Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Skillnaden mellan teknisk SEO, On-page SEO och Off-page SEO

Skillnaden mellan teknisk SEO, On-page SEO och Off-page SEO

Sökmotoroptimering är en samling olika strategier och metoder som alla är utformade för att förbättra din synlighet och rankning på relevanta sökfrågor. Det finns dock olika typer av SEO. Teknisk, on-page, off-page SEO arbetar alla för att förbättra din synlighet på sökmotorer, men det specifika fokuset är annorlunda. Teknisk och on-page SEO fokuserar på metoderna som kommer att förbättra din webbplats, medan off-page SEO arbetar för att förbättra din lokala SEOLocal SEO är processen att optimera din webbplats för att rankas på den första sidan av Google för en sökterm och geografisk plats som är relevant för ditt företag., länkbyggande strategi och övergripande digital närvaro av din webbplats.

Du kan inte se det som teknisk SEO vs on-page SEO vs off-page SEO. De konkurrerar inte med varandra. Det är snarare olika fokus som alla kräver tid och investeringar.

Även om det finns en stor skillnad mellan off-page och on-page SEO, är båda avgörande för att förbättra dina ansträngningar för sökmotoroptimering, och båda arbetar för att öka användarupplevelsen och överlag. SEO på sidan, utanför sidan, tekniskt (och till och med innehåll) är alla viktiga, men när det gäller att förbättra din SEO är det bäst att förbättra de tekniska delarna av din webbplats, sedan resten av dina insatser på sidan, och sedan fokusera på din off-page SEO-strategi.

Allt du behöver veta om teknisk SEO

Teknisk on page SEO är ofta det bästa stället att börja, eftersom du kommer att behöva arbeta med din webbutvecklare eller IT-team för att förbättra din webbplatss tekniska element.

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO arbetar för att optimera de tekniska delarna av din webbplats. Dessa tekniska element inkluderar webbplatshastighet, mobilvänlighet, webbplatsstruktur och så vidare.

Varför är teknisk SEO viktigt?

Teknisk SEO är det bästa stället att börja med dina SEO-insatser, eftersom det fungerar för att säkerställa att din webbplats är lämplig för sökmotorer att genomsöka och indexera. Att låta sökmotorer genomsöka och indexera din webbplats är det som gör det möjligt för sökmotorer att ranka din webbplats i första hand, och därför kommer ingen annan SEO-investering att visa resultat utan dessa förbättringar.

Läsa:  Förstå Project Magi: Googles sökrevolution

Vilka är de tekniska SEO-elementen?

Det finns flera SEO-element att kontrollera efter, med några av de viktigaste inklusive:

· Webbplatshastighet

Webbplatshastighet är en av de topprankade faktorerna som Google överväger. Du vill att din webbplats ska vara snabb att ladda med minimala hicka.

· Säkerhet på webbplatsen

Säkerhet är mycket viktigt online, och inte bara för Google. Se till att din webbplats är säker och krypterad för att rankas högre och bättre skydda ditt varumärke online.

· Mobilvänlighet

Google och andra sökmotorer lägger fokus på mobilen, vilket innebär att din webbplats måste vara helt responsiv och optimerad för att kunna ses och engageras på telefoner, surfplattor och på stationära datorer.

· Webbplatsstruktur

Din webbplats måste vara tydligt strukturerad och funktionell. Detta betyder inte bara att du behöver tydliga föräldra-, barn- och barnbarnssidor, du måste också kontrollera och ta bort eventuella 404-sidor eller 301-omdirigeringar. En omdirigering är en webbsida som läses in istället för en annan webbsida. Om du har flera versioner av samma webbplats (till exempel flera språk), måste du använda rätt hreflang-taggar.

· Unikt, berikat innehåll

Unikt innehåll som inte dupliceras någonstans och som är helt berikat är där dina tekniska SEO-insatser börjar blöda mot dina SEO-ansträngningar på sidan. Vad detta betyder är att din webbplats bara har välskrivet, fullt djupgående innehåll som inte visas någon annanstans online.

Hur upptäcker vi tekniska problem med din webbplats?

För att upptäcka de tekniska problemen med din webbplats behöver du en teknisk SEO-revision. Denna granskning kommer att hjälpa dig att förstå de problem som håller din webbplats tillbaka. SEO-experter kommer alltid att skapa en fungerande strategi som omedelbart kommer att förbättra din synlighet på sökmotorer. Verktyg som Skrikande grodakommer bland annat att användas för att hitta problem och göra förbättringar.

Andra ytterligare förbättringar kan göras, som att implementera en XML-webbplatskarta, förbättra intern länkning och till och med använda schemamarkeringar på hela din webbplats för att förbättra dess struktur och hjälpa användare och sökmotorer att bättre förstå din webbplats och ditt innehåll.

Allt du behöver veta om On-Page SEO

Även om on-page SEO är i en annan sektion, är det felaktigt att tänka på det som en on page SEO kontra teknisk SEO-situation. De förekommer båda på din webbplats, och på sidan SEO kan även omfatta teknisk SEO. Den enda anledningen till att det finns en on-page vs off-page SEO-sektion här är för tydlighetens skull.

Vad är On-Page SEO?

On-page SEO fokuserar också på de optimeringsinsatser som finns på din webbplats. Istället för att tänka på på sidan som teknisk SEO vs på sidan SEO, tänk på teknisk SEO som en delmängd av SEO på sidan. SEO på sidan bör börja med tekniska förbättringar och sedan gå vidare till innehåll och andra SEO-strategier för att förbättra dina EAT-egenskaper (expertis, auktoritet, pålitlighet).

Läsa:  Fotor-recension: Är det bästa AI-fotogeneratorn och -redigeraren?

Varför är On-Page SEO viktigt?

On-page SEO är en av de bästa investeringarna du kan göra för kvaliteten på din webbplats. SEO på sidan arbetar för att förbättra din domänauktoritet och, som ett resultat, din rankning på relevanta sökfrågor. Det fungerar också för att förbättra kvaliteten på din webbplats för riktiga användare genom att förbättra innehållet, upplevelsen och till och med tillgängligheten.

Du kommer att vilja ha en helt optimerad webbplats innan du går vidare till dina off-site SEO-insatser, eftersom en webbplats av dålig kvalitet kan sabotera även den bästa off-page SEO-strategin. Genom att fokusera på sidan först kan du förbättra din synlighet och kvaliteten på din webbplats, och även främja alla framtida SEO och digitala marknadsföringsinsatser i framtiden.

Vad ingår i On-Page SEO?

Det finns många olika egenskaper som fokuseras på och förbättras med din SEO-strategi på sidan. Dessa inkluderar:

 • Innehåll
 • Metatitlar och beskrivningar
 • Kanoniska taggar
 • Alt text
 • URL-struktur
 • Unikt innehåll
 • Bildoptimering
 • Teknisk SEO

Hur du förbättrar din SEO på sidan

Att förbättra din SEO på sidan börjar ofta med en revision. Den tekniska granskningen från tidigare kan gå längre än att titta på tekniska problem och fördjupa sig i innehåll, nyckelordSökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag., och länkar problem. Sammantaget, för att förbättra dina ansträngningar för sökmotoroptimering på sidan, måste du följa dessa fyra nyckelsteg:

1. Förbättra din tekniska SEO

Att förbättra de tekniska delarna av din webbplats är ett utmärkt sätt att ge din webbplats en ren, solid arbetsyta att arbeta utifrån. Inte bara det, utan det kan hjälpa till att lyfta fram innehåll och andra problem senare, som du sedan måste åtgärda i nästa steg.

2. Skapa fantastiskt, berikat innehåll

Allt innehåll måste optimeras, berikas med information, länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är kopplingspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. och media, och måste naturligtvis tilltala riktiga användare. Allt, från din hemsida, bloggartiklar och till och med dina metabeskrivningar, kan alla arbeta för att förbättra trafiken till din webbplats och uppmuntra mer klicktrafik från en sida till en annan. Innehållet måste vara unikt, djupgående, korrekt formaterat och välskrivet för riktiga publik.

3. Använd en smart sökordsstrategi

En smart sökordsstrategi kan hjälpa dig att förbättra dina länkbyggande ansträngningar, PPC-kampanjer och marknadsföring på sociala medier. Det är klokt att börja dina ansträngningar för att förbättra innehållet med en vinnande sökordsstrategi. Dina sökord behöver inte bara vara relevanta, utan de måste också ha rätt användaravsikt, och de måste placeras på rätt ställen. Nyckelord måste finnas i ditt innehåll, titlar, metabeskrivningar och till och med i dina alt-taggar. Det finns dock en fin linje mellan att optimera ditt innehåll med sökord och att fylla i dessa sökord. Den ena arbetar för att förbättra dina SEO-insatser, den andra kan straffa din webbplats.

Läsa:  Framtiden för virtuell verklighet och dess inverkan på vardagen

4. Ha en utmärkt intern länkningsstruktur

internt länkdiagram

En bra länkstruktur består av interna länkar och externa länkar till kvalitetssajter. Du behöver båda för att njuta av en helt optimerad webbplats. Interna länkar, i synnerhet, är mycket användbara för att hjälpa sökmotorernas algoritmer att krypa igenom din webbplats och hjälpa till att förstå de viktigaste sidorna på sajten. Interna länkar uppmuntrar också till mer klicktrafik och kan minska avvisningsfrekvensen och arbeta för att hålla användarna på din webbplats längre.

OFF PAGE SEO

Allt du behöver veta om off-page SEO

Off-page SEO är mycket mer komplext bara för att det finns många spelare inblandade som du inte har direkt kontroll över. Med det sagt, både on-page SEO och off-page SEO är avgörande för din SEO-strategi och båda bör investeras i så att din webbplats ser de bästa resultaten för sin investering.

Den största skillnaden mellan on-page och off-page SEO är inte var dina SEO-insatser finns, även om det är den tydligaste definitionen. Den största skillnaden är uppsättningen verktyg och strategier du kommer att använda.

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO är en mängd olika strategier utformade för att förbättra din sökmotoroptimering på alla webbplatser som inte är din huvuddomän. I vissa fall kan du till och med ha kontroll över dessa element, som dina sociala medier eller din Google My Business-profil, men du kommer inte att ha direkt kontroll i andra, som att bygga länkar. Länkbyggande är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats . Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar.

Varför är off-page SEO viktigt?

Off-page SEO är en av de viktigaste investeringarna du kan göra för ditt företag, och gjort rätt arbete för att få in massor av organisk trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetalda placering på en sökmotors resultatsida. och sökmotortrafik till din webbplats.

Vad ingår i en off-page SEO-strategi?

För bästa resultat kommer din off-page SEO-strategi alltid att börja med en off-page SEO-revision. Denna granskning hjälper dig att förstå din länkprofil, hur hälsosam den är och vad du kan göra för att förbättra den. Det finns många sätt att förbättra din länkbyggnadsstrategi, men den goda nyheten är att länkbyggande inte är det enda sättet att förbättra din off-page SEO.

Generellt sett finns det tre huvudgrenar av off-page SEO, och dessa inkluderar:

· Sociala media

En hälsosam länkprofil har en blandning av dofollow och nofollow. Nofollow-attributet är en HTML-tagg som talar om för sökmotorer att inte följa en länk. länkar. Sociala medier är ett bra sätt att öka dessa nofollow-länkar och skapa större medvetenhet om ditt varumärke genom betald reklam och organiskt engagemang.

Läsa:  Hur man gör sökordsforskning utan ett verktyg [+7 Free Tools]

Nofollow-länkar ökar inte din ranking på sökmotorer, men de ökar organisk trafik. Att ha blomstrande sidor på sociala medier ger dig därför stora möjligheter att få trafik till din webbplats samtidigt som du kan visa upp din innehållsstrategi för nya målgrupper.

· Länkbyggnad

Länkbyggande är en av de viktigaste delarna av alla off-page SEO-strategier. Du vill inte bara ha din länk någonstans. Faktum är att att ha din länk på webbplatser av låg kvalitet eller orelaterade webbplatser kan faktiskt skada dina SEO-ansträngningar. Istället behöver du länkar av hög kvalitet från webbplatser med hög domänauktoritet. Helst kommer dessa att förvärvas naturligt. För bästa resultat vill du att en mycket högt rankad, populär sida ska länka till din. Dessa webbplatser har en hög domänauktoritet (DA) och skickar det förtroendeflödet till din webbplats.

PageRank, som är det system som Google använder för att bestämma rankningar på sina sökmotorer, väger dessa webbplatser med hög DA över flera webbplatser med låg DA. Detta betyder dock inte att det är dåligt om en liten bloggare refererar till din webbplats. Så länge dessa länkar är naturliga kommer det bara att fungera för att göra din länkprofil mer robust.

Länkbyggande kan vara den mest komplexa och svåra aspekten av off-page SEO, vilket är anledningen till att vi erbjuder avancerade off-page SEO-tjänster.

· Lokal SEO

Lokal SEO är en av de mest effektiva typerna av off-page SEO. Lokal SEO arbetar för att förbättra din Google My Business-profil, använder schemamarkeringar för att göra ditt företag mer synligt på lokala sökningar (och även på kartor), och är generellt sett ett av de bästa sätten att glömma bort konkurrenter som inte är i direkt konkurrens med din företag. Det finns många, många olika strategier och verktyg som hjälper dig att förbättra dina lokala SEO-insatser.

 • Öka NAP-listorna
 • Använd uppmärkning av lokalt företagsschema
 • Förbättra Google My Business
 • Och mer.

Varför behöver du dessa olika SEO-strategier?

Både on-page och off-page SEO är avgörande för att förbättra din sökmotorrankning. Även om det finns en betydande skillnad mellan on-page SEO och off-page SEO, är de två sidor av samma mynt. Båda sidor är viktiga för att förbättra din ranking på sökmotorer och öka den övergripande SEO-prestanda för din domän så att den kan blomstra.

Ny uppmaning