Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

SEOptimers verktyg för sökordsforskning

SEOptimers verktyg för sökordsforskning

Vad är SEOptimers verktyg för sökordsforskning?

SEOptimers verktyg för sökordsforskning är tillgängligt för alla kunder på vår White Label Plan eller vår White Label & Embedding Plan. Det tillkommer ingen extra kostnad för detta verktyg och det tillhandahålls gratis som en del av din befintliga licens.

Sökordsforskningsverktyget är utmärkt för att utforska nya innehållsidéer för SEO. Du kan omedelbart se hur din webbplats och konkurrenters webbplatser rankas och utforska sökresultat i olika regioner runt om i världen.

Hur man hittar sökord

Det finns två sätt att undersöka nyckelord:

  • Sök efter nyckelord – ange sökord ett i taget eller ange flera sökord (avgränsade med kommatecken)
  • Sök efter domän – ange en webbadress så hämtar vi alla sökord som webbplatsen rankas efter

Du kan också ställa in ditt land (vi stöder 70 länder) eller så kan du välja “Alla länder” som söker internationellt i länder och språk. Länder som specifikt har Google som verkar på flera språk (t.ex. Kanada) har möjlighet att förfina och filtrera efter språk.

I exemplet nedan söker vi efter flera sökord i USA. Resultaten som returneras visar den högsta månatliga sökvolymen för de termer eller relaterade termer som använder samma sökord. Till exempel var ett av nyckelorden vi sökte efter “malbec” som gav 33 100 sökningar per månad, medan termen “wine malbec” dessutom returnerades och visar 22 200 månatliga sökningar:

Vi listar även CPC (Cost Per Click) som är en indikator i USD för vad den uppskattade kostnaden skulle vara för detta sökord om du skulle använda Google Ads för att bjuda på dessa termer.

Läsa:  SEOptimers White Label-rapportmallar förklaras

Slutligen listar vi konkurrensnivån för varje sökord: Låg, Medium och Hög. Helst vill du hitta nyckelord med hög månatlig sökvolym och låg konkurrens.

Varje nyckelord har en blå “Resultat”-knapp till höger i tabellen som öppnar sökresultaten för det sökordet i ditt valda land. Det här är ett bra sätt att se sökmotorresultatsidan (SERP) för varje sökord (särskilt om du söker efter sökord i andra länder).

Den sista kolumnen “Spåra” innehåller kryssrutor för varje sökord, vilket gör att du kan lägga till valda sökord i dina sökordsspårningslistor så att du kan övervaka ditt resultat över tid.

När du har markerat de sökord du vill spåra, tryck på den orangea “Spåra”-knappen längst ned i listan och överlägget visar dig webbplatser som du redan har ställt in i sökordsspårning. I exemplet nedan kan du se att det redan finns 3 webbplatser inställda i sökordsspårning. Du kan helt enkelt välja en av dessa webbplatser och de valda sökorden läggs till i din sökordsspårning. ELLER så kan du spåra nyckelorden för en ny webbplats också:

Som med de flesta datatabeller i Ahrefs kan du exportera all tabelldata till CSV, Excel eller PDF från knapparna överst i tabellen, eller söka i tabellen för att filtrera vissa nyckelord (särskilt praktiskt om du har många resultat som t.ex. i exemplet ovan).

Det andra sättet att använda sökordsforskningsverktyget är att söka på domän och ange en URL:

På samma sätt som när du söker med nyckelord, kan denna sökmetod göras i ett enskilt land eller i vilket land som helst. Förutom månatlig sökvolym och konkurrens listar vi även position och uppskattad trafik. Eftersom du söker efter domän kan vi bestämma positionen på SERP för vilken sida som helst inom domänen. Sedan kan vi, baserat på den månatliga sökvolymen, tillhandahålla ett uppskattat trafiknummer.

Läsa:  En introduktionsprocess för sociala medier för byråer för att maximera tid till värde

I den här vyn kan du också öppna SERP eller välja flera nyckelord att lägga till i sökordsspårning.