Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO Myth Buster

Att själv navigera SEO kan vara en utmanande uppgift när det finns så mycket råd online. Även om det mesta är till hjälp, kan en del av det tyvärr leda dig in på fel väg. Ibland kan SEO-myter orsaka skada, vilket negativt påverkar dina SEO-ansträngningar. Det är dock inte lätt att särskilja SEO-myter och fakta.

Därför, för att hjälpa till att reda ut detta, är vår SEO-mytbuster här för att slå ut de missriktade artiklarna fulla av felaktig information och förse dig med korrekta fakta. Att lära sig dessa kommer att göra det möjligt för dig att hitta mer framgång eller ge dig sinnesfrid att allt är på rätt spår om du har lagt ut din SEO.

Vad är en SEO-myt?

I åratal har myter manipulerat människor att tro att något kommer att hända om de utför en viss handling. Tänk på den berömda raden som barn får höra: “morötter kan hjälpa till att förbättra din syn.” Det finns inga bevis för att de kan öka din synskärpa, och ändå säger folk det till sina barn som ett sätt att få dem att äta mer grönsaker.

Tyvärr fungerar SEO-myter på samma princip. Trots att de inte har några bevis, vilseleder de fortfarande människor att tro att det som sägs är sant på grund av uppstötande information som slängs runt på nätet.

Detta kan hända eftersom Google är så hemligt med sin algoritm, det gör det lätt för dessa myter att bildas.

Läsa:  SEO: Hur lång tid innan en kampanj ger resultat?

De vanligaste SEO-myterna

Oavsett om det är brist på testning, föråldrad information eller missförstånd av Google och dess algoritm, bildas myter på alla möjliga sätt. Dessa är de vanligaste SEO-myterna som avslöjas.

LänkbyggnadLänkbyggnad är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. Spelar ingen roll

Detta är långt ifrån sant. LinksHyperlinks, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. och Google går hand i hand och är en avgörande rankningsfaktor. Om du kan få bakåtlänkar av hög kvalitet visar detta Google att de kan lita på dig. Se det som ett förtroendevotum. Ju fler länkar du kan få, desto fler fördelar kan du få. Njut av en högre placering, fler klickningar och omvandlingar och ökat rykte.

Om du är nyfiken på att veta mer om hur denna rankningsfaktor kan hjälpa dig, kolla in vår Intelligence Hubfull av djupgående guider om länkbyggande och mer.

Bygger inte tillräckligt med länkar

Även om du tror att länkbyggandet är viktigt, finns det en annan myt som du kan snubbla över. Att inte veta hur många länkar du behöver kan vara en nackdel för hela din kampanj. Du måste analysera hur många länkar dina konkurrenter har som för närvarande rankas på sida ett. Om dina konkurrenter har cirka 1500 länkar, och du bara gjorde en länk i månaden, kommer det att ta extremt lång tid att komma i närheten av dina konkurrenter. Under tiden kan en annan komma in och ta din plats. Anledningen till att så många människor är tveksamma till att bygga massor av länkar är oro för att de kommer att bli straffade. Men även detta är en myt. Det är inte nödvändigtvis en dålig sak när du producerar innehåll som får länkar naturligt och snabbt. Faktum är att att uppnå detta kan hjälpa dig att ranka bra.

SEO är en tillfällig fix eller engångsansträngning

Att tro att SEO tillfälligt kan fixa din digitala marknadsföring kan ge långvariga effekter. SEO-resultat är dock inte omedelbara. Det kan ta ett tag för dina SEO-kampanjer att träda i kraft helt enkelt för att det finns så många variabler inblandade i processen. Till exempel kan du behöva vänta på att Google ska indexera ditt nyligen optimerade innehåll på hemsidan, eller så kan din konkurrens vara hård. Dessutom måste du vänta för att se om de förändringar du har genomfört har en positiv eller negativ inverkan. Om det är det senare kommer fler ändringar att behöva göras, och återigen tar detta tid eftersom du måste starta om cykeln igen. Dessutom kan algoritmuppdateringar häva allt arbete du har gjort, eller så kan konkurrenter sakta slå dig tillbaka i rankingen genom att kontinuerligt arbeta med sina kampanjer. Så även om vissa människor kan hävda att SEO är ett engångsjobb tyvärr, så är det inte fallet.

Läsa:  Fyra gyllene regler för affärsframgång

Därmed inte sagt att det inte kan ske snabbt. Inriktning på nischtermer med låg konkurrens kan till exempel göra det lättare att se rankningsförändringarna. Detta kommer dock fortfarande att behöva övervakas kontinuerligt och bearbetas för att förbli så här.

Domänålder är en rankningsfaktor

Det har blivit en vanlig uppfattning bland många att domänåldern påverkar var du kan ranka. Om du har en äldre webbplats kommer du generellt sett att rankas bättre än nyare. Däremot är åldern på en domän inte en rankningsfaktor. Den här myten kom till för att folk började tro att om en webbplats hade funnits länge och rankades bra, så måste det bero på att de har gjort rätt SEO-metoder längre. Det är lätt att se varför folk trodde på det. Som du kan förvänta dig har en webbplats som har funnits i fem+ år jämfört med en webbplats som har funnits i mindre än sex månader troligen haft mer tid att bygga bakåtlänkar, arbeta med SEO-optimerat innehåll och utveckla ett solidt rykte online . SEO tar tid, så äldre webbplatser kommer sannolikt att ligga högre upp på SERP:erna, men detta har ingenting att göra med deras ålder, bara det faktum att de har haft längre tid att arbeta med det. Denna myt avslöjades av Googles egen trendanalytiker John Mueller, som twittrade att “domänåldern hjälper ingenting.”

Nyckelord är din räddning

Ja, nyckelord är bra. Faktum är att vi uppmuntrar dig att använda dem! Men att överbelasta din sida med sökord kommer inte att gynna dig. Även om många tror att om du har nyckelorden i innehållet kommer du att ranka bra, sökordsfyllningKeyword stuffing är en teknik som försöker ge sidor högre ranking på sökmotorernas resultatsidor genom att infoga samma sökord om och om igen. kommer att få ditt innehåll att se skräppost och låg kvalitet ut. Istället måste du tillföra värde till läsaren genom att fördela dina sökord naturligt i hela texten och inte överanvända dem. Tänk noga på ditt innehåll. Genom att göra detta säkerställer du att både Google och din publik är nöjda.

Läsa:  Hur man anställer en social mediachef som bryr sig om skala: Lärdomar från GoPro, Nike och Taco Bell

MetataggarEn metatagg är ett strukturerat dataelement som visas i huvuddelen av en webbsida. Spelar ingen roll

De kan verka som en liten del av innehållsprocessen, men dina metataggar har faktiskt betydelse. Du måste inkludera en titeltagg, metabeskrivningWebbplatsmetabeskrivningar används för att informera webbanvändare på sökmotorer om innehållet på webbsidor., och meta nyckelordMeta nyckelord är en HTML-tagg som hjälper sökmotorer att kategorisera vad din sida handlar om.. Fördelen med att använda metataggar är att på SERP verkar det mer attraktivt, vilket kan resultera i fler klick, eftersom användarna tror på att ditt innehåll kan ge dem vad de vill ha. Att försumma detta element kommer att resultera i mindre trafik och en lägre ranking.

Längre innehåll är bättre

Inom SEO är ofta kvalitet framför kvantitet en drivkraft, och det är samma sak när det gäller ditt innehåll. Längre innehåll kommer att gynna dig, men om det inte ger läsaren värde eller om din publik inte är intresserad av långform, kommer du inte att ta den första platsen även om en konkurrent gör exakt samma sak som du och rankar på det första sidan. Nyckeln till att innehållet gynnar dig är att se till att du har läsaren i åtanke hela tiden. Om din pjäs kan ge värde med detaljerad information, men du kan göra det på 500 ord, gör det då.

Alla bakåtlänkar är fantastiska

Alla bakåtlänkar är inte lika, och vissa kommer att göra mer skada än nytta. Till exempel, om du har bakåtlänkar från skräppost eller opålitliga, irrelevanta webbplatser, kommer det inte att erbjuda trovärdighet som en webbplats med hög DA skulle göra. Istället påverkar det din trovärdighet och får Google att tro att du inte kan lita på.

Läsa:  Hur du förvandlar din högskoles sociala mediestrategi med video

PPC hjälper rankningar

PPC och SEO kan fungera utmärkt tillsammans, men om du är ute efter att få organisk ranking, kommer tyvärr inte PPC att kunna hjälpa dig med detta direkt. Det finns ingen korrelation mellan de två – de är två separata områden inom digital marknadsföring. Men även om PPC inte hjälper till med din organiska ranking, kan det hjälpa till att locka mer trafik och stärka ditt varumärke.

Din SEO-byrå kommer att hantera allt

Om du lägger ut din SEO på en byrå förväntar du dig naturligtvis att de tar allt arbete ur dina händer, men att inte ha någon inblandning alls kan sätta dig i underläge. Att arbeta med en SEO-byrå måste betraktas som ett partnerskap. Genom att diskutera dina mål och objekt med byrån kan teamet sedan forma strategier utifrån detta. När resultaten börjar komma tillbaka bör du också fortfarande vara aktivt delaktig.

När innehållet har lagts upp kan du lämna det och gå vidare till nästa stycke

Att optimera och lägga upp innehåll är en fantastisk känsla. Du bör dock inte bara glömma detta. Det finns tron ​​att produktion av massor av innehåll kommer att gynna dig, men att glömma innehållet som redan finns på din webbplats kan vara mer skadligt. Användare kan till exempel börja skriva in olika sökord, eller så kan informationen i ditt innehåll vara felaktig. Om dina konkurrenter fångar detta före dig kan din ranking halka. Så var inte rädd för att gå tillbaka och optimera ditt innehåll igen för att återspegla de föränderliga tiderna.

Det här är bara några av de vanliga myterna som har cirkulerat på nätet, så innan du blir offer för en av dessa, se till att bekanta dig med dem.