Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Sociala medieverktyg som experter använder för att effektivisera sin marknadsföring

Sociala medieverktyg som experter använder för att effektivisera sin marknadsföring

Har du svårt att hantera ditt företags profiler på sociala medier?

Vill du förbättra din marknadsföring i sociala medier ansträngningar men inte har tid eller expertis?

Om ja, är du mer än redo att lära dig om de senaste verktygen för sociala medier som lovar att effektivisera hela marknadsföringsprocessen för sociala medier och omvandla din övergripande digitala marknadsföringsstrategi.

Så oavsett om du vill kunna svara på alla dina följares kommentarer på Facebook, vill veta om de senaste trendiga hashtaggarna på Twitter, eller om du är orolig för ditt varumärkes rykte online, kommer de nedanstående nio sociala medieverktygen att göra dig en expert marknadsförare på sociala medier på nolltid.

Hootsuite

Om du har flera sociala medieprofiler för ditt företag kanske du känner dig överväldigad med uppgiften att hantera dem alla. Lyckligtvis kan flera verktyg för sociala medier hjälpa till att hantera dina sociala konton, inklusive den populära Hootsuite.

Detta verktyg för sociala medier har funnits i över tio år men är fortfarande lika relevant idag som det var när det först lanserades. Med en lättnavigerad instrumentpanel som låter dig komma åt alla dina sociala medieflöden på en bekväm plats, kan du till och med lägga till nya flöden baserade på populära hashtags eller populära ämnen.

Andra fördelar med Hootsuite inkluderar:

 • Schemalägg inlägg i förväg
 • Lätt att se analysdata
 • Enkel informationsdelning med Hootlet-plugin
 • Spåra nyckelfraser och termer för förbättrad SEO
 • Hantera din kundtjänst mer effektivt
 • Möjligheten att lägga till flera teammedlemmar till ditt konto för bättre samarbete

Sprout Social

Ett annat mycket effektivt verktyg som kan hjälpa dig att hantera alla aspekter av dina sociala mediesidor, inklusive att ta hand om din onlinegemenskap, ta hand om kundtjänst, schemalägga inlägg och analysera data. Sprout Social erbjuder en gratis provperiod för att komma igång, men du måste betala för att låsa upp en mer skräddarsydd tjänst.

Läsa:  Memcached vs Redis: Vilket är bäst för dig?

Andra fördelar med Sprout Social inkluderar:

 • En lättanvänd instrumentpanel
 • En enhetlig ström för alla dina meddelanden i sociala medier
 • Du kan anpassa upp till 10 inlägg per dag
 • En funktion som låter dig sluta följa tysta konton
 • Det finns flera rapporteringsalternativ som du inte behöver betala extra för

sprout social instrumentpanel

Buffert

Om du har svårt att schemalägga dina inlägg, då är Buffer verktyget för sociala medier för dig. En av Hootsuites främsta konkurrenter, det finns flera anledningar till varför du kanske föredrar att använda det här verktyget.

För det första är Buffers gränssnitt superrent, vilket är idealiskt om du ofta blir förvirrad med allt innehåll för dina olika sociala mediekonton. I grund och botten finns det ingen risk att du lägger upp innehåll på fel kanal när du väljer Buffer.

För det andra låter Buffer dig schemalägga dina inlägg på alla större sociala medieplattformar, inklusive Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest och Instagram. Buffer erbjuder också fantastiska inbyggda analyser, som låter dig spåra alla dina marknadsföringsinsatser på sociala medier, inklusive nyckelmått som engagemang, räckvidd och klick, enkelt och exakt.

Om du upptäcker att dina engagemangsnivåer inte är riktigt så höga som du skulle vilja att de ska vara, är dessa toppar Tips för engagemang i sociala medier är precis vad du behöver.

buffertinstrumentpanel

Nämna

Mention är ett mycket insiktsfullt verktyg som låter dig övervaka webben, lyssna på din målgrupp och hantera dina sociala mediekanaler. Över 750 000 marknadsförare använder redan Mention för att hjälpa till att växa sina varumärken online, och njuter av programvarans rena gränssnitt och exakta spårning.

En av de mest utmärkande funktionerna hos Mention är att den inte bara skannar artiklar och bloggar efter omnämnanden av ditt varumärke utan också letar igenom kommentarsektionen för värdefull information. Detta gör att du kan upptäcka alla bra saker som folk säger om dina produkter och tjänster och gör att du kan hålla reda på det dåliga och svara därefter.

Läsa:  15 sociala medier podcaster du bör följa

Du kan också dra nytta av att använda deras Influence Score-funktion som beräknar hur inflytelserik varje person är på en skala från 1 till 100. Detta gör att du kan peka ut dina mest inflytelserika följare och utnyttja deras kraft för att förbättra din verksamhet.

nämna instrumentpanelen
Sociala bagare

Varje företag bör prioritera att ta reda på vad deras konkurrenter håller på med, men detta kan vara en tidskrävande uppgift, om du inte använder Social Bakers. Du kan för närvarande dra nytta av deras kostnadsfria 14-dagars provperiod som är anpassad efter dina behov och låter dig övervaka sociala nätverk inklusive Facebook, YouTube, Twitter och Instagram.

Förutom att låta dig spåra dina ansträngningar på sociala medier, ligger den verkliga skönheten med Social Bakers i dess förmåga att låta dig kolla in vad dina konkurrenter har för sig. Med hjälp av Benchmarking-funktionen kan du jämföra din övergripande prestanda på sociala medier med andra nyckelföretag inom din bransch och se exakt hur de presterar i alla aspekter av sina sociala mediekampanjer.

Andra viktiga fördelar med Social Bakers inkluderar:

 • Förmågan att enkelt identifiera och spåra influencers
 • Du kan skapa personligt innehåll
 • Övervakning av konsumenternas sentiment med avseende på ditt varumärke
 • Trendspårning
 • Funktioner för hantering av flera konton.

social bagers plattformSEMrush

SEMRush är mer ett allsidigt digitalt marknadsföringsverktyg än ett specifikt för sociala medier men är fortfarande mycket effektivt i sina erbjudanden. Det kan hjälpa dig att upptäcka vilken typ av innehåll din målgrupp vill se från sina favoritmärken på sociala medier.

Genom att göra det möjligt för dig att skapa innehåll som är relevant för dina kunder och som aktivt kommer att engagera sig med dem, är SEMrush främst känt för betalda sökinsikter. Detta kan hjälpa dig att identifiera nyckelordetSökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. fraser du kan lägga i dina inlägg på sociala medier för maximal synlighet online.

Läsa:  Hur man anställer en social mediachef som bryr sig om skala: Lärdomar från GoPro, Nike och Taco Bell

Du kan också använda SEMrushs analys- och sociala inläggsplattform för social publicering, social benchmarking och social analys, som alla kan hjälpa till att effektivisera din övergripande marknadsföringsstrategi för sociala medier.

När det gäller specifika funktioner erbjuder SEMrush:

 • Social Media Poster låter dig skapa, redigera och lägga upp text, bilder och videor av hög kvalitet.
 • Social Media Editorial Calendar gör att du kan skapa och hantera kampanjer över en tidsperiod.
 • Post Booster låter dig marknadsföra befintliga inlägg som levererade mest engagemang.

SEMrush instrumentpanel
Radian6

Om du använder Salesforce CRM kan detta verktyg för sociala medier hjälpa dig. Radian6 skapades främst som ett verktyg för social mätning och kan anslutas till Salesforce och användas för att spåra en kunds resa över olika kontaktpunkter.

En av Radian6s största styrkor är dess förmåga att erbjuda användarna en omfattande täckning av diskussioner över flera sociala mediekanaler. Detta högpresterande verktyg täcker hundratals miljoner bloggar, kommentarer och recensioner, vilket gör det idealiskt för större företag som vill ha maximalt engagemang på sociala medier.

Den enda nackdelen är kostnaden som kan visa sig vara oöverkomlig för mindre företag eller de som precis har börjat.

Andra viktiga fördelar med detta verktyg för sociala medier inkluderar:

 • Snabb indexering
 • Realtidsdetektering
 • Lättanvänd instrumentpanel
 • Utmärkt teknisk support
 • Du kan ha flera användare
 • Effektiv sökordsforskning

Followerwonk

Followerwonk är ett bra (och gratis) verktyg som kan göra ditt liv enklare för dem som övervägande använder Twitter för att engagera sig med sina kunder. Genom att låta dig söka Twitter-bios efter nyckelord, kan du snabbt och effektivt bygga influenserlistor som kan användas för att driva ytterligare engagemang.

Anta dessutom att du kämpar med att hantera ditt ständigt fluktuerande antal Twitter-följare. I så fall kan Followerwonk hjälpa dig att analysera hur många följare du har fått eller förlorat under en viss tidsperiod. Du kan också sortera dina följare efter viktiga överväganden som antal tweets, kontoålder, social auktoritet och till och med plats, vilket är mycket användbart för lokala företag.

Läsa:  Största finansiella risker som småföretag står inför

Andra viktiga fördelar med att använda Followerwonk inkluderar:

 • Du kan ansluta detta verktyg till Buffer
 • Du kan hitta nya, relevanta användare att följa
 • Idealisk för småföretag
 • Du bestämmer Twitter-trender
 • Du kan få värdefulla Twitter-insikter

Traackr

Specifikt en influencer-marknadsföringsplattform, Traackr erbjuder en omfattande lista över influencers inom din nisch så att du enkelt kan identifiera vilka som bäst matchar ditt varumärkes värderingar.

Dess imponerande nätverk sträcker sig över 43 länder och 19 språk, vilket innebär att du kommer att ha tillgång till en enorm mängd data om de främsta influencers inom din bransch var du än är i världen.

Utöver detta erbjuder Traackr även realtidsspårning av konverteringar och aktiviteter på relevanta influencers och möjligheten att söka och filtrera influencers efter ämnessökord, plats, språk, ålder, kön, varumärkesaffinitet och deras föredragna sociala mediekanal.

trackr instrumentbräda
Slutsats

Det finns ingen anledning att kämpa för att hantera dina sociala medieprofiler, eller ännu värre, försumma dem helt och hållet. Genom att använda verktygen ovan kan du snabbt, exakt och enkelt övervaka, schemalägga och analysera var och en av dina sociala mediekanaler utan att behöva ägna varje vaken timme åt processen.

Plus, om du fortfarande behöver lite mer hjälp med marknadsföring i sociala medier, är vi alltid här, redo och väntar på att hjälpa dig att få ut det mesta av sociala medier och driva ditt företag till framgång.