Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Skicka stora filer via e-post: så här

Skicka stora filer via e-post: så här

Många tjänster e-post de tillåter dig inte skicka stora filer bland bilagorna.

Det kan till exempel hända att genom att skicka multimediaelement som foton eller videor, överskrids snabbt kapaciteten för e-postmeddelandet.

I så fall kommer användaren att tvingas “fysiskt flytta” materialet via USB-minnen eller Hårddisk bärbar.

Men om detta inte är möjligt, finns det en hel serie ganska enkla botemedel mot tung filöverföring via e-post.

Låt oss ta reda på hur man gör det.

 • 1. Vilken är den maximala storleken på bilagor i e-postmeddelandet

  Tada Images / Shutterstock.com

  Som bekant begränsar de flesta e-posttjänster storleken på vad du vill dela bland bilagor till sina prenumeranter.

  I de flesta fall kommer det därför inte att vara möjligt att dela filer dimensioner större än20/25 MB.

  I fallet med Gmailtill exempel kan du fästa upp till 25 MB inom ett e-postmeddelande, men dessa storlekar är endast garanterade för utbyte av meddelanden mellan Google-konton.

  I allmänhet tillåter inte moderna e-postlådor att du skickar filer som är större än 20 eller 25 MB. När denna storlek överskrids kommer tjänsten att “flytta” till molnet.

  Pratar om Synsändningsmöjligheterna sänks dock till 20 MB.

  Men när du försöker skicka något stort kommer ovanstående e-posttjänster automatiskt att förse användaren med alternativa lösningar: Google Drive för Gmail-bilagor e OneDrive för Outlook.com.

  Låt oss nu ta reda på hur man överför en stor fil via e-post.

  Läsa:  5 kraftfulla strategier för e-handelslänkbyggnad för att dominera SERP:er
 • 2. Använd en molnlagringstjänst

  Molnlagring

  Shutterstock

  Det enklaste alternativet är att lagra filer för att dela med hjälp av en molnlagringstjänst som ovannämnda Google Drive och OneDrive.

  Genom att använda dessa lösningar är det möjligt att dela material med andra användare snabbt och enkelt, med arkivlänk som automatiskt infogas i meddelandet.

  Som redan nämnts kommer Gmail och Outlook automatiskt att byta till Google Drive och OneDrive vid stora bilagor.

  Att skicka bilagor via molnet är snabbt och enkelt för stora filer, även om det kommer att ta längre laddningstider.

  När du har laddat upp till dessa plattformar återstår bara att skicka e-postmeddelandet som innehåller länken för att komma åt det och det är allt.

  Naturligtvis, innan du fortsätter med sändningen måste du vänta tills materialet laddas upp till molnet och vid ganska stora dimensioner kan det bli nödvändigt att vänta ett tag.

 • 3. Skapa flerdelade arkiv

  Skapa flerdelade arkiv

  Shutterstock

  En annan utmärkt lösning är att dela upp filen för att skicka i flera små delar.

  För att göra detta kan du använda ett program som 7-Zip, Winzip eller Winrar och skapa många små arkiv av rätt storlek att skicka bland bilagorna till lika många e-postmeddelanden.

  Att använda ett filsepareringsprogram är en snabb och gratis lösning för att flytta stora bilagor, men det är mer krångligt för avsändaren.

  Om det är en enda ganska stor fil kan du använda ovanstående program för att separera den automatisktblir det sedan upp till mottagaren att sammanfoga alla delar igen för att extrahera hela arkivet.

  Detta representerar en ganska effektiv lösning och även om mer “arbete” kommer att behövas från avsändarens sida, är det fortfarande ett utmärkt system för att dela större bilagor på ett helt gratis och framför allt helt säkert sätt.

  Läsa:  Ny biljettbekräftelse för support via e-post på GreenGeeks
 • 4. Använd en tredjepartstjänst

  Använd en tredjepartstjänst

  För tung filöverföring Med tiden har flera specialutvecklade tjänster dykt upp som gör att användaren kan ladda upp det de vill dela och skicka länken via mejl.

  Vanligtvis kommer det att nå mottagaren en länk som löper ut inom några dagar måste du helt enkelt öppna den för att ladda ner innehållet.

  I allmänhet erbjuder denna typ av tjänster olika typer av abonnemang och, när det gäller gratisversioner, annonser eller storleksgränser för inlägg.

  Tredjepartstjänster som låter dig skicka stora filer är en extremt bekväm lösning men kan också utgöra en säkerhetsrisk.

  Tvivlet är att, trots att de förklarar sig extremt säkra, fungerar dessa webbplatser via ladda upp dina personliga filer på servrar som finns som vet var och användaren har ingen säkerhet om att dessa kan skyddas.

  Förslaget är därför att om du bestämmer dig för att välja ett sådant system kryptera vad du vill skicka och ge mottagaren lösenordet eller dekrypteringsnyckeln för att öppna bilagan.

  Naturligtvis, så hjälpsamma som dessa tjänster kan vara, kräver de ofta dyra abonnemang och därför kanske de inte är den idealiska lösningen för dem som letar efter en lösning för att skicka tankefiler då och då.

  Det finns många webbplatser tillgängliga på webben som erbjuder en sådan tjänst. Innan du väljer en, är det tillrådligt att utvärdera de garantier de erbjuder och vilken typ av tjänst de gör tillgänglig för användarna.