Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEO SKRÄCKBERÄTTELSER: Vad ska du göra om du inte har tid för SEO?

SEO SKRÄCKBERÄTTELSER: Vad ska du göra om du inte har tid för SEO?

SEO är skrämmande av många anledningar. En av de mest skrämmande är den långa tid det tar för en SEO-kampanj att ta form och ge resultat.

Om du trodde att The Walking Dead var en lång och aldrig sinande historia, har den inget på den vanliga SEO-planen. På plussidan (till skillnad från The Walking Dead) är åtminstone en SEO-strategi värd din tid och investering.

Ändå bara hur lång tid tar SEO att jobba?

Enligt forskning över hela linjen måste du i allmänhet vänta mellan tre och sex månader innan du ser resultat från SEO. Vi vet, vi vet – det är inte idealiskt. Dessutom är denna tidslängd särskilt skrämmande jämfört med konventionell marknadsföringstaktik som ger omedelbara resultat, såsom PPC-annonser och sponsrat innehåll.

Om du inte har tid för SEO och det finns alternativa marknadsföringsmetoder som levererar med snabbhet, varför ens bry dig om att optimera ditt innehåll för sökmotorer?

Vi kommer att berätta varför du fortfarande behöver SEO, trots frossa det inger.

Varför SEO är värt din tid

Din tid och resurser är värdefulla – vi vet det. Vi vet också att du kan vara tveksam till att välja en marknadsföringsstrategi som SEO eftersom du är orolig för att slösa tid och resurser. Men vi är här för att berätta att SEO är värt investeringen –100 %.

Naturligtvis måste du införliva den rätta strategin och vänta ut den innan den så oerhört viktiga organiska trafiken Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetalda placeringar på en sökmotors resultatsida. börjar anlända. Ändå kommer många stora långsiktiga fördelar från en uthållig, effektiv SEO-strategi. Tror du oss inte? Här är en snabb sammanfattning:

 • Riktad trafik av hög kvalitet som vill konsumera det du har att erbjuda
 • Dessa konsumenter kommer att ge dina ROI-siffror en betydande ökning
 • Du får marknadsföring dygnet runt, utan att behöva starta nya marknadsföringskampanjer
 • Det ökar trovärdigheten och förtroendet för ditt varumärke
 • Hela din marknadsföringstratt – från medvetenhet till retention – är riktad
 • Det hjälper dig att optimera användarupplevelsen på din webbplats
Läsa:  Förklarade klickfrekvenser: Vad anses vara framgångsrikt?

Japp – SEO är ganska bra, och du behöver inte vara en marknadsföringsexpert för att se så är fallet.

De viktiga SEO-områdena att fokusera på

För att en SEO-kampanj ska bli framgångsrik finns det många områden du måste täcka in. Visste du att Google har över 200 rankningsfaktorer? Det är ganska skrämmande, okej.

Med det sagt påverkar tre viktiga pelare hur snabbt din webbplats drar nytta av SEO. Dessa är:

 • Innehåll
 • Bakåtlänkar
 • Konkurrens

Om du undrar hur länge du ska få SEO-resultat, är det för det mesta ner till dessa tre variabler. Du måste utvärdera var och en och se hur de kan påverka din utveckling.

Vissa kampanjer kan ta så lite som en eller två månader innan de börjar få några saftiga, godisspättade sökmotorplaceringar för riktade sökord. Å andra sidan kan de som inte är så lyckligt lottade vänta runt ett år innan de börjar få avkastning på sin investering.

Låt oss ta en närmare titt på de tre variablerna lite mer detaljerat.

Innehåll

Kvalitetsinnehåll är ryggraden i en SEO-strategi. Om dina webbsidor är fluffiga bitar som är lätta på innehåll och värde, kan du vinka adjö till eventuella chanser att de dyker upp i relevanta sökresultat.

Enkelt uttryckt måste du producera informativt, väl undersökt innehåll av hög kvalitet – den typ som kommer att hålla läsarna klistrade från det första ordet till det sista. Även om det inte finns något fast antal ord för en artikel eller blogginlägg, rekommenderas det att du siktar på minst 1 000 ord i de flesta fall.

Uppenbarligen finns det mer att bara skapa en välskriven artikel. Du måste inkludera nyckelord, interna länkar Hyperlänkar, även känd som länkar, är kopplingspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor., producera titeltaggar och metabeskrivningar, etc., för att säkerställa att dina sidor är optimerade för sökning.

Läsa:  Navigera i det juridiska och regulatoriska ramverket för rörledningstransporter

För att snabba upp SEO-resultaten rekommenderar vi starkt att du håller dig till ett konsekvent schema när du publicerar innehåll. Ett stadigt flöde av innehåll uppmuntrar inte bara Googles sökrobotar att utforska dina nya sidor ofta, utan det lockar även din målgrupp att göra detsamma. Dessutom, att ha en lojal följare som gillar ditt innehåll riktar positiva användarupplevelsesignaler mot sökmotorerna, vilket ytterligare förbättrar dina SEO-ansträngningar.

Bakåtlänkar

Bakåtlänkar är absolut nödvändiga för SEO – det är ingen hemlighet. Det verkar som att alla andra guider refererar till inkommande länkar på något sätt – och det är av en god anledning; bakåtlänkar fungerar.

Olika faktorer avgör framgången för din bakåtlänksprofil – och hur snabbt dessa sätter igång för att underlätta ditt innehålls synlighet. Den mest uppenbara är volymen bakåtlänkar du har. I teorin, ju fler länkar du samlar in, desto snabbare kommer du att uppnå SEO-framgång.

En grupp inkommande länkar av låg kvalitet kommer dock inte att göra mycket för din webbplats prestanda. Faktum är att skumma länkar med skräppost kan skada din webbplats ranking – skrämmande tanke va? Det är därför du måste prioritera att skaffa bakåtlänkar från auktoritativa, relevanta webbplatser med en hög domänmyndighetsbetyg.

Generellt sett kommer ett litet urval av länkar av hög kvalitet att fungera mycket bättre än en stor samling länkar av låg kvalitet. Anledningen till detta är enkel: det är svårt att få dessa högkvalitativa länkar. Så om Google ser ett antal av dem som länkar din webbplats kommer det att bli imponerat, vilket kommer att leda till att din webbplats får en sund rankingökning.

Konkurrens

Konkurrens är naturligt i näringslivet. Om du säljer en produkt, oavsett hur original den kan verka, kommer det alltid att finnas andra som konkurrerar mot dig om försäljningen.

Inom SEO-sfären spelar dock efterfrågan en stor roll i konkurrensen. När du verkar inom en liten nisch kan du förvänta dig att konkurrensen om lönsamma sökresultat är mycket mindre än t.ex. ett företag som säljer redovisningstjänster.

Ju färre konkurrenter du möter, desto färre webbsidor som tar upp värdefullt utrymme på Google för sökord du vill rikta in dig på. Resultatet: det tar mindre tid och ansträngning att nå den eftertraktade första sidan med Googles sökresultat.

Läsa:  Vad är en uppringningsprogramvara och hur man väljer den för ditt callcenter?

På marknader med hög efterfrågan är du inte det bara upp mot en större volym av företag; du tävlar också mot de bästa marknadsföringsproffsen. Stora organisationer kommer inte att nöja sig med näst bäst, och de kommer att doppa i sina djupa fickor för att få in den bästa SEO-talangen.

Vad betyder detta för dig? Du står inför en tuff, mödosam chefskamp för att bestiga sökberget. Om du är en liten Frodo Baggins som lämnar shiren för att vandra genom orc-bemängda landområden hela vägen till Mordor (Googles förstasida), behöver du Gandalf för att hjälpa dig (tips: vi är din Gandalf).

Vad Egentligen Är SEO framgång?

Varje företag har olika mål och mål. Många företag kommer i första hand att försöka förbättra försäljningssiffrorna; andra kommer att sikta på att öka sin synlighet, medan vissa organisationer kan vara på jakt efter att öka vinstmarginalerna.

Hur som helst spelar dessa en roll i vad som kan definieras som SEO-framgång.

Vid sidan av dina affärsmål måste du använda KPI:er för att mäta framgången för dina marknadsföringskampanjer. Om du misslyckas med att spåra mätvärdena kommer du inte att förstå resultaten som uppnås med din SEO-taktik.

Vilka nyckeltal bör du mäta för en SEO-kampanj? Här är en snabb lista:

 • Organisk trafik
 • Genomsnittlig sessionslängd
 • Konverteringar
 • Sök-/sökordsrankningar
 • Sök synlighet
 • Länkprofil
 • Klickfrekvens (CTR)
 • Laddningstid
 • Avvisningsfrekvens Avvisningsfrekvens är andelen besökare på en webbplats som endast besöker en sida. En hög avvisningsfrekvens indikerar att besökarna inte är nöjda med din webbplats.

Genom att mäta alla dessa KPI:er får du en mycket tydligare bild av framgången med din SEO-plan. Till exempel pekar en ökning av organisk trafik mot förbättrad synlighet i sökmotorerna – och dina ansträngningar med inriktning på relevanta sökord fungerar. Men andra mätvärden som CTR visar om ditt innehåll lockar in människor, medan den genomsnittliga sessionslängden framhäver dess övergripande kvalitet.

För de flesta är den näst sista SEO-framgången att landa på första sidan i Googles sökresultat för dina huvudmålsökord. Ändå kan framgång komma i många former, och en förbättring av bara en av ovanstående mätvärden kan ses som en vinst för ditt företag.

Läsa:  Korta eller långa videor: Vilket är bättre för ditt företag?

Vad om du Verkligen Har du ingen tid för SEO?

Du förstår fördelarna med SEO och du är medveten om huvudområdena att rikta in dig på med en strategi. Du har också en bättre uppfattning om vad framgång med en SEO-kampanj innebär.

Trots allt detta står du inför en sann skräckhistoria – du har ingen tid över för en SEO-kampanj. Detta är en realistisk situation för ett litet företag som är tunnt. Du fokuserar på försäljning, kundservice, balansering av böcker, andra marknadsföringsstrategier, etc., och det finns inget utrymme i ditt schema för att skapa en SEO-strategi – strunt i att implementera en.

Så vad kan du göra?

Det är här det är vettigt att lägga ut arbetet på en digital marknadsföringsspecialist. Med en hanterad SEO kampanj kan du överlåta till proffsen. De kan hantera allt – från bakåtlänksförvärv och nyckelordSökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. rankningar till prestanda på sidan och skapande av innehåll.

En hanterad SEO kommer uppenbarligen med många fördelar. För det första får du inte SEO äta upp din värdefulla tid; du kommer helt enkelt att läsa en och annan rapport, lyssna på den vägledning som ges och fatta beslut för framtiden baserat på vad SEO- och digital marknadsföringsguruer säger till dig.

För det andra, och viktigast av allt, du får experthjälp. När du arbetar med en erfaren och välrenommerad marknadsföringsbyrå vet du att du får det bästa av det bästa. Proffsen kan alla strategier, har insiderkunskap, är experter på allt som Google letar efter och håller sig ständigt uppdaterade med de senaste algoritmförändringarna.

Om du vill ha den bästa chansen att nå (sök)höjderna, vill du ha den bästa fightern i ditt hörn – så välj din klokt.