Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Slide master i PowerPoint, vad det är och hur man använder det

Slide master i PowerPoint, vad det är och hur man använder det

PowerPoint är Microsofts programvara utformad för att göra det möjligt för webbanvändare närvarande på ett tydligt, attraktivt och överskådligt sätt projekt, forskning, program, planering, utfört arbete och mycket mer till en mer eller mindre bred publik. Det uppskattas av studenter, som ständigt använder det i sina studier, och av professionella.

Det som gör det till ett av de mest använda programmen är stort antal funktioner närvarande: det är möjligt att använda teman, mallar, ingripa på element som karaktären och typsnittet, lägga till bilder, videor, 3D-objekt, diagram, tabeller och mycket mer.

diabilder kan vara organiserade i sektioner eller strukturerad genom scheman för att göra användarens arbete enkelt och snabbt undvika förlust av data och information.

 • 1. Slide master, vad är det

  Fastweb Plus skärmdump

  Slide master är inget annat än en speciell rutschbana, placeras överst i en hierarki av andra bilder och som innehåller all information och element som ska infogas och appliceras på de inlämnade bilderna och i de olika layouterna.

  En slide master bestämmer det visuella utseendet på hela presentationen, vilket gör det sammanhängande i stil och detaljer. Genom denna funktion kan du välja och bestämma färger, typsnitt, effekter, bakgrunder, typer av övergångar och animationer och nästan alla egenskaper hos de andra elementen som kan infogas i en presentation med PowerPoint.

  Företag, t.ex. de kan infoga sin egen logotyp inuti slide master. Detta kommer automatiskt att återpresenteras på varje bild, i samma position och med samma effekter, utan att personen som arbetar med projektet behöver infoga den manuellt på varje ny sida.

  Läsa:  Ahrefs Webhook Guide
 • 2. Hur man skapar en slide master i PowerPoint

  Hur man skapar en slide master

  Fastweb Plus skärmdump

  För att skapa en bildmodell, starta PowerPoint på din dator och börja skapa ett nytt verk. Klicka på posten Sesom finns i menyn som finns längst upp på skärmen och som låter dig flytta mellan de olika flikarna.

  Klicka på Slide Master. Vid denna tidpunkt presenteras schemat som det första elementet i förhandsgranskningsfönstret, som finns till vänster på skärmen. Nedanför det första schemat presenteras de alla layouter tillgängliga på PowerPoint.

 • 3. Redigera en bildmodell: layouter

  Slide master: layouter

  Fastweb Plus skärmdump

  Inom bildschemat kan du göra alla ändringar du anser lämpliga, ta bort layouter, byta namn på dem eller duplicera dem.

  Att ta bort en layout av bilden som är kopplad till den skapade bildmodellen måste du välja den i förhandsgranskningsrutan till vänster och klicka på raderingsobjektet som finns i området Redigera Master eller, alternativt, högerklicka på miniatyrbilden och klicka Ta bort layout.

  Du vill byta namn på en layout, välj den i förhandsgranskningsområdet och klicka Döp omnärvarande i avsnittet Redigera Master. Ange önskad titel och klicka Döp om. Ett andra alternativ är att högerklicka på förhandsgranskningen av layouten du vill byta namn på och välja Byt namn på layout. Ändra namnet och klicka på Döp om.

  Du kan lägga till så många layouter du vill och strukturera dem som du vill. Klicka på för att göra det Ange layoutnärvarande i Redigera Master.

  För att strukturera den nya layouten är det nödvändigt att verka i området Slide Master Layout. Välj om du vill visa titeln och sidfoten genom att aktivera eller inaktivera dem. Genom att klicka Infoga platshållare Du kan lägga till andra element i layouten, till exempel ett avsnitt för innehåll, text, bild, diagram, tabell, smart konst, mediaelement eller onlinebild.

  Läsa:  Hur man gör enkäter om WhatsApp från iPhone, Android och PC

  Välj innehållstyp från listan och skapa manuellt en sektion i layouten. Ingripa på individuella egenskapersom formfyllning, kontur, WordArt-stil och mycket mer

 • 4. Ändra utseendet på en bildmodell

  Fastweb Plus skärmdump

  Ja det kan det tillämpa ett tema till hela bildschemat och ingrip sedan på de enskilda elementen för att ändra deras egenskaper. Om du vill använda ett tema på en bildmodell klickar du på Slide Master och i området Redigera tema Klicka på teman och välj den du vill ha.

  Temat gäller helheten Slide master, inklusive alla befintliga layouter. Du kan ändra färgerna genom att klicka i området BakgrundFärger och välja en av färguppsättningarna som finns eller klicka på Anpassa färger och välja varje enskild färg för de olika områdena på bilderna.

  Du kan ändra typsnitten. I avsnittet BakgrundKlicka på Teckensnitt och välj en av de föreslagna kombinationerna eller klicka på anpassa teckensnitt. I det senare fallet väljer du rubriktecknet, brödtecknet och ger stilen ett namn.

  Klicka på för att ändra utseendet på objekten i presentationen Effekter i Bakgrund och välj den du föredrar. Genom att klicka Bakgrundsstilar du kan ändra bakgrunden genom att välja en av de som finns i temats färgschema eller genom att klicka Bakgrundsformatändra den till en enfärgad fyllning eller en gradientfyllning eller en bildfyllning eller en texturfyllning eller en mönsterfyllning.

  Bakgrunden ändras endast i den valda layouten. Om du vill ändra det för alla layouter som finns i bildhuvudet måste du göra det ändra den första bilden i hierarkin.

  När du har valt alla funktioner och ställt in din bildmodell klickar du på Stäng huvudvy och börjar skapa ditt arbete. Översikten kan ändras när som helst och ändringar kommer att göras i hela presentationen.

  Läsa:  Vad är skillnaden mellan Sony XBR och KDL?