Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Squarespace vs WordPress SEO: Vilket fungerar bättre med sökmotorer


Squarespace vs WordPress SEO: Vilket fungerar bättre med sökmotorer

Sökmotoroptimering (SEO) är lätt den viktigaste faktorn du bör tänka på när du väljer en CMS-plattform. Två av de mest populära alternativen är Squarespace och WordPress, men vilket är bättre när det kommer till SEO?

Båda plattformarna är mycket populära och, som du kan förvänta dig, kommer de med en mängd olika SEO-funktioner och verktyg som du kan dra nytta av. Och om du använder dessa verktyg effektivt kommer din webbplats att rankas bra i sökmotorerna.

Men är de lika?

Låt oss diskutera hur Squarespace och WordPress står sig mot varandra för SEO.

Squarespace vs WordPress SEO: En översikt

Innan vi dyker djupt in i deras SEO-funktioner, låt oss ta en stund för att se vad varje plattform är i sin kärna. Detta ger oss en mycket bättre förståelse för vad var och en är gjord av och hur de fungerar.

Vad är Squarespace?

Squarespace är en webbplatsbyggare som riktar sig till nybörjare som sin nyckelpublik. Plattformen är specialiserad på enkelhet, och de utmärker sig i det avseendet. Att bygga en webbplats med en av deras utmärkta mallar är väldigt enkelt.

Och ja, det betyder att du inte behöver kodningskunskaper för att använda plattformen.

Så vad skulle detta föra dig tillbaka? Tja, allt beror på vilken plan du väljer. Varje plan har en tydlig lista med funktioner, med högre planer som erbjuder mer funktionalitet.

Jämfört med andra CMS-plattformar är priserna lite höga, men enkelheten kan vara värt det.

För SEO har plattformen olika SEO-verktyg placerade på sin egen flik. De är lätta att använda, men efter det är SEO-potentialen för plattformen ganska begränsad, åtminstone jämfört med några av de andra tillgängliga plattformarna.

Vad är WordPress?

WordPress är en CMS-plattform med öppen källkod som dominerar branschen. Dess marknadsandel är nu mer än 40 procent. Eller för att uttrycka det på ett annat sätt, 40 % av webbsidorna på Internet är byggda med WordPress.

Så, hur blev det så populärt? Att vara den schweiziska armékniven för webbdesign som alla kan använda.

Läsa:  Bästa SEO-företaget Primelis Organisk SEO – låt oss ta reda på det

Den låter dig skapa vilken typ av webbplats som helst och har en nästan oändlig mängd verktyg att välja mellan i form av plugins. Den utmärker sig i anpassning och jag skulle säga att den är oöverträffad i detta avseende.

När du tittar på dess SEO-verktyg är WordPress lika mångsidigt. WordPress kommer redan med många SEO-verktyg, men det är bara ytan. Ännu viktigare, det finns hundratals plugins dedikerade till optimering.

Du har en otrolig mängd alternativ i WordPress.

Notera: Det finns faktiskt två typer av WordPress: WordPress.com och WordPress.org. Den här jämförelsen tittar på den självvärdade versionen av WordPress.org.

Så vad är skillnaden?

I grund och botten är dessa plattformar väldigt olika. WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS), medan Squarespace bara är en webbplatsbyggare. Som sådan är antalet funktioner och anpassningar som erbjuds av WordPress mycket större än Squarespace.

Det är också värt att nämna att WordPress är gratis, men du behöver ett webbhotell. Däremot kan du välja vilket webbhotell du vill använda. När det gäller Squarespace måste du betala för en plan som är flera gånger dyrare än traditionella webbhotelltjänster.

Låt oss ta en närmare titt på deras SEO-funktioner.

Squarespace vs WordPress SEO: Out of the Box

När det kommer till direkta jämförelser kan det vara svårt att dra gränsen och säga vad man bör och inte bör jämföra. Så låt oss först ta en titt på vad varje plattform har att erbjuda. Det betyder att inga verktyg kommer att läggas till någon av plattformarna.

Squarespace Out of Box: Vinnare

Squarespace har många SEO-funktioner som kan hjälpa innehållsskapare redan från början. Vissa kärnfunktioner inkluderar anpassade webbadresser som gör allt innehåll autoresponsivt, XML-webbplatskartor, URL-omdirigeringar och mer.

Även om dessa kan låta bra, tror jag att det är viktigare att diskutera vad du inte kan göra.

Till exempel nämnde jag att plattformen automatiskt genererar en XML-webbplatskarta. Det här är bra, men jag utelämnade att du inte kan redigera det direkt.

För mindre webbplatser kommer detta inte att ha stor inverkan. Men för stora webbplatser är detta långt ifrån idealiskt.

Ett av de största problemen med Squarespace är bristen på sidhastighetskontroll. Squarespaces prestanda är inte hemskt, men det är långt ifrån bra. Som webbutvecklare finns det inget du kan göra för att ändra på det.

Läsa:  Amazon WordPress-plugins

Hastighet är en enorm faktor i SEO, så detta är en stor brist.

WordPress redo

WordPress är inte slarvigt när det kommer till inbyggda SEO-funktioner, men dess bröd och smör är tillgång till dess plugins. Standardverktyg tillåter användare att använda titlar 1-6, anpassade webbadresser, titeltaggar, metabeskrivningar och mer.

Alla dessa funktioner är tillgängliga på hela webbplatsen, tillsammans med många fler, men dessa är bara de inbyggda verktygen.

Det fina med WordPress är att du själv kan koda in många funktioner i plattformen om du har kunskapen. Det betyder att du inte alltid behöver ett plugin eller tredjepartsverktyg för att lägga till funktioner till plattformen.

Du har alltså fler alternativ än du vet.

Du kanske har märkt att jag inte sa responsiv, men som standard ska din webbplats vara responsiv på grund av standardtemat som följer med installationen. Alla teman är dock inte skapade lika, så vissa teman kräver ytterligare steg för att vara lyhörda.

Göra

Att avgöra denna vinnare var ganska svårt. Å andra sidan kan WordPress göra mer än så direkt, men detta kräver att du startar hårdkodande funktionsplattformar, vilket inte är nybörjarvänligt. Ändå har Squarespace en mycket begränsad mängd tillgänglig.

Även om det är nära, skulle jag säga att den genomsnittliga användaren får ut mer av Squarespace på grund av verktygens enkelhet.

Squarespace vs WordPress SEO: SEO-verktyg

Nu när vi har fått standardfunktionerna ur vägen är det dags att verkligen dyka in i vad varje plattform kan göra genom att jämföra SEO-verktygen som är tillgängliga för dem.

I verkligheten är det här en ganska skev jämförelse, men när du väl kommit förbi grunderna så sticker en plattform verkligen ut.

Squarespace SEO-verktyg

Squarespace har faktiskt massor av integrationer för populära plattformar som Mailchimp, PayPal, Stripe och andra stora namn. Det har inte riktigt SEO-verktygsintegrationer.

Det enda undantaget är att koppla den till ett analytiskt verktyg som Google Analytics.

Och även om Google Analytics förmodligen är ett av de viktigaste SEO-verktygen, är den data som den tillhandahåller bara så användbar.

Logiken bakom detta är att plattformen har byggts med SEO bästa praxis i åtanke. Det är därför du inte behöver ett separat SEO-plugin för Squarespace.

Som sagt, Squarespace har faktiskt haft ett dåligt rykte när det kommer till SEO. Till exempel gjorde det det ökänt svårt att lägga till alt-text till bilder i flera år.

Läsa:  Hur man tar bort ljud från video gratis

Även om de fixade det här problemet har du i princip fastnat med standardverktygen när du använder Squarespace. Återigen, dessa är ganska solida, men det begränsar verkligen vad du kan kontrollera när det kommer till SEO för din webbplats.

WordPress SEO-verktyg: Vinnaren

WordPress erbjuder hundratals SEO-verktyg. Och i allmänhet är det så här plattformen utformades. Om du behöver en viss funktion är allt du behöver göra att installera ett plugin som lägger till det på din webbplats.

Men vi skulle vara här hela dagen och lista SEO-verktyg för WordPress, så låt oss istället ta en titt på den största, Yoast SEO.

Detta verktyg hanterar i princip allt på SEO-sidan. Den skapar en XML-webbplatskarta, spårar nyckelordsanvändning i inlägg, hjälper till att förbättra läsbarheten för ditt innehåll, rensar permalänkar och mer.

Faktum är att nyare versioner av Yoast SEO är fullproppade med sökordsspårning, Wincher.

Och det är bara ett verktyg. Du kan installera andra som är specialiserade på ett visst område för att täcka en annan brist. Eller om du bara inte gillar hur det fungerar, kan du hitta en annan.

Det är kraften i WordPress… du har fullständig frihet och kontroll.

Göra

Det finns verkligen ingen konkurrens här. När du lägger till SEO-verktyg i jämförelsen är WordPress oöverträffad. Det finns ett SEO-verktyg som kan göra vad som helst, men på baksidan har Squarespace egentligen inget utöver sina inbyggda erbjudanden.

Även om de kan ta dig ganska långt, kommer du aldrig att få verklig optimering som i WordPress.

Squarespace vs WordPress SEO: Prestanda

Jag har nämnt prestanda, men den förtjänar verkligen ett eget avsnitt. Dina sidors laddningshastighet har en enorm inverkan på din webbplats SEO och övergripande användarupplevelse.

Låt oss se hur de står sig mot varandra.

Squarespace prestanda

Squarespace-mallar erbjuder ren HTML som i allmänhet laddas snabbt, åtminstone på de flesta webbplatser. Men när du tittar lite djupare, kommer du att upptäcka att som de flesta av Squarespace, dina alternativ är mycket begränsade när det gäller att snabba upp din webbplats.

För mindre webbplatser fungerar Squarespace riktigt bra. Men när det kommer till större webbplatser uppstår problem.

Ett av de största problemen med Squarespace är att det är en Hosted-webbplatsbyggare. Det gör att du inte själv kan välja webbhotell. Om du är missnöjd med tjänsten finns det inget du kan göra.

Nu är det bara en nackdel. Det är många små optimeringar du kan göra för att förbättra hastigheterna, men det är ganska massivt. I slutändan finns det en hård gräns för hur långt du kan gå med Squarespace när det gäller att optimera hastigheten på större webbplatser.

Läsa:  Topp 6 SEO-trender för 2024: Några spelväxlare?

WordPress prestanda: Vinnare

WordPress har faktiskt fått något av ett negativt rykte när det kommer till prestanda. Men om det verkligen är så illa, varför använder så många människor det? Sanningen är att du kan få fantastiska prestanda av WordPress, men du måste veta vad du ska göra.

Den goda nyheten är att med några få förlängningar kan du uppnå fantastiska resultat och det är inte så svårt.

Först måste du välja ett bra webbhotell. Ett webbhotell förser dig med en webbserver för att vara värd för din webbplats. När besökare går in på din webbplats ansluter de faktiskt till den webbservern.

Således kan ett dåligt webbhotell ha en allvarlig inverkan på webbplatsens hastighet.

WordPress begränsar inte dina val eftersom du kan välja vilket webbhotell som helst. Detta är dock bara en faktor. Du kan också installera plugins för att fokusera på andra funktioner som cachelagring, lazy loading, bildkomprimering och mer.

Du möter inte samma begränsningar när du optimerar WordPress.

Göra

Även om Squarespace presterar bättre, tar det inte lång tid att lägga märke till begränsningarna för webbutvecklare. Men så är inte fallet med WordPress.

Den har ett stort utbud av verktyg som kan snabba upp din webbplats nästan omedelbart.

Ännu viktigare är att du kan välja vilket webbhotell som helst som använder WordPress. Detta är en stor fördel jämfört med Squarespace.

Squarespace vs WordPress SEO: Slutresultat

Med det stora antalet tillgängliga alternativ och avsaknaden av begränsningar är WordPress den klara vinnaren. Du kan optimera varje del av din webbplats på ett sökmotorvänligt sätt och detsamma kan inte sägas om Squarespace.

Oavsett vilket behöver du verkligen ha en grundläggande förståelse för SEO för att få ut det mesta av WordPress. Men eftersom det är den viktigaste delen av en webbplats bör det inte vara ett problem.

Vilken plattform tror du erbjuder bättre SEO-verktyg?