Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Sidfot för webbplatsens bästa metoder för SEO

Sidfot för webbplatsens bästa metoder för SEO

Webbplatsdesign och sökmotoroptimering på sidan fokuserar ofta på användarupplevelsen, ovansidans text och SEO-element som metabeskrivningar och titeltaggar.

Ofta ägnas lite uppmärksamhet åt sidfoten på en webbplats. Ja, din sajts sidfot är inte bara en viktig faktor för din webbplats SEO, utan den hjälper också till att skapa en exceptionell användarupplevelse.

Sidfoten är användbar som ett extra hjälpmedel vid varumärkesbyggande. Det hjälper också användare att få en uppfattning om innehållet på din webbplats om de inte vill läsa eller se allt innehåll på din webbplats, eller om de letar efter specifik information.

Precis som en CTA-knapp (Call to Action) hjälper en sidfot användare att veta vad de ska göra härnäst istället för att låta dem känna sig fast.

Den här artikeln tittar på varför en sidfot är en viktig del av din webbplats och de bästa metoderna för att skapa en.

Bildkälla – Eleganta teman

Det tar tid för användare att scrolla ner på din webbplats eller webbsida. Här är flera sätt som en sidfot kan göra din SEO mer effektiv, skapa bättre användarupplevelser och hjälpa till med efterlevnad:

En sidfot är ett alternativ för att lägga till interna länkar till andra webbsidor eller delar av din webbplats. Detta gör navigeringen enklare på en mobil enhet där användare måste scrolla hela vägen upp om de behöver komma till en specifik del av din webbsida.

Sidfoten låter dig se till att din webbplats inte har återvändsgränder.

Läsa:  9 saker du behöver veta för att få din blogg att växa

Interna länkar hjälper sökmotorrobotar att indexera dina sidor och bestämma förhållandet mellan sidor och innehåll, såväl som deras betydelse och värde.

En uppmaning till handling

Om du ville att användarna skulle vidta en specifik åtgärd på webbsidan, som att ladda ner en gratis e-bok, ger sidfoten dig ytterligare en chans att göra det precis innan de lämnar.

Enklare navigering

Sidfötter gör det lättare för användare att navigera på webbplatsen. Om de till exempel vill gå till en servicesida är allt de behöver göra att klicka på länken i sidfoten så kommer de att dirigeras till den specifika servicesidan utan att behöva scrolla hela vägen till toppen.

Sidfoten är en länk till andra varumärkesfunktioner, till exempel länkar till sociala profiler, vilket gör det enklare för användare att kontakta eller följa dig på sociala medier.

Den innehåller också information som ökar kundernas förtroende, såsom upphovsrätt och ansvarsfriskrivningar.

En källa till viktig information

Om dina användare till exempel vill kontakta dig, kommer att lägga till denna information göra det lättare för dem att göra det utan att spendera mer tid på att leta efter ditt företagsnummer. Sidfoten låter dig också lägga till ytterligare information såsom upphovsrätt och ansvarsfriskrivning.

När du lägger till interna länkar i sidfoten tillåter du sidan som länken kommer från att dela länkkapital med sidorna den länkar till.

Till exempel, om sidan du länkar till har en inkommande länk från en auktoritativ sida, överförs det kapitalet till sidan där sidfotens navigeringslänk finns.

Hjälper till att bygga upp trovärdighet och förtroende

Sidfoten låter dig följa juridiska krav, såsom att visa upphovsrättsinformation, din integritetspolicy, ansvarsfriskrivning och användarvillkor. Det låter även dina användare veta att din webbplats är säker om du lägger till till exempel ett säkerhetscertifikat.

Sidfoten är också ett bra ställe att visa din expertis beroende på vilken bransch du är i, till exempel BBB-ackreditering, Google-certifieringar och GSA-certifieringar.

Läsa:  Hur mobilappsutveckling fungerar för nystartade företag

Det här avsnittet tittar på de viktigaste delarna du aldrig bör lämna utanför din sidfot:

Även om det inte finns något annat i sidfoten på din webbplats måste den innehålla upphovsrättsinformation. Denna information gör det klart att ditt innehåll inte kan plagieras, och om någon gör det kan du vidta rättsliga åtgärder.

Denna artikel diskuterar olika upphovsrättsintrång och när det går att stämma.

Upphovsrättsinformationen får inte vara känd eftersom den inte är huvudinformationen i sidfoten. Här är ett exempel på en sidfot som visar upphovsrättsinformation:

Bildkälla WP Explorer-teman

Den goda nyheten är att du inte behöver oroa dig för att manuellt hålla din upphovsrättsinformation uppdaterad. Du kan ställa in koden så att den uppdateras automatiskt.

Du vill att det ska vara enkelt för dina kunder att nå dig efter att de har interagerat med ditt innehåll. Sidfoten låter dig göra det utan att kunden rullar hela vägen upp.

Att lägga till platsinformation hjälper också kunder som besöker en fysisk plats att hitta vägbeskrivningar. Du kanske också vill lägga till själva kontaktformuläret i sidfoten.

Kontaktinformation kan vara en del av din marknadsföringsanalys. Du kan till exempel ta reda på hur många personer som klickade på samtalsknappen.

Bildkälla Fler konverteringar

CTA

Uppmaningen bestäms av vad du vill att användarna ska göra innan de lämnar webbplatsen. Det kan vara att prenumerera på ett nyhetsbrev eller följa dig på sociala medier. Här är ett exempel på en sidfot som använder en uppmaning:

Bildkälla Monokel

När du skapar innehåll bör du alltid fokusera på innehåll, sidfotsstruktur och utseende. Här är de bästa metoderna för att skapa sidfötter:

Enkelhet är det bästa sättet att gå

Även om syftet med sidfot är att förbättra användarupplevelsen, kan för mycket information i en sidfot vara skadligt. Du vill inte att användarna sorterar igenom vad som är eller inte är viktigt för dem.

Fokusera till exempel på de primära länkarna de kan söka efter. Här är ett exempel på en “fylld” sidfot.

Läsa:  Perfekta din dag: Charmiga bröllopslokaler i Guadalajara, Mexiko

Den här sidfoten behövde inte lista de 10 adressplatserna. En länk till platserna och en kort beskrivning hade gjort jobbet. Om du har fler än 3 platser, här är ett exempel på WeWork med flera platser.

De har en egen sida som anger deras plats istället för att lägga till alla deras platser i sidfoten.

Bildkälla Vi jobbar

Använd endast en CTA

Inkludera uppmaningar på olika sidor, till exempel på din produktsida kan du behöva lägga till en uppmaning som leder dina användare till en demolänk som visar hur din produkt(er) fungerar.

I den här situationen, eftersom din sidfot nås från alla sidor på din webbplats, kanske du vill undvika ytterligare en uppmaning i sidfoten. Alternativt kan du göra uppmaningen allmän, till exempel “prenumerera på vårt nyhetsbrev”.

Du vill inte ha mer än en uppmaning i sidfoten, till exempel “visa demo” och “prenumerera på vårt nyhetsbrev”, som i vårt exempel på produktsidan. Demolänken kanske inte är relevant på alla sidor. CTA bör förbli så generisk som möjligt.

Här är ett exempel på en tydlig CTA:

Bildkälla:https://northstreetcreative.com/media/bni.jpg

Som du kan se är CTA:n synlig. Det bör sticka ut från resten av ditt sidfotsinnehåll eftersom det leder folk att göra nästa sak. Se till att dina besökare kan utföra de nödvändiga åtgärderna direkt i sidfoten.

Om de till exempel behöver logga in bör det finnas ett formulär de kan fylla i.

Håll det organiserat

Det är nästan en tumregel att de mest effektiva sidfötterna är organiserade och indelade i minst tre delar. På så sätt kommer dina användare att få en uppfattning om hur din webbplats är organiserad.

Du kan ha ett avsnitt om ditt företag, ett annat om de tjänster du erbjuder och ett annat som innehåller dina kontaktuppgifter.

Här är ett exempel på en välorganiserad sidfot:

Källa PhotographyTalk

Det räcker inte att läsa olika avsnitt eller webbsidor i sidfoten. Ge en användbar användarupplevelse och dirigera dina användare till rätt områden. Inkludera endast de viktigaste sidorna eller avsnitten som länkar i sidfoten.

Läsa:  Google Dokument: tips och tricks

Här är ett exempel på hur VR-arkadföretaget Hubneo organiserade en sidfot för att erbjuda olika tjänster och information:

Källa Hubneo VR Lab

Håll varumärket konsekvent

Använd temafärgerna och logotypen i sidfoten. Använd också samma typsnitt som du använder någon annanstans på webbplatsen. Att använda kontrast gör sidfoten dynamisk.

Till exempel kan CTA ha en större teckenstorlek och copyrightinformationen kan ha en mindre teckenstorlek.

Ange säker betalningsinformation

Om du säljer produkter eller tjänster anger du webbplatsens SSL-säkerhetsinformation:

Men också om vilken typ av betalning du accepterar i sidfoten

Källa Topp förklarare

Källa Mode Nova

Gör det användarvänligt

För en bättre användarupplevelse vill du ha en back to top-knapp så att användarna inte behöver scrolla hela vägen tillbaka till toppen om din webbplats har långt innehåll.

Att lägga till andra användarupplevelser som livechatt är också en utmärkt möjlighet att få kontakt med din publik. Kom dock ihåg var de ska placeras så att de inte överlappar varandra.

Komprimerad

Sidfoten på din webbplats ger dig ytterligare en chans att interagera med användare innan de lämnar. Du kan få dem att prenumerera på ditt nyhetsbrev, kontakta dig eller följa dig på sociala medier.

Det gör det också lättare för dem att hitta information om ditt företag. Footer SEO är också viktigt för din övergripande SEO-strategi. Det är värt att ta sig tid att se till att din sidfot är SEO och användaroptimerad. Den här artikeln har precis gett dig ett sätt att uppnå detta.