Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Sidhastighet: vad det är och hur det påverkar sökmotoroptimering


Sidhastighet: vad det är och hur det påverkar sökmotoroptimering

Vad är sidhastigheten?

Termen sidhastighet syftar på den tid det tar för ditt medieinnehåll eller webbsida att laddas från webbservern till webbläsaren för att en besökare ska kunna se det. Med andra ord är sidhastighet den tid det tar mellan att klicka på en länk och att visa varje element på webbsidan som webbläsaren begär.

Varför är sidhastigheten viktig?

Sidhastighet är en av de viktigaste faktorerna som Google använder när de rangordnar webbplatser. Det kan ha en enorm inverkan på din webbplats SEO. Förbi Googles riktmärkenen bra webbplats bör ha följande information:

  • Medelhastighetsindex får inte överstiga tre sekunder
  • Sidans genomsnittliga vikt får inte överstiga 500 KB
  • Det genomsnittliga antalet förfrågningar får inte överstiga 50
  • Medeltiden för den första byten får inte överstiga 1,5 sekunder

Webbplatsprestandaoptimering bör vara i fokus för en tekniskt överlägsen webbplats. Din webbsidas laddningshastighet styr framgången för din onlineverksamhet. Faktum är att dålig webbplatsprestanda sannolikt kommer att döda ditt företags resultat när användare tappar tålamodet när de väntar på en webbplats som laddar långsamt. Enligt uppgift Forskning av Aberdeen Group, en omedelbart responsiv webbplats underlättar snabbare omvandlingsfrekvenser; Dessutom minskar varje en sekunds försening av att ladda din sida avsevärt användarnöjdheten med cirka 16 procent. Det minskar också sidvisningarna med cirka 7 procent.

Några av fördelarna med att investera i sidhastighet inkluderar:

Minskad avvisningsfrekvens

Det finns många fördelar med att optimera din webbplats för hastighet, varav en är en reducerad avvisningsfrekvens, då väldigt få människor lämnar sidan på grund av otålighet. Kanske har du redan stött på webbplatser som tar väldigt lång tid att ladda. Googles data visar att de flesta människors tålamod brister efter två sekunder; Det är därför Google uppmuntrar webbutvecklare att se till att webbplatser laddas på några sekunder. Vad som helst, även så lite som 250 millisekunder, kommer sannolikt att ha en betydande inverkan på din webbplatsbesökares beslut.

Öka antalet personer som besöker din webbplats

När du har minskat tiden det tar för din webbplats att laddas kommer folk att börja besöka din webbplats oftare. A Kissmetrics-rapport visar att cirka 47 procent av människor förväntar sig att en webbsida ska laddas inom två sekunder, och cirka 40 procent av sökarna kommer att lämna din webbplats om sidan inte laddas inom den tiden. Ytterligare 40 procent kommer sannolikt att lämna om din webbsida inte laddas inom 3 sekunder.

Om bara ett fåtal personer lämnar din webbplats medan andra stannar för att spendera mer tid, kommer interaktions-/engagemangsgraden att öka. Sidvisningarna ökar också. Var och en av dessa saker är bland de rankningssignaler som används av Google.

Sökmotorer kommer att indexera fler av dina webbsidor

Enligt artikel om Yoast, när du har ökat din sidhastighet har du ökat antalet webbsidor som sökmotorer genomsöker och indexerar. Fler indexerade webbsidor ökar chanserna för en enskild sidrankning. Men hur fungerar det? Google har redan etablerat bandbredd för korrelationen mellan sidhastigheter och webbplatsindexering. En längre laddningstid minskar bandbredden och minskar därmed antalet sidor som Google kan indexera.

Om din webbplats är indexerad av Google är chanserna för straff och rankning bättre. Med andra ord är chanserna att locka fler besökare större. När du väl har lockat besökare hindrar optimerade sidor dem från att lämna.

Hur snabbt ska dina webbsidor laddas?

Allt som laddas långsammare än ett ögonblick –400 millisekunder– är för långsam. Rapportera om det Upplagt av Googles designers visade att en knappt märkbar webbsidas laddningstid på 0,4 sekunder är tillräckligt för att få en potentiell besökare att lämna din webbplats innan den har laddats helt.

Läsa:  Vad är en Firestick? Hur fungerar det?

Laddningstiden för din sida får inte överstiga 100 millisekunder. Detta beror på att hjärnans visuella sensoriska minne arbetar i 100 millisekunders skurar. Minneslagret måste tömma sig var 0,1 sekund eftersom fotoreceptorcellerna i dina ögon måste överföra mer information till nackknölen.

Även en ökning av laddningstiden med en sekund påverkar det sömlösa tankeflödet, eftersom användaren föredrar att ha kontroll när han surfar på webben, och mental stress ökar bara när en webbsida inte är responsiv.

Med en fördröjning på 10 sekunder minskar besökarens uppmärksamhet. Frustration, otålighet och en känsla av avslag blir starkare och hindrar besökaren från att besöka din hemsida igen i framtiden. För att förhindra detta är det viktigt att du arbetar med att förbättra hastigheten på din webbplats.

Vad orsakar långsam sidhastighet?

Det finns många anledningar till långsamma webbsidor. Några vanliga orsaker inkluderar:

Sidstorlek: Storleken på din webbsida är direkt proportionell mot sidhastigheten. Mindre sidor laddas snabbare än stora sidor. Trender de senaste åren visar att den genomsnittliga sidstorleken på de flesta webbplatser har ökat.

Förbi KeyCDNden genomsnittliga webbsidan har vuxit med 317 % från cirka 702 kB 2010 till över 3 422 kB 2017. Det betyder att du bör hitta sätt att förbättra hastigheten på din webbsida oavsett dess växande storlek.

Sidstorlek och vikt: sidans teckensnitt och vikt spelar en viktig roll för sidans hastighet. Enligt Google bör du behålla vikten på dina sidor mindre än 500 KBäven om de fann att 70 % av sidorna de analyserade var över 1 MB, 36 % över 2 MB och 12 % över 4 MB.

Din värd: din värd kan också påverka din webbplats sidhastighet. Tricket är att hitta rätt värd som erbjuder bra hastighet, bandbredd och drifttid för din webbplats.

Externt länkad media: Att länka videor och bilder kan vara ett bra sätt att öka din webbplats auktoritet, men det kan också bromsa din sidhastighet avsevärt. Det är viktigt att överväga att bädda in videor direkt på din webbplats istället för att länka till dem externt.

För många annonser: Om du använder en webbplats för affiliate-marknadsföring eller är beroende av annonser för intäkter, minska antalet annonser för att öka sidhastigheten

Widgets: vissa widgets som du använder för att förbättra din webbplats kan faktiskt sakta ner din webbplats. Kom ihåg att reglera antalet widgets som används på din webbplats.

Sidhastighets bästa praxis

När du förstår fördelarna med en bättre nedladdningshastighet bör du börja processen med hastighetsoptimering. Ett stort problem kan dock uppstå under hastighetsoptimeringsprocessen: människor är mer benägna att göra misstag som negativt påverkar sidhastigheten istället för att hjälpa den. Genom att vara medveten om dessa fel i förväg kan du undvika dem och hjälpa till i processen att optimera din nedladdningshastighet.

Vissa fel är t.ex.

Bildoptimeringsfel

Det finns ingen enhetlig metod för bildoptimering. Processen kan innefatta utvärdering och analys av olika aspekter såsom pixlar, kvalitet, kodad information och formegenskaper. Många människor gör det stora misstaget att ta med text i bilder. Att lägga till text i en bild påverkar användarupplevelsen negativt eftersom de inte kan markera texten, zooma in eller söka efter den.

Användning av omdirigeringar

Omdirigeringarna ser inte bra ut. Även om de är bättre än tidsmässiga omdirigeringar tar de cirka 301 sekunder. Om de missbrukas skapar de flera rundresor och ökar laddningstiderna för HTML-dokument redan innan innehållet laddas. Om du måste använda omdirigeringar, använd dem försiktigt och sparsamt.

Ingen webbläsarcache används

Att använda webbläsarens cache är processen att instruera webbläsarens cache att lagra resurserna som utgör din webbsida. Detta innebär att varje gång en besökare måste besöka din webbplats igen, kommer resurserna som laddades under det första besöket inte att laddas om. Detta kommer att avsevärt förbättra hastigheten på din webbplats. Google rekommenderar det som ett bra sätt att optimera webbplatsens prestanda. Underlåtenhet att använda webbläsarens cache påverkar flera rundresor mellan användaren och servern, vilket orsakar förseningar och dataöverföringskostnader för besökarna. För att undvika detta, implementera HTTP-cachelagring eller någon annan teknik som gör att tidigare begärda källor kan lagras.

Det gick inte att optimera webbteckensnitt

Webbteckensnitt är ett bättre sätt att förbättra din webbdesign eftersom de lägger till estetiken i din webbplatsdesign och gör det lättare för användarna att läsa. Om webbteckensnitt inte är optimerade kommer nedladdningshastigheten att minska. Optimerade anpassade webbplatsteckensnitt ökar verkligen sidhastigheten.

Läsa:  Hur man installerar nya Firefox-tillägg

Studier visar att ca 57 % av alla webbplatser använd nu anpassade typsnitt. Detta har i hög grad bidragit till att storleken på webbsidor har ökat och har därmed blivit en viktig faktor för att bestämma sidhastigheten på din webbplats. På den genomsnittliga webbsidan utgjorde typsnitt 123 kilobyte av sidstorleken 2016, jämfört med bara 2 kilobyte 2010. Eftersom mobilen blir en viktig del av e-handeln ökar inte bara sidhastigheten att använda en teckenstorlek på 16 pixlar. men även göra din webbplats mobilanpassad.

Att hitta de mest populära typsnitten kan hjälpa dig att visa cachade typsnitt. Fortsätt Google Fonts och välj ett typsnitt där du kan hitta användningen av varje typsnitt för att avgöra vilket typsnitt som är bäst att använda.

Vad du ska göra för att förbättra hastigheten på din webbsida

När du har lärt dig några av de vanligaste misstagen som påverkar nedladdningshastigheterna bör du nu vara redo att lära dig några av de bästa metoderna som hjälper dig att optimera din hastighet. Optimeringsprocessen fokuserar på åtta områden:

Minimera HTTP-förfrågningar

En av de viktigaste aspekterna av att förbättra en webbplatss prestanda är att minimera de rundresor det tar för webbläsaren att nå servern. Webbläsaren måste ladda alla filer på din webbplats, till exempel JavaScript, CSS eller bilder. Genom att minska antalet förfrågningar ökar du hastigheten avsevärt. Att inkludera en separat CSS-fil för varje del av din webbplats kommer bara att öka laddningstiden. Inkludera CSS för en tabell och gör samma sak för HTML och JavaScript.

Förminska CSS, HTML och JavaScript

För att förstå koden du skriver måste du formatera den på ett sätt som är lättare för folk att läsa. Återigen, när du skriver människovänlig kod bör du försöka identifiera och ta bort alla onödiga tecken. Detta är viktigare för stora webbplatser med tusentals rader kod eftersom raderna kan kosta dig prestanda.

Onödiga rader innehåller förmodligen mellanslag, nyrader och kommentarsmarkeringar. Du kan ta bort dessa tecken utan att påverka prestandan för din kod. Genom att ta bort dem minskar du storleken på din kodfil och storleken på data som krävs av webbläsaren. Om du är redo att förminska CSS, HTML och JavaScript, överväg ett av de många verktyg som finns tillgängliga online.

Bildoptimering

En annan funktion som webbläsaren behöver ladda är dina webbsidors bilder. Bilder är kända för att smärtsamt sakta ner laddningshastigheten för webbplatser. Om möjligt, använd CSS för att skapa grafik och undvika bilder. CSS-grafik fungerar bättre på objekt som knappar. Ibland kan CSS misslyckas när man designar foton eller detaljerade dekorativa element.

Genom att formatera och komprimera bilder korrekt (och utan att förlora sin visuella kvalitet eller utseende) minskar du mängden data som användaren måste ladda ner och skapar vackert optimerade bilder för din webbplats. Vårt verktyg använder sidhastighetsinsikter utföra dessa kontroller, så Googles riktlinjer och verktyg är de bästa källorna för att säkerställa att de faktiskt klarar kontrollen

Minska omdirigeringar

Antalet omdirigeringar på din webbplats påverkar direkt laddningshastigheten på din webbplats. En omdirigering är helt enkelt en tom sida som en besökare stirrar på medan din webbsida laddas. Om din webbsida omdirigerar om och om igen, kommer besökaren sannolikt att lämna innan innehållet har laddats helt. Detta är huvudskälet till varför du bör arbeta hårt för att minska omdirigeringar på dina sidor.

Ta bort renderingsblockerande JavaScript

För att användaren ska kunna se hela webbsidan måste webbläsaren ladda ner alla filer som är kopplade till sidan. JavaScript-filer läses in nära botten av HTML-dokumentets rubrik så att innehållet på din webbsida kan visas innan JavaScript är helt laddat.

Om du lägger till det överst i dokumentet kan webbläsaren vänta tills JavaScript är helt laddat innan resten av sidan visas. därför bör du inkludera JavaScript-filerna precis före den avslutande body-taggen.

Dra nytta av din webbläsares cache

Cirka 40-50 % av din webbplats dagliga besökare har en tom cache. Att förbättra nedladdningshastigheten för nybörjare är en del av en fantastisk användarupplevelse. Både webbservrar och webbläsare tillåter cachning. Cachar lagrar tidigare förfrågningar, såsom CSS- och JavaScript-filer, bilder, webbsidor och cookies, till användarens webbläsare eller server. Att spara data minskar bandbredden och hjälper till att förbättra din webbplats prestanda.

Utvecklare använder cachning för objekt som sällan ändras, som JavaScript- och CSS-filer. Du kan behöva ställa in ett datum när innehållet ska ändras så att servern eller webbläsaren kan hämta nya kopior av innehållet.

Läsa:  Vad är sökord med hög avsikt & Hur man använder dem i SEO

Nätverk för distribution av innehåll

När du har modifierat din webbplats så att den laddas snabbare bör du överväga vilken server som är värd för den. Traditionellt lagrar servrar en enda kopia av en webbplats och serverar den till alla användarplatser. Tiden det tar för användaren att begära servern och tiden det tar för servern att svara beror mycket på användarens plats i förhållande till servern.

Distributionsnätverk för innehåll fungerar annorlunda:

De har inte en enda kopia av din webbplats. Istället hostar de flera kopior av webbplatsen på olika servrar som finns i olika delar av världen. Närhelst en användare begär en webbplats kommer begäran till servern närmast deras plats, vilket optimerar hastigheten med vilken begäran når servern och den tid det tar för servern att svara på begäran. Detta är ett bra alternativ som bör övervägas efter att du har uttömt alla andra metoder.

Aktivera paketet

Filkomprimering är en viktig del för att uppnå höga sidladdningshastigheter. Använd applikationer som gzip för att komprimera filer och minska HTML-, CSS- och JavaScript-filstorlekarna. Komprimera alla filer som är större än 150 byte för att förbättra nedladdningshastigheterna. Dessutom måste du komprimera bildprogram som Photoshop för att kontrollera kvaliteten på dina bilder.

Sidhastighetsoptimering för WordPress

WordPress är en av de bästa plattformarna för att skapa en funktionell webbplats för ditt företag. För att dra fördel av denna plattform och undvika långsamma sidor kan följande åtgärder vidtas:

Steg ett: Välj en bra värd

Du kan ha en bra affärssida med bra innehåll men en dålig värdtjänst. Värden måste vara bekant med WordPress för att säkerställa en snabb laddningstid även i hög trafik. En delad värdtjänst är inte ett idealiskt alternativ. Investera istället i det som sparar dig huvudvärk och förhindrar att din webbplats kraschar.

Steg två: Använd en lätt ram

Långsamma webbplatser som inte svarar är aldrig bra för kunderna. En av anledningarna till att din webbplats kan vara långsam är på grund av ett dåligt ramverk. Ett chassi som är packat med för många funktioner kommer att påverka nedladdningshastigheten negativt. Du bör undvika ramverk med massor av plugins och anpassade redigeringar. Låt temaramen du väljer vara enkel, antingen gratis eller premium. Kom ihåg att du är ute efter hastighet. Försök att öka värdet på din företagswebbplats och välj en bra ram.

Steg tre: Cache-plugin

WordPress har gratis, lättanvända plugins för detta. Om du lägger till caching-plugins installerade på din WordPress-webbplats ökar dina nedladdningshastigheter avsevärt. En sådan förlängning är W3 Total Cache. Att installera och aktivera det i WordPress är väldigt enkelt. När du väl aktiverat detta plugin kan du testa din hastighet igen och märka en enorm skillnad.

Steg fyra: Content Distribution Network

Ett CDN ger besökare snabba nedladdningsalternativ för dina statiska filer. Alla filer finns på servrar närmast besökare. Nätverk för distribution av innehåll förkortar också serverns svarstid.

Steg fem: Optimera hemsidan

Hemsidan har ett stort värde eftersom det är målsidan. Folk vill ha en hemsida som är välbyggd och framför allt laddas snabbt.

Flera saker kan göras för att säkerställa detta. Inaktiva widgetar kan tas bort, och du bör undvika fullständiga meddelanden genom att använda utdrag istället. Delningswidgetar ska finnas i meddelanden, men inte direkt på förstasidan, om det inte är absolut nödvändigt.

Antalet meddelanden på sidan bör hållas till ett minimum. Du kan också använda en plugin för webbhastighetsoptimering för att förbättra laddningshastigheten för hela din webbplats.

Sidhastighetsoptimering för Wix

Wix är en snabb webbplatsbyggare. Mer än en gång har det visat sig vara användbart för både nybörjare och proffs. Med den frihet som Wix erbjuder kan du enkelt anpassa sidorna på din webbplats. Du har möjlighet att lägga till videor och välja ditt bokningssystem (bland många andra), vilket alla kan påverka sidhastigheten. Följ dessa steg för att undvika att göra misstag som leder till långsamma sidor på Wix-webbplatser:

Optimera bilder med bibehållen kvalitet.

Det här steget är lätt att förbise eftersom Wix själv optimerar bilderna åt dig. Även om det här är trevligt, är det inte så effektivt. Därför måste företag hitta alternativ. För att optimera bilder med bibehållen kvalitet måste du komprimera ett foto för att minska dess storlek, men inte dess dimensioner. Det finns verktyg som hjälper till med förlustfri komprimering av bilder.

Ett sådant verktyg är Facebook. Om du redan laddar upp ett högkvalitativt foto till Facebook kan du ladda upp en uppladdad bild av ditt foto för att få ett optimerat foto redo för din Wix-webbplats. Eventuell storleksändring bör göras innan du laddar upp den för bästa resultat. Undvik tunga bilder för att öka din sidhastighet.

Läsa:  Instagram-musik fungerar inte: Hur löser man det?

I exemplet ovan är Facebook-bilderna 22 % mindre än originalbilden. Storleksskillnaden är påtaglig, men bildkvaliteten är både optimal och mobilvänlig

Begränsa användningen av animationer på sidan

Animationer är bra för din webbplats eftersom de fångar besökarens uppmärksamhet. Men för många animationer på sidan saktar ner laddningshastigheten. Begränsa ditt urval till endast de viktigaste animationerna, om det inte är absolut nödvändigt. Om sidan måste ha så många animationer som möjligt, var smart med siddesignen för att hålla laddningshastigheten snabb.

Teckensnitt

Det tredje steget är att använda lämpligt typsnitt för webbplatsen. En bra rekommendation är att använda populära typsnitt som San Serif. Dessa typsnitt lagras i princip i besökarnas webbläsarcache. När de öppnar sidan behöver dessa typsnitt inte laddas ner. Detta sparar mycket tid och förbättrar kundupplevelsen tack vare en snabb laddningssida.

Minska bildspel och webbeffekter

En fantastisk design med effekter och bildspel välkomnar kunder, men det kan också minska kundnöjdheten. Varför? Energin som krävs för att ladda dessa effekter kan sakta ner laddningstiderna. Medan din estetiskt tilltalande sida har laddats långsamt i bakgrunden, har besökaren öppnat andra flikar och hittat en mycket snabbare sida. När du optimerar användargränssnittet är det viktigt att inte glömma nedladdningshastigheten.

Rensa upp din rubrik

Företag måste vara smarta när de konfigurerar sin Wix-webbplats. Det är lätt att bli entusiastisk över friheten att anpassa din webbplats. Till exempel måste titeln vara enkel. En logotyp och företagsnamn eller slagord är tillräckligt med beskrivningar. Att lägga till andra objekt i rubriken är dålig design och kommer att resultera i en långsammare sidladdning.

Sidhastighetsoptimering för Shopify-sida

Det är enkelt att öppna en Shopify-butik. Faktum är att de flesta artiklar lovar ökad försäljning med Shopify och säljer idén med enkla instruktioner. Vi uppskattar sådan information förutom snabbladdning av sidor. Det finns några saker du kan göra för att lägga till dina Shopify-butikssidor:

Använd Accelerated Mobile Pages (AMP).

Efter att ha använt verktyg för prestandaanalys som PageSpeed ​​​​Insights är det dags att vidta åtgärder. Många Shopify-användare söker på sina telefoner efter produkter och handlar på handhållna enheter, så alla Shopify-företag måste använda AMP för snabba sidor.

Shopify-appar som FireAmp gör butikssidor blixtsnabb på mobiltelefoner. Att bygga accelererade mobilsidor är rätt sätt för ditt Shopify-företag.

Att välja ett tema

Temat du installerar kan avgöra hela framtiden för din butik. Det optimerade temat kommer inte att ha några problem under nedladdningen eftersom det innehåller alla CSS- och JavaScript-filer i en mapp. Å andra sidan är ett tema med flera filer ett problem för butikssidor. Dessa filer laddas på ett icke-renderande sätt, vilket påverkar webbplatsens hastighet. För att undvika detta fel måste du använda PageSpeed ​​​​Insight eller något annat prestandaverktyg för att kontrollera din temaförhandsgranskning. Det mest poänggivande temat är det du bör gå med.

En annan sak att tänka på när du väljer ett tema är hur lyhörda de är. Det valda temat måste känna igen de enheter som används av kunderna så att de kan ge bättre bildupplösningar och så vidare. Kom ihåg att hålla temat uppdaterat.

Använd PageSpeed ​​​​Insight för att kontrollera om ditt tema är optimerat för omedelbar användning.

Börja hantera dina Shopify-appar

Att installera applikationer ökar prestandan och funktionaliteten i butiken. I takt med att din onlinebutik fortsätter att växa, ökar även behovet av att lägga till appar. Dessa applikationer har sina egna JavaScript-filer, som inte är ett problem i sig. de påverkar dock nedladdningshastigheterna när appen inte används eftersom de laddar ner i bakgrunden.

Ett snabbt sätt att kontrollera detta problem är att titta på listan över installerade appar och deras användning. Om du inte längre behöver dem, ta bort dem. Detta förbättrar prestandan avsevärt.

HTTP-förfrågningar

Kontrollerar HTTP-förfrågningar ger dig en god uppfattning om antalet gjorda förfrågningar. Genom att kombinera JavaScript, konvertera bilder till base64, begränsa sociala knappar och använda CSS-sprites i bilder garanterar du snabba sidladdningar. Dessa åtgärder minskar antalet HTTP-förfrågningar och ger fantastiska resultat.