Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEOptimers nya funktioner – september 2024

SEOptimers nya funktioner - september 2022

Den här månaden lanserar vi fler förbättringar i Ahrefs. Som alltid har de flesta av dessa uppdateringar drivits direkt av din feedback och förslag på vår Funktionsbegäranstavla. Du kan alltid lägga till nya funktionsförfrågningar där eller rösta upp förfrågningar från andra kunder.

Revisionsrapporter

4 nya kontroller har lagts till i revisionsrapporterna. Alla dessa nya kontroller är tillgängliga inte bara i våra White Label-rapporter utan också via API och i vårt Bulk Reporting Tool.

Ny HTTP/2-kontroll

HTTP/2 (och nu även HTTP/3) är stora revisioner av HTTP-nätverksprotokollet. HTTP/2 är utformad för att minska latens och därför förbättra sidhastighetsprestanda. Du kan göra bytet på din webbserver/värdleverantör för att dra fördel av denna nya standard som snabbt håller på att bli normen. Webbplatser som fortfarande använder det ursprungliga HTTP-nätverksprotokollet anses inte vara optimala nuförtiden.

Den här nya kontrollen finns i avsnittet Prestanda av granskningen och returnerar ett godkänt/underkänt om webbplatsen använder HTTP/2 eller HTTP/3.

Ny kontroll av “Blockerad av Robots.txt”.

Den här nya kontrollen som finns i avsnittet On-Page SEO i revisionen kompletterar våra befintliga begränsningskontroller som t.ex Noindex Tag och Noindex Header testa. Checken Blocked by Robots.txt täcker den andra större plats där en sida kan blockeras – i själva Robots.txt-filen.

Läsa:  15 bästa webbplatser för bakåtlänkar

Det första steget till rankningen är att se till att sidan faktiskt kan läsas och indexeras av sökmotorer. Det kan vara irriterande när en sida inte rankas, och du är inte säker på vad problemet är, men det visar sig vara ett enkelt problem utan indexering.

Ny webbplatskomprimeringskontroll

Den här nya kontrollen som finns i avsnittet Prestanda av granskningen ersätter den tidigare “GZIP Compression”-kontrollen och identifierar en rad webbplatskomprimeringsmetoder som normalt används på en webbplats via webbservern, inklusive:

  • Gzip: kort för GNU Zip, Gzip är den mest populära förlustfria datakomprimeringsmetoden på webben
  • Töm luften: ett förlustfritt datakomprimeringsfilformat som använder en kombination av LZ77 och Huffman-kodning
  • Brotli: en annan förlustfri datakomprimeringsalgoritm utvecklad av Google och anses vara efterföljaren till Gzip

Användning av en webbplatskomprimeringsmetod är viktig och vanligt idag för att optimera sidnedladdningsprestanda och i slutändan sidhastighet.

Vi har också lagt till en superanvändbar “Kompressionshastighet”-uppdelningstabell under denna kontroll så att du snabbt kan se nivån på komprimering per element och hur den påverkar (eller inte påverkar) den övergripande nedladdade sidstorleken.

Slutligen har vi behållit uppdelningen av RAW-sidans storlek som ett praktiskt munkdiagram så att du fortfarande kan se den totala fysiska storleken för varje element och hur det bidrar till den totala okomprimerade sidstorleken.

Eftersom sidhastigheten är viktigare än någonsin, hjälper dessa nya kontroller dig att förstå exakt vilka element som behöver fungera. Tillsammans med vår Core Web Vitals-kontroll och Pagespeed Insights-uppdelningar, fortsätter Ahrefs att hjälpa dig att sätta fingret på pulsen för din webbplats prestanda.

Ny kontroll av “Ladda ned sidstorlek”.

Denna nya kontroll som finns i avsnittet Prestanda av revisionen ersätter den tidigare kontrollen “Sidstorleksinformation”. Tidigare returnerade vi bara den totala RAW-sidans storlek (exklusive komprimering) och delade upp denna summa efter element (dvs. HTML, CSS, JS, bilder, etc). Problemet var dock att det inte alltid stämde överens med vad användarens webbläsare faktiskt laddar ner när de laddar webbplatsen eftersom komprimering minskar den totala sidstorleken.

Läsa:  Snapchat Plus: Funktioner, prenumeration, förmåner och mer under 2024

För att komma till rätta med denna bristande överensstämmelse har vi lagt till en ny “Ladda ned sidstorlek”-kontroll och ett medföljande uppdelningsdiagram som emulerar exakt vad användaren laddar ner i sin webbläsare när de laddar webbplatsen.

Plus: nya expanderbara kontrollförklaringar för webbrevisioner

Många kunder har bett om mer detaljerade förklaringar i våra webbaserade granskningar, så vi har nu lagt till förklaringar för alla kontroller som ingår i granskningen. Dessa förklaringar visas i rutor markerade med en vänster orange kant som kan expanderas och komprimeras när du klickar på varje kryss.

Dessa kontrollförklaringar finns för närvarande på engelska, franska och spanska.

Observera att den här funktionen är aktiverad som standard för snabba granskningar, men den är avstängd som standard i White Label-rapporter. För att aktivera det där, aktivera helt enkelt alternativet “Kontrollera Expanderable Explainer-text” längst upp på sidan Rapportmallar.

Några av förklararna innehåller en hyperlänk längst ner till en praktisk guide på vår blogg som förklarar kontrollen mer uttömmande. Tänk på att vi endast visar dessa hyperlänkar i snabbgranskningsläge – de är dolda i White Label-rapporter.

Webbplatsgenomsökningar

Alla skannade webbadresser listade

Webbplatsgenomsökningar visar nu alla skannade webbadresser, inte bara sidorna med identifierade problem.

Vi kommer nu att lista alla sidor i tabellen Identifierade sidor sorterade efter högsta mappnivå (t.ex. website.com/level1/level2/) och alfabetiskt. Sidor utan problem kommer inte att kunna expanderas eftersom de inte har några problem.

Nya anpassningsalternativ för genomsökning

Vi har lagt till en ny “Alternativ”-knapp på sidan Webbplatsgenomsökningar så att du kan minska mängden irrelevanta sidor som plockas upp av genomsökningen och spara på genomsökningskvoten.

Den här nya rutan Alternativ ger två nya “uteslutningsinställningar”:

      1. Följ Robots.txt-filundantag – genom att markera den här kryssrutan (markerad som standard) följer reglerna som definieras i webbplatsens Robots.txt-fil och exkluderar alla sidor som anges i Robots.txt-filen
      2. Lägg till anpassade undantag – den här textrutan låter dig definiera dina egna regler och stöder samma syntax som används i Robots.txt-filer. Det vanligaste exkluderingsfiltret skulle vara att definiera en sträng bokad av jokertecknet *. Som standard har vi i förväg fyllt i det här fältet med några av de vanligaste undantagen, särskilt alla extra mappar som WordPress genererar och ofta använda URL-argument. Du kan redigera/ta bort någon av dessa eller lägga till dina egna. Se bara till att placera varje uteslutning på en separat rad. Naturligtvis, om du vill genomsöka varenda sida utan några undantag, kan du helt enkelt ta bort all text och köra genomsökningen.
Läsa:  Den enkla guiden för att starta ett SEO-företag

Bädda in formulär

Slutligen har vi lagt till två nya uppdateringar för kunder på vår White Label & Embedding Plan:

PDF bifogas till e-postmeddelanden med “Ny potentiella kunder”.

Om ditt inbäddade formulär är inställt på att skicka e-post till nya potentiella kunder med deras revisions-PDF, fanns det tidigare inget sätt att se den exakta PDF-filen som skickades till den potentiella kunden.

Detta resulterade ibland i lite olika resultat när man själv genomför en revision. Till exempel olika lasthastighet. Nu kan du få en kopia av den exakta PDF-filen som leaden får bifogad till ditt e-postmeddelande med 'Ny lead'.

Aktivera helt enkelt alternativet att inkludera PDF:en i ditt e-postmeddelande med “Ny potentiell kund” på sidan Inbäddningsinställningar.

Nya färginställningar för Bädda in formulärrubrik och stycketext

För att möjliggöra ännu större anpassning av ditt inbäddade formulär har vi lagt till möjligheten att definiera anpassade färger för inbäddningsformulärets titel och stycketext:

Vi hoppas att du gillar alla dessa uppdateringar och nya funktioner. Kom ihåg att du kan lägga till förslag till vår Funktionsbegäranstavla eller så kan du rösta upp funktionsförfrågningar som föreslagits av andra kunder också. Din feedback styr vår produktkarta, så vi uppmuntrar dig att delta och hjälpa oss att fortsätta utveckla Ahrefs som det ledande SEO-revisionsverktyget.