer och relaterade ord för att öka den totala relevanspoängen.

Det är också en bra idé att lägga till några vanliga frågor som dina potentiella kunder kan ha (mer om detta i nästa avsnitt).

Om du vill omvandla fler besökare till kunder bör du lägga till engagerande titlar, rubriker, text och bilder som håller besökarna på din webbplats och får dem in i din försäljningstratt. Detta kan uppnås genom att lägga till en övertygande CTA på alla dina sidor.

När alla dina platser har skapats, länka ihop dem för att öka SEO-länken mellan sidorna. Du kan till exempel ha en sida med alla listade platser där ditt företag betjänar kunder. På den här sidan kan du länka till dina individuella tjänste- och platssidor.

Här är ett exempel på alla platssidor som anges i sidfoten på Detailz Construction Corporations webbplats:

Skapa en FAQ-sektion på din webbplats

FAQ-sektionen på din webbplats är där du svarar på vanliga kundfrågor relaterade till din byggverksamhet och de tjänster du erbjuder.

Läsa:  Etsy SEO: Hur du utökar din butik och får mer trafik

Att ha en FAQ-sektion på din webbplats erbjuder två betydande fördelar.

 • Ökar chanserna att din webbplats rankas för frågesökord och andra långa sökningar.
 • Ger kunden möjlighet att få den information de kan behöva utan att behöva ringa in eller titta runt på din webbplats.

Här är ett exempel på en FAQ-sida från ASL Remodeling, ett köksrenoveringsföretag baserat i Bay Area:

Du kan förbereda en liknande FAQ-sektion som svarar på användarnas vanliga frågor.

Länkbyggande är en viktig del av varje SEO-strategi.

En intelligent länkbyggnadsplan hjälper till att förbättra organisk sökmotorranking, skapar stark varumärkesauktoritet, genererar hänvisningstrafik och bygger ett starkt nätverk av kontakter.

För att skapa en effektiv länkbyggande strategi, börja med att utföra konkurrentanalys och sökordsforskning för att skapa innehåll, sidor och verktyg som din publik kommer att älska och ha nytta av.

Till exempel kan du lägga till en “Construction Project Estimate Calculator” på din webbplats som ger intresserade kunder en ungefärlig uppfattning om vad det kommer att kosta att anlita ditt byggföretag.

Du ökar dina chanser att skaffa länkar till din webbplats genom att skapa högkvalitativt innehåll och användbara guider eller verktyg, eftersom människor ofta länkar till användbara resurser på webben.

För att börja bygga länkar kan du utföra en bakåtlänksrevision av konkurrenters länkar. Detta innebär att analysera bakåtlänkarna som dina toppkonkurrenter har. En bakåtlänksrevision kommer att kontrollera följande:

 • Vilka av dina konkurrenters sidor har flest länkar som pekar till dem?
 • Hur många bakåtlänkar har dina konkurrenter?
 • Vilka ankartaggar används för att länka till dina konkurrenter
 • Kvaliteten på de webbplatser som länkar till dina konkurrenter

När du har en lista med länkar som pekar på dina topp tre konkurrenter bör du förbereda en plan för att få en länk från dem. Det kan vara i form av kallt uppsökande eller gästinlägg.

Slutsats

SEO-marknadsföring är en mycket effektiv marknadsföringsstrategi online för byggföretag. Genom att implementera ovanstående topbyggande SEO-strategier kan du få mer webbplatstrafik, förbättra användarupplevelsen och öka företagsförfrågningar.

SEO är dock inte lätt, och du behöver ha tålamod för att se resultatet. Ju tidigare du börjar, desto snabbare börjar du generera organiska leads.