Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEOptimers kompletta guide till bulkrapportering


SEOptimers kompletta guide till bulkrapportering

Vad är massrapportering?

Om du redan är en Ahrefs-kund kommer du att vara bekant med våra White Label-rapporter. De är perfekta för att granska vilken webbplats som helst med över 50 kontroller och kriterier, inklusive SEO på sidan, bakåtlänkar, användbarhet, socialt och teknologi. Med Bulk Reporting kan du skala och automatisera denna SEO-revisionsprocess för hundratals, till och med tusentals, webbplatser i syfte att generera potentiella kunder eller komplexa kundrapporter över många onlinefastigheter.

Förutom möjligheten att automatisera dessa granskningar till PDF, ger Bulk Reporting också ett sätt att exportera massdata för dessa webbplatser i CSV-format. Detta är användbart för djupdykning och för att analysera/filtrera data för att lista eller identifiera prospekt. Dessutom kan du närma dig data med ett specifikt problem i åtanke och filtrera webbplatser baserat på poängkriterier och prestanda. Så för att sammanfatta Bulk Reporting i termer av utdata, är det egentligen tvåfaldigt:

      1. Generering av bulk PDF-rapporter
      2. Konsoliderad fullständig dataexport till CSV

Det överlägset vanligaste användningsfallet för Bulk Reporting är att digitala byråer genererar nya leads från rapporterna via e-post. Låt oss inse det, om du använder e-post för att generera potentiella kunder, det är ett sifferspel. Ju mer relevanta, riktade e-postmeddelanden du skickar, desto fler öppningar, desto fler klick och desto större chans för konvertering till ett svar eller en konversation.

Företagsfunktionalitet till SMB-vänliga priser

SEOptimers Bulk Reporting-verktyg matchar funktionaliteten som tillhandahålls av SEO-verktyg av företagsklass men utan den enorma prislappen och årskontrakten. Vi lanserade Bulk Reporting 2021 för att jämna ut villkoren för små och medelstora byråer genom att ge dem möjlighet att skala sina webbplatsrevisioner och köra nya affärskampanjer med lätthet.

Detta var en naturlig utveckling för oss med tanke på vår erfarenhet av Embeddable Audit Tool genom åren. Denna inbäddningsbara webbplatsrevisionswidget har skapat över 200 000 nya potentiella kunder för digitala byråer genom att tillhandahålla ett sätt för byråer att fånga information om potentiella kunder på deras byråwebbplats. Genom byråintervjuer och kundkontakt upptäckte vi behovet av att små byråer också måste köra proaktiva nya affärskampanjer för att utöka sin nya affärspipeline.

Alla dessa insikter har informerat om hur vi har byggt upp Bulk Reporting så att den är superenkel att använda och ger maximalt värde till byråer av alla former och storlekar.

Hur fungerar massrapportering?

Bulkrapportering drivs av CSV-filer. Om du inte har arbetat med CSV-filer tidigare, oroa dig inte – du kan enkelt skapa dem i Microsoft Excel eller Google Sheets.

Läsa:  Sökordsmapping: Guide för att öka sökrankingen

Det är enkelt att skapa din första CSV-fil för massrapportering. Allt du behöver är en kolumn: granskningsadressen. Lista helt enkelt alla dina önskade webbadresser för webbplatsgranskning i en enda kolumn under en kolumnrubrik som “URL”. Det spelar ingen roll vad du namnger den här kolumnen, men du måste ange något i den första raden eftersom dataimporten börjar från rad 2. Ditt kalkylblad bör se ut ungefär så här:

För detta exempel använder vi Google Sheets och definierar 10 olika vinwebbplatser. Men du kan självklart definiera hundratals, till och med tusentals webbplatser. När du är klar med att lista alla dina granskningsadresser klickar du på Arkiv -> Ladda ner -> Kommaseparerade värden (.csv, aktuellt ark):

Spara filen på en praktisk plats och klicka på fliken Bulk Reporting i Ahrefs. Klicka sedan på den blå “Ladda upp CSV”-knappen och välj din CSV-fil för att ladda upp data. Din data laddas omedelbart, rad för rad i Ahrefs. Om du väljer kan du redigera data innan du faktiskt skapar massrapporterna. Du kan till exempel ta bort alla rader som du inte vill inkludera genom att klicka på den röda papperskorgen. Eller så kan du redigera vilken URL som helst genom att klicka på den blå pennknappen.

I det övre högra hörnet kan du välja vilken typ av massrapporter du vill ha:

  • Endast PDF-filer: detta är det mest effektiva alternativet om du bara behöver PDF-filer för att skicka till potentiella kunder eller kunder
  • Endast data: det här alternativet är bäst om du planerar att köra ytterligare automatiseringar eller behöver ett sätt att granska enskilda datapunkter
  • PDF-filer och data: detta är standardalternativet och tillhandahåller både PDF-rapporterna och datafilen

Du kan också välja den rapportmall du vill använda för dina granskningar. Om du inte har skapat några rapportmallar ännu, kommer rullgardinsmenyn bara att visa “Standardmall”, men om du har ställt in flera rapportmallar kan du välja den mall du vill använda i rullgardinsmenyn.

När du har valt önskat alternativ klickar du på den orangea knappen “Starta massrapportering”. Dina webbplatser ställs sedan i kö i vårt system och beroende på hur många webbplatser du har laddat upp kan det ta flera minuter att generera alla rapporter och data.

Under den här tiden kommer du att se den övre högra knappen ändras till en grön status “Massrapportering pågår”. Du kan navigera bort från den här sidan och komma tillbaka för att kontrollera dina framsteg i massrapporteringen.

När du är klar kommer du att se statusen för varje rad ändras till “Slutförd” och 2 nya orange knappar visas uppe till höger för att förbereda PDF-arkivet (zip-fil) och förbereda CSV-filen. Du kan klicka på båda dessa för att generera respektive filer. Dessutom kan du också ladda ner de individuella PDF-filerna för varje webbplatsrevision.

Läsa:  12 bästa programvara för arbetskraftshantering för företag 2024

Det finns också en “Visa data”-knapp för varje webbplatsrevision om du vill fördjupa dig specifikt i rådata för den specifika webbplatsen:

När du har klickat på båda orange knapparna kommer de att förvandlas till orange “Ladda ner”-knappar. Det sista steget är att ladda ner de färdiga filerna:

PDF-arkivets zip-fil kan öppnas och extraheras till en mapp. Varje rapport innehåller URL:en i filnamnet:

Med alla dessa rapporter på ett ställe kan du enkelt bifoga dem direkt i nya affärse-postmeddelanden eller skicka dem direkt till kunder via Messenger/WhatsApp.

CSV-nedladdningen är mycket omfattande och inkluderar varje datapunkt i White Label-rapporterna (totalt 96 kolumner). Du kan ladda ner ett exempel på CSV-dataexport från vårt exempel ovan som visar hur informationen är organiserad och hur omfattande den är.

När du är klar med en sats data och är redo att ladda upp en ny CSV, rekommenderar vi att du rensar din datamängd först innan du laddar upp den nya CSV:en. För att göra detta klickar du helt enkelt på den röda knappen “Rensa alla data”. Om du inte gör detta kommer verktyget att omarbeta de tidigare webbplatserna och ta tid i onödan och använda din tillgängliga kvot för massrapportering.

CSV-dataexportfält

Du kan också se tabellen nedan för en fullständig lista över datafält:

Hemsida Status
Uppladdningsdatum Inlämningsdatum
Totala poängen SEO-poäng
Länkar poäng Användbarhetspoäng
Prestandapoäng Sociala resultat
Titeltaggresultat Titel Tag Längd
Titeltaggdata Meta Description Tag Result
Meta Description Längd Meta Description Tag Data
H1 Header Resultat H1 Header Data
Header Tags Resultat Header Tags Data
Resultat för sökordskonsistens Sökordskonsistensdata
Mängd innehåll Resultat Mängd innehåll Längd
Bild Alt Attribut Resultat Bild Alt Attribut Data
Noindex Tag Test Resultat Noindex Header testresultat
SSL-säkerhetsresultat HTTPS-omdirigeringsresultat
Robots.txt-resultat Robots.txt-data
Resultat för XML-webbplatskartor XML Sitemaps Data
Analysresultat Analysdata
Schema.org Structured Data Resultat Schema.org strukturerad data
Bästa sökordsrankningsdata Total trafik från sökdata
Sökordspositionsdata Resultat för bakåtlänkar
Bakåtlänkar värde Bakåtlänkar lista
Länkdata på sidan Resultat för vänliga webbadresser
Enhetsrenderingsdata Resultat för grundläggande webbviktigheter
Core Web Vital Data Användning av Mobile Viewports Resultat
Blixt används? Resultat iFrames används? Resultat
Favicon Resultat E-postsekretessresultat
Läsbara teckenstorlekar Resultat Tryck på Målstorleksresultat
Resultat för sidhastighet Sidhastighetsdata
Sidstorlek Resultat Sidstorleksdata
Antal objekt laddade data Google Accelerated Mobile Pages (AMP)-data
Resultat av Javascript-fel GZIP-komprimeringsresultat
GZIP-komprimeringsdata Bildoptimeringsresultat
Minifieringsresultat Utfasad HTML-resultat
Resultat för inline stilar Facebook-sida anslutet resultat
Resultat för Facebook Öppna graftaggar Facebook Öppna Graph Tags Data
Facebook Pixel resultat Facebook Pixel Data
Twitter Connected Resultat Resultat för Twitter-kort
Twitter-kortdata Twitter-aktivitetsdata
Instagram Connected Resultat YouTube Connected Resultat
YouTube-prenumeranter YouTube-visningar
LinkedIn Connected Resultat Tekniklista Data
Server IP-adressdata DNS-servrar data
Webserverdata Teckenuppsättningsdata
Läsa:  Hur du utökar dina TikTok-följare

Granskningskontroller som normalt leder till en grön bock eller rött kryss visas i CSV:en som antingen en 1 (grön bock) eller en 0 (röd kryss). Granskningskontroller som returnerar ett värde som “Title Tag Length” visar antalet tecken eller “Title Tag Data” visar den faktiska

-texten. <p>Med all rapportdata i en kalkylarksfil kan du enkelt sortera eller filtrera kolumner, köra snabba textsökningar, skapa pivottabeller eller datauppslagningar baserat på annan data du kan ha. CSV-filen är det bästa sättet att bedöma alla webbplatser under en enda kontroll – till exempel om du vill kontrollera länkdata på sidan:</p> <p>Du kommer att märka att individuella kontroller som den här som returnerar flera attribut tillhandahålls i CSV-filen som en textsträng med varje attribut separerat av tecknet (|). Om du skjuter in denna data i en databas eller behöver analysera varje nyckel->val-attribut är det vanligt att bygga om arrayen av data genom att explodera strängen på pipe-tecknet, då kolontecknet (:) med det första elementet är nyckeln och det andra elementet är val.</p> <h2 id="auto_Use_Cases__65210dee5db65"><span class="ez-toc-section" id="Anvandningsfall_for_massrapportering"></span>Användningsfall för massrapportering<span class="ez-toc-section-end"></span></h2> <p>Det finns många intressanta och kraftfulla användningsfall för massrapportering, mest för digitala byråer, men det finns också forskningsanvändningsfall som kräver analys över en stor datamängd. För digitala byråer kan Bulk Reporting-funktioner låsa upp ett helt segment av kunder som du kanske inte har tänkt på tidigare. Den här typen av funktionalitet ger dig kapacitet på företagsnivå som du kan sälja vidare till dina kunder plus att du kan använda den här funktionen för att ladda din nya affärsprospektering. Här är några av de typiska användningsfallen som du kan utnyttja för din byrå:</p> <h3 id="auto_New_Busine_65210dee5dba1"><span class="ez-toc-section" id="Ny_affarsprospektering"></span>Ny affärsprospektering<span class="ez-toc-section-end"></span></h3> <p>Kör hundratals, till och med tusentals prospekt och fokusera på nischbranscher. Som vårt exempel ovan, tittar på vingårdar och vinsajter – om du fokuserar på en nischbransch till en början kan du skräddarsy dina uppsökande meddelanden (dvs. kall e-post eller LinkedIn InMails) för att vara specifik för branschen och leverera relevanta insikter och rön om deras webbplats genom White Label Reports.</p> <p>Du kan också använda samma tillvägagångssätt för din lokala stad. Det är vettigt att först prospektera nära var du befinner dig eftersom du potentiellt kan följa upp med ett möte ansikte mot ansikte och vägleda den potentiella kunden</p> <h3 id="auto_Pre_or_Pos_65210dee5dbde"><span class="ez-toc-section" id="Marknadsforing_fore_eller_efter_evenemang"></span>Marknadsföring före eller efter evenemang<span class="ez-toc-section-end"></span></h3> <p>Vissa byråer anordnar webbseminarier eller personliga evenemang som workshops, konferenser eller paneldiskussioner. Denna typ av evenemangsmarknadsföring är en bra idé för att få kontakt med potentiella kunder.</p> <div style="clear:both; margin-top:0em; margin-bottom:1em;"><a href="https://favtechies.com/de-basta-boksammanfattningsapparna-for-iphone-uppgradera-din-lasresa/" target="_self" class="IRPP_minimalist"><!-- INLINE RELATED POSTS 4/4 //--><style> .IRPP_minimalist { padding:0px; margin: 0; padding-top:1em!important; padding-bottom:1em!important; width:100%; display: block; font-weight:bold; background-color:#eaeaea; border:0!important; border-left:4px solid #34495E!important; text-decoration:none; } .IRPP_minimalist:active, .IRPP_minimalist:hover { opacity: 1; transition: opacity 250ms; webkit-transition: opacity 250ms; text-decoration:none; } .IRPP_minimalist { transition: background-color 250ms; webkit-transition: background-color 250ms; opacity: 1; transition: opacity 250ms; webkit-transition: opacity 250ms; } .IRPP_minimalist .ctaText { font-weight:bold; color:inherit; text-decoration:none; font-size: 16px;float:left; } .IRPP_minimalist .postTitle { color:#3498DB; text-decoration: underline!important; font-size: 16px; } .IRPP_minimalist:hover .postTitle { text-decoration: underline!important; } </style><div style="padding-left:1em; padding-right:1em;"><span class="ctaText">Läsa:</span>  <span class="postTitle">De bästa boksammanfattningsapparna för iPhone: Uppgradera din läsresa</span></div></a></div><p>Vanligtvis registrerar sig deltagare för biljetter och under denna process kan du fånga deras e-post och upptäcka deras webbplats. Före eller efter evenemanget kan du enkelt följa upp med ett e-postmeddelande som innehåller en bifogad rapport genererad via verktyget Bulk Reporting. Detta är särskilt praktiskt när du har många deltagare eftersom det annars skulle vara tidskrävande att skapa varje rapport separat.</p> <h3 id="auto_Crosssell_65210dee5dc1b"><span class="ez-toc-section" id="Korsforsaljning_eller_merforsaljning_av_befintliga_kunder"></span>Korsförsäljning eller merförsäljning av befintliga kunder<span class="ez-toc-section-end"></span></h3> <p>Många branschstudier har bekräftat fördelen med merförsäljning till befintliga kunder snarare än att prospektera till helt nya kunder. Du kanske redan har förstahandserfarenhet av framgångsrik korsförsäljning eller merförsäljning till din befintliga kundbas. Med Bulk Reporting kan du introducera ett nytt tjänsteerbjudande till dina befintliga kunder och utöka dina potentiella intäkter genom massrapportering/revision av webbplatser. På grund av det höga värdet men ändå låga kostnaden för Bulk Reporting-verktyget kan du generera betydande ökningar i retainer- eller projektintäkter baserat på uppfattat värde av data och rapporter.</p> <h3 id="auto_Reengage__65210dee5dc57"><span class="ez-toc-section" id="Aterkoppla_tidigare_prospekt"></span>Återkoppla tidigare prospekt<span class="ez-toc-section-end"></span></h3> <p>En annan idé som är värd att utforska är att åter engagera din e-postnyhetsbrevlista eller CRM. Det kan vara månader sedan du senast skickade ett byråmail till dina tidigare potentiella kunder. Bara för att de inte köpte din tjänst tidigare betyder det inte att de inte kommer att vara intresserade nu eller inom en snar framtid. Du kan skapa White Label-rapporter för hela din lista på en gång med verktyget Bulk Reporting.</p> <h3 id="auto_Franchise__65210dee5dc94"><span class="ez-toc-section" id="Franchise_Multi-Location_Business_Auditing"></span>Franchise Multi-Location Business Auditing<span class="ez-toc-section-end"></span></h3> <p>Om du inte har utforskat franchise- eller nyföretagande på flera platser kan detta vara en fantastisk möjlighet. Inom din stad finns det sannolikt många typer av franchiseföretag som: hälso- och fitnesscenter, restauranger, hemtjänster, företagstjänster, återförsäljare och mer.</p> <p>Även om dessa franchiseföretag vanligtvis ägs individuellt samordnas de genom statliga eller nationella huvudkontor. Med Bulk Reporting-verktyget kan du granska potentiellt hundratals eller till och med tusentals av dessa franchisewebbplatser och få fram intressanta insikter på en samlad nivå till huvudkontoret eller på lokal nivå till franchiseägaren.</p> <p>Som du kan se finns det så mycket potential att Bulk Reporting-verktyget kan låsa upp för din byrå. Om du är en befintlig Ahrefs-kund kan du enkelt lägga till en Bulk Reporting Plan på ditt konto och vara igång snabbt med ett av de mest kraftfulla verktygen för prospektering och rapportering i stor skala.</p> <h2 id="auto_Bulk_Repor_65210dee5dcc0"><span class="ez-toc-section" id="Genomgangsvideo_for_massrapportering"></span>Genomgångsvideo för massrapportering<span class="ez-toc-section-end"></span></h2> <p></p> <div class="related-posts"><h4 style="background: linear-gradient(135deg, #fe981f, #10a7bf, #077f92); -webkit-background-clip: text; -webkit-text-fill-color: transparent;"><span class="ez-toc-section" id="Empfohlene_Themen"></span>Empfohlene Themen:<span class="ez-toc-section-end"></span></h4><ul><li><a href="https://favtechies.com/the-psychology-of-home-design-skapa-ett-lyckligt-och-halsosamt-utrymme/" rel="dofollow" style="color: #00aaff;">The Psychology Of Home Design: Skapa ett lyckligt och hälsosamt utrymme</a></li><li><a href="https://favtechies.com/topp-15-enterprise-risk-management-software-2024/" rel="dofollow" style="color: #00aaff;">Topp 15 Enterprise Risk Management Software 2024</a></li><li><a href="https://favtechies.com/6-uppsokande-e-postmallar-for-att-tjana-bakatlankar-i-alla-situationer/" rel="dofollow" style="color: #00aaff;">6 uppsökande e-postmallar för att tjäna bakåtlänkar i alla situationer</a></li><li><a href="https://favtechies.com/hub-and-spoke-seo-5-steg-till-din-webbplatss-framtid/" rel="dofollow" style="color: #00aaff;">Hub and Spoke SEO: 5 steg till din webbplatss framtid</a></li><li><a href="https://favtechies.com/neonskyltar-hur-man-valjer-den-perfekta-for-ditt-utrymme/" rel="dofollow" style="color: #00aaff;">Neonskyltar: Hur man väljer den perfekta för ditt utrymme</a></li></ul></div> <div class="simplesocialbuttons simplesocial-round-txt simplesocialbuttons_inline simplesocialbuttons-align-left post-760465 post simplesocialbuttons-inline-no-animation"> <button class="simplesocial-fb-share" rel="nofollow" target="_blank" aria-label="Facebook Share" data-href="https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https://favtechies.com/seoptimers-kompletta-guide-till-bulkrapportering/" onclick="javascript:window.open(this.dataset.href, '', 'menubar=no,toolbar=no,resizable=yes,scrollbars=yes,height=600,width=600');return false;"><span class="simplesocialtxt">Facebook </span> </button> <button class="simplesocial-twt-share" rel="nofollow" target="_blank" aria-label="Twitter Share" data-href="https://twitter.com/intent/tweet?text=SEOptimers+kompletta+guide+till+bulkrapportering&url=https://favtechies.com/seoptimers-kompletta-guide-till-bulkrapportering/" onclick="javascript:window.open(this.dataset.href, '', 'menubar=no,toolbar=no,resizable=yes,scrollbars=yes,height=600,width=600');return false;"><span class="simplesocialtxt">Twitter</span> </button> <button rel="nofollow" target="_blank" class="simplesocial-linkedin-share" aria-label="LinkedIn Share" data-href="https://www.linkedin.com/sharing/share-offsite/?url=https://favtechies.com/seoptimers-kompletta-guide-till-bulkrapportering/" onclick="javascript:window.open(this.dataset.href, '', 'menubar=no,toolbar=no,resizable=yes,scrollbars=yes,height=600,width=600');return false;"><span class="simplesocialtxt">LinkedIn</span></button> <button onclick="javascript:window.location.href = this.dataset.href;return false;" class="simplesocial-email-share" aria-label="Share through Email" rel="nofollow" target="_blank" data-href="mailto:?subject=SEOptimers kompletta guide till bulkrapportering&body=https://favtechies.com/seoptimers-kompletta-guide-till-bulkrapportering/"><span class="simplesocialtxt">Email</span></button> <button class="simplesocial-reddit-share" rel="nofollow" target="_blank" aria-label="Reddit Share" data-href="https://reddit.com/submit?url=https://favtechies.com/seoptimers-kompletta-guide-till-bulkrapportering/&title=SEOptimers kompletta guide till bulkrapportering" onclick="javascript:window.open(this.dataset.href, '', 'menubar=no,toolbar=no,resizable=yes,scrollbars=yes,height=600,width=600');return false;"><span class="simplesocialtxt">Reddit</span> </button> </div>