Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO Outsourcing: Fördelar, risker & Hur man gör det


 SEO Outsourcing: Fördelar, risker &  Hur man gör det

Sökmotoroptimering (SEO) är en komplex marknadsföringsaktivitet med många uppgifter som kräver särskild expertis. Det är också ett område som förändras och utvecklas hela tiden (t.ex.: Google driver sökalgoritmuppdateringar varje vecka) så det är verkligen viktigt att få SEO rätt eftersom det finns direkta affärseffekter och risker med att få SEO fel.

Företagsundersökningar från flera källor inklusive Försörjningskedjan och Flatworld Solutions Ange orsaken nummer 1 till att organisationer lägger ut en affärsfunktion på entreprenad är kostnadsbesparingar / lägre arbetskostnader.

För en organisation eller byrå utan en SEO-funktion, kommer outsourcing av SEO initialt att vara en ny kostnad, men den kostnaden kommer i de flesta fall sannolikt att vara lägre jämfört med att anställa en heltidsanställd SEO-proffs eller ett internt SEO-team.

Visst, ibland handlar det bara om det grundläggande behovet av att få jobbet gjort. Som Ravi Davda, VD för den brittiska digitala byrån, Rockstar marknadsföring säger:

“Vi kan inte göra allt själva. Jag tillbringade åratal med att lära mig SEO, och först då började jag outsourca processen. Jag minns dagarna då jag satt och skrev blogg efter blogg, för att bli bra på att skriva. Men, det här är uppenbarligen inte skalbart, så jag kom till det stadiet där saker behövde läggas ut på entreprenad.”

Det finns många andra fördelar med SEO-outsourcing utöver skalning och kostnadsbesparingar. Och som med allt finns det också vissa nackdelar, så låt oss dela upp för- och nackdelarna med att lägga ut SEO för både digitala byråer och små och medelstora företag.

Fördelar med att lägga ut SEO för digitala byråer

För digitala byråer utan SEO-talang är triggern för SEO-outsourcing nästan säkert vinnande kundarbete som kräver SEO-tjänster. Förutom de potentiella kostnadsbesparingarna med att lägga ut arbete, finns det också fördelar som är specifika för digitala byråer:

1. Flexibilitet

Byråer som erbjuder SEO som en icke-kärntjänst drar stor nytta av att lägga ut SEO på entreprenad. Flexibiliteten att anlita en SEO-proffs med kort varsel för kortsiktiga projekt ger byråer den ultimata flexibiliteten att erbjuda tjänsten till marknaden utan de pågående kostnaderna för att anställa en heltidsresurs. Denna typ av ad-hoc-outsourcing är vanlig för byråer som erbjuder ett brett utbud av tjänster men som är små i storlek och bara skalar upp när och när det behövs.

2. Medarbetarnöjdhet

James Tayloren SEO-konsult i Storbritannien lägger ut vissa SEO-uppgifter till lokala VA (Virtual Assistants) och nämner fördelar inte bara för honom och hans företag utan även för de individer han lägger ut till:

“Jag använder virtuella assistenter baserade i Storbritannien, och de blir i princip anställda som åtnjuter större flexibilitet på sin sida också.”

Verkligen, flexibilitet är en ömsesidig fördel och nuförtiden är det en så stor prioritet för anställda (oavsett om de är heltid, deltid eller frilans).

3. Hastighet

Att lägga ut sökmotoroptimering på entreprenad till kända SEO-experter gör det möjligt för byråer att gå supersnabbt. Beroende på deras tillgänglighet kan arbete på entreprenad påbörjas så snart du lägger ifrån dig telefonen. Och som vi vet med SEO-projekt finns det oftast snabba vinster som kan uppnås under de första dagarna av arbetet. Denna typ av turn-around imponerar på kunder och kan till och med leda till projektexpansion. Som jämförelse kan det ta flera veckor, till och med månader, att anställa en ny medarbetare att hitta rätt kandidat, gå igenom intervjuer och sedan vänta ut uppsägningstider.

Läsa:  Hur man skapar onlinekommunikationsrum med Linkello

4. Frigör resurser

Det finns många överlappande kompetenser inom digital byråpersonal. Färdigheter som en SEO-strateg besitter kan också finnas hos sociala mediestrateger, betalda mediaspecialister och/eller innehållsmarknadsförare. På mindre byråer utförs ad-hoc SEO-arbete av generalister eller icke-specialister SEO-utövare. Genom att lägga ut detta arbete på dedikerade SEO-specialister kan det frigöra dina medarbetare att fokusera på sina kärnkompetenser.

5. Vinn nya affärsmöjligheter

Relaterat till ovanstående punkter kan SEO-outsourcing göra det möjligt för en byrå att konkurrera i projekt som kräver SEO som en del av mixen av tjänster. Till exempel kan en webbutvecklingsbyrå pitcha arbete som inte bara inkluderar design och utveckling utan även SEO-strategi som en del av resultaten. I det här fallet sträcker sig värdet av outsourcade SEO-talanger bortom ett projekt i sig och in i förprojektet/pitchfasen av ett projekt.

Fördelar med att lägga ut SEO för små och medelstora företag

Många av samma fördelar med outsourcing för byråer sträcker sig till små och medelstora företag när de brottas med att bygga och strukturera interna marknadsföringsteam. För de flesta små och medelstora företag är SEO en outsourcad funktion – antingen till en digitalbyrå eller en SEO-frilansare. I de flesta fall beror detta på att det inte är lönsamt att ha en SEO-roll på heltid på personalen. Men det finns ytterligare fördelar med att lägga ut SEO för små och medelstora företag också:

1. Förbättrad skalbarhet

Företagsgrundare tänker ständigt på tillväxt. Outsourcing av SEO kan hjälpa små och medelstora företag att flytta och skala snabbt utan att behöva förbinda sig till löpande kostnader eller investera tid och pengar i kompetensutveckling/utbildning.

2. Få tillgång till en kvalificerad talangpool för framtida anställning

Tanner Arnold är VD och koncernchef för Uppenbarelsemaskineri och ser en stor fördel med outsourcing för att bygga ett professionellt nätverk av specialister som en dag

“En av de bästa aspekterna av outsourcing är att det utökar poolen av kandidater som är tillgängliga för uthyrning. I stället för att fokusera på lokala SEO-specialister kan outsourcing ge dig tillgång till SEO-experter från hela landet och till och med världen.”

3. Spara pengar

Ibland handlar det om ekonomin i det hela och outsourcing av SEO är nästan alltid mer kostnadseffektivt än att anställa heltidstalanger. De viktigaste variablerna är hur du hittar rätt talang på entreprenad och hur du engagerar dem. All outsourcing fungerar inte på samma sätt och det finns en hel del variation i freelance SEO-avgifter.

4. Få en annan synvinkel

Matt Weidle, affärsutvecklingschef på Köparguide anser att expertis och erfarenhet som kommer med outsourcing av SEO är guld värda:

“Outsourcing av din SEO kommer att ge dig möjligheten att få ett nytt perspektiv på frågor som du kanske har förbisett.”

Nackdelar med outsourcing

Som vi har sett finns det många fördelar med att lägga ut SEO-tjänster på entreprenad, men hur är det med nackdelarna?

1. Oförmåga att behålla SEO-kunskap internt

SEO-kunskap är ett måste för alla företag som är beroende av webbtrafik. Det finns ett bra argument för att behålla denna kunskap inom en organisation eller byrå eftersom interna SEO-experter kan hjälpa till att utbilda och evangelisera vikten av god SEO-praxis i hela organisationen.

2. Brist på en dedikerad resurs

Att ha en heltidsanställd SEO-strateg eller SEO-team innebär att du alltid omedelbart kan dra nytta av deras expertis. Av samma anledning som Fortune 500 VD:ar flyger i privatjet istället för att vara fjättrade till kommersiella flygbolags tidtabeller. Lika mycket som att outsourcing av SEO ger ett företag flexibilitet (budgetmässigt) tar det också bort en del av kontrollen och ditt brådskande projekt kan vara beroende av deras tillgänglighet och nuvarande arbetsbelastning.

Läsa:  Hur man bygger ett Killer SEO-team

3. Brist på långsiktig fokus

SEO-outsourcing för kortsiktiga eller ad-hoc-projekt är bra, men där en intern SEO-expert eller ett team gör stor skillnad är den långsiktiga strategin och planeringen.

Varför ska du vara försiktig med att lägga ut SEO på entreprenad?

Nackdelarna ovan relaterar till den potentiella effekten som outsourcing SEO har på din organisation, men vad sägs om om du bara har en dålig erfarenhet av kvaliteten på outsourcing. Detta är kanske en anledning till att vissa företag känner att de har blivit “brända” av att lägga ut SEO på entreprenad. En sådan digitalbyrå var Tänk Orion. Deras marknadschef Jack Altmen delade några uppriktiga tankar med oss ​​om deras första erfarenhet av SEO-outsourcing:

“För att vara väldigt ärlig, som en digital marknadsföringsbyrå, har vi alltid haft problem med att tillhandahålla SEO-tjänster internt. Vi är experter på Google- och Facebook-annonser, så när vi började lägga ut SEO-tjänster valde vi först en billig tjänsteleverantör. Detta ledde till till klagomål från våra kunder och så småningom slutade vi erbjuda SEO-tjänster. Outsourcing till den billigaste leverantören var det värsta beslut vi någonsin tagit.”

Efter den första vägen, omgrupperade Think Orion och bestämde sig för att ge SEO-outsourcing en ny chans.

“Vi introducerades för ett SEO-team som inte var billigt men som hade stor erfarenhet av on-page, off-page och tekniska revisioner. Plus att de hade erfarenhet av en svår nisch. Vår ledningsgrupp bestämde sig för att ge det en chans. Sedan dess vi har inte sett tillbaka. Inte bara driver vi organiska leads för kunder, utan också för byrån. Våra intäkter har ökat med 35 %.”

Lärandet här är att vara försiktig med den tjänsteleverantör du väljer och inte låta priset vara den enda avgörande faktorn. Nedan kommer vi att gå mer ingående i det här ämnet för att säkerställa att du börjar din outsourcingresa på rätt fot.

Typer av SEO-leverantörer

SEO-byråer

Enligt byråns katalogsida, Clutch, finns det över 36 000 SEO-byråer runt om i världen. Med gränslösa affärer accelererande under de senaste åren har det blivit allt vanligare att lägga ut SEO-tjänster på entreprenad till byråer utanför din stad och även utanför ditt land.

SEO-byråer gillar Vindicta specialisera sig på SEO. Medan de har sitt huvudkontor i Nordirland, har de kontor i Storbritannien och Irland och betjänar kunder över hela Europa och USA också. Även om de flesta SEO-byråer inte uttryckligen säger att de kan white label sina tjänster, är det värt att kontakta byråer för att se om du kan arbeta med dem på detta sätt. Även om det finns dedikerade SEO-outsourcingföretag, kan en typisk SEO-byrå i allmänhet fylla samma behov.

Frilansare/konsulter

Outsourcing SEO-tjänster direkt till individer som frilans marknadsförare eller konsulter är ett annat alternativ att överväga och kan vara lägre kostnad än att lägga ut på en byrå. Marketerhire låter dig söka efter förhandsgranskade SEO-proffs som matchar de exakta färdigheter du behöver för ditt projekt. Detta gör urvalsprocessen mycket effektivare.

USA-baserad Super SEO-kille är ett exempel på en SEO-konsult med expertis på byrånivå och SMB-vänlig prissättning. Konsulter är vanligtvis mer kostnadseffektiva än byråer eftersom de inte har samma omkostnader så de kan ta ut ett lägre pris på grund av deras lägre driftskostnader.

Men att arbeta direkt med en frilansare är inte för alla eftersom vissa projekt helt enkelt är för stora eller för involverade för en person. I dessa fall kan en SEO-byrå passa bättre.

Läsa:  Kundintroduktionsprocessen: Steg och tips för att bygga livslånga relationer

Talangmarknadsplatser

Talangmarknadsplatser som Upwork listar tusentals frilansare som kan svara på en specifik SEO-jobbbrief som du lägger upp. Du kan också bläddra bland tillgängliga SEO-projekt som frilansare vanligtvis utför för kunder:

Talang på dessa marknadsplatser kan vara “hit and miss”, så det är viktigt att screena kandidater väl, be dem om tidigare exempel och resultat och arbeta med dem i kortsiktiga projekt för att bedöma deras kapacitet. Det kan till en början vara meningsfullt att filtrera kandidater till ditt land för att börja med lokala talanger som sannolikt bättre anpassar sig till ditt språk, din kultur, din tidszon och ditt sätt att arbeta.

Vitmärkta tjänsteleverantörer

För digitala byråer som inte erbjuder SEO-tjänster eller inte har SEO-expertis på personalen, är ett intressant alternativ att överväga att lägga ut till en white label SEO-byrå för att utföra alla dina SEO-tjänster på armlängds avstånd.

Ett sådant exempel är australiensiskt baserat Onlinemarknadsföringsguruer som tillhandahåller vitmärkta SEO-tjänster till andra byråer inklusive white label-länkbyggnad. White label SEO-leverantörer arbetar med byråer på flera olika sätt:

  • White label-tjänst: allt arbete förs genom dig och white label-leverantören är osynlig för din kund
  • White label-kontoansvarig: en SEO-kontoansvarig eller strateg är kundinriktad men är vitmärkt för att framstå från din byrå och en del av ditt team
  • Transparent outsourca: en mer ovanlig modell där kunden är medveten om att SEO outsourcas av din byrå till en separat leverantör

White label-leverantörer som Online Marketing Gurus kan passa bäst för små byråer som vill växa till SEO-projekt.

Hur man lägger ut SEO

Om du har bestämt dig för att lägga ut SEO på en tjänsteleverantör, överväg följande när du väljer alternativ:

Definiera målomfattning

Alla bra projekt börjar med en bra brief. Så ta dig tid i början av ditt projekt för att överväga hela projektets omfattning. Detta innebär att definiera ett mål och göra det påtagligt och kvantifierbart som att “öka sökrankingen för att visas på position #5 eller högre för våra målsökord”.

Detta är ett bra mål eftersom det inte finns någon tvetydighet om huruvida målet kommer att träffas eller inte. Omfattning avser vad som ingår i projektet. SEO är en spretig lärjunge och inkluderar SEO på sidan, sökordsforskning, länkbyggande, uppsökande information, innehållsskrivande, innehållsoptimering, listan fortsätter! Var riktigt specifik om vad som ingår som en del av arbetets omfattning.

Projektupprepning

Ett annat övervägande när du lägger ut SEO till en tjänsteleverantör är att tänka på om detta är ett engångsprojekt eller om det kommer att bli ett pågående (dvs. månatlig retainer) arbete. Ditt ursprungliga mål kan tyda på att det är ett engångsprojekt, men som många SEO-proffs säger: “om du står stilla – du går baklänges”. Så kontinuerlig sökordsforskning som leder till innehållsskrivning och publicering kan vara nödvändig för att konkurrera effektivt på konkurrenskraftiga söktermer.

Milstolpar och uppgifter

En stor projektomfattning med många rörliga delar är omöjlig att hantera utan att dela ner arbetet i milstolpar och uppgifter. För engångsprojekt används milstolpar också för att generellt dela upp betalning av arbete. Detta beror verkligen på projektets storlek. Åsidosatt betalning hjälper milstolpar dig att planera ditt projekt kronologiskt över tiden. Du kanske blir förvånad över att ett projekt du trodde skulle ta ett par veckor, realistiskt sett kommer att ta ett par månader efter att ha planerat milstolpar och övervägt beroenden.

Budget

Detta är den mest uppenbara hänsynen. Om du aldrig har betalat för SEO-tjänster tidigare måste du börja shoppa runt och prata med tjänsteleverantörer för att bedöma hur mycket ditt projekt kommer att kosta. Det är bara genom offerter och förslag som du kan få en förståelse för marknadspriset för den typ av arbete du behöver utföra.

Läsa:  YouTube-annonser för nybörjare: Hur man startar & Optimera en YouTube-videoreklamkampanj

Rapporteringskrav

Rapportering är ett vanligt förbisedd övervägande men det är förmodligen en av de viktigaste. Om du har kunder eller intressenter måste du tillhandahålla rapporter om framsteg och resultat. Vid outsourcing av SEO är detta i första hand tjänsteleverantörens ansvar. Men om budgetarna är snäva eller om du har en naturlig nyfikenhet på data kan du utföra rapportering själv.

Det finns många verktyg för att automatisera din rapport så att du inte behöver lägga timmar på att göra det manuellt. Om du till exempel vill spåra och rapportera om dina sökordsrankningar är SEOptimers sökordsverktyg perfekt för detta. Eller om du vill skapa månatliga webbplatsrevisioner är SEOptimers White Label-revisionsrapporter ett oumbärligt verktyg. Ännu bättre, digitala byråer kan vitmärka revisionsrapporterna med deras varumärke, typsnitt, färger och stilar.

Utför bakgrundsforskning

Som med alla nya potentiella anställningar, se till att du har gjort lite bakgrundsforskning om dina nominerade kandidater eller byråer. Fråga dem om tidigare arbetsexempel eller resultat av deras SEO-arbete. Leta efter onlinerecensioner på tredjepartskällor som Google Recensioner, Clutch, GoodFirms, etc. Kontakta deras tidigare kunder och fråga dem hur de var att arbeta med, hur var genomgångsprocessen, levererade de i tid och skulle de fungera med dem igen?

Läs det finstilta

Slutligen, lås dig inte i kontrakt. När du börjar ska allt vara kortsiktigt och litet så att du kan få en känsla för hur din utlagda leverantör fungerar. Viktigt “försök innan du binder dig”. När du är nöjd och nöjd med kvaliteten på arbetet kan du engagera dig i mer långsiktiga projekt och

Hur mycket kostar outsourcing av SEO?

Det här är en väldigt varierande fråga att besvara baserat på vem du engagerar, var de finns och vad de gör. Men för att ge lite siffror kollade vi prisplanerna för en rad SEO-byråer från och med september 2021.

SEO-byrå, Loganix erbjuder kostnadseffektiva SEO-planer från 500 USD per månad som inkluderar ett blogginlägg, 2x gästinläggslänkar och andra grundläggande SEO-tjänster:

En annan SEO-byrå, SEO med ett klick har en jämförbar månadsplan (Content Marketing SEO Package) som innehåller två blogginlägg på 800+ ord men utan gästinläggslänkbyggnad. Så i jämförelse med Loganix handlar det om att väga upp om gästinläggslänkbyggnad är lika viktigt för dig som själva innehållsproduktionen. One Click SEO erbjuder också en svit med tilläggstjänster som Local SEO och WordPress Maintance.

Digital byrå, WebFX har också månadspaket men börjar högre på $1 375 per månad och skala upp till $3 275 per månad med fokus på forskning, strategi och analys:

Specialist tillväxtbyrå, Sväva erbjuda fristående projekt i pris från 200 $ till 2 600 $ som kan köpas en gång eller utföras varje månad (t.ex.: foundation bakåtlänkar):

Klart du kan se att det är stor skillnad mellan tjänster och priser så det lönar sig att shoppa runt. Även om månatliga retainer kan börja så lågt som $499, är det viktigt att förstå om värdet som levereras till denna prispunkt uppfyller alla dina krav. SEO-tjänster kan lätt kosta tusentals eller tiotusentals per månad när man arbetar med byråer som levererar över hela spektrumet av SEO-tjänster. Så gör en lista över de specifika tjänster eller resultat du behöver och börja shoppa runt.

Nästa steg

Börja med forskning och leta efter högt rankade, välrenommerade tjänsteleverantörer som har en bevisad förmåga att leverera på de projektbehov du har. Vi vill gärna höra om dina tips och erfarenheter av SEO-outsourcing. Tweet till oss @seoptimer.