Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO för finansiella tjänster: 8 element för framgång

SEO för finansiella tjänster: 8 element för framgång

SEO för finansiella tjänster kan vara utmanande. Investerings- och förmögenhetsförvaltningskunder använder sökmotorer för att hitta information, jämföra tjänster och fatta välgrundade beslut.

Genom att införliva de åtta delarna som tas upp i denna SEO-guide för finansiella tjänster kan du ranka din finansiella konsultwebbplats högst upp i den organiska SERP och attrahera mer värdefulla ekonomiska leads.

Oavsett om du är en finansiell rådgivare, ett värdepappersföretag eller någon annan typ av finansiell tjänsteleverantör, kommer denna SEO-guide att ge dig värdefulla insikter och strategier för att optimera din webbplats och öka din synlighet online.

Vad är SEO för finansiella tjänster?

SEO för finansiella tjänster hänvisar till processen att optimera din webbplats för att locka mer riktad organisk trafik i finansnischen.

Det innebär att implementera effektiva SEO-tekniker och bästa praxis som är skräddarsydda specifikt för de unika behoven och utmaningarna hos leverantörer av finansiella tjänster som värdepappersföretag, försäkringsbolag och finansiella rådgivare.

Vikten av SEO för finansiella tjänster

Här är några viktiga skäl till varför SEO är viktigt för finansbranschen:

Ökad synlighet online

Den finansiella tjänstesektorn är mycket konkurrensutsatt och kunder litar på sökmotorer för att hitta information och tjänster för förmögenhetsförvaltning.

Genom att implementera effektiva SEO-strategier kan leverantörer av finansiella tjänster förbättra sin synlighet i sökmotorresultat och se till att de visas när potentiella kunder aktivt söker efter relevanta tjänster.

Riktad organisk trafik

SEO hjälper till att locka riktad organisk trafik till produkter för finansiella tjänster och förmögenhetsförvaltningsföretag. Genom att optimera för specifika sökord och användaravsikter kan finansiella tjänsteleverantörer säkerställa att de lockar besökare som aktivt söker deras tjänster.

Denna riktade trafik är mer sannolikt att omvandlas till potentiella kunder och kunder, vilket i slutändan driver affärstillväxt.

Mer förtroende och trovärdighet

Finansiella tjänster innebär till sin natur förtroende och trovärdighet. När en webbplats för finansiella tjänster dyker upp i de bästa sökresultaten, signalerar den till potentiella kunder att företaget är seriöst och pålitligt.

SEO kan hjälpa till att bygga förtroende genom att förbättra sökrankingen, visa upp positiva kundrecensioner och tillhandahålla värdefullt och informativt innehåll som etablerar din expertis inom branschen.

Lokala kunder

Många finansiella myndigheter verkar på lokal eller regional nivå. Lokala SEO-strategier kan hjälpa dem att rikta in sig på potentiella kunder inom ett specifikt geografiskt område.

Optimera för platsbaserade sökord, skapa lokala målsidoroch att hantera onlineprofiler kan förbättra synligheten i lokala sökresultat.

Kostnadseffektiv marknadsföring

Jämfört med traditionella marknadsföringsmetoder erbjuder SEO ett kostnadseffektivt tillvägagångssätt för att nå en bredare publik.

När de väl implementerats fortsätter SEO-insatserna att ge långsiktiga fördelar och hållbar trafik utan att ådra sig pågående annonseringskostnader.

Anpassningsförmåga till branschförändringar

Den finansiella tjänstesektorn är föremål för föränderliga tekniska trender, regleringar och kundbeteenden.

Läsa:  Vad gör en bra video- och fotoredigeringsapp?

Genom att övervaka söktrender, justera sökord och innehåll och hålla sig uppdaterad med branschnyheter kan finansiella tjänsteföretag behålla sin relevans och synlighet på en snabbt föränderlig marknad.

Genom att investera i SEO-strategier kan finansiella företag positionera sig för långsiktig framgång och tillväxt i branschen.

8 delar av SEO för finansiella tjänster

Här är de 8 främsta elementen som bör vara en del av varje framgångsrik SEO-strategi för finansiella tjänster för att etablera en stark onlinenärvaro i denna konkurrensutsatta bransch:

Se till att din webbplats är säker

Onlinesäkerhet och säkerhet är avgörande i den finansiella tjänstesektorn. Till exempel bör ett finansinstitut som erbjuder onlinebanktjänster prioritera säkerhet för att skydda kunddata och transaktioner.

Genom att installera ett SSL-certifikat (Secure Sockets Layer) på din webbplats kommer du att kryptera data som överförs mellan din server och användarnas webbläsare.

Detta är avgörande för att säkra känslig information, såsom inloggningsuppgifter och finansiella transaktioner. Sökmotorer, som Google, prioriterar säkra webbplatser och kan ge dem en liten rankingökning.

Här är ett exempel på en finansiell webbplats, Fool.com som använder ett giltigt SSL-certifikat på sin domän för att hålla användardata säker.

Dessutom bör du välja en ansedd och säker värdleverantör för din webbplats. Se till att de har robusta säkerhetsprotokoll på plats, inklusive brandväggar, system för intrångsdetektering och regelbundna genomsökningar av skadlig programvara.

En säker värdmiljö ger en grund för att skydda din webbplats mot cyberhot.

Håll dessutom din webbplatss innehållshanteringssystem (CMS), plugins och teman uppdaterade.

Utvecklare släpper ofta säkerhetskorrigeringar och uppdateringar för att åtgärda sårbarheter. Regelbunden uppdatering av din webbplats mjukvara minskar risken för säkerhetsintrång och stärker din webbplatss försvar.

Slutligen, implementera en stark lösenordspolicy för användarkonton och administrativ åtkomst.

Uppmuntra användare att skapa unika, komplexa lösenord och överväg att implementera tvåfaktorsautentisering för ökad säkerhet. Svaga lösenord kan göra din webbplats sårbar för brute-force-attacker.

Utför innehållsoptimering på sidan

Innehållsoptimering på sidan är en avgörande aspekt av SEO för finansiella tjänsteleverantörer. Det handlar om att optimera din webbplats innehåll för att förbättra dess synlighet i sökmotorresultat och attrahera relevant organisk trafik.

Det första steget för att optimera innehållet på sidan är att se till att du använder rätt sökord på varje sida. Genomför grundlig sökordsundersökning för att identifiera de mest relevanta och mest värdefulla sökorden för dina finansiella tjänster.

Om du till exempel erbjuder tjänster för pensionsplanering kan du rikta in dig på sökord som “pensionsplanering“, “pensionsinvesteringsstrategier“, eller”ekonomisk planering för pensionering.”

Optimera dina sidtiteltaggar genom att inkludera dina målsökord. Till exempel kan ett finansiellt rådgivningsföretag som specialiserat sig på förmögenhetsförvaltning använda en titeltagg som “Expert förmögenhetsförvaltning | MINA finansiella rådgivare.

Skriv övertygande och informativa metabeskrivningar som innehåller dina målsökord och lockar användare att klicka sig vidare till din webbplats.

Till exempel kan en metabeskrivning för en sida om investeringsrådgivning vara “Få expertrådgivning och maximera din avkastning med våra omfattande investeringsstrategier på MY Investments.

Använd rubriktaggar för att inkludera dina primära sökord i dem.

Du kan inkludera ditt huvudsökord i H1 och sekundära nyckelord eller synonymer i H2 och H3 taggar.

Till exempel, en rubrik som “Livränta i Kalifornien: Vad du behöver veta” skulle kunna användas i en guide om livräntor i Kalifornien.

Optimera din webbplats innehåll genom att infoga relevanta sökord naturligt i texten. Se till att innehållet ger värde för användarna och tillgodoser deras ekonomiska behov.

Läsa:  Onlinemarknadsföringstaktik för nystartade företag och småföretag

Till exempel en bloggartikel om finansiella tjänster om “Bästa skattebesparingsstrategier” skulle kunna diskutera olika skattebesparingstips och lyfta fram relevanta sökord i innehållet.

Optimera Page Speed

Att öka PageSpeed ​​är avgörande för webbplatser för finansiella tjänster eftersom det förbättrar användarupplevelsen, minskar avvisningsfrekvensen och kan påverka sökmotorernas ranking positivt.

Det första du kan göra för att förbättra hastigheten på webbladdningen är att komprimera och optimera bilder som används på din webbplats utan att kompromissa med kvaliteten. Använd bildkomprimeringsverktyg eller plugins för att minska filstorlekarna och se till att bilderna har rätt storlek för deras visningsmått.

Till exempel, Cloudflare erbjuder ett kraftfullt bildoptimeringsverktyg för att lagra, ändra storlek och optimera bilder i skala.

Dessutom kan du förminska din webbplats CSS-, JavaScript- och HTML-filer genom att ta bort onödiga blanksteg, radbrytningar och kommentarer och konfigurera din webbserver för att aktivera webbläsarcache.

Detta gör att återkommande besökare kan ladda din webbplats snabbare genom att lagra statiska resurser som CSS, JavaScript och bilder i deras webbläsare. Med cachning aktiverat kräver upprepade besök färre serverförfrågningar.

Slutligen bör du använda ett CDN för att distribuera din webbplats innehåll över flera servrar i olika geografiska regioner.

Skriv SEO-vänliga URL-strukturer

Din URL-struktur är också ganska viktig för framgången för dina SEO-ansträngningar. Webbansvariga bör använda beskrivande och läsbara webbadresser som ger användare och sökmotorer en uppfattning om sidans innehåll.

Undvik långa, krångliga webbadresser med onödiga parametrar eller slumpmässiga tecken.

Till exempel, istället för “www.example.com/page?id=12345“, använda sig av “www.example.com/ekonomisk-planeringstjänster“.

Som en tumregel bör du alltid infoga relevanta sökord i dina webbadresser för att förbättra deras synlighet i sökmotorresultat.

Detta hjälper sökmotorer att förstå innehållet på dina sidor och kan potentiellt öka din webbplats ranking. Använd till exempel “www.example.com/pensionsplaneringstips” istället för “www.example.com/sida1“.

En annan viktig aspekt av att skapa SEO-vänliga URL-strukturer är att använda bindestreck (-) istället för understreck för att separera ord i dina webbadresser.

Bindestreck är mer sökmotorvänliga och förbättrar läsbarheten för både användare och sökmotorer. Använd till exempel “www.example.com/debt-consolidation-loans” istället för “www.example.com/debtconsolidationloans“.

Uteslut vanliga stoppord som “och”, “den”, “i” etc. från dina webbadresser eftersom de inte tillför mycket värde. På samma sätt bör du undvika att använda specialtecken, symboler eller mellanslag i webbadresser, eftersom de kan orsaka problem med webbläsare och sökmotorer.

Organisera dina webbadresser i en hierarkisk struktur som återspeglar webbplatsens informationsarkitektur.

Använd underkataloger för att kategorisera relaterade sidor. Använd till exempel “www.example.com/tjänster/ekonomisk planering” för att ange en finansiell planeringstjänst under avsnittet tjänster.

Implementera kanoniska webbadresser för att undvika problem med duplicerat innehåll. Kanoniska webbadresser anger den föredragna versionen av en sida när det finns flera versioner. Detta hjälper sökmotorer att förstå vilken URL som ska indexeras och förhindrar utspädning av sökmotorernas ranking.

Skapa visuellt innehåll för användare

Eftersom finansiellt innehåll och information kan bli komplicerat eller till och med tråkigt att läsa, bör du lägga till engagerande visuellt innehåll eller verktyg på din webbplats för att hjälpa din målgrupp att förstå komplexa ekonomiska ämnen med lätthet.

Du kan skapa infografik, diagram, videor, budgetverktyg och kalkylatorer för att förbättra användarnas engagemang.

Till exempel erbjuder Experian en personlig lånekalkylator i deras blogginlägg som granskar personliga lån med Universal Credit.

Här är dessutom några andra bästa metoder för att skapa tilltalande visuellt innehåll på din webbplats:

  • Implementera responsiva designtekniker för att säkerställa att visuellt innehåll anpassar sig till olika skärmstorlekar och upplösningar.
  • Använd CSS-mediefrågor eller responsiva ramverk för att visa bilder i rätt storlek på olika enheter, vilket förbättrar användarupplevelsen.
  • Implementera lat inläsning för visuellt innehåll, särskilt bilder nedanför mitten eller utanför den ursprungliga visningsporten. Med lat inläsning laddas bilder bara när de är på väg att visas, vilket minskar den initiala sidladdningstiden.
Läsa:  Översättning av resedokument och visumansökningar för att enkelt resa

Skriv innehållskluster och pelarinlägg

Ett pelarinlägg är det huvudsakliga, heltäckande innehållet som täcker kärnämnet på djupet. Det fungerar som hörnstenen eller navet för ditt innehållskluster.

Pelarinlägget bör vara långformigt och täcka ämnet omfattande, ge värdefulla insikter, tips eller råd. Dela upp kärnämnet i underämnen och avsnitt inom pelarinlägget.

Börja med att identifiera ett brett kärnämne som är relevant för din webbplats för finansiella tjänster. Ämnet bör vara heltäckande och täcka olika aspekter eller delämnen inom finansbranschen. Till exempel, “Personlig ekonomihantering” eller “Investeringsstrategier“.

Baserat på kärnämnet, identifiera underämnen som är relevanta och som kan utforskas mer i detalj.

Dessa underämnen bör anpassas till specifika nyckelord eller intresseområden inom finansbranschen. Till exempel, inom kärnämnet “Personlig ekonomihantering” kan underämnen inkludera “Budgeteringstekniker“, “Skuldhanteringsstrategier“, eller”Pensionsplanering“.

För varje underämne, skapa individuella delar av innehåll som går djupare in i det specifika ämnet.

Dessa delar av innehållet bör länka tillbaka till pelarinlägget och ge mer fokuserad information om underämnet. Klustrets innehåll kan vara i form av blogginlägg, artiklar, videor, infografik eller poddsändningar.

Här är en visuell sammanfattning av hur pelarinnehåll och kluster ska läggas till på din webbplats:

Bildkälla: Hubspot

Inom varje klusterinnehåll, länka strategiskt till pelarinlägget och annat relaterat innehåll.

Optimera för EEAT och YMYL

EAT står för Expertise, Expertise, Authoritativeness och Trustworthiness, medan YMYL står för Your Money or Your Life.

Att optimera EAT- och YMYL-faktorer är avgörande för att finanswebbplatser ska skapa trovärdighet, vinna förtroende och förbättra sin sökmotorrankning.

För det första måste du visa expertis i finansiella ämnen genom att tillhandahålla korrekt, väl undersökt och insiktsfullt innehåll.

Se till att ditt innehåll är skrivet av experter på området, till exempel certifierade finansplanerare eller branschfolk. Uppdatera ditt innehåll regelbundet för att återspegla de senaste trenderna och utvecklingen i branschen.

På grund av de nya uppdateringarna av hjälpsamt innehåll från Google bör du lyfta fram dina ekonomiska experters och bidragsgivares referenser, certifieringar och kvalifikationer.

Nämn tydligt deras expertis och erfarenhet inom relevanta finansområden. Detta hjälper till att bygga förtroende och visar att din webbplats är en pålitlig informationskälla.

Till exempel visar NerdWallet deras författares bakgrund och referenser i varje artikel för att visa deras kunskap och erfarenhet.

Du bör också uppmuntra nöjda kunder att ge recensioner och vittnesmål om dina finansiella tjänster.

Visa dessa recensioner tydligt på din webbplats för att visa upp positiv feedback och bygga upp förtroende hos potentiella kunder.

Se till att sidor är responsiva och användbara på mobilen

Att förbättra mobil lyhördhet och användbarhet är avgörande för att finanswebbplatser ska ge en sömlös surfupplevelse för mobilanvändare. Det är av yttersta vikt att implementera en responsiv designstrategi, där din webbplats automatiskt anpassar sig till olika skärmstorlekar och upplösningar.

Detta säkerställer att din webbplats ser ut och fungerar optimalt på olika mobila enheter, inklusive smartphones och surfplattor.

Bildkälla: Segue Technologies

Överväg att använda en ren och stilren design som prioriterar väsentligt innehåll och funktioner.

Viktiga SEO-mått att spåra

Här är de bästa ekonomiska SEO-måtten du bör spåra för att få en uppfattning om effektiviteten av dina SEO-insatser:

Läsa:  Xbox Game Pass, prenumerationstjänsten för att komma åt mer...

Organisk söktrafik

Övervaka volymen organisk söktrafik som din webbplats får från sökmotorer som Google. Detta mått indikerar synligheten för din webbplats i sökresultaten och effektiviteten av dina SEO-ansträngningar. Du kan spåra detta mätvärde med hjälp av verktyg som Google Analytics.

Sökordsrankningar

Det är viktigt att hålla ett öga på din webbplats ranking för målsökord som är relevanta för finansbranschen.

Övervaka förändringar i sökordspositioner över tid för att bedöma effekten av dina SEO-aktiviteter. Du kan använda sökordsspårningsverktyget Ahrefs för att hålla reda på din webbplatsens sökordsrankning över tid.

Verktyget visar vilka av din webbplats specifika sidor som rankas och hur mycket trafik som samlas in.

Klickfrekvens (CTR)

Spåra CTR för din webbplats organiska söklistor. CTR mäter andelen användare som klickar på din webbplats länk när den visas i sökresultaten. En högre CTR indikerar bättre optimering av titeltaggar och metabeskrivningar, övertygande sökutdrag och relevans för användarnas sökfrågor.

Du kan kontrollera CTR med hjälp av Google Webmasters Tools.

Omvandlingsfrekvens

Övervaka konverteringsfrekvensen för din webbplats, som representerar procentandelen besökare som genomför önskade åtgärder, som att fylla i ett kontaktformulär, prenumerera på ett nyhetsbrev eller göra ett köp.

Koppla din webbplats till ett verktyg för konverteringsspårning, som Google Analytics, för att mäta detta mått korrekt.

Spåra antalet och kvaliteten på bakåtlänkar som din finansiella webbplats får från andra välrenommerade webbplatser. Bakåtlänkar från auktoritativa källor kan förbättra din webbplatss trovärdighet och förbättra sökrankingen.

Du kan använda Ahrefs backlink checker för att kontrollera antalet länkar som pekar till din webbplats.

Hur man beräknar ROI på din SEO-kampanj

Att beräkna avkastningen på investeringen (ROI) för en SEO-kampanj innebär att mäta den ekonomiska effekten av dina SEO-insatser.

Låt oss säga att du driver ett finansiellt rådgivningsföretag och investerade 10 000 USD i en SEO-kampanj under en period av sex månader.

Under den tiden upplevde du en ökning av webbplatstrafik, vilket resulterade i 50 nya kundleads. Av dessa potentiella kunder omvandlades 10 till betalande kunder, med ett genomsnittligt livstidsvärde (LTV) på $5 000.

Följ dessa steg för att beräkna ROI:

Steg 1: Bestäm intäkterna från SEO

Intäkter från SEO = antal konverterade kunder x genomsnittligt livstidsvärde (LTV)

Intäkter från SEO = 10 kunder x 5 000 USD

LTV-intäkter från SEO = 50 000 USD

Steg 2: Beräkna ROI

ROI = (Intäkt från SEO – SEO-investering) / SEO-investering

ROI = ($50 000 – $10 000) / $10 000

ROI = 40 000 USD / 10 000 USD

ROI = 4

Steg 3: Konvertera ROI till en procentandel

ROI Procent = ROI x 100

ROI Procent = 4 x 100

ROI Procent = 400 %

I det här exemplet är ROI på SEO-kampanjen för det finansiella rådgivningsföretaget 400 %. Det betyder att för varje dollar som investeras i SEO genererade företaget 4 USD i intäkter.

Slutsats

Genom att införliva ovanstående faktorer i din SEO-strategi kan du positionera ditt företag som en pålitlig auktoritet, attrahera organisk trafik och i slutändan driva affärstillväxt.

En omfattande och väl genomförd SEO-metod gör det möjligt för finansiella tjänsteföretag att ligga före i det konkurrensutsatta onlinelandskapet och effektivt få kontakt med sin målgrupp.