Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO för teknikföretag: 5 exempel på mördarstrategier

SEO för teknikföretag: 5 exempel på mördarstrategier

SEO är avgörande för företag i alla branscher, inklusive teknikföretag. SEO för teknikföretag är dock särskilt svårt att fullända, eftersom konkurrensen är så hård i teknikbranschen.

Detta beror på att de flesta teknikföretag har den tekniska expertis och team av proffs inom sökmotormarknadsföring som ständigt arbetar med att skapa innehåll, bygga länkar och optimera deras webbplats tekniska och på plats SEO.

Den här artikeln kommer att lära dig grunderna för SEO för teknikföretag. Vi kommer också att dela verkliga exempel på vilka SEO-strategier och taktiker andra teknikföretag använder i år.

Varför behöver teknikföretag SEO?

Antalet Google-sökningar som görs varje dag ökar fortfarande. Enligt statistikbehandlar Google cirka 3,5 miljarder sökfrågor varje dag.

Detta är en häpnadsväckande statistik och får oss att tro att sökmotorer fortfarande används i stor utsträckning av människor för att hitta information, produkter eller tjänster.

Teknikföretag behöver SEO för att ranka sökfrågor som är relevanta för de produkter och tjänster som de erbjuder.

En annan anledning till att teknikföretag behöver SEO är att de flesta programvaruköpare är “internetkunniga” vilket innebär att de troligen kommer att klicka på organiska sökresultat istället för betalda annonser i Google.

SEO-taktik som används av teknikföretag

Innan vi dyker in i de olika SEO-taktikerna som teknikföretag kan använda, kommer vi att dela med oss ​​av 5 exempel på hur andra teknikföretag planerar att använda SEO för att marknadsföra sina produkter och tjänster 2023.

Anders Bryde Thornild – CyberPilot

“Vår strategi för 2023 är att fokusera på att konvertera sökord. I början fokuserade vi på breda sökord eftersom vi behövde trafik och var tvungna att bygga en grund av innehåll.

Utan trafik skulle vi inte ha tillräckligt med data för att påbörja konverteringsoptimering. Nu får vi ett bra antal besökare varje månad vilket gör att vi fokuserar på konvertering.

Det betyder i princip 2 saker:

  1. Konvertera trafiken vi får nu – titta på målsidor och förbättra dessa
  2. Hitta konverterande sökord vilket förmodligen betyder att vi kommer att titta på sökord som är närmare relaterade till våra tjänster än vi gjorde när vi siktade på trafik

Om vi ​​lyckas med detta kommer vi att täcka mer av vår hela kundresa. Både topp- och bottentratt vilket är viktigt eftersom du snabbt kan gå vilse i jakten på trafik som SEO-marknadsförare.”

Julian Scott – SocialBu

“Som ett teknikföretag är SEO en av våra viktigaste marknadsföringskanaler. Vi fokuserar på att säkerställa att vår webbplats och vårt innehåll är optimerat för mobila enheter och använder relevanta sökord i både metadata och innehåll för att rankas högre organiskt.

Vår backlinking-strategi innebär att nå ut till auktoritativa bloggar och webbplatser i vår bransch, gästinlägg och skapa partnerskap med relevanta influencers.

Vi ser till att spåra våra framsteg med hjälp av statistik som organisk söktrafik, SERP-rankningar, CTR för varje sida och bakåtlänkar.

Detta hjälper oss att ständigt förfina och förbättra vår SEO-plan för att få bästa möjliga resultat.

Vi har sett stora framgångar med våra SEO-insatser hittills.

Bara under det senaste året har vi till exempel sett en ökning med över 80 % i organisk söktrafik från Google och Bing, en ökning med 20 positioner i genomsnitt över SERPs rankningar och en stadig ökning av antalet bakåtlänkar.

Dessa mätvärden bevisar att vår SEO-strategi är effektiv och kommer att fortsätta att gynna vår framtida tillväxt.

Genom att hålla sig uppdaterad med nya trender och tekniker, optimera innehåll för sökmotorer och utnyttja influencers kan teknikföretag se framgång med sina SEO-insatser. Vi har upptäckt att detta är nyckeln till att utveckla en stark och framgångsrik SEO-plan.”

Irene Graham – Spylix

Gör vår webbplats Google Discover-vänlig: För användare av mobiltelefoner är Google Discover ett flöde som dyker upp på sökmotorns startsida. Det visar användarna de bästa möjliga sökresultaten baserat på deras preferenser och intressen. Det är en av de grundläggande SEO-teknikerna vi kommer att koncentrera oss på under 2023.

Genom att göra vår webbplats Google Discover-vänlig kan vi nå miljontals nya potentiella kunder och avsevärt öka webbplatstrafiken.

Innehållsnivå av hög kvalitet: Vi ska skapa innehållet utifrån användarnas sökkriterier. Sökmotorns yttersta syfte är att släcka konsumenternas söktörst. För att vår webbplats ska rankas högre i sökningar automatiskt kommer vi att optimera sökorden, artiklarna, bilderna och bakåtlänkarna enligt användarens avsikt. Vår webbplats kommer att vara informativ, visuellt tilltalande, kommersiell och lätt att använda.

Relevanta metabeskrivningar och titlar: Metatitlar och metabeskrivningar är de taggar vi kommer att använda för att kommunicera målet med vår webbsida korrekt. Det är ett sätt genom vilket vi beskriver en webbsidas innehåll för våra besökare och sökmotorrobotar. Dessa hjälper till att utbilda individer både direkt och indirekt om det arbete som vårt företag utför.

Läsa:  Topp 13 webbplatser för att tjäna pengar online från Afrika

Jacob Udodov – Bordio

I år fördubblar vi off-page SEO, gentemot länkbyggande. Vi gör detta främst genom att använda skyskrapametoden.

Här är de grundläggande stegen i skyskrapatekniken:

   1. Hitta populärt innehåll i din nisch: Använd verktyg som Ahrefs eller Buzzsumo för att hitta populärt innehåll i din nisch. Leta efter innehåll som har ett stort antal bakåtlänkar och sociala delningar.
   2. Gör det ännu bättre: Ta det populära innehållet du har hittat och gör det ännu bättre. Lägg till mer data, exempel, forskning och fallstudier. Se till att ditt innehåll är mer omfattande och genomarbetat än originalet.
   3. Marknadsför ditt innehåll: När ditt innehåll har publicerats, nå ut till personer som har länkat till det ursprungliga innehållet och låt dem veta om din nya, förbättrade version.
   4. Övervaka resultaten: Håll ett öga på dina bakåtlänkar och trafik och se hur ditt nya innehåll står sig i jämförelse med originalet.

Vi använde den här metoden förra året och såg en ökning på 24 % jämfört med föregående år i våra bakåtlänkar. Dessutom ökade den genomsnittliga DR vi fick bakåtlänkar från med 9.

Eleanor Bennett – Logit.io

“Det är möjligt att bygga bakåtlänkar mycket effektivt genom att skapa visuellt tilltalande cheat sheets. För att få den här strategin helt rätt kan du behöva göra lite teknisk forskning för att skapa din kopia. Med visuella designverktyg som Adobes XD kan du snabbt skapa nedladdningsbart material för att dra fördel av denna strategi utan att behöva anlita en dedikerad designer.

Varför inte använda GitHub för att öppna din första pull-begäran om du vill ha nya bakåtlänkar till dina resurser? GitHub erbjuder nischförråd om ett brett utbud av teknikämnen som uppdateras regelbundet. I många fall kopplas GitHub repository pull-förfrågningar omedelbart till webbplatser erbjuder följda länkar. Med Ahrefs kan du bestämma vilka av de stora SaaS-plattformarna i din nisch som är länkade från GitHub. Använd dessa som utgångspunkt för att du ska försöka bidra till deras anslutna förråd.

Med detta sagt har jag också haft många artiklar på första plats utan en enda bakåtlänk. Att skriva originalinnehåll och efterforska insikter från tankeledare inom din tekniska nisch kan verkligen särskilja ditt innehåll i en tid där fler och fler artiklar finns genererad av artificiell intelligens.

Användningen av AI resulterar ofta i en omformulering av det som redan har sagts och saknar förmågan att generera nya perspektiv som användare kan tycka är fördelaktiga.”

SEO-strategier och taktik för teknikföretag

Det finns otaliga SEO-strategier och -taktiker som du kan använda för att öka sökmotorernas ranking och trafik, men de beprövade metoderna är ofta de mest effektiva för att generera resultat.

Läsa:  SEO-innehållslängd: hur lång bör en blogg vara?

I följande stycken kommer vi att dela och diskutera dessa beprövade metoder för hur du kan göra SEO för ditt teknikföretag.

Utveckla en handlingsplan baserad på en SEO-revision av din webbplats

Det första steget i en SEO-strategi är att utveckla en SEO-handlingsplan. Denna handlingsplan innehåller de aktiviteter och taktik som du kommer att implementera för att uppnå dina önskade resultat, oavsett om detta är högre ranking, fler potentiella kunder eller ökad organisk trafik.

För att utveckla en SEO-handlingsplan för ditt teknikföretag måste du först få en förståelse för var du för närvarande befinner dig och vilka aspekter som håller dig tillbaka från att uppnå dina avsedda resultat.

Det är här en SEO-revision kommer in i bilden. En SEO-revision är avsedd att hitta alla områden på din webbplats som försenar dina framsteg.

Några av de saker som en SEO-revision kommer att avslöja inkluderar följande:

 • Tekniska fel på din webbplats
 • Saknade metataggar som titel, metabeskrivning och alt-taggar
 • Användning av rubriktagg
 • Sökordskonsistens

En grundlig SEO-revision kommer också att innehålla en bakåtlänksanalys av din webbplats. Bakåtlänkar spelar en viktig roll för att öka din sökmotorranking. Utan bakåtlänkar kommer du inte att kunna nå höga placeringar i den konkurrensutsatta teknikindustrin.

Slutligen innebär en SEO-revision att studera dina konkurrenter och de som dominerar sökresultaten i din bransch.

En bra konkurrensanalys kommer att avslöja de sidor som drar in mest mängd söktrafik. Slutresultatet av en konkurrensanalys är att förstå varför dina konkurrenter rankar för vissa sökord och vad du kan göra för att uppnå samma resultat.

Detta inkluderar vanligtvis att bygga fler bakåtlänkar, skapa bättre innehåll och förbättra din webbplats övergripande användbarhet.

Läsa:  WhatsApp, hur man skickar meddelanden till nummer som inte finns i din adressbok

Optimera alla sidaelement på plats

Efter att du har upprättat en SEO-handlingsplan och genomfört en granskning av din webbplats måste du se till att alla element på sidan är optimerade enligt bästa praxis för sökmotoroptimering.

Elementen på sidan som vi pratar om är:

 • Titeltaggar
 • Metabeskrivning
 • Bild alt-attribut
 • Header-taggar
 • webbadresser
 • Sidhastighet

Alla dessa element måste optimeras för att öka en webbplatss användbarhet och hjälpa sökmotorer att förstå vad din webbplats handlar om. När de väl vet vad din webbplats handlar om kan sökmotorer rangordna den för lämpliga sökfrågor.

Titeltaggoptimering

Sidtitlar är bland det första som folk ser när de bestämmer sig för vilka resultat de ska klicka på på sökmotorernas resultatsidor.

Korrekt optimering av titeltaggar innebär att du skriver titeltaggar som innehåller ditt målsökord, som är upp till 70 tecken långa och lätta att förstå.

Meta Description Optimering

Metabeskrivningar fungerar som korta introduktioner som beskriver vad dina sidor handlar om. Metabeskrivningar är viktiga av två anledningar:

 • Välskrivna metabeskrivningar kan öka din webbplats organiska CTR.
 • Metabeskrivningar berättar för sökmotoranvändare vad de kan förvänta sig att hitta efter att ha klickat på ett sökresultat.

För att skriva SEO-optimerade metabeskrivningar måste du se till att dina metabeskrivningar är upp till 160 tecken långa, är unika nog att sticka ut från SERP-konkurrenterna och nämna sidans målsökord.

Bildoptimering

Att lägga till bilder på sidor är viktigt av flera skäl, inklusive att förbättra användarupplevelsen på sidan, förmedla data och ännu viktigare, göra ditt innehåll lättare att konsumera.

Men att bara lägga till bilder på dina sidor och innehåll kan göra mer skada än nytta om det inte är korrekt optimerat för SEO.

De två huvudsakliga sätten att optimera bilder för SEO är:

 • Att komprimera bilder för att minska deras storlekar vilket i sin tur har en positiv inverkan på din sidas laddningshastighet.
 • Skriva bild-alt-texter som beskriver vad dina bilder handlar om och helst innehåller dina målsökord.

URL-optimering

Visste du att dåligt skrivna webbadresser kan ha en negativ inverkan på din sidas användarupplevelse?

Tänk dig att behöva välja mellan dessa två webbadresser:

 • www.domain.com/product/sunglasses/oakley-frogskin
 • www.domain.com/product/sunglasses_oakley01rmb

Vilken litar du mest på? Den första URL:en är ren och följer en logisk URL-struktur, så att användarna tydligt kan urskilja vad sidan kommer att handla om. Det ser också säkrare ut än den andra webbadressen.

Så hur optimerar du webbadresser för SEO?

För det första bör webbadresser vara så korta som möjligt och endast innehålla alfanumeriska tecken. Undvik att skapa webbadresser med specialtecken.

För det andra, lägg alltid till ditt målsökord i webbadressen till sidan.

För den här artikeln är målsökordet “SEO för teknikföretag”, så vi ställer in webbadressen för sidan till www.seoptimer.com/blog/seo-for-tech-companies.

Optimering av sidhastighet

Den sista, och förmodligen en av de viktigaste optimeringarna på sidan du kan utföra, handlar om PageSpeed.

Eftersom en sidas laddningshastighet är en av de direkta faktorerna i Googles rankningsalgoritm, spelar den en avgörande roll för en sidas förmåga att rankas.

Följ dessa förslag för att optimera och förbättra din webbplatss laddningshastighet:

 • Komprimera alltid bilder och mediafiler med ett komprimeringsverktyg som TinyPng. Okomprimerade bilder kommer att resultera i sidor som är för tunga, vilket har en negativ inverkan på en webbplatss laddningshastighet.
 • Minska storleken på CSS-, HTML- och Javascript-filer.
 • Använd ett Content Delivery Network (CDN) för att distribuera dina webbplatsfiler på servrar över hela världen.
Läsa:  Varför programvara för fastighetsförvaltning är idealisk för småföretag

Skapa ämneskluster baserat på databaserad sökordsforskning

Innehåll är ett bra sätt att locka nya kunder och utbilda din publik om ditt varumärke eller din bransch.

Till exempel använder Ahrefs innehåll för att driva trafik till vår webbplats och för att dela insikter, guider och bloggartiklar om SEO-branschen och relevanta ämnen.

Du kan dock inte bara skapa innehåll baserat på ämnen som du tror kommer att locka webbplatsbesökare.

Teknikföretag SEO måste utföra sökordsforskning för att hitta de bästa innehållsmöjligheterna för att locka rätt publik.

Men du vet förmodligen redan vad sökordsforskning är så vi går inte in på dessa detaljer. Istället vill vi fokusera på ämneskluster.

Bildkälla: Codehouse

Ämneskluster består av flera delar av innehåll baserat på samma ämne. Genom att skapa innehåll i ämneskluster får du en omfattande täckning av ämnet.

Ett exempel på ett ämneskluster kan vara när du skapar en lång, djupgående guide om Core Web Vitals. Skriv sedan kortare innehåll om de tre olika fokusområdena för Core Web Vitals, främst LCP, FCP och CLS.

En nyckelaspekt av ämneskluster är den interna länkningen som du implementerar i relaterat innehåll. För vårt exempel på ämnesklustret Core Web Vitals lägger vi till interna länkar till vart och ett av innehållsdelarna.

Du kan se det som ett spindelnät av sammanlänkade bloggartiklar.

Vi kan inte prata om innehåll utan att nämna bakåtlänkar. Sanningen är att du inte bör skapa innehåll utan att tänka på din länkbyggande strategi.

Länkar är viktiga för sökmotorranking. Utan att skapa länkar till ditt innehåll och produktsidor kommer du sannolikt inte att få en tillräckligt hög ranking. Detta gäller särskilt i en mycket konkurrensutsatt bransch.

Det finns flera länkbyggande strategier som du kan implementera för att bygga bakåtlänkar till dina kärnproduktsidor och innehåll.

Några av de bästa länkbyggande strategierna inkluderar

 • Gästinlägg
 • Trasig länkbyggnad
 • Länkutbyte
 • Olänkade omnämnanden
 • Få länkar från resurssidor

Övervaka SEO-framsteg regelbundet

Den sista diskussionspunkten om SEO för teknikföretag är den regelbundna övervakningen av dina framsteg.

Utan att övervaka din SEO-ranking och organisk trafik har du ingen aning om din nuvarande SEO-strategi fungerar eller om du behöver anpassa dig.

För att övervaka dina SEO-framsteg kan du använda ett sökordsspårningsverktyg för att spåra din ranking över tid.

Slutsats

Nu vet du grunderna i hur man gör SEO för teknikföretag. När det kommer till SEO, vill du inte följa flygande taktik och strategier som i slutändan kommer att skada ditt varumärkes rykte och rankningar online.

Taktiken som diskuteras i den här artikeln inkluderar alla beprövade metoder för att rangordna en webbplats för målsökfrågor.