Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO-GRÄCKBERÄTTELSER: 10 misstag att undvika

SEO-GRÄCKBERÄTTELSER: 10 misstag att undvika

Mörkret faller över SEO-landet; den senaste algoritmändringen är nära till hands. Google bots genomsöker på jakt efter domäner – för att terrorisera dina marknadsföringskampanjer.

(Gör ditt bästa Vincent Price-intryck med ovanstående för full effekt).

Du får bilden; SEO-världen kan vara en skrämmande plats. En kampanj kräver mer noggrann planering än en sticksågsfälla, och tävlingen har mer beslutsamhet än Jason Voorhees. Åh, och en kärnuppdatering av algoritmen har potential att förändra landskapet som en Freddy Kruegers drömsekvens.

Okej, okej – det räcker med filmmonsteranalogier för en guide. Det är dock viktigt att undvika de olika fallgroparna som finns – annars kommer du att uppleva din egen skräckhistoria. Med det i åtanke, här är tio SEO-misstag att undvika.

1. Att inte utföra en SEO-revision

Alla SEO-kampanjer kräver en stark grund. Utan rätt forskning och analys kommer din marknadsföringsstrategi att kollapsa – och det är en skrämmande framtidsutsikt. Det här är varför SEO-revision är väsentligt.

Genom att utföra en revision kan du få kunskap om din hemsidas styrkor och svagheter. Denna kunskap kan sedan användas för att förbättra varje aspekt av din SEO-plan, från konkurrentanalys till sökordsforskning. Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här.

Läsa:  Asus ROG Ally kommer att säljas i Indien från och med den 12 juli

Talar om vilka…

2. Brist på nyckelord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. Forskning

Har du någonsin skapat ett innehåll utan någon tanke på nyckelord? Även om det är bra när du skriver en bok eller artikel i en tidning, är det inte fallet när det gäller marknadsföringsmaterial online. Sökbarheten för ditt innehåll kräver samma fokusnivå som dess övergripande kvalitet.

Sökordsforskning är den bokstavliga nyckeln till att veta vad din publik vill ha. Om sökord skrivs in i sökmotorer regelbundet betyder det att de är efterfrågade. Det betyder också att du vet vilka heta ämnen att basera ditt innehåll kring – förutsatt att du gör rätt forskning.

3. Att producera Fel Innehåll

Så du har samlat ihop en sund samling relevanta, givande sökord att rikta in dig på. Ändå är ett av de största SEO-misstagen att tro att det hårda arbetet är gjort – att du helt enkelt kan linda en artikel runt dessa sökord, trycka på publicera-knappen och förvänta dig en flod av trafik.

Först och främst bör ditt innehåll inte enbart fokusera på rankning för ett specifikt sökord; fokus måste ligga på det faktiska målämnet. Google är inte till för att tillhandahålla det innehåll som fungerar bäst i systemet – de vill förse sina användare med relevanta, informativa artiklar som uppfyller deras behov.

När ditt innehåll stämmer överens med din publiks behov och det är producerat till en hög standard med massor av forskning och bilder, är du på väg mot framgång.

Läsa:  Följ dessa 7 proffstips för att designa den ultimata logotypen

4. Att inte göra bakåtlänkar till en prioritet

Bakåtlänkar är svåra. Det går inte att komma ifrån det – men det finns en anledning till detta: Google lägger mycket vikt bakom webbplatser med en sund bakåtlänksprofil. Skaffa en fin samling länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. från källor med hög domänauktoritet, och din webbplats kommer snabbt att klättra i dessa sökrankningar.

Problemet är att många marknadsförare väljer att injicera sina resurser till andra områden på grund av svårigheten att få bakåtlänkar. Gå inte den här vägen. Bakåtlänkar bör vara en prioritet, även om de do ta tid och ansträngning – eller så kan du få hjälp på detta område från experter som äter bakåtlänkar till frukost (Blink blink)…

5. Maximerar inte interna länkar

Å andra sidan är interna länkar mycket lättare att implementera i din SEO-strategi. Även om det är lätt att underkoka den här taktiken – och det är ett misstag du måste undvika.

Det är enkelt att lägga till interna länkar. Säg att du har publicerat ett nytt blogginlägg på din webbplats om skräckfilmer. En snabb metod är att besöka Google, göra en “site:”-sökning med din webbadress, lägga till ett relevant nyckelord från ditt senaste blogginlägg och trycka på knappen “Sök”.

Till exempel:

Webbplats: YourWebsite.com/blog “skräckfilmer”

Detta bör sedan ta upp en lista över möjliga interna länkbyggande möjligheter.

6. Glömma titeltaggar och metabeskrivningar

Detta är utan tvekan ett av de vanligaste SEO-misstagen. Vi ser så många sidor som saknar titeltaggar och metabeskrivningar – och det får oss att rysa mer än någon spökhistoria.

Läsa:  Bästa Blogger Outreach-byråer att överväga: En bloggboost

För att generera omvandlingar från sökresultat måste du locka potentiella besökare att klicka på din sida. Det är där titeltaggen och metabeskrivningen Webbplatsmetabeskrivningar används för att informera webbanvändare på sökmotorer om innehållet på webbsidor. kom in; de används för att annonsera sidan i SERP:erna. Slösa bort dessa element, och det kan vara skillnaden mellan att någon klickar på en rivals webbplats snarare än din egen – en häftig tanke!

7. Publicera innehåll som inte är original

Okej, i våra dagar är det praktiskt taget omöjligt att producera något 100% original. Den här guiden du läser just nu är verkligen inte den enda listan över “SEO-misstag” du hittar på internet, trots allt.

Ändå måste du undvika att helt enkelt duplicera innehåll; Google gillar inte det – alls. När du skapar innehåll, sätt en original snurr på det samtidigt som du försöker skapa något överlägset det som redan finns där ute.

8. Att ha en trög webbplats

En webbplats som är snabb som en snigel gör det inte bara döda dina SEO-ansträngningar – det kommer också att se potentiella kunder springa iväg i fasa. Heck, även en liten sidhastighetsfördröjning kan orsaka förödelse på din webbplats.

Användarna förväntar sig att din webbplats är snabb och responsiv. För att leverera på detta, se till att du utför ett hastighetssidatest, se vilka möjliga problem som hindrar dig från att nå optimala hastigheter och fixa dessa ASAP – så att du inte vill att din tröga webbplats ska halshugga sin egen sökrankning.

9. Tittar inte på Analytics

Analytics är avgörande för att förstå om dina SEO-mål uppfylls. De är viktiga för att veta mer om vad som fungerar, vad som kräver större ansträngning och för att lära sig hur du justerar din taktik för bättre resultat.

Läsa:  5 tips för att starta och driva ett framgångsrikt onlineföretag

Om du inte tittar på SEO-analyser är det som att försöka korsa Atlanten utan karta och kompass; du kommer att gå vilse och lida ett sjukt öde.

10. Känsla SEO är en-och-klar

SEO är inte en tidningsannons eller broschyrkampanj. Det finns inget definierat slutdatum. Det är en kontinuerlig marknadsföringsstrategi – en som kräver pågående arbete, revideringar och stöd för framgång. Det är viktigt att du vet vilken typ av engagemang som behövs innan du går ombord på SEO-spöktåget; annars blir det en vagn av spökar på en enkelriktad väg till marknadsföring Helvete.